:: يك كاسه سوپ داغ با پنير خامهاي ::
http://www.hamshahrionline.ir/images...soup11-neg.jpg
آقايان معمولا رابطهشان با خامه و پنير و خوراكيهاي چرب و چيلي خوب است؛ مگر آنكه به فكر اضافه وزن بوده يا از بالا رفتن فاكتورهاي چربي خونيشان بترسند.
اگر شما هم از جمله آقايان دسته اول هستيد و هوس خوردن سوپي چرب و خوشمزه را كردهايد ولي خانم خانه امروز فرصت پخت آن را ندارد، خودتان دست بهكار شويد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 25 گرم يا 2 قاشق سوپخوري كره
- 2 عدد پياز (خرد شود)
- 5 /3 پيمانه آب مرغ
- 20 گرم سبزي معطر تازه شامل جعفري، پيازچه و ريحان خردشده
- نصف قاشق چايخوري پودر آويشن
- 200 گرم يا يك پيمانه پنير خامهاي
- يك قاشق سوپخوري آرد ذرت
- يك قاشق سوپخوري شير
- ساقه خرد شده پيازچه (مقداري براي تزئين)
طرز تهيه:
1 - كره را در قابلمه بزرگي آب كرده و به آن پياز خردشده را اضافه كنيد و به مدت 2 دقيقه حرارت دهيد. سپس شعله اجاق گاز را كم كرده و پس از گذاشتن در قابلمه، حرارت دادن را 5دقيقه ديگر ادامه دهيد. [خواص پياز]
2 - آب مرغ و سبزيجات تازه معطر و آويشن را به پياز داغ اضافه كرده و اجازه دهيد روي حرارت متوسط به جوش آيد، سپس شعله را كم كرده و با گذاشتن در قابلمه، 20دقيقه ديگر صبر كنيد؛ البته در اين مدت مرتب مواد را هم بزنيد. [خواص آويشن]
3 - قابلمه را از روي اجاق گاز برداريد تا كمي سرد شود. سپس مواد را به دستگاه غذاساز يا خردكن منتقل كرده و 15ثانيه روشن كنيد تا سوپ به مايهاي يكنواخت تبديل شود. بعد از آن، دوباره مواد را به قابلمه برگردانيد.
نكته: در صورت تمايل، ميتوانيد مايه به دست آمده را با كمك فشار پشت قاشق از صافي عبور داده و سپس به قابلمه انتقال دهيد؛ به اين ترتيب، مايه نرمتر خواهد شد.
4 - كمي از پنير خامهاي را براي تزئين روي غذا كنار گذاشته و بقيه را به سوپ اضافه كنيد و روي اجاق گاز آنقدر هم بزنيد تا پنير خامهاي كاملا حل شود. [خواص پنير]
5 - آرد ذرت را در ظرف ديگري با شير مخلوط كرده و به سوپ بيفزاييد. مواد سوپ را روي حرارت، آنقدر هم بزنيد تا غليظ شود.
6 - در پايان، سوپ را در ظرف موردنظر ريخته و با باقيمانده پنير و پيازچه تزئين كنيد.
:: قيله ماهي بندر عباس ::
http://www.aftab.ir/lifestyle/images...bdc4793994.jpg
مواد لازم :
ماهي 450 گرم
تمبر هندي 100 گرم
گشنيز 750 گرم
شنبليله 250 گرم
پياز داغ عسلي 3 قاشق سوپخوري
سير 4 عدد
روغن 0.5 فنجان
آرد سفيد 1 قاشق سوپخوري
زردچوبه قدري
فلفل قدري
نمك قدري
طرز تهيه :
ماهي شير يا قباد باشد , پياز سرخ شده باشد .
تمبر هندي را در يك كاسه ريخته و دو ليوان آب روي آن مي ريزيم . بعد از يك كاسه ريخته و دو ليوان آب روي آن مي ريزيم , بعد از يك تا دو ساعت آنرا صاف مي كنيم تا هسته و پوست آن گرفته شود , ماهيها را سرخ مي كنيم و در يك ماهي تابه گود مي ريزيم آرد را كمي سرخ مي كنيم گشنيز و شنبليله را پس از شستن ريز خرد مي كنيم , سبزيها را كمي سرخ مي كنيم و با پياز و سير سرخ شده با هم مخلوط مي كنيم تمام مواد سرخ شده را روي ماهيها مي ريزيم و نمك و فلفل و ادويه را به آنها اضافه مي كنيم آب تمبر هندي را هم اضافه كرده و روي حرارت ملايم قليه را مي پزيم .
