Final Fantasy Versus XIII/38
سازنده : Square Enix
ناشر : Square Enix
تاریخ انتشار : 2011
PS3
چندین سال است که جمیع طرفداران مجموعه Final Fantasy از مسولین شرکت SE تنها یک درخواست بزرگ دارند؛ باز سازی FFVII! درحالی که SE بنا به دلایل مختلف نظیر هزینه و زمان بر بودن این کار از زیر جواب دادن به این خواسته طرفداران فرار میکند آقای تتسویا نومورا (Tetsuya Nomura) به همراه تیم خود (سازندگان سری Kingdom Hearts) قصد دارد با ساخت بازی جدید خود، Final Fantasy Versus XIII، علاوهبر تکمیل کردن پروژه FabulaNovaCrystallis جای خالی FFVII را نیز برای طرفداران مجموعه پر کرده و به رویای تجربه یک FF اکشن و تاریک جامه عمل بپوشاند.
Versus همانند FFVII یک عنوان بسیار تاریک و جدی است که به جای به میان کشیدن موجودات اساطیری و جادوگران باستانی یک تم سیاسی را چاشنی داستان خود کرده است. ناکتیس لویسیس (NoctisLucis که در زبان لاتین به معنی شبگرد و روشنایی شبانه است، البته با غلط املایی!) شخصیت تیپیکال و جذاب بازی، شاهزادهای اصیل و آخرین عضو از یک خانواده سلطنتی است که وظیفه خطیر حفاظت از نیروی کریستال مقدس را بردوش میکشد. کشوری که ناکتیس در آن زندگی میکند شهری بسیار مدرن و روبوتیک همانند میدگار است و به نظر میرسد جادو در آن به فراموشی گذاشته شده است.
داستان Versus، داستان جنگها و عشق میان کشور ناکتیس با شاهزاده خانوم کشور همسایه Tonebuae است. این شاهزاده خانم جوان که استلا نوکس فلورت (StellaNoxFleuret) نام دارد همانند نام کوچکش به معنی، ستاره، زیبا و همانند نام خانوادگیش، شمشیر، برنده و خطرناک است. استلا و ناکتیش هردو دارای قدرتی مرموز و افسانهای هستند که هنوز منشا آن مشخص نیست (احتمالا هردو آنها L'Cie هستند) اما استلا آن را مدیون خدای مرگ Etro میداند. عشق چیزی است که میتوان آن را میان این دو شاهزاده جوان و مرموز حس کرد اما جنگ نیز عاقبت کار سرزمین آن دو است!
گیمپلی Versus بیشتر از هرچیزی شبیه به سری Kingdom Hearts است که بر اساس صحبتهای آقای نومورا میتوان انتظار اکشن بیشتر و Real Time تری از آن داشت. نکتهای که Versus را عنوان بسیار ارزشمندی میسازد علاوهبر فضا و اتمسفر آشنای آن که بیشتر از هرچیزی FFVII را به یاد خواهد آورد، وجود المانهایی نظیر World Map و کشتی هوایی است که مدتهاست در هیچ عنوان RPG در این نسل دیده نشده است. و اما آخرین بخش جذاب Versus که تاکنون از آن مطلع شدهایم وجود افکتهای Blood & Gore در بازیست که میتوان آن را اولین در سری FF نامید!
از Versus تاکنون جز یک تریلر کوتاه هیچ اطلاعات دیگری منتشر نشده است و سازندگان نیز با وسواسی فراوان نمایش بازی را از هر نمایشگاه به نمایشگاه دیگر موکول میکنند اما با این وجود این عنوان توانسته به سرعت در قلب بسیاری از گیمرها، حتی آنهایی که با این سری هیچ آشنایی قبلی نداشته و مخالف آن نیز بودهاند جا باز کند. Versus قطعا یکی از بزرگترین و بهترین عناوین این نسل و کنسول PS3 خواهد بود که در سال آینده پس از سالها انتظار میهمان خانه گیمرها خواهد بود.
