به گزارش مهر، استان لرستان با موقعيت استراتژيك خود همواره در طول تاريخ به عنوان يكي از مهم ترين گذرگاههاي شمال به جنوب كشور مطرح بوده به طوريكه رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان لرستان معتقد است كه اين استان در دوره مادها، هخامنشي، ساساني و اسلامي در مسير همگتانه ـ شوش در موقعيت ويژهاي قرار داشته و پل كشكان نيز در 50 كيلومتري جنوب خرم آباد در اين مسير احداث شده است.
پلهاي گاوميشان،شاپوري، پل آجري، پلدختر، كلهر، كشكان و شكسته از جمله پلهاي تاريخي لرستان هستند كه بيش از هزار و 400 سال قدمت تاريخي دارند و از معماري و هنر و پل سازي منحصربه فرد برخوردارند.
پل شاپوري، عامل ارتباط لرستان و خوزستان
پل شاپوري يا طاق پل شكسته در قسمت جنوبي شهر خرم آباد واقع شده و عامل ارتباط غرب استان (طرهان) با شرق و از آنجا به خوزستان و تيسفون (پايتخت ساسانيان) بوده و احتمالاً جهت توزيع آب نيز مورد بهره برداري قرار ميگرفته است.
طول اين پل 312 مترو ارتفاع آن 10.75 متر است كه از 28چشمه طاق و 27پايه تشكيل شده و سطح هر پايه 61 متر و فاصله بين دو پايه 7.5 متر است.
هم اكنون پنج چشمه طاق پل سالم بوده و مابقي بر اثر عوامل طبيعي تخريب گرديده است. چشمه طاقهاي پل به صورت جناقي ساخته شده و سبك سازي پل در قسمت طولي پل در زير روگذر پل صورت گرفته است و پايههاي پل و موج شكنهاي آن به صورت لوزي شش ضلعي از سنگ ساخته شده است.
مصالح پل را سنگهاي قلوة رودخانهاي و لاشه سنگ در چشمه طاقها و از سنگهاي پاكتراش در قسمت پايهها استفاده شده است. كف پل سنگ فرش و از نوع سنگ بلوك قرمز است كه در اثر فرسايش آب از صورت كادر بودن خارج شده است.
اين پل عظيم و ديدني مربوط به دوره ساساني و به شماره 1058 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)