نكته : سير را كم سرخ مي كنيم زيرا زود مي سوزد و تلخ مي شود پيازها را هم جداگانه سرخ مي كنيم تا خشك و طلايي شوند .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست
:: ژلاتينه ميگو و تخم مرغ با سس رمولاد ::
درواقع این پیش غذا به انگلیسی Aspic خونده میشه . مواد لازم :
پودر ژلاتین 2 قاشق غ پر
تخم مرغ 4 عدد پخته و سفت
آب مرغ یا آب گوشت دو پیمانه
یک پیمانه نخود سبزپخته
میگو آب پز یک پیمانه
گوجه گیلاسی برای تزیین
طرز تهیه :
آبگوشت داغ رو با پودر ژلاتین مخلوط کنین و بذارین کاملا سرد بشه . کمی از اون رو ته ظرف بریزین و بذارین خوب سفت بشه و ببنده . بعد مواد رو داخل ظرف ترین ( قالب مستطیل چهار گوش ) با تزیین بچینین .
البته میتونین بدون اینکه ابتدا از مایع زلاتینه کف قالب بریزین ...مستقیم مواد رو ته بچینین و بعد باقی مایع ژلاتینه رو روی مواد داخل قالب بریزین و بذارین توی جا یخی خودش رو بگیره و وقتی خودش رو گرفت - قبل از اینکه یخ بزنه در بیارین و توی یخچال بذارین بمونه . موقع سرو باید طوری سفت باشه که بتونین این " ترین " رو با کارد برش بزنین . غیر از قالب " ترین " ( مستطیل ) میتونین از انواع قالب های بزرگ و کوچیک هم استفاده کنین .
سس رمولاد
مواد لازم:
خیار شور ریز خرد شده در حدود 100 گرم
دو پیمانه سس مایونز
جعفری و کرفس خرد شده یک تا دو قاشق
طرز تهیه:
سس مایونز رو با جعفری و کرفس و خیار شور ی که زیر خرد کرده ایم و با آب لیموترش و نمک و فلفل مخلوط میکنیم . این سس برای سرو سالادها و غذاهای گوشتی و غذاهای سرد مناسب هستن .
این قالب هم برای روز " عشاق " !
http://1.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPE...spic_salad.jpg
نکته : با آب و پودر ژلاتین و اسانس هم میتونین این پیش غذای ژلاتینی رو تهیه کنین ولی با آب مرغ خوشمزه تر و مغذی تر میشه و روشی برای ترغیب کودکان برای خوردن غذاهایی است که شاید ازش امتناع می کنن .
نکته : برای تهیه این پیش غذا از قالب های تزیین کوچک هم میشه استفاده کرد . و در این صورت میتونین برای تزیین کنار دیس و سینی غذاهای اصلی هم ازش بهره ببرین .
http://1.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPE..._A/s400/23.JPG
نکته : به جای مواد فوق میتونین از کالباس و گوشت و مرغ خرد شده و یا مواد دلخواه مانند ذرت و براکلی و فلفل دلمه ای خرد شده وشوید و سبزیجات معطر دیگه و هویج رنده شده و یا خرد شده و مارچوبه و قارچ و کلم دکمه ای پخته و استفاده کنین .
http://4.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPE...c_pollo_pi.jpg
نکته :هم میتونین مواد رو طبقه طبقه بچینین و هم مواد رو داخل هم مخلوط کنین و در هم بچینین و البته مراقب یاشن که ترکیب رنگی متفاوتی رو تشکیل بدن تا جالب تر بشه .
http://1.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPE...omatoaspic.jpg
نکته :برای سبزیجاتی که قراره ژلاتینه بشن بهتره بخار پز کنین و سپس شک برودتی بدین تا رنگ شون حفظ بشه . به این ترتیب که در مدت زمان کوتاه تری بپزین تا سبزیجات له نشن و شکل شون رو از دست ندن و بعد بلافاصله آب داغ رو تخلیه کرده و آب یخ روش باز کنین تا شوک ببینن .