آریا : شاید بالاخره منم به خاطر این بازی با سری FF آشنا شدم!
بابک : از اول این نسل دارم در رابطه با این بازی میشنوم، ولی هنوزم چیزی ازش ندیدیم! بازیهایی که خیلی زمان ساختشون طول بکشه معمولا خوب از آب درنمیان، ولی خُب استثناهایی هم وجود داره. امیدوارم Versus هم یکی از اون استثناها باشه.
ماکان : هرچقدر FFXIII نا امید کننده و پایینتر از سطح انتظارات بود Versus بوی شاهکار میده! جو و اتمسفر بازی بسیار گیرا و شبیه به FFVII است و به همراه شخصیتهای دوست داشتنیش میتونه به خوبی جای خالی FFVII Remake رو برای طرفداران مجموعه پر کنه.
محمد : تا حالا که چیز خاصی از گیم پلی منتشر نشده و همین باعث میشه نسبت به بازی بدبین بشم، با توجه به کیفیت نه چندان عالی بازی های SE در این نسل به بالا بودن سطح بازی شک دارم.
Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds/37
سازنده : Capcom
ناشر : Capcom
تاریخ انتشار : February 15, 2011
X360 , PS3
یکی از زیباترین و البته بالانس ترین Fighting های این دهه , بازی محبوب Marvel vs. Capcom 2 بود که حدودآ ده سال پیش برای کنسول ناکام Dreamcast عرضه شد. بازی ای دو بعدی با حضور کاراکترهای محبوب Capcom و البته قهرمانان کامیک های Marvel . چندی پیش Capcom با ارائه نسخه HD این بازی برای X360 , PS3 باعث به وجود آمدن حرف و حدیث هایی در مورد نسخه سوم آن شد و اینک می توانیم شاهد ساخت MVC3 با بالاترین کیفیت ممکن باشیم. به لطف استفاده از نسخه به روز انجین MT Framework انتظارات از بخش بصری بازی بالاست و تاکنون نیز این انتظارات بی پاسخ نمانده است. اولین موردی که بعد از دیدن تصاویر بازی به چشم می آید , گرافیک هنری فوق العاده زیبای آن است. طراحی های بازی این بار حالتی سه بعدی پیدا کرده و شخصیتها به صورت سه بعدی طراحی شده اند , اما همچنان گیم پلی ای دو بعدی را شاهد خواهیم بود. پس زمینه محیط هم به زیباترین شکل ممکن طراحی شده و با محیط های متحرک و جذاب طرف هستیم. گیم پلی بازی مثل سابق به شدت سریع و مهیج بوده و توانایی بالای بازیکنان را می طلبد. هر بازیکن قادر به انتخاب سه مبارز بوده و درون بازی توانایی تعویض آن ها را دارد. همچنین حملات تیمی مانند سابق وجود داشته و صحنه هایی جالب را رقم می زند. حالت Mission Mode در MVC3 به بازیکنان کمک می کند با قابلیت های هر کاراکتر آشنا شده و خود را آماده رقابت با حریفان اصلی (سایر بازیکنان) کنند. حالت داستانی نیز برای هر کاراکتر متفاوت بوده و داستان و پایان خاصی دارد. این بخش برای Capcom اهمیت خاصی داشته و حتی از فردی چون Frank Tieri نویسنده کامیک های Marvel و DC برای نوشتن داستان و دیالوگ ها کمک گرفته است. بخش آنلاین MVC3 هم بسیار عظیم بوده و توانایی رقابت بازیکنان را به اشکال مختلف می دهد. بازیکنان قبل از شروع مسابقه می توانند License Card حریف را دیده و از توانایی های او خبردار شده و میزان برد و باخت حریف را دریابند. در سومین نسخه از این سری باز هم شاهد حضور کاراکترهای محبوب از دو طرف هستیم. شخصیت هایی چون Deadpool , Hulk , Spiderman و Wolverine از طرف Marvel و کاراکترهایی مانند Albert Wesker , Amaterasu , Dante و Viewtiful Joe در کنار تعدادی از کاراکترهای Street Fighter از جانب Capcom. در مجموع با توجه به سابقه سری Marvel vs. Capcom و دیده ها و شنیده ها در مورد MVC3 , می توانیم این بازی را از هم اکنون جزو بهترین Fighting های این نسل بدانیم.
