پورشه پانامرا 4S، محبوب ایرانیان


پانامرا در شرایطی وارد کشورمان شد که به دلیل مشکلات «مرسدس بنز» و «ب.ام.و» جهت ادامه فعالیت در ایران به سرعت توانست بازار مستحکمی در داخل کشور برای خود دست و پا کند./ در مواجهه با این خودرو، آن را بسیار زیباتر از تصاویرش خواهید یافت!


برترین ها به نقل از هفت صبح : در مواجهه با این خودرو، آن را بسیار زیباتر و جذاب تر از تصاویرش خواهید یافت؛ به طوری که بدون شک نه فقط در خیابان های تهران که در آنها پانامرا خودرویی خاص و کمیاب شمرده می شود، بلکه در بازارهای جهانی نیز این خودرو بیش از رقبایی چون مرسدس S-Class و ب.ام.و سری هفت نگاه ها را به سمت خود می چرخاند.

56766 846

به گزارش برترین ها کمپانی پورشه پس از گذشت 78 سال از تاسیس این شرکت نخستین سدان لوکس خود را پس از چند مرحله به تعویق انداختن در سال 2009 تولید کرد. هرچند که ایده ساخت یک پورشه چهاردر لوکس به اواخر دهه 80 میلادی بازمی گردد و حتی نمونه ای کانسپت (مفهومی) براساس مدل 911 با فرم بدنه چهاردر ساخته شد و به نمایش درآمد اما پس از آن پروژه ساخت نخستین سدان پورشه به دست فراموشی سپرده شد تا اینکه این کمپانی اشتوتگارتی نخستین سدان لوکس خود را با نام پانامرا، اولین بار در آوریل 2009 و در جریان سیزدهمین نمایشگاه خودرو شانگهای مورد پرده برداری قرار داد.

پانامرا در شرایطی وارد کشورمان شد که به دلیل مشکلات «مرسدس بنز» و «ب.ام.و» جهت ادامه فعالیت در ایران به سرعت توانست بازار مستحکمی در داخل کشور برای خود دست و پا کند.

نقد طراحی

با نگاهی به این خودرو حتی اگر لوگوی آن پوشانده شود به «پورشه» بودن آن پی خواهید برد. در نخستین نگاه پانامرا را خودرویی تنومند و قلدر خواهید یافت که نگاه ها را به سوی خود جلب می کند.

با آنکه پانامرا نه تنها زیبایی بصری دیگر خودروهای لوکس گران قیمت را نداشته و حتی از سوی برخی نشریات تخصصی به اغراق جزو زشت ترین سدان های «فول سایز» دنیا محسوب می شود اما در مواجهه با این خودرو، آن را بسیار زیباتر و جذاب تر از تصاویرش خواهید یافت؛ به طوری که بدون شک نه فقط در خیابان های تهران که در آنها پانامرا خودرویی خاص و کمیاب شمرده می شود، بلکه در بازارهای جهانی نیز این خودرو بیش از رقبایی چون مرسدس S-Class و ب.ام.و سری هفت نگاه ها را به سمت خود می پرخاند.

56767 735

حجم پردازی هنرمندانه گلگیرها به همراه گرافیک زیبای چراغ های عقب و به خصوص نحوه طراحی ستون C عواملی هستند که از پانامرا خودرویی جذاب و اصطلاحا «تو چشم» ساخته اند.

با این حال حتی اگر زبان طراحی پانامرا را نپسندیده باشید، به مجرد ورود به فضای داخل کابین پانامرا، داستان به کلی متفاوت خواهد شد. قرار گرفتن در دنیایی از چوب و چرم درجه یک با بهترین کیفیت مونتاژ، گویی ذهن شما را بلافاصله ری استارت کرده و تمام انتقادات احتمالی که به طراحی ظاهری و فرم بدنه پانامرا وارد ساخته بودید را به باد فراموشی خواهد سپرد.

اگر فکر می کنید تنها باید با لباس رسمی و احتمالا کت و شلوار «پیرگاردین» روی صندلی این سدان فول سایز مجلل نشست شدیدا در اشتباهید؛ چراکه طراحی استادانه صندلی های اسپورت پانامرا چنان حال و هوای داخل اتومبیل را مهیج و پویا ساخته است که هوس خواهید کرد وقار و رفتار یک مدیر متمول را کنار بگذارید!

