اخذ گواهي ارگانيك براي 11 هزار هكتار زمين كشاورزي در ايران

دبير انجمن ارگانيك ايران در گفت‌وگو با فارس:
اخذ گواهي ارگانيك براي 11 هزار هكتار زمين كشاورزي در ايران
خبرگزاري فارس: دبير انجمن ارگانيك ايران از اخذ گواهي ارگانيك براي 11 هزار و 400 هكتار از اراضي كشاورزي در كشور خبر داد.

A0722852


مهدي مهدي‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، با بيان اينكه تاكنون 11 هزار و 400 هكتار از عرصه‌هاي كشاورزي ايران گواهي ارگانيك و سلامت محصول دريافت كرده، گفت: در حال حاضر دو شركت در ايران گواهي ارگانيك را صادر مي‌كنند.
وي افزود: محصولات ارگانيك به وسيله تأييد روند مديريت در توليد و روش توليد صادر مي‌شود و دو شركت ايراني بازرسي طرح توسعه ميلاد و شركت بيو سانگ گواه نسبت به بازرسي مديريتي و صدور مجوز ارگانيك در ايران اقدام مي‌كنند.
وي افزود: شركت‌هاي بازرسي از مرحله ثبت تا كنترل مرحله گذار و صدور گواهي ارگانيك اقدام مي‌كنند و اگر مواد مصرفي در توليد كشاورزي، شيميايي نباشند، حداقل يك سال و اگر مواد شيميايي مانند كود و سم مصرف شده باشد 3 سال براي دوره گذار در نظر گرفته مي‌شود.
دبير انجمن ارگانيك ايران تأكيد كرد: هيچ شركتي محصول توليدي را از نظر ارگانيك بررسي نمي‌كند، بلكه برنامه‌ريزي مديريت توليد و سالم‌سازي محصول با استانداردهاي تشويقي در جهت توليد ارگانيك از مراحل صدور گواهي ارگانيك است.
مهدي‌پور افزود: براي صادرات پسته ايران به اروپا نمونه‌برداري فراوان و آزمايش‌هاي مختلف انجام مي‌شود، اما پسته آمريكا با توجه به اينكه برنامه توليد در آن كشور زير نظارت انجام مي‌شود، كنترل و گواهي ارگانيك آن بسيار راحت تر است و نمونه‌‌هاي كمتري برداشت مي‌شود.
وي افزود: در ايران متأسفانه چنين برنامه مشخصي براي توليد ارگانيك وجود ندارد و تنها استاندارد تعيين شده به شماره 11 هزار براي محصولات ارگانيك تدوين شده است.
دبير انجمن ارگانيك ايران تصريح كرد: اگر مراحل توليد پسته به روش ارگانيك انجام شود، هزينه كمتري صرف نمونه‌برداري مي‌شود و فارغ‌التحصيلان كشاورزي در روند مديريتي و بازرسي شيوه توليد مشغول كار خواهند شد.
وي گفت:‌ براي به‌ كارگيري فارغ‌التحصيلان كشاورزي دو راهكار در نظر گرفته مي‌شود ، يكي تشكيل شركت‌هاي خدمات دهنده براي كشاورزي ارگانيك و توليد محصول براساس استاندارد است و ديگري شركت‌هاي بازرسي و گواهي‌كننده كه روند خدمات‌رساني براي صدور گواهي ارگانيك انجام خواهد شد و بخش خصوصي با داشتن نيروي ماهر مي‌توانند در جريان بازرسي در فرايند صدور گواهي كمك كنند.
مهدي‌پور تصريح كرد: 4 كارخانه فرآوري محصولات ارگانيك در ايران توليد و صادر مي‌كنند.
همچنين محمدرضا اردكاني عضو هيئت مديره انجمن ارگانيك ايران افزود: اولين كارگاه كشاورزي ارگانيك و ساختارهاي اجرايي در روزهاي اول و دوم آذرماه در دانشگاه آزاد كرج با همكاري انجمن ترويج و توسعه محصولات ارگانيك ايران برگزار مي‌شود كه دانشجويان تحصيلات تكميلي توليدكنندگان و صادركنندگان در آن شركت خواهند كرد.
دبير انجمن ارگانيك ايران نيز افزود: سياستگذاري اوليه براي توليد ارگانيك و مكانيسم آن تدوين شده و استاندارد ملي راهنماي 32 كدوكس از طرف انجمن ارگانيك معرفي شده و با كد ملي 11 هزار در استاندارد ملي ايران ثبت شده است.
اردكاني نيز در اين باره افزود: شركت فيبل به عنوان مرجعه جهاني ارگانيك در سوئد نشرياتي در زمينه روش‌هاي كاشت ارگانيك منتشر كرده كه به زودي ترجمه و در اختيار بهره‌برداران و كارشناسان قرار خواهد گرفت.
بهزاد ابوحاجي عضو انجمن ارگانيك ايران نيز افزود: 160 هكتار انار ارگانيك در منطقه ني‌ريز فارس وجود دارد كه در اين زمينه كارخانه كنسانتره و رب انار با گواهي اتحاديه اروپا و ژاپن توليد و به آن كشورها صادر مي‌شود.
وي افزود: همچنين 60 هكتار بادام ارگانيك نيز در منطقه ني‌ريز وجود دارد كه اين بادام‌ها خودرو بوده و بر روي بادام وحشي پيوند زده مي‌شود كه محصول به صورت طبيعي برداشت شده و نشا جديدي در منطقه وجود ندارد كه به اكوسيستم فشار وارد شود.
ابوحاجي افزود: براي رفع مشكل كرم گلوگاه انار 40 هكتار از باغهاي ني‌ريز با كمك جهاد كشاورزي به وسيله زنبور و از طريق بيولوژيك با آن مقابله مي‌شود و كشاورزان از اين روش مبارزه با آفات استقبال كردند.
وي افزود: همچنين در تاكستان و اروميه محصولاتي مانند انگور و كشمش به صورت ارگانيك توليد مي‌شود.
انتهاي پيام/