از آنجا که تلفن های همراه در همه جوامع فراگیر شده و به ابزاری مهم و اساسی برای همه افراد تبدیل شده، زنان هم با استفاده از این دستگاه، ضمن انجام مسوولیت های زندگی می تواند در جامعه حضور پررنگ تر و فعال تری داشته باشند.
به گزارش اخبار خارجی موبنا، تلفن های همراه علاوه بر ارتباط بیشتر و اجتماعی تر کردن زنان باعث می شود توان اقتصادی آنها بالا رود در نتیجه حضور مستحکم تری نسبت به قبل در جامعه پیدا می کنند.
در حالی که به نظر می رسد تلفن های همراه به ابزاری برای توانمندسازی زنان در کشورهای در حال توسعه تبدیل شده و امکان دسترسی به اطلاعات و منابع مختلف را فراهم می کند، و می تواند به کاهش اختلاف جنسیتی میان زن و مرد منجر شود، اما در مواردی هم اختلاف عکس داشته است.
مطالعات جدید در کنیا نشان داده که زنان از تلفن های همراه برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده می کنند. تلفن های همراه برای مدیریت محصولات در بخش تجاری یا یافتن مشتریان جدید و بازاریابی و نیز ایجاد ارتباط با مشتری به کار می رود در برخی موارد هم این دستگاه ها در عملکردهای فرعی مورد استفاده قرار می گیرد، مثل دسترسی به تقویم، ماشین حساب و ساعت زنگی کاربرد دارد.
از سوی دیگر این دستگاه ها برای زنان احساس کنترل بیشتر در مسایل تجاری و به همان اندازه کنترل خانواده را با امکان ارتباط پیشرفته تر ایجاد کرده است.
مطالعات دیگری در هند نشان داده که زنان کم در آمد از تلفن های همراه برای دسترسی به اطلاعات مفید همچون برنامه کاهش هزینه برای فرستادن دختران به مدارس استفاده می کنند.
البته این دستگاه ها برای دیگر اعضای خانواده هم غیر از خانم ها مفید است.
تلفن های همراه همچنین میزان ارتباط زنان را در زمینه فرهنگی دنیای خارج از خانه هم افزایش داده است تا آنجا که گزارش gsma نشان داده، پس به دست آوردن تلفن همراه ارتباط 93 درصد زنان با خانواده و دوستانشان بیشتر شده است.
از این رو محققان می گویند، تلفن های همراه می تواند برای از بین بردن اختلاف جنسیتی بین زنان و مردان در کشورهای در حال توسعه موثر باشد اما آنها معتقدند که گوشی های تلفن همراه ابزار یا اسلحه جادویی نیستند.
برای مثال علیرغم مزایی که تلفن های همراه برای زنان در کنیا داشته اما یک سری اختلافات و تناقض ها را در مقایسه با مردان نتوانسته از بین ببرد که از آن جمله می توان به مشاغلی که در جامعه برای زنان و مردان تعریف شده یا تقیسم وظایت در خانواده را حل نکرده است.
این مطالعات همچنین نشان داده که تلفن های همراه در کشورهای در حال توسعه هزینه خاصی را می خواهد که اغلب هزینه اضافی و سنگینی است و بررسی ها نشان داده که زنان بیشتر هزینه ها را به موارد مهمتری همچون تهیه مایحتاج زندگی اختصاص می دهند و اگر چیزی از مخارج خانواده اضافه بیاید برای موبایل مصرف می شود. این در حالی است که مردان همیشه مقداری پول و هزینه ای را به تلفن همراهشان اختصاص می دهند و این صرف هزینه برای این ابزارهای فناورانه معمولا در اولویت قرار می گیرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)