غفلت از صنعت گردشگري خرم آباد
جام جم آنلاين: در حالي که خرم آباد به عنوان مرکز استان لرستان از جمله تاريخي ترين شهرستانهاي کشور محسوب مي شود که تحقق صنعت توريسم در اين شهر با توجه به وضعيت زيرساختها تا حد مطلوب فاصله بسياري دارد.
به گزارش مهر، شهرستان خرم آباد مرکز لرستان باستاني در دره اي باصفا و بر ساحل رودخانه خرم آباد قرار دارد که همه جاذبه هاي تاريخي و طبيعي را که هر بيننده اي به دنبال آن است در خود جاي داده است.
به زعم بسياري از محققان زماني شهر مهم ايلامي خايدالو (هيدالو) برجاي خرم آباد قرار داشته است. ظاهرا شهر قديمي شاپورخواست (سابرخواست) در دوره ساساني و قرون نخستين هجري داراي مسجد جامع و بازارها و ساختمانهاي بسياري بوده و بافاصله کمي در ساحل چپ رودخانه جاي داده شده بوده است.
هنوز بقايايي از ديوارهاي بزرگ و پهن که از سنگ و ملاط به سبک دوره ساساني است از محاذي شهر کنوني تا روستاي تير بازار ديده مي شود.
چنين به نظر مي رسد که در اواخر قرن ششم هجري شجاع الدين خورشيد موسس خاندان اتابکان لر کوچک شهر کنوني خرم آباد را اساس قرار داده و توسعه بخشيده است و احتمالا در حمله مغول اين شهر ويران شده است.
خرم آباد از نخستين سکونت گاه هاي مردم ايران
حمدالله مستوفي در سال 740 ه. ق مي نويسد: "خرم آباد شهري نيک بوده، اکنون خراب است." اين نخستين بار است که از خرم آباد بدين نام ياد شده است.
در اواخر دوره صفوي خرم آباد مقر حکومتي والي لرستان فيلي بوده و به نوشته تاريخ حزين از آباداني برخوردار بوده است ولي متاسفانه بر اثر هجوم سپاه عثماني به ويراني گراييد. در دوران قاجار خرم آباد نسبتا توسعه يافت و قلعه گلستان ارم از قلاع معروف خرم آباد به دستور محمد حسين ميرزاي دولتشاه مرمت شد.
بارون دوبد يکي از ماموران روسيه تزاري که در سال 1845 از خرم آباد ديدار کرد، آن شهر را داراي بارو، 4 مسجد، 8گرمابه و يک محله يهودي نشين توصيف مي کند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)