نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: کشته شدن فرهادچهارم پادشاه اشکانی

  1. #1
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    کشته شدن فرهادچهارم پادشاه اشکانی

    پادشاه روم برای خرسند ساختن فرهاد چهارم كه با این معامله موافقت كرده بود یك دختر رمی را هم برای وی فرستاد. فرهاد فریفته این دختر شد و با او ازدواج كرد و....
    2013 سال پیش در روز 31 مارس سال دوم پیش از میلاد فرهاد چهارم ، پادشاه اشكانی در توطئه ای توسط همسرش كه یك زن رمی بود، مسموم شد و به قتل رسید. دستكم مورخان این روز را به عنوان روز مرگ فرهاد چهارم شاه ایران دانسته اند.
    فرهاد چهارم در توطئه ای توسط زن رمی اش به نام ترموزا یا ترموسا مسموم شد و در این توطئه پسرش فرهادك نیز با مادر همدست بود.

    درپی شكست كراسوس فرمانده و كنسول رم در جنگ حرّان در سال 53 پیش از میلاد از سورنا سردار نامدارایران و كشته شدنش، پرچمهای رم به دست ایران افتاد و باعث آشفتگی عمیقی در قلمرو امپراتوری رم شد.
    اگوستوس امپراتور رم كه از سال 27 پیش از میلاد به مدت 31 سال فرامانروای رم بود برای پایان دادن به این تحقیررومیان كه روحیه خود را از دست داده بودند با دولت ایران وارد معامله شد و قرار شد كه پرچمها را از ایران بخرد و پول را به اقساط بپردازد. وی برای خرسند ساختن فرهاد چهارم كه با این معامله موافقت كرده بود یك دختر رمی را هم برای وی فرستاد. فرهاد فریفته این دختر شد و با او ازدواج كرد و نامش را ترموزا گذارد.
    به نوشته برخی از مورخان، ترموزا یا ترموسا درعین حال جاسوس امپراتوری رم بوده و دستور داشت فرهاد چهارم را تحت تاثیر تلقینات خود قرار دهد.
    ترموزا از فرهاد چهارم دارای پسری شد كه نامش را فرهادك گذا شتند. فرهاد از زن قبلی خود و نیز كنیزهایش پسران دیگری داشت.
    ترموزا برای اینكه پادشاهی به پسر خودش برسد و در عین حال خدمتی هم به وطن اصلی كرده باشد به شوهر تلقین كرد كه پسران بزرگتر را كه بیم كودتا كردنشان می رود به شهر رم بفرستد تا در عین حال با طرز زندگی رومیان و فنون نظامی آنان آشنا شوند. فرهاد پذیرفت، ولی پسران او از آن پس عملا گروگان دولت رم بودند.
    در این میان ترموزا از فرصت استفاده كرد و با كمك پسرش، شوهر را مسموم ساخت و بزرگان ایران مجبور شدند كه فرهادك را كه تنها فرزند در دسترس بود به نام فرهاد پنجم به تخت سلطنت بنشانند.
    امپراتور رم پس از شنیدن این خبر، نوه خود كایوس را برای گفتن تبریك روانه تیسفون كرد.
    فرهاد پنجم به توصیه مادر تا كنار رود فرات (تیسفون در ساحل شرقی دجله است) به استقبال كایوس رفت و در دیدار با كایوس از دعاوی ایران بر ارمنستان گذشت.
    ترموزا و كایوس به فرهاد پنجم تلقین كرده بودند كه ارمنستان عامل اختلاف دو امپراتوری رم و ایران است و تا زمانی‌كه تحت قیمومت ایران باشد و شاه آن را سنای ایران (مهستان) انتخاب و اعزام دارد این اختلاف وجود خواهد داشت و صلح و صفا دوام نخواهد آورد و فرهاد پنجم گفته های آنها را پذیرفت.
    این اشتباه فرهاد پنجم موجب رنجش بزرگان ایران شد و ضرب سكه با تصویر مادر و پسر كه قبلا در ایران رسم نبود و حاكی از شراكت مادر در سلطنت فرزند بود، این رنجش را به خشم مبدّل ساخت.
    سران ایران از طرز تفكر فرهاد پنجم هم كه تحت تاثیر مادر به یونانی ها و رمی ها نزدیكتر از ایرانی ها بود ناخرسند بودند طرح بركناری او را به مهستان بردند و كارهایی را كه مادر او ترموزا به سود رومیان انجام داده بود ارائه كردند كه تصویب شد و یك شاهزاده اشكانی دیگر را به نام ارد دوم به پادشاهی ایران برگزیده شد كه یك نظامی خشن و سختگیر و قانونگریز بود.
    فرهاد پنجم نزدیك به چهار سال سلطنت كرده بود. مورخان به سرنوشت ترموزا اشاره ای نكرده اند. شاید او به رم بازگشته بود زیرا كه چهار سال پس از بركناری فرهاد پنجم، پسران فرهاد چهارم كه در شهر رم بودند به ایران بازگشتند و بعدا یكی از آنان شاه ایران شد.
    به این ترتیب در روز 31 مارس سال دوم پیش از میلاد فرهاد چهارم ، پادشاه اشكانی در توطئه ای توسط همسر رمی و پسرش مسموم شد. اما دوران قدرت این مادر و فرزند خیانت پیشه كوتاه بود و به زودی شاه تازه ای از خاندان اشكانی بر تخت سلطنت ایران نشست.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  2. کاربر مقابل از sorna عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/