در اسرائیل کمتر کسی به فیلم جدایی نادر از سیمین با دید سیاسی نگاه می کند.اصغر فرهادی پیشتر تاکید کرده بود که "جدایی نادر از سیمین" را برای مردم ساخته نه سیاستمداران و دولت ها.
در سینمای "لو اسمادار" بیت المقدس، این روزها فقط دو فیلم برنده فرانسوی و ایرانی جایزه اسکار به نمایش گذاشته شده است: "آرتیست" و "جدایی نادر از سیمین."
مدیر این سینما می گوید که هر شب صدها نفر به تماشای فیلم آقای فرهادی می آیند.
بسیاری در اسرائیل امیدوار بودند که در بخش فیلم های غیرانگلیسی زبان این دوره، درام "پانویس" اولین اسکار را برای آنان به ارمغان بیاورد ولی این آرزو برآورده نشد.
فیلم "پانویس" به کارگردانی یوسف سیدر، رقابت یک پدر و پسر که استاد دانشگاه عبری بیت المقدس هستند را به تصویر می کشد.
آقای سیدر پس از اعلام نتایج، به شبکه دوم تلویزیون اسرائیل گفت: "از دیروز این احساس را داشتیم که به حاشیه رانده شده ایم."
***نظرات مردمی
آمی که مردی میان سال است و با همسرش به تماشای "جدایی نادر از سیمین" آمده، پس از ترک سینمای "لو اسمادار" می گوید که به شدت تحت تاثیر فیلم قرار گرفته است.
او درباره این فیلم می گوید: "فیلمی انسانی بود، شرایط زندگی مردم را نشان می داد و متاسفانه شرایطی غم انگیز، اما به طور واقعی و قانع کننده. بازی هنرپیشه ها عالی بود."
دیوید که مردی مسن تر است، هم می گوید صد در صد با رای هیات داوران موافق است.
او گفت: "فیلم بی پرده ای بود، واقعیت را نشان داد، واقعیتی که نه فقط در ایران بلکه می تواند در هر جای دیگری اتفاق بیفتد."
اما در بین افرادی که سالن سینما را ترک می کردند عده ای هم فیلم برتر ایرانی را لایق اسکار نمی دانستند.
خانم میان سالی که نخواست خودش را معرفی کند گفت: "فیلم خارق العاده نبود، خوب بود. مشکلات زندگی مردم را نشان می داد که مختص به ایران نیست و می تواند در اسرائیل هم اتفاق بیفتد. به نظر فیلمی در حد اسکار نبود."
ریفکا، که خانمی ایرانی تبار است و می گوید حدود ۶۰ سال پیش در دوران کودکی به اسرائیل مهاجرت کرده است، می گوید: "خوب بود، برای این که من فارسی می فهمم برای من آسان بود. قشنگ بود اما لیاقت اسکار را نداشت."
برآورد می شود که تاکنون حداقل ۳۰ هزار نفر در اسرائیل "جدایی نادر از سیمین" را تماشا کرده باشند.
اکران فیلم آقای اصغر فرهادی در اسرائیل باعث شده که توجه مردم و رسانه های این کشور دست کم برای مدتی کوتاه و گذرا، از مراکز هسته ای ایران به سینمای ایران و مردم آن جلب شود.
بی بی سی
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)