پزشك متخصص پوست و مو و عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي گفت: لك هاي سفيد رنگ روي پوست نشانه بيماري ويتيليگو -پيسي يا برص- است كه احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش مي دهد.
T30129893 798986 'بهروز باريك بين' در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: ويتيليگو، يك بيماري پوستي خودايمني است كه سيستم ايمني بدن عليه سلول هاي رنگدانه ساز پوست، وارد عمل مي شود و آنها را از بين مي برد و لك هاي سفيد رنگ ايجاد مي كند.
وي اضافه كرد: در اين بيماري، قسمت پوست فاقد رنگدانه در معرض نور خورشيد، دچار آفتاب سوختگي شده و ممكن است فرد را مبتلا به سرطان پوست سازد.
وي اضافه كرد: لك هاي سفيدرنگ بطور معمول بصورت قرينه روي دست، پا، زانو و آرنج و غالبا در نواحي صورت و اطراف چشم و دهان ايجاد مي شود.
اين پزشك متخصص پوست و مو با بيان اينكه وجود اين لك ها علاوه بر ايجاد نازيبايي در ظاهر، موجب آزردگي روحي فرد نيز مي شود ، گفت: اين لك ها گاهي منشاء ژنتيكي دارند و در چند عضو يك خانواده مشاهده مي شود و گاهي نيز براثر استرس و نورآفتاب ايجاد مي شوند.
باريك بين افزود: مبتلايان به اين لك هاي سفيد رنگ پوستي، ضمن پرهيز از تنش روحي بايد از كرم هاي ضدآفتاب استفاده كنند تا از تشديد بيماري جلوگيري كنند.
وي خاطرنشان كرد: لك هاي سفيدرنگ پوستي به ويژه زماني كه موها هنوز سفيد نشده است ، خودبخود بهبود مي يابد اما گاهي نيز حتما نياز به درمان دارد.
اين استاد دانشگاه گفت: استفاده از داروهاي ضدالتهاب و كرم و لوسيون حاوي كرتن براي درمان اين بيماري متداول تر از شيوه هاي ديگر است تا اين لك ها را به رنگ طبيعي پوست برگرداند.
باريك بين افزود: اما گاهي به ويژه در انواع بيماري مقاوم به دارو نيز از روش جراحي و برداشتن پوست نواحي مختلف بدن مانند پوست پشت گوش و انتقال آن روي اين لك ها استفاده مي شود.
وي خاطرنشان كرد: گاهي اوقات نيز استفاده از محلولي موسوم به محلول 'متوكسالن' بر روي نواحي سفيد پوست، لك ها را به نور و تحريك رنگدانه حساس مي كند.
باريك بين يادآور شد: همچنين دستگاه هايي براي نوردرماني و اشعه درماني وجود دارند و لك ها با تاباندن اشعه هاي فرابنفش مداوا مي شوند.