پاسخ : دستورات فایلهای Batch
در سیستم عامل DOS و ویندوز های 98 و ME ، دستورات خط فرمان را فایلی بنام Command.com اجرا میکرد.
بعد از ویندوز های 98 و ME برای اجرای دستورات خط فرمان دستور دیگری بنام cmd.exe به ویندوز اضافه شده و
از همان زمان بجای bat از cmd استفاده شد.
از لحاظ عملی فرق زیادی بین bat و cmd وجود ندارد ولی بهر حال مختصر تفاوت هائی هم با هم دارند.
در هر صورت استفاده از پسوند cmd درست تر و بهتر است.
اگر نیاز به توضیحات بیشتری بود یادداشت بگذارید تا عرض کنم.
با سلام و درود بر اساتید و عزیزان
دستوری وجود داره تا از طریق داس درب رایتر را باز و بسته کنه !
درایو مربوط به فلش مموری یا درایوهای فعال را شناسائی کنه !
چگونه متغیرهای رجیستری را در داس بدون استفاده از نرم افزار ایجاد کنیم ؟
دستوری که مثلاً اگه ویندوز ایکس پی بود فلان کار و اگر سون بود کاری دیگه انجام بده
من نمیدانم چرا سوالت دررابطه با دستورات DOS است.
اگر منظورت همان استفاده از فایل Batch است ، بیشتر سوالاتت جواب دارد.
با سلام دوباره
من میخواستم توسط دستورات این تاپیک یکسری اپهایی که در ویندوز10 هستند رو حذف کنم البته موقع نصب ویندوز توسط فایل ستاپ کمپلت
ولی نتونستم
اپهایی مثل اسکایپ یا غیره که در منوی استارت هستند همشون توسط یک فایلی در هنگام نصب حذف بشند توسط دستوری که داخل فایل ستاپ کمپلت مینویسیم ممنون میشم راهنمایی کنید وباتوجه به تحقیقاتی که کردم اینا با دستورات پاور شل حذف میشوند البته درحالت ادمین میخواستم ببینم این دستورات به چه نحوی باید بنویسسم تا این اپها حذف نصب شوند ممنون
من ویندوز 10 استفاده نمیکم ولی چون ترکیب ویندوز های مایکروسافت از ویندوز ویستا تا ویندوز 10 تقریبا"
یک روند را ادامه داده ، لذا فکر میکنم که بتوانید با روش زیر مشکل را حل کنید:
عوض اینکه دستورات مربوط به حذف محتویاتی از منوی استارت را در دستور setupcomplate قرار دهید، بهتر
است این دستورات را مجزا در یک فایل Batch نوشته و سپس ایمیج ویندوز 10 را mount کرده و این فایل Batch
را در پوشه Startup قرار دهید.
با این کار بعد از اولین لاگ آن این فایل اتوماتیک اجرا شده و کار های مورد نیاز شما انجام خواهد شد.
فراموش نکنید که که انتهای دستورات این فایل Batch دستور بدهید که فایل Batch در انتها خودش را Delete کند
استاد یه سوال دیگه داشتم
ما دوتا فایل بچ داریم مثلاx1 و x2
میخواهیم که وقتی فایل x1 کارش رو تمام کرد x2 شروع به اجرا شود طوری که این دستور در داخل فایل x1 نوشته شود وبعد اتمام کار x1 فایل بچ x2 شروع شود
این دستور به چه شکلی خواهد بود واینکه اگر بخواهیم همه دستورات داخل فایلهای بچ با کاربری ادمین اجرا شوند چجوری باید بنویسیم
چشم ، امشب مهمان دارم و نمیتوانم مطالب را دسته بندی کنم ولی سعی میکنم اگر عمری باشد فردا پاسخ دهم.
اجرای یک فایل بچ توسط فایل بچ دیگر
================
اینکه از داخل یک فایل Batch فایل Batch دیگری را اجرا کنیم ، کار راحتی هست ولی این مسئله بسته
به نوع نیاز های ما فرق داشته و باید بر اساس نیاز ما به روش های مختلفی انجام بگیرد.