:: ژلاتينه گوجه فرنگي و پنير ::
این پیش غذاهای ژلاتینه بیشتر جنبه دکوراتیو و تزیین میز و سفره پذیرایی رو داره و به نوعی اردوور بشمار میره .
مواد لازم :
2 پیمانه آب گوجه فرنگی
2 پیمانه آب مرغ صاف شده
فیله گوجه فرنگی خرد شده یک پیمانه
نصف قاشق غ پودر پیاز خشک کرده
نصف قاشق غ پودر کرفس خشک کرده
نصف قاشق غ پودر اورگانو
نمک و فلفل سیاه
ژلاتین پودر 2 قاشق غ پر
پنیر خامه ای 4/3 پیمانه
شیرپر چرب و غلیظ 3/2 پیمانه طرز تهیه :
نیمی از آب گوجه فرنگی رو روی حرارت بذارین تا داغ بشه نمک و فلفل بزنین . بعد پودر ژلاتین رو با اون مخلوط کنین و هم بزنین و باقی آب گوجه رو داخلش بریزین . و بذارین خنک بشه . پنیر رو با هم زن بزنین تا نرم و یک دست بشه و و سپس با آب گوجه فرنگی مخلوط کنین وفیله خرد شده گ.جه فرنگی و مواد خشک دیگه رو بهش اضافه کنین . میتونین داخلش کمی فلفل دلمه ای سبز و زرد و نارنجی هم خرد کنین تا قشنگتر بشه . قالب نچسب رو توی جا یخی بذارین تا کاملا بدنه اش سرد و یخ بشه و حالا مواد رو داخلش بریزین و توی جایخی بذارین . کمی که خودش رو گرفتاز جا یخی در بیارین تا یخ نزنه و داخل یخچال بذارین .
نکته :
این اسپیک یا پیش غذای ژلاتینه در واقع بیشتر برای تزیین غذاها وخوراک های سرد بکار میره . با ماست کیسه ای هم میتونین روش شکوفه بزنین . یا با خیار و زیتون و سبزیجات دیگه و ماکارونی گوش فیل و حلزونی و ... اطرافش رو تزیین کنین .
:: قزل آلا با سس لهستاني ::
http://www.hamshahrionline.ir/images...1/fish-neg.jpg
خوردن انواع و اقسام ماهي با سس معروف لهستاني، يكي از عادات غذايي زمستاني مردم كشور لهستان است.
البته آنها بيشتر ماهي مخصوصي به نام ماهي پيچ را به همراه اين سس مصرف ميكنند ولي شما ميتوانيد به جاي آن، ماهي قزلآلا يا هر نوع ماهي موردعلاقه خود را جايگزين كنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 4 عدد فيله ماهي كامل قزلآلا (هركدام حدود 225 گرم)
- 75 گرم يا 6 قاشق سوپخوري كره
- 2 عدد تخممرغ [خواص تخممرغ]
- 2 قاشق سوپخوري شويد تازه خردشده
- يك قاشق سوپخوري آب ليموترش
- نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
- چند برش ليمو ترش
- چند عدد هويج پخته
طرز تهيه:
1 – ابتدا ماهيها را پاك كرده و تيغ آن را به صورت يك تكه خارج كنيد.
نكته: براي اين منظور شكم ماهي را به صورت طولي با چاقو ببريد، سپس با فشار انگشت شست روي ستون فقرات پشت، هم ستون فقرات و هم تيغها را به صورت كامل از گوشت جدا كنيد.
پس از اينكه ماهيها را پاك كرديد، آنها را خوب بشوييد و با دستمال حولهاي خشك كنيد. سپس روي سيني فر يا تابه دستهفلزياي – كه با روغن چرب شده– از پشت پهن كنيد؛ بهصورتي كه قسمت پوست ماهي روي تابه قرار گيرد.
2 – در كاسه كوچكي كره ريخته و روي شعله اجاقگاز آب كنيد. كره آبشده را با قلمموي آشپزخانه روي گوشت ماهيها بماليد و سپس آن را با نمك و فلفل سياه طعمدار كنيد. بعد گريل فر اجاقگاز را روشن كرده و روي شعله متوسط تنظيم كنيد.
3 – تابه حاوي ماهيها را روي سيني شبكهاي قرار داده و به مدت 8 تا 10 دقيقه يا تا زماني كه گوشت ماهي بپزد، حرارت دهيد. در اين فاصله، تخممرغها را به اندازهاي بپزيد كه كاملا سفت شود، سپس آنها را پوست كنده و ريز خرد كنيد.
