تالاب گندمان - اردل تالاب گندمان یکی از آبگیرهای حوزه آبریز آق بلاغ است که با فاصله ای نه چندان دور از تالاب چغاخور قرار گرفته است و بخشی از آب خروجی تالاب چغاخور نیز به این تالاب سرازیر می شود.
پوشش دایمی آب این تالاب در حدود 700 هکتار است و اطراف آن نیز هم چون تالاب چغاخور پوشیده از مرغزاری زیبا است که معمولا به عنوان مرتع غنی برای چرای احشام استفاده می شود. رشته کوه چرو با ارتفاع 3500 متر از باختر تا جنوب این تالاب کشیده شده و حضور آن در کنار تالاب گندمان و انعکاس ارتفاعات آن در آب آرام تالاب جذابیت فوق العاده ای را به وجود آورده است. چشمه های اطراف تالاب علاوه بر آن که مکان مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت به شمار می آیند، *آب تالاب را نیز تامین می کنند. از مهم ترین این چشمه ها می توان به چشمه نصیر آباد، گل گپ، چشمه بیدک و چشمه وستگان (در دامنه سبزکوه) اشاره کرد. قسمت پر آب و آبگیر محدوده تالاب گندمان مانند تالاب چغاخور پناهگاه و زیستگاه پرندگان مهاجر است و همه ساله اواخر فصل پاییز انواع مختلفی از پرندگان نواحی سردسیر شمالی جهت گذراندن دوره زمستان و تخم گذاری به این تالاب مهاجرت می کنند. از انواع پرندگان دایمی و مهاجری که در تالاب شناسایی شده اند می توان به انواع مرغابی ها، کرکو *و آنقوت اشاره کرد.این تالاب امکانات ویژه تفریحی و ورزشی نیز دارد. در اطراف آن پرورش و نگه داری اسب متداول بوده و هم چنین سوارکاری در مرغزار پیرامون تالاب از تفریحات خاص آن به حساب می آید. سنت پرورش اسب از زمان های بسیار دور در این منطقه، *به خصوص در بین قبایل بختیاری معمول بوده و این مساله نژاد ویژه ای را در منطقه به وجود آورده است که آمیزه ای از نژاد بومی و عربی است. اسبان بختیاری بسیار چابک و پرطاقت هستند و مسافت های زیادی را بدون خستگی طی می کنند. محل های مسطح و گسترده اطراف تالاب این امکان را فراهم می آورد که علاقمندان به سوارکاری بتوانند هم از ورزش و سیاحت در اطراف تالاب بهره مند شوند و هم به بازی دیرین و پرهیجان گذشته یعنی چوگان بپردازند. وضعیت آب و هوای این تالاب نیز مانند وضعیت تالاب چغاخور است و از نواحی ییلاقی چهار محال و بختیاری محسوب می شود.
تالاب دهنو - اردل در ناحیه بهشت آباد (صرف نظر از چند منطقه ماندآبی - فصلی) تنها یک تالاب عمده به نام تالاب دهنو وجود دارد. سطح جلویی این تالاب (مرغزار) تقریبا خشک شده است.
این تالاب (سرآب) به علت نزدیکی به شهرهای بروجن، گندمان، شهر کرد و بلداجی و امکانات دسترسی می تواند از اهمیت گردشگری بسیار زیادی برخوردار باشد. محل سراب به دلیل قرار گرفتن در زیر کوه موقعیت و چشم انداز بسیار زیبایی دارد. در سال های اخیر پوشش غیر طبیعی گیاهان ماکروفیت آبزی، درون تالاب را کاملا پوشانده و حتی حیات آبزیان درون آن را نیز دچار مخاطره نموده است. بهره برداری تفرجگاهی از این تالاب مستلزم حفاظت و مراقبت ویژه است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)