به نظر ميرسد تركيه در اين زمينه به نوعي سياست به خرج داده و واردات نفت خود از ايران را در ماه مارس به ميزان قابل توجهي افزايش و در ماه آوريل كاهش داده تا اين طور به نظر برسد كه از تحريم يكجانبه آمريكا عليه ايران پيروي ميكند.
شركت پالايش دولتي تركيه(توپراش) در ماه آوريل حدود پنج ميليون و 300 هزار(روزانه 177 هزار بشكه) نفت از ايران وارد كرد. واردات نفت تركيه از ايران در مقايسه با ماه مارس 100 هزار بشكه در روز كاهش يافته اما واقعيت اين است كه در ماه آوريل كاهش خاصي رخ نداده و واردات تركيه در ماه مارس به شكل غيرمعمولي افزايش يافته بود.
آمار واردات نفت تركيه از ايران در آوريل همچنين از رقم 140 هزار بشكهاي كه هفته گذشته از سوي يك مقام صنعت نفت اين كشور اعلام شد، بيشتر است.
وبسايت موسسه آمار تركيه اخيرا اعلام كرد كه اين كشور در ماه مارس روزانه 270 هزار بشكه و در مجموع يك ميليون و 174 هزار تن نفت از ايران وارد كرده است.
بر اساس اين آمار واردات نفت تركيه از ايران در ماه مارس به بالاترين سطح از ژوئيه 2011 رسيد و نسبت به واردات 100 هزار بشكهاي در ماه فوريه تقريبا سه برابر شد. همچنين اين رقم نسبت به ماه مارس سال قبل 90 درصد افزايش يافت.
واردات نفت تركيه در ماه مارس از كشورهاي مختلف به اين ترتيب بوده است: ايران يك ميليون و 173 هزار و 504 تن، عراق 145 هزار و 186 تن، عربستان 142 هزار و 677 تن، ليبي 133 هزار و 29 تن و قزاقستان 115 هزار و 127 تن.
افزايش سطح تجارت بين ايران و تركيه در يك دهه گذشته باعث شده كه غربيها تركيه را در خصوص تحريمهاي بينالمللي عليه ايران به يك "حلقه ضعيف" تعبير كنند. تركيه از فهرست كشورهايي كه از تحريمهاي يكجانبه آمريكا عليه ايران معاف شدهاند، حذف شده اما اميدوار است كه براي اجتناب از تحريمهاي مالي اين معافيت را بدست آورد.
به گزارش ايسنا از زماني كه اتحاديه اروپا تلاش كرد كه نفت ايران را تحريم كند كشورهاي مختلف يكي پس از ديگري و به انحاء مختلف با تاكيد بر غير ممكن بودن اين اقدام تلاش كردند خود را از چرخه تحريم خارج كنند. در همين زمينه طي روزهاي گذشته كرهجنوبي و ژاپن هم ضمن خواستار شدن تلويحي حذف تحريمها عنوان كرده بودند كه شركتهاي اروپايي بيمه نفتكشهاي حامل نفت ايران را تقبل كنند. اين اتفاقات همگي از اين امر حكايت دارد كه تحريم نفت ايران نه تنها به زيان ايران بلكه به زيان ديگر كشورها به خصوص اروپاييان خواهد بود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)