در پايان ماهيها را به ظرف ديگري منتقل كنيد و مخلوط تخممرغ خردشده و شويد ليموترش را پس از كمي تفتدادن در كره روي ماهيها بريزيد. حالا ماهيها را با اين مخلوط به همراه ليموترش و هويج پخته سرو كنيد.
:: ماهي سوخاري با سس ليمو ::
http://www.hamshahrionline.ir/images...1/mahi-neg.jpg
چند سالي است كه مرغ سوخاري بهصورتهاي مختلف در فهرست غذاهاي فوري خانوادهها – بهخصوص رستورانهاي غذاهاي سريع (فست فود) – قرار گرفته و در بين بچهها نيز طرفداران زيادي دارد ولي ماهي سوخاري با خواص بسيار و تنوع موجود در ميان ماهيها در اين فهرست جايي ندارد.
درحالي كه شما ميتوانيد آن را به عنوان غذاي فوري در خانه طبخ كرده و از خوردناش لذت ببريد.
اين روش پخت ماهي براي تشويق بچههايي كه ميانه خوبي با طعم و مزه ماهي ندارند، بسيار كاربردي است.
مواد لازم براي 4 نفر:
- يك پيمانه سس مايونز
- يك حبه سير (رنده شود)
- نصف قاشق چايخوري پودر فلفل قرمز
- پوست نصف ليموترش (رنده شود)
- 2 قاشق چايخوري آب ليموترش
- يك قاشق سوپخوري گشنيز تازه (خرد شود)
- 675 گرم فيله ماهي (هر نوع ماهي دلخواه)
- 2 عدد تخممرغ (زده شود)
- 115 گرم يا 2 پيمانه آرد سوخاري
- مقداري روغن مخصوص سرخكردني
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
- تعدادي ليموترش براي سرو
طرز تهيه:
1 – براي درستكردن سس اين ماهي سوخاري، سس مايونز، سير رنده شده، پودر فلفل قرمز، پوست رندهشده ليموترش، آب ليموترش و گشنيز خردشده را خوب با هم مخلوط كرده، سپس با نمك و فلفل سياه طعمدار كنيد. پس از آنكه مواد خوب با هم مخلوط شدند، كاسه محتواي سس را به يخچال منتقل كنيد.
2 - فيله ماهيها را شسته و پس از خشكشدن، بهصورت تكههاي نواري 4 تا 5 سانتيمتري خرد كنيد.
سپس هريك از فيلههاي نواري را در تخممرغ زده شده فرو ببريد و پس از آن، در آرد سوخاري بغلتانيد. وقتي كه مقداري از فيلهها را به همين صورت آماده كرديد، آنها را سرخ كنيد.
3 – براي سرخكردن فيله ماهيها، قابلمه گودي آماده كرده و مقداري روغن در آن بريزيد. قابلمه را روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا روغن خوب داغ شود.
سپس آن تعداد از فيله ماهيها را كه آماده كرده بوديد، داخل روغن بريزيد و بگذاريد سرخ شود. هنگامي كه فيله ماهيها به رنگ طلايي متمايل به قهوهاي درآمد، آنها را از روغن خارج كرده و داخل صافي بريزيد تا روغن اضافيشان خارج شود.
4 – در فاصله سرخشدن فيله ماهيها، بقيه را آماده كرده و پس از خارجكردن هريك از فيلهها از داخل روغن، يكي ديگر را جايگزين كنيد. در پايان، فيلهها را در ظرفي چيده و سس مايونز با طعم ليموترش را به صورت جداگانه همراه چند برش ليموترش سرو كنيد.
نكته: به جاي آرد سوخاري ميتوانيد از پودر خمير داخل نانهاي فانتزي هم استفاده كنيد.
:: سوپ شير با تره فرنگي ::
http://img.tebyan.net/big/1382/12/10...9398722982.jpg
مواد لازم:
125 گرم تره فرنگی
1 عدد متوسط پیاز
یک قاشق سوپ خوری کره
175 گرم سیب زمینی
یک لیوان آب مرغ
نصف لیوان خامه پاستوریزه
به اندازه دل خواه پیازچه
نصف لیوان شیرپاستوریزه
کمی نمک و فلفل
طرز تهیه:
تره فرنگی ها را تمیز کرده ، خرد می کنیم. سپس در آب سرد ریخته و در صافی می ریزیم. پیاز را پوست کنده، شسته و بصورت باریک برش می دهیم.
