پژوهشگر دانشگاه صنعتی شریف ماده ای مقاوم با کاربرد در صنایع به ویژه صنایع هوافضا ساختند.
واحد مرکزی خبر : آرش کفیل زاده ضمن ساخت ترکیب مقاوم کاربید بور-آلومینیوم ، روش ساخت آن را هم بهینه سازی کرده است.
این کارشناس ارشد مهندسی مواد گفت : با توجه به محدودیت های واردات این ماده و همچنین گسترش نیاز به استفاده از آن به ویژه در صنایع راهبردی از جمله هوافضا و خودروسازی ، ساخت این ماده می تواند به صنایع کشور کمک کند .
وی افزود: در این پژوهش آلومینیوم به عنوان فلزی انعطاف پذیر، سبک و دارای استحکام قابل قبول با ماده کاربید بور با ویژگی های سختی و مقاومت بالا در برابر حرارت و سایش، ترکیب شد و ماده به دست آمد که خواص دو ماده اولیه را داراست.
وی گفت: از این ترکیب در ساخت قطعات مختلف هواپیما و همچنین بخش های مختلف موتور و بدنه خودرو استفاده می شود.
کفیل زاده روش کار را استفاده از ریخته گری گردابی در مرحله نخست ذکر کرد و گفت: در این کوره آلومینیوم به صورت مذاب درمی آید و ذرات کاربید بور به داخل آن تزریق می شود.
وی افزود: یکی از مشکلات این روش، میزان ترکیب دو ماده بود که ما دراین پژوهش موفق شدیم با ارائه راهکار جدیدی شامل اکسید کردن ذرات و پوشش مناسب کاربید بور، میزان ترکیب را به بالای 90 درصد برسانیم.
کفیل زاده تصریح کرد: علاوه بر این در روش های متداول تصور بر این بود که ساخت ترکیب در دمای بالاتر، نتیجه بهتری خواهد داشت اما ما نشان دادیم که با استفاده از فرآیند بهینه سازی شده می توان در دمای پایین محصولی با کیفیت برتر تولید کرد.
منبع : ايران نيوز
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)