شهركرد و تاريخ 9 هزار ساله‌اش

100918422734
جام جم آنلاين: قديمي ترين آثار تاريخي چهارمحال و بختياري با بيش از 9 هزار سال قدمت در موزه باستان شناسي شهرکرد نگهداري مي شود.

به گزارش واحد مرکزي خبر ، رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري گفت : اين اشياء ابزارهاي سنگي ريز و درشت با پيکره هاي گلي و ابزار استخواني از دوره نوسنگي است.

م‍‍‍ژگان رياحي افزود : ابزار سنگي اين موزه نمونه هايي از نخستين توليدات تکنيکي انسانهاي دوره نوسنگي است که در ساخت آنها از روشهاي ماهرانه اي استفاده شده است.
وي افزود: پيکره هاي گلي اين دوره نيز در ارتباط با فرهنگ و آيين هاي مذهبي دوره نو سنگي هستند ؛ ظروف سفالي نخودي منقوش به نقوش هندسي به رنگ سياه متعلق به هزاره هاي چهارم و پنجم قبل از ميلاد ، آجر نوشته به خط ميخي دوران ايلام ميانه متعلق به هوته و اوتوش اينشوشيناک پادشاه اين دوره ،‌ ظروف مفرغي ساده و نقش دار در فرمهاي مختلف شامل کاسه ، ليوان ، ظروف لوله دار و بشقاب هاي مفرغي ازدوران مادها از ديگر ميراث تاريخي است که در اين موزه نگهداري مي شود.

وي گفت:کاسه سنگي کتيبه دار، با کتيبه ميخي متعلق به دوره هخامنشي با اين مضمون که « اهورا مزدا اين کشور را از دشمن، دروغ و خشکسالي حفظ کن » و در چوبي مسجد اتابکان شهرکرد از دوره صفويه ، موزه زيور آلات طلايي از دوره سلوکي و همچنين سکه هاي طلا و نقره اي از امپراتوري روم گوشه هايي ديگر از آثار تاريخي نگهداري شده در اين موزه است.

موزه باستان شناسي شهرکرد با تغييرکاربري بناي تاريخي حمام پرهيزگار ساخته شده است.

اين بنا در سال 1326 شمسي توسط حاج ابولقاسم آزاد چالشتري و از محل مايملک حاج آقا حسين پرهيزگار ساخته شد و در سال 1334 شمسي وقف عام گرديده است.

ساختمان موزه يکي از آخرين بناهاي دوران معاصر است که به شيوه معماري سنتي حمام هاي تاريخي کشورساخته شده است.