خبرگزاری ایسنا: سازمان جهاني گردشگري بدون اشاره به درآمد گردشگري ايران در سال 2011، كشورمان را در رتبهي بيستويكم فهرست بيشترين درآمدهاي گردشگري در دنيا قرار داد.
با گذشت چند ماه از پايان سال 2011، سازمان جهاني گردشگري در گزارشي به بررسي صنعت گردشگري جهاني در سال گذشتهي ميلادي پرداخت.
گزارش جامع سازمان جهاني گردشگري نشان ميدهد، ايران از محل درآمدهاي گردشگري بيستويكمين كشور دنيا در سال 2011 بوده است؛ اين در حالي است كه ميزان درآمد گردشگري ايران در سال گذشته مشخص نشده است!
ايران اگرچه از لحاظ درآمد گردشگري نسبت به سال 2010 دو پله نزول داشته، با اين حال بالاتر از كشورهايي چون امارات، هند، سوييس و اتريش در اين فهرست در مكان 21 ايستاده است!
اين گزارش نشان ميدهد از سال 2008 تا 2010 ايران روندي صعودي در درآمد گردشگري داشته است. بطوريكه از 7/6 ميليارد دلار در سال 2008 به 9/1 ميليارد دلار در سال 2009 رسيد و در سال 2010 اين رقم به 14/2 ميليارد دلار افزايش يافت.
بر اساس اعلام سازمان جهاني گردشگري، در سال 2011، مردم جهان يك هزار و 200 ميليارد دلار براي گذراندن تعطيلات خود در ديگر كشورهاي جهان به عنوان گردشگر هزينه كردند كه حاكي از رشد 102 ميليارد دلاري نسبت به سال 2010 است.
گردشگران خارجي در سال گذشتهي ميلادي به طور متوسط روزانه 4/3 ميليارد دلار هزينه كردند.
در اين ميان، ميزان پول هزينهشده بهعنوان گردشگر از سوي مردم منطقهي آمريكا در سال 2011 حدود 5/7درصد، قارهي اروپا 5/2 درصد، قارههاي آسيا و اقيانوسيه 4/3 درصد، قارهي آفريقا 2/2 درصد رشد داشته است، اين در حاليست كه برخلاف روند جهاني، ميزان پول خرج شده از سوي گردشگران كشورهاي منطقهي خاورميانه 14 درصد كاهش داشته است.
بيشترين درآمد بهدست آمده از صنعت گردشگري متعلق به قارهي اروپا بود كه گردشگران كشورهاي ديگر در سال گذشته حدود 463 ميليارد دلار در كشورهاي اروپايي هزينه كردند. پس از آن منطقهي آسيا-اقيانوسيه با درآمد گردشگري 289 ميليارد دلار قرار دارد و آمريكا با 199 ميليارد دلار در رتبهي سوم ايستاده است.
براي اولين بار در تاريخ صنعت گردشگري، كشور آلمان از لحاظ درآمد گردشگري در رتبهي اول دنيا ايستاد. گردشگرهاي خارجي در سال 2011 حدود 84 ميليارد دلار وارد چرخه اقتصاد آلمان كردند.
آمريكا با درآمد 79 ميليارد دلاري در رتبهي دوم اين فهرست قرار گرفت و چين با درآمد 72 ميليارد دلاري سومين كشور محبوب براي گردشگران دنيا لقب گرفت.
انگليس، فرانسه، كانادا، روسيه، ايتاليا، ژاپن، استراليا، بلژيك، برزيل، سنگاپور، هلند، كره جنوبي، هنگ كنگ، عربستان، اسپانيا، نروژ و سوئد كشورهايي هستند كه در سال 2011 بيشترين درآمد را از بابت حضور گردشگر بهدست آوردهاند.
بر اين اساس، گردشگران چيني در سال گذشته ميلادي 18 ميليارد دلار، گردشگران روسي شش ميليارد دلار، گردشگران برزيلي پنج ميليارد دلار و گردشگران هندي سه ميليارد دلار ارز وارد چرخه اقتصادي كشورهاي مختلف جهان كردهاند.
در همين شرايط پنج كشور آلمان، استراليا، نروژ، بلژيك و كانادا كه همگي از كشورهاي صنعتي و با ثبات اقتصادي و سياسي بالا در جهان محسوب ميشوند رشد گردشگرانشان را به طور مداوم و بر اساس يك روند ملايم تجربه كردهاند.
سازمان جهاني گردشگري يكي از نهادهاي سازمان ملل متحد است که وظیفه هدایت صنعت گردشگری جهاني را بر عهده داشته و مكاني براي گفتگوی کشورها درباره سیاستها و تجارب عملی آنها درباره صنعت گردشگری محسوب ميشود.
در حال حاضر 157 کشور، منطقه و بیش از 300 عضو وابسته، به نمایندگی بخش خصوصی، موسسات آموزشی، شرکتهای جهانگردی و مراجع صلاحیتدار محلی در این سازمان عضويت دارند.
سازمان جهانی گردشگری كه در سال 1974 تاسيس شده است و مقر آن در شهر مادريد، پايتخت اسپانيا قرار دارد، خود را موظف به کاهش فقر و گسترش توسعهي پایدار از طريق توسعه صنعت گردشگري ميداند.
به گفتهي كارشناسان، اين سازمان اطلاعات مربوط به درآمد كشورهاي مختلف را از سازمانها و نهادهاي مربوط به گردشگري در همان كشورها دريافت ميكند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)