این موضوع دقیقا نقطه تمایز پانامرا با رقبایی چون مرسدس S-Class محسوب می شود. چراکه در مرسدس یا حتی ب.ام.و سری 7 شما به رغم توانایی های دینامیکی و خصوصیات تند و تیز رانندگی با آنها (به خصوص در مدل های S500 و 750Li)، به دلیل فلسفه ساخت و پرستیژ این دو خودرو در جهان، شما با خودرویی به اصطلاح دیپلماتیک رو به رو هستید که حتی اگر بخواهید هم نمی توانید با لباس تنگ اسپورت و CD موزیک رپ، پشت فرمان مرسدس بنز S-Class – و ب.ام.و سری 7 بنشینید.

56768 812

در کنار این خصوصیات نباید فضای گسترده داخل کابین را فراموش کرد که چهار سرنشین بزرگسال با قد 180 سانتی متر به راحتی می توانند در این خودرو نشسته و هیچگونه تنگی جا را احساس نکنند.

هرچند فضای پای صندلی های عقب و به طور کلی راحتی سرنشینان ردیف عقب نسبت به ب.ام.و سری 7 به مراتب در درجه پایین تری قرار دارد که باتوجه به شخصیت ذاتی پانامرا، این موضوع چندان دور از انتظار نخواهد بود.


ملاقات با برادر وسطی

پانامرا در بازارهای جهانی در محدوده گسترده ای از انواع پیشرانه ها و محدوده بسیار گسترده تری از انواع تجهیزات رفاهی و آپشن های قابل سفارش عرضه می شود. به گزارش برترین ها رنج قدرت پیشرانه های این خودور در بازارهای جهانی از 300 اسب بخار تا 500 اسب بخار برای گونه توربو آن شامل می شود که تقریبا تمامی نسخه های پانامرا (صرف نظر از دو نسخه هیبریدی و دیزلی که در آشفته بازار قوانین واردات خودرو به کشور موانعی نامرئی جهت عرضه آنها در ایران تعریف شده است) وارد کشور شده و در بازار خودرو ایران موجود هستند.

56769 635

اما نسخه مورد آزمایش در اینجا، معروف ترین و شناخته شده ترین نسخه پانامرا در ایران یعنی Panamera-4S مجهز به پیشرانه 8 سیلندر است که توانایی تولید 400 اسب بخار قدرت در دو موتور rpm6500 و بیشینه گشتاوری معادل 500 نیوتن متر را داراست.

با قرارگرفتن در میاندو نسخه پانامرا V6 و پانامرا توربو به نوعی نقش برادر وسطی خانواده پانامرا را در ایران بازی می کند. هنگامی که پشت فرمان خودرو می نشینید، میدان دید آینه های جانبی و دید شیشه عقب نیز چندان تعریفی ندارد. هنگام حرکت نخستین موضوعی که توجهتان را جلب خواهد کرد تورم بیش از حد گلگیرهای جلوست که به طور محسوسی برجسته تر از کاپوت خودرو دیده می شوند.

پیشرانه هشت سیلندر خودرو با حجم دقیق 4806 سی سی و با نسبت تراکم 12/5 به یک؛ قادر است یک اسب بخار قدرت را به قم قابل توجه هر 4/4 کیلوگرم از وزن مدل panamera-S اختصاص دهد که این رقم در نسخه 4S و باتوجه به اختلاف وزن 100 کیلوگرمی آن، به رقم 4/65 کیلوگرم می رسد.

56771 132

ضمن اینکه کمپانی آلمانی ZF نیز در ساخت گیربکس پانامرا سنگ تمام گذاشته است تا گیبرکس هفت سرعته دوکلاجه آن بدون هیچگونه مکثی در فرایند انتقال قدرت، تمام قدرت تولیدی را در گونه S به چرخ های عقب و در گونه 4S به هر چهار چرخ خودرو برساند.

