پلويي لذيذ و خوش عطر و رنگ از كشور تركيه. معمولا اين غذا را جگر گوسفند تهيه و سرو ميكنند. براي ما ايرانيها كه جگر را معمولا به صورت كبابي ميخوريم، اين غذا تجربهاي جديد و خوشمزه است.
مواد لازم براي 4-6 نفر
- كشمش: 4 قاشق غذاخوري، خيسشده
- روغن مايع يا كره: 4 قاشق غذاخوري
- پياز متوسط: يك عدد ساطوري
- خلال بادام: 4 قاشق غذاخوري
- ادويه پلويي: يك قاشق غذاخوري
- دارچين: يك قاشق چايخوري
- برنج دانه بلند: 300 گرم خيسشده
- آب مرغ: يك ليتر
- جگر مرغ: 250 گرم، خرد شده
- جعفري: 3 قاشق غذاخوري، ساطوري
- زردچوبه: يك قاشق چايخوري
- نمك و فلفل: به ميزان لازم
روش تهيه:
1 - دو قاشق غذاخوري روغن را در يك قابلمه داغ كرده و پياز را روي شعله متوسط 5 دقيقه تفت دهيد تا نرم شده و كمي رنگ بگيرد. خلال بادام و كشمش را اضافه كرده و تفت دادن را 2 دقيقه ديگر ادامه دهيد.
2 - آب برنج را خالي كرده و برنج را به همراه ادويه پلويي و دارچين به قابلمه اضافه كنيد. پس از يك دقيقه آب مرغ را همراه 2 قاشق چايخوري نمك اضافه كرده و شعله را زياد كنيد. پس از اينكه آب مرغ جذب برنج شد، شعله را كم كرده و در قابلمه را بگذاريد. پس از 20 دقيقه پلو دم كشيده است.
3 - روغن باقيمانده را در يك تابه داغ كرده و جگر را 10 دقيقه روي شعله متوسط تفت دهيد تا خونابه آن كاملا تبخير شود. زردچوبه را اضافه كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنيد. يك دقيقه قبل از برداشتن جگر از روي شعله، سبزي را به جگر اضافه كرده و با آن مخلوط كنيد.
4 - پس از اينكه پلو دم كشيد، جگر و سبزي را با آن مخلوط كرده و سرو كنيد.
نکات آشپزی
1 - به جاي آب مرغ ميتوانيد از آب يا آب سبزي استفاده كنيد.
2 - اگر با كشمش ميانه خوبي نداريد آن را حذف كنيد در ضمن، اضافه كردن خلال پسته غذاي شما را خوشرنگتر ميكند.
اين پلو را با ماست چكيده و ليموترش سرو كنيد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)