شگفتي اتم و تصوير آينه‌يي كوانتومي آن +عکس xLaeHimIgKKmnW9S36xpi5fKgAU8lbTsY3ImLFiyYrUcWMBLWdstvWb28ulLoAKBqkYhVQ3zF86ZDhXwVrNKrmie2TFvLlQgUt0jt3hGfcvUZSvNOFgZGeSidAIya6fUdXW3rpJnZ2NmkEswiciflJVXXN0A1MLEwiCXGN44uTLUPyw2Y5Es2Iy0kt5SUz1dXUObckmwQLtfsLO1sbG5pZO7IFhAWkKYj4ebm4uLm0ccyAcAayhDrIzRrhcAAAAASUVORK5CYII WYPjksRMf8LRJciu5VXlJAAAAAASUVORK5CYII 298pRxtFLqTsgAAAABJRU5ErkJggg 18 فروردين 1390 ساعت 10:30 آخرین نیوز: تيمي از فيزيكدانان توانسته‌اند با استفاده از يك آينه به صورت تجربي انطباق كوانتومي بسازند.
به گزارش ايسنا، يك جسم با قرار گرفتن در جلوي آينه به همان شكل اصلي ديده‌مي‌شود و آينه بر كيفيت آن تاثير نمي‌گذارد. براي ذرات كوانتومي اين مساله بسيار پيچيده‌تر است.
گروهي از فيزيكدانان دانشگاه هيدلبرگ با همكاري محققاني از دانشگاه فني مونيخ و وين در آزمايشي جالب در آزمايشگاه دانشگاه هيدلبرگ تجربه فكري انشتين را گسترش داده و تفاوت بين ذره و تصوير آينه‌يي اش را محو كردند.
هنگامي كه يك اتم به تابش نور در يك جهت خاص مي‌پردازد، در جهت مخالف به عقب برمي‌گردد. با اندازه‌گيري فوتون، حركت اتم نيز شناخته ‌خواهد شد. دانشمندان، اتم‌ها را در فاصله بسيار نزديكي از يك آينه قرار دادند. در اين حالت دو مسير احتمالي براي هر فوتون كه به سمت ناظر حركت مي‌كند وجود دارد: فوتون مي‌تواند به طور مستقيم به سمت ناظر حركت كند يا اينكه در جهت مخالف حركت كرده و در آينه منعكس شود. اگر از هيچ طريقي نتوان اين دو سناريو را از هم تشخيص داد،‌ حركت اتم مشخص نبوده و اتم به طور انطباقي در هر دو مسير حركت مي‌كند.
به گفته دانشمندان، اگر فاصله بين ذره و آينه بسيار نزديك باشد، به هيچ وجه نمي‌توان اين دو مسير را از هم تشخيص داده و ذره و تصوير انعكاسي آن را به روشني از هم جدا كرد.
اتم در يك زمان به سمت آينه حركت كرده و از آن دور مي‌شود. اين تعريف به نوعي متناقض بوده و از اين‌رو در فيزيك كلاسيك براي اجسام ميكروسكوپي غيرممكن است، اما در فيزيك كوانتومي چنين پديده‌اي كاملا شناخته‌شده است.
Multimedia5Cpics5C13905C15CScience5C166