به گزارش برترین ها مهندسان پورشه به هیچ وجه از تجهیز پانامرا به گسترده ترین سامانه های مدیریت حرکتی دریغ نکرده اند. به طور مثال می توان به سامانه های «مدیریت پایداری پورشه»، سامانه «مدیریت کشش»، سامانه «ثبات ضدلغزش»، سامانه «ترمز اتوماتیک دیفرانسیل» و همچنین تکنولوژی PCCB (ترمزهای سرامیک – کامپوزیتی پورشه) اشاره نمود که در کنار ترمزهای دیسکی خنک شونده غول پیکر چرخ های جلو و عقب، ترمزگیری مطمئنی را برای راننده مهیا می سازد.

البته اگر این مجموعه ترمزگیری نیز نتوانست از وقوع حادثه جلوگیری کند سامانه Active Bonnet System بلافاصله دست به کار شده و به کمک حسگرهای واقع روی کاپوت در هنگام برخورد، قسمت انتهای کاپوت را به سمت بالا آورده تا علاوه بر اینکه خطری مستقیما متوجه سرنشنان نشود در هنگام برخورد با عابرین پیاده نیز آسیب های احتالی به فرد، به حداقل کاهش یابد.

56772 911


سخن پایانی

اگر تاکنون از خود پرسیده باشید که پانامرا در ازای این همه تجهیزات و خصوصیات منحصر به فرد که در اختیار راننده قرار می دهد چه دستمزدی را طلب می کند، باید بگوییم علاوه بر مبلغ فراتر از 350 میلیون تومانی که باید به حساب فروشنده (و البته بابت تعریفه گمرکی) واریز نمایید، مهندسان پورشه در این خودرو مخزن سوختی با ظرفیت 100 لیتر در نظر گرفته اند که باتوجه به تاکید ویژه واردکننده وطنی پانامرا بر استفاده از بنزین سوپر و قرص های مکمل سوخت، پرکردن هربار باک این خودرو برای مالک آن تقریبا معادل یک «چک پول» یکصد هزار تومانی تمام می شود.

میزان مصرف سوخت پانامرا 4S در سیکل ترکیبی حدود 11/5 لیتر در هر صد کیلومتر محاسبه گردید که برای خودرویی با چنین جثه و توانایی های حرکتی قابل قبول به نظر می رسد. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که رفتارهای دینامیکی و خصوصیات شیطنت آمیز خودروی تان را به ظاهر شیک و عامه پسند آن ترجیح می دهید بدون تردید پانامرا خودروی شماست.

پورشه پانامرا که در بدو و رودش به کشورمان در رنج قیمتی 210 الی 250 میلیون تومان برای گونه 4S عرضه می شد اکنون پس از چند مرحله افزایش به رقم باورنکردنی 350 الی 460 میلیون تومان (بسته به میزان تجهیزات) برای مدل 2012 رسیده است تا امروز فول آپشن ترین نوع مرسدس بنز S500 و ب.ام.و Li 750 نیز پایین تر از پانامرا در لیست گران ترین خودروهای کشور قرار گیرند.

ضمن آنکه گونه توربو پانامرا با قیمت فراتر از 610 میلیون تومان در بازار آزاد عنوان گران ترین خودرو بازار کشور را یدک می کشد. به گزارش برترین ها از تجهیزات ایمنی و رفاری قابل سفارش در این خودرو می توان به مواردی چون هشت کیسه هوای ایمنی، کمک فنرهای بادی با قابلیت تنظیم ارتفاع، سامانه کنترل کروز هوشمند، سیستم صوتی BOSE با 14 بلندگو و دو «ساب ووفر» یا سیستم صوتی حرفه ای Burmester با 16 بلندگو و قدرت خروجی 1000 وات، سامانه START/STOP، حسگر پارک، دوربین دید عقب منطبق شونده، صندلی های برقی 14 جهت حافظه دار جلو و صندلی های 8 جهته برقی عقب همراه با ماساژور، سامانه تهویه مطبوع چهارگانه، حسگر کیفیت هوای داخل کابین، پشت سری های فعال شونده،سامانه کنترل باد تایرها، دفترچه راهنمای الکترونیکی و رینگ های آلیاژی 18 یا 19 اینچی اشاره کرد.

بدین ترتیب به پایان ملاقات با خودرویی می رسیم که باوجود چنین تجهیزاتی قطعا تا مدت ها رای مالک و سرنشینان خود جذابیت و تازگی به همراه خواهد داشت.


باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir