تنبلی تخمدان اصطلاحآ به حالتی اطلاق میشود که تخمدان بطور مرتب ماهی یکبار تخمک گذاری نمی کند.
اصولا بعد از اینکه تخمک آزادشد تخمدان شروع به ترشح ماده ای بنام پروژسترون می کند که وجود این هورمون برای برقراری پریود مرتب الزامی است. در مواردی که تخمک ازاد نمی شود مقدار این ماده نیز در بدن پایین است و در نتیجه پریود نیز به تاخیر میافتد و در این صورت برای برقراری پریود باید از قرص یا آمپول پروژسترون استفاده کرد.
1- اگر میخواهید حامله شوید باید تحریک تخمدان توسط داروهایی نظیر انچه که مصرف نموده اید و غیره صورت گیرد
2- اگر فعلا فصد بارداری ندارید می توانید فقط با مصرف پروژسترون پریود های خود را نتظیم نمایید .
در مورد احتمال ناباروری می توان گفت که میزان باروری شما کاهش پیدا میکند ولی تا زمانی که سن شما زیاد بالاتر ار 35 سال نرفته باشد درمان آن زیاد مشکل نخواهد بود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همان PCO یه عنوان سندرم اشتین لونتاین نیز شناخته شده است. و به صورت مشخص بیماران
را دهه سوم حیات گرفتار میکند. ولی ممکن است ندرتا در دختران نوجوان نیز دیده شود. تخمین زده شده که 3.5 تا 7 % از زنان به این سندرم مبتلا هستند. علایم بیماری متعدد است شامل اختلالات غددی ثانویه به عدم تخمک گذاری , چاقی قبل از قایده شدن اولیه, قطع قایدگی پس از قایده شدن های نرمال... نازایی , و پرموشدن بدن. اغلب این بیماران چاق هستند و در دوران قبل از یایسگی بسر میبرند. درمان شامل مصرف قرص های خوراکی جلوگیری از بارداری دانازول و یا danocrine ویا یک
اگونیست هورمون رها کننده gnrh هست. اگر بیمار تمایل به بار دارشدن دارد میتواند از داروهای محرک تخمک گذاری استفاده کند.

دمان

افراد لاغر فقط با مصرف دارو می توانند این بیماری را درمان کنند..
ولی اگر اضافه وزن دارید.. آن هم اضافه وزن زیاد یعنی چاق هستید...با کاهش وزن مشکل تنبلی تخمدان شما یا همان PCO درمان شده و دیگر نه موی زائد دارید... نه PCO و نه درد در دوره قاعدگی و همچنین دوره قاعدگی شمت نیز بسیار مرتب می شود..