سیب زمینی ها را پوست کنده ، نازک برش می دهیم و در آب سرد می اندازیم تا تغییر رنگ ندهد.
کره را ذوب کرده، پیاز و تره فرنگی را داخل آن می ریزیم. سپس نمک و فلفل را افزوده، به مدت 8-7 دقیقه حرارت می دهیم تا بپزد، ولی رنگ سبزیجات تغییر نکند.
سیب زمینی ها را در صافی ریخته، سپس همراه با آب مرغ روی حرارت ملایم می پزیم.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و می گذاریم مقداری خنک شود. سپس در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم تا بصورت پوره درآید. مواد را از صافی عبور می دهیم تا یکدست شود. در نهایت شیر و خامه را اضافه می کنیم.
توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن خامه، سوپ نجوشد.
نکات تغذیه ای:
این سوپ را می توان یک روز قبل تهیه کرد و در یخچال نگهداری کرد، ولی باید در ظرف سوپ را ببندید.
ارزش تغذیه ای یک لیوان تره فرنگی خام ( 130 گرم ) مطابق جدول زیر است :
54 کالری
33/1 گرم پروتئین
6/12 گرم کربوهیدرات
27/0 گرم چربی کل
9/1 میلی گرم آهن
7/10 میلی گرم ویتامینC
57 میکروگرم فولات
6/1 گرم فیبر
تره فرنگی منبع خوبی از آهن ، ویتامینC و فولات است.
این سوپ به علت داشتن لبنیات ، تره فرنگی و سایر سبزیجات، برای کودکان و خانم های باردار و حتی افراد مسن غذایی مناسب است.
:: رویه کره دارچین ,کراسان ::
http://www.steffensdinners.com/files...ke.preview.jpg
مواد لازم :
کره 1/3 پیمانه
شکر 1/4 پیمانه
دارچین 2 قاشق سوپخوری
طرز تهيه :
خمیر دانمارکی را باز کرده و از خمیر دایره هایی به قطر 20 سانتیمتر درآورده هر دایره را هشت قسمت نموده بدین ترتیب از هر دایره هشت مثلث دارید . در قاعده به طرف نوک لوله نمائید بعد از آن را بصورت نیم ماه درآورده و در سینی چیده و به مدت 15 الی 20 دقیقه بماند تا عمل کند . سپس رویش را مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران مالیده و شکر درشت رویش بپاشید . فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم نموده شیرینیها را به مدت 25 الی 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد .
طرز تهيه رویه کره دارچین :
خمیر دانمارکی را باز کرده و از خمیر دایره هایی به قطر 20 سانتیمتر درآورده هر دایره را هشت قسمت نموده بدین ترتیب از هر دایره هشت مثلث دارید . در قاعده به طرف نوک لوله نمائید بعد از آن را بصورت نیم ماه درآورده و در سینی چیده و به مدت 15 الی 20 دقیقه بماند تا عمل کند . سپس رویش را مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران مالیده و شکر درشت رویش بپاشید . فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم نموده شیرینیها را به مدت 25 الی 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد .
:: فريتاتاي اسپاگتي با طعم جعفري ::
مواد لازم:
تخم مرغ= 3 عدد
ماكاروني= 400 گرم
شير= 3 قاشق غذاخوري
پارمسان رنده شده=60 گرم
كره=50 گرم
روغن زيتون=يك قاشق غذاخوري
جعفري=به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ماكاروني را پخته و نمك بزنيد.
2. روي ماكاروني پارمسان، شير، روغن زيتون و كره بريزيد.
3. تخم مرغ ها را مخلوط كرده و جعفري به آن اضافه كنيد.
4. مخلوط تخم مرغ را به مايه ماكاروني اضافه كنيد.
5. مايه و مخلوط تخم مرغ را با چنگال هم بزنيد و آن را در ماهيتابه اي كه كمي چرب شده پخش كنيد.
6. در ماهيتابه را ببنديد و به مدت 30 دقيقه بگذاريد بپزد تا مثل ته چين ته آن ته ديگي شود.
7. بعد از اين مدت آن را روي سيني برگردانيد و سرو كنيد.