يك فوق تخصص گوارش كودكان در گفت‌وگو با فارس:
يبوست مانع رشد طبيعي نوزادان مي‌شود


خبرگزاري فارس: يك فوق تخصص گوارش كودكان گفت: نوزادان مبتلا به يبوست بايد مورد ارزيابي باليني قرار گيرند چرا كه در اين دوران، يبوست اهميت بسياري پيدا مي‌كند و مانع رشد كودك مي‌شود.

A0514452


فريد ايمان‌‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه يبوست در نوزادان به اشكال مختلف ظاهر مي‌شود، اظهار داشت: نوعي از يبوست در نوزادان زير 6 ماه به اين صورت است كه طفل در هنگام دفع، با مشكل مواجه است؛ به طوري كه در هنگام عمل دفع حداقل به مدت 10 دقيقه يا بيشتر زور مي‌زند.

وي افزود: نوزاد مبتلا به اين نوع يبوست در هنگام دفع، صورتش قرمز شده و دست‌ها ‌و پاهاي خود را به داخل شكم جمع مي‌كند تا بتواند عمل دفع را انجام دهد؛ اين عمل ممكن است در روز چند نوبت تكرار شود.

اين فوق تخصص گوارش كودكان، علت اين نوع از يبوست در نوزادان را عدم هماهنگي بين افزايش فشار داخل شكم و شل شدن كف لگن براي عمل دفع دانست و گفت: اين علائم بدون هيچ مداخله‌اي در اكثر موارد برطرف مي‌شود.

اين فوق تخصص گوارش كودكان به والدين توصيه كرد كه در اين وضعيت زياد نگران نوزاد خود نباشند چرا كه شيرخوار خود به خود و بدون مداخله بهبود مي‌يابد؛ از اين رو مقعد نوزاد نبايد تحريك شود اما اين نوزادان بايد مورد ارزيابي باليني قرار گيرند چرا كه در اين دوران، يبوست اهميت پيدا مي‌كند.

وي در خصوص معيارهاي تشخيص يبوست در نوزادان بيان داشت: وجود علائمي نظير آناتوميك، آندوكرين و بيماري متابوليك و دفع مدفوع به صورت تكه‌هاي سفت و سخت يا تكه‌هاي كوچك مثل سنگ حداقل هر 2 هفته يك بار در شيرخواران يا كودكان سنين قبل از مدرسه همچنين دفع مدفوع سفت در 2 نوبت يا كمتر در هفته از علائم اين نوع يبوست است.

ايمان‌زاده در خصوص عوامل ابتلا به يبوست در سنين مختلف خاطرنشان كرد: تغيير در رژيم و عادات غذايي، استرس، بيماري‌ جديد، عدم دسترسي به سرويس بهداشتي و تأخير در دفع از عوامل شيوع يبوست به شمار مي‌رود؛ در اين وضعيت مدفوع سفت شده و موجب درد هنگام اجابت مزاج مي‌شود.