باقالا پخته با سبزيجات معطر
يكي از پرطرفدارترين عصرانههاي فصل بهار، باقالاي پخته همراه سركه يا آبليمو و كمي نمك و گلپر است.
البته با باقالاي پخته تركيبهاي خوشمزه ديگري هم ميتوان درست كرد كه خاصيت بيشتري هم داشته باشد؛ بنابراين امسال براي تنوع هم كه شده باقالا پخته را با روش جديد درست كنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 400 گرم باقالاي تازه ريز با پوست دوم
- 15 گرم يا يك قاشق سوپخوري كره مارگارين
- 4 تا 5 عدد پيازچه بزرگ حلقهحلقه شده
- يك قاشق سوپخوري گشنيز تازه خردشده
- يك قاشق سوپخوري نعناي تازه خردشده
- نصف قاشق چايخوري پودر زيره
- يك قاشق سوپخوري روغن زيتون
- نمك به مقدار لازم
طرز تهيه:
1. باقالاها را از پوست دوم جدا كرده، در قابلمهاي حاوي محلول آب و كمي نمك بپزيد. در اين فاصله پيازچهها را نيز پاك كرده، پس از شستن، آنها را حلقهحلقه كنيد.
2. باقالاها را پس از اطمينان از پختهشدن، داخل سبدي آبكشي كرده، كمي صبر كنيد تا سرد شود، سپس پوست آنها را جدا كنيد.
نكته: مرحله پوستكندن باقالا را ميتوانيد قبل از پخت آن انجام دهيد. براي اين كار كافي است مقداري نمك روي باقالاي خام با پوست بريزيد و چند دقيقه صبر كنيد سپس با ايجاد شكافي كوچك در پوست باقالا با ناخن دست، مغز هركدام بهراحتي خارج ميشود. پس از آن، مرحله پخت باقالا را در آب و نمك انجام دهيد.
3. تابه كوچكي آماده كنيد و پس از ريختن كره در آن، تابه را روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا آب شود، سپس پيازچههاي حلقهحلقهشده را در كره بريزيد و مقداري تفت دهيد. براي اين كار 2 تا 3 دقيقه زمان كافي است.
پس از آن، باقالاي سبز و سپس گشنيز و نعناي تازه را همراه پودر زيره و كمي نمك اضافه كنيد و مقدار كمي حرارت دهيد. در پايان روغن زيتون را افزوده، بعد از ريختن در ظرف موردنظر، بههمان صورت داغ سرو كنيد.
ارزش غذايي هر پرس:
انرژي پروتيين چر بي كربو هيدرات فيبر قند كلسيم
122 كيلو كالري 7/7 گرم 5/4گرم 11/3گرم 6/2 گرم 1/5 گرم 60 ميلي گرم