فرضا" ما فایل بچ با نام A.cmd را داریم و میخواهیم از داخل آن فایل بچ دیگری با نام B.cmd را اجرا کنیم
و فرض می کنیم که هر دوی این فایل ها در کنار هم قرار دارند.در این زمان چند حالت پیش می آید:
1. داخل فایل A.cmd دستورات مختلفی وجود دارند.ما میخواهیم اول تمام این دستورات اجرا شده و سپس
فایل B.cmd شروع به کار کند. در این صورت کار راحت هست و فقط با نوشتن نام فایل B.cmd در سطر آخر
مسئله حل است. یعنی کافی است که در سطر آخر فایل A.cmd فقط عبارت B.cmd را بنویسیم.
با این کار فایل A.cm کار عادی خود را انجام داده و در انتها فایل B.cmd را اجرا کرده و خودش بسته خواهد
شد.
2. گاهی نیاز ما طور دیگری هست. فرضا" یک سری دستورات داخل فایل A.cmd وجود دارند ولی اجرای فایل
B.cmd آخرین دستور نیست.
یعنی ما میخواهیم فایل A.cmd یک سری دستورات را انجام داده و سپس فایل B.cmd را اجرا کند و منتظر
بماند که کار فایل B.cmd تمام شود و دوباره اجرا شده و بقیه دستورات را انجام دهد.
در روش بالا گفتیم که فایل A.cmd بعد از اجرای فایل B.cmd بسته خواهد شد. ولی اینجا ما نمیخواهیم که
با اجرای فایل B.cmd فایل A.cmd بسته شود، بلکه میخواهیم فایل A.cmd فایل B.cmd را اجرا کرده و منتظر
پایان کار آن شده و پس از پایان کار فایل B.cmd دوباره بقیه دستورات را اجرا نماید.
در این صورت در محل لازم از فایل A.cmd باید دستور را بصورت زیر اجرا نمائیم:
اجرای فایل بچ با اجازه کاربری ادمین
==============
اینکه کاری کنیم که یک فایل Batch و یا حتی یک برنامه ، همواره با اجازه کاربری ادمین اجرا شوند به روش های
مختلفی قابل انجام است.
یعنی داخل ویندوز ما میتوانیم کاری کنیم که فایل های بچ (و یا حتی برنامه های بخصوص و یا اسکریپت های
دیگر) مستقیما" با اجازه کاربری ادمین اجرا شوند.
انجام اینکار مستلزم یک سری تنظیمات داخل ویندوز می باشد و حتی بعضی برنامه ها هم هستند که میتوانند
این کار را برایمان انجام دهند.
بحث در این مورد و چگونگی انجام آن خودش مفصل بوده و نیاز به تاپیکی مستقل و جداگانه دارد.
نکاتی در مورد Sysprep
=============
سهند عزیزچند بار در پیام هایتان در رابطه با Sysprep سوال کرده اید.
من در اینجا فقط در چند سطر و گذرا نکاتی را عرض میکنم ولی اگر بخواهید عمیقا" مسئله را پیگیری کنید ،لازم
است که در این مورد تاپیک جدیدی باز و مورد بحث قرار بگیرد.
اما کلیات:
----------
برای اینکه کاملا" متوجه شوید که مورد مصرف اصلی Sysprep چیست و چه مصارفی دارد به مثال زیر توجه فرمائید:
فرض کنید که یک شرکت درست کرده اید و در این شرکت قسمت های مختلفی هست و شما باید 50 عد کامپیوتر
بخرید و هر کدام را در یک اطاق از شرکت قرار دهید.
حالا که کامپیوتر ها را در محل های خودشان قرار دادید، اولین چیزی که لازم است اینه که روی همه کامپیوتر ها
ویندوز نصب کنید.
حالا این جا مشکل پیش می آید. بدینصورت که اگر بخواهید کسی را استخدام کنید که در 50 تا کامپیوتر شما ویندوز
نصب کند، این شخص باید سراغ تک تک کامپیوتر ها رفته ، ویندوز و نرم افزار های لازم و درایور ها را نصب کند.
با توصیف بالا نصب ویندوز و درایور ها و برنامه های لازم در هر کامپیوتر حدود 3 ساعت وقت خواهد گرفت.
لذا برای اینکه تمام کامپیوتر ها آماده شوند، در صورتیکه متخصص مربوطه روزی 8 ساعت کار کند ، با حساب کردن
ایام تعطیل و غیره حدود 20 روز طول خواهد کشید.
اینجاست که برنامه Sysprep بدرد خورده و میتواند کار 20 روزه را در چند ساعت تمام کند.
بدینصورت که:
_ شما در موقع خرید 50 تا کامپیوتر، همه را با سخت افزار یکسان میخرید.
_ تمام برنامه هائی را که میخواهید در همه کامپیوتر ها نصب شود را تهیه می کنید.
_ تمام درایور های لازم را تهیه میکنید (چون همه کامپیوتر ها دارای سخت افزار یکسان میباشند، لذا داشتن درایور های
فقط یک کامپیوتر برای همه کار خواهد کرد.)
حلا شما نرم افزار ها و درایور ها را به متخصص میدهید و میگوئید روی همه کامپیوتر ها ویندوز فرضا" 7 را با نرم افزار ها و
درایور های داده شده نصب کند.
در اینجا متخصص می آید و در کامپیوتر خودش یک ویندوز 7 با نرم افزار های مورد نیاز نصب کرده و سپس ویندوز خودش را
Sysprep میکند و به Sysprep میگوید که باید درایور های موجود در پوشه فلان را هم اتوماتیک نصب کند.
سپس از پارتیشنی که Sysprep شده یک ایمیج بر میدارد.
حالا اگر این ایمیج را به کامپیوتری در شرکت شما برگرداند، در مدت حدود یک ربع ویندوز کامل ، همرا با نرم افزار ها و درایور
ها نصب خواهد شد.و در ضمن عمل نصب بطور اتوماتیک و بدون نیاز به کاربر انجام خواهد گرفت.
لذا با این روش در عرض چند ساعت تمام 50 کامپیوتر دارای ویندوز فرضا" 7 با نرم افزار ها و تمام نیاز ها خواهند شد.
مثال بالا اولین علت ساخت فایل Sysprep می باشد. استفاده دیگر در این است که سعی میکنند با بکار گیری Sysprep
ویندوزی تهیه کنند که در هر کامپیوتری با هر نرم افزاری با تمام امکانات بالا نصب شود و کار کند.
البته این کار سختی های خودش را دارد و کمتر موفق میشوند.
اینطوری که من از گفته های شما فهمیدم Sysprep وقتی سیستمی داریم که مثلا ویندوز ده روی ان نصب شده است با تمامی درایورها و نرم افزارهایی که میخواهیم با این عمل Sysprep ما میتونیم از همین ویندوز بکاپی تهیه کنیم که روی یه کامپیوتر دیگه هم استفاده کنیم بدون مشکل .
منظور من از این Sysprep اینه که بطور مثال میخوام روی سیستمم ویندوز ده نصب کنم وبعد تمام نرم افزارها ودرایورهایی لازم رو روی اونصب وچیزهایی که لازم نیست وباید حذف نصب کنم رو انیستال کنم وبا عمل Sysprep از این ویندوز یه بکاپ بصورت install.wim تهیه کنم ودر مواقع لزوم از این بکاپ استفاده کنم.
نقل قول:
میخوام روی سیستمم ویندوز ده نصب کنم وبعد تمام نرم افزارها ودرایورهایی لازم رو روی اونصب وچیزهایی که لازم نیست وباید حذف نصب کنم رو انیستال کنم وبا عمل Sysprep از این ویندوز یه بکاپ بصورت install.wim تهیه کنم ودر مواقع لزوم از این بکاپ استفاده کنم.
بله اگر مراحل کار را درست انجام دهی، در سیستم شما ونیز سیستم هائیکه سخت افزارشان مثل کامپیوتر شماست، کار خواهد کرد
ولی البته بدون زحمت زیادی ، اگر از سیستمتان با یک نرم افزار مثل EaseUS Todo Backup بک آپ برداری هم، بهمین طریق عمل خواهد کرد.