آریا : بی صبرانه منتظر عرضه این شاهکار هستم! هنوز هم لذت تجربه نسخه دومش روی Dreamcast از یادم نرفته.
محمد : باز هم ترکیب دوباره شخصیت های Marvel و Capcom. نمایش های بازی تاکنون خیلی خوب بوده و باید شاهد یک Fighting کم نقص باشیم.
Red Faction: Armageddon/36
سازنده : Volition, Inc
ناشر : THQ
تاریخ انتشار : May 2011
PC , X360 , PS3
Red Faction: Guerrilla یکی از بهترین بازی های سال گذشته به شمار می آمد که عمده محبوبیت خود را به دلیل تخریب پذیری بی نظیر و مبتنی بر قوانین فیزیکی به دست آورد. اینک شماره جدید این سری در راه است و برخلاف سبک اول شخص که در دو بازی ابتدایی سری شاهد بودیم، این بازی نیز همانند Guerrilla یک شوتر سوم شخص می باشد. داستان بازی 50 سال بعد از پایان قسمت اول اتفاق می افتد، معادن مریخ به تنها پناهگاه انسان ها مبدل شده و به دلیل وقوع اتفاقاتی بیگانگان به دشمن اصلی انسان ها تبدیل گشته اند، در این بین تنها امید بشر Darius Mason نوه Alec Mason قهرمان شماره قبل می باشد. گیم پلی بازی تغییرات زیادی نسبت به شماره قبل داشته و به شدت خطی شده است. ماموریت های بازی اکشن تر شده اند و بیشتر به درگیری با بیگانگان می گذرد، البته بازی کماکان از المان های موفق شماره قبل استفاده می کند. اکثر مراحل در زیرزمین ها و معادن تاریک و سرپوشیده می گذرد و دشمن اصلی نیز بیگانگان می باشند. تخریب پذیری بازی کماکان کیفیت فوق العاده ای دارد و اینک علاوه بر خراب کردن محیط شما قادر به بازسازی محیط های تخریب شده نیز می باشید. با توجه به خطی تر شدن بازی سلاح های زیادی به مجموعه اسلحه های شما افزوده شده و همینطور ربات های غول پیکر نسخه قبل در این بازی نیز حضور دارند. البته باید گفت که محیط های بازی با وجود خطی بودن بسیار بزرگ طراحی شده اند و شما آزادی عمل زیادی در این محیط ها دارید. در نهایت باید گفت Red Faction: Armageddon پتانسیل این را دارد که همانند شماره های قبلی سری به یک بازی عالی تبدیل شود و طرفداران این سری به دلیل تبحر Volition تقریبا از موفقیت این بازی مطمئن می باشند.
آریا : هنوز نفهمیدم نسخه قبلی Red Faction چی داشت که محبوب شد ! این یکی هم بعیده با سلیقه من جور دربیاد.
بابک : Red Faction: Guerrilla که خیلی خوب بود و تخریب پذیری مثال زدنی هم داشت، امیدوارم Armageddon هم بازی خوبی بشه. فقط خدا کنه Volition کمی محیط های بازی را متنوع تر درست کنه تا بشه حداقل دو ساعت پشت سر هم بازی کرد!
محمد : شماره قبلی این عنوان ساعت های زیادی منو به خودش مشغول کرد، امیدوارم این شماره هم همون قدر جذاب باشه. تنها نگرانی ام خطی شدن بازی هست.
محمد حسین : Not My Type
مرتضی : تخریب پذیری نسخه اول بسیار عالی بود. بخش مولتی پلیر نیز به زیبایی کار شده بود. این نسخه مطمئنم میتر***ه.
Deus Ex: Human Revolution/31
سازنده : Eidos Montreal
ناشر : Square Enix
تاریخ انتشار : 2011
PC , X360 , PS3
سری Deus Ex یکی از محبوب ترین عناوین RPG روی PC است. این بار Eidos قصد دارد جانی تازه به این نام ببخشد و به همین دلیل آن را به استودیو Eidos Montreal سپرده است. Human Revolution داستانی بسیار زیبا و سنگین را روایت می کند؛ داستان در مورد مردی به نام ادم جنسن (Adam Jensen ) است که به طرز عجیبی تبدیل به یک Superhero می شود. او در دنیایی آشوب زده به دنبال هویت خود می گردد. Human Revolution یک داستان منتقدانه بر مدرنیته و جدایی انسان از خدا را تعریف می کند. بازی زمانی را به تصویر می کشد که علم آنچنان پیشرفت کرده که انسان هیچ محدودیتی نسبت به خدای خود ندارد.
گیم پلی تغییرات زیادی داشته. بازی همچنان اول شخص است ولی به هنگام سنگر گرفتن و یا نبردهای نزدیک سوم شخص می شود. شما اسلحه های زیادی در اختیار دارید و حتی می توانید با ترکیب کردن آنها یک سلاح مرگبار بسازید. قابلیت Upgrade برای هر چیزی امکان پذیر است؛ از مهارت ها و توانایی های ادم گرفته تا اسلحه ها. تنوع پیشبرد مراحل به شدت بالا است و سناریو های مختلفی برای تمام کردن یک مرحله در نظر گرفته شده. شما می توانید از راه های مختلف، سبک های مختلف و نبردهای متفاوت مرحله را پیش ببرید. محدودیت در این بازی کلمه ای بی معنی است و شما قادر هستید یک مرحله را با چند صحبت کوتاه تمام کنید و یا آن را به یک میدان نبرد بزرگ تغییر دهید. Deus Ex: Human Revolution بازی موفقی به نظر می رسد و باید صبر کرد و دید که آیا Eidos Montreal می تواند به وعده های خود عمل کند یا خیر.
آریا : با اینکه تا اینجای کار و با دیدن تریلرها و گیم پلی ها از بازی خوشم اومده , ولی یه حس عجیبی ته دلم میگه که زیاد موفق نمیشه.
بابک : Deux Ex 1 که تو سبک خودش شاهکاری بود، اما شماره دومش به اون اندازه موفق نبود. حالا بعد از این همه سال باید دید سازنده جدیدش میتونه بازی را به موفقیت شماره اول تبدیل کنه یا نه. اخبار و تریلر ها که خبر از بازی واقعا زیبایی میدند، پس بعید نیست بتونه به روزهای اوجش برگرده.
حمیدرضا : تاکنون نسخه های قبلی این سری را تجربه نکردم ولی با دیدن یکی دو تا تریلری که از بازی دیدم علاقه ام به این بازی بیشتر شد.
حمید : داستانی فلسفی، گیم پلی فوق العاده باز و جذاب، گرافیک هنری وصف ناپذیر . این بازی یک هیولای زیبا است.
کسری : بعد از 7 سال تاخیر بالاخره می توانیم شاهد عرضه جدیدترین قسمت DE که امده است ما را با یک بازی شوتر RPG خوب روبرو کند. بسیار به بازی امیدوار هستم و به نظرم موفقیت بازی می تواند جا را برای آثار پیچیده تری باز کند.
ماکان : به عنوان یکی از طرفداران بازی اصلی این سری که سالها از عمرم را صرف انجام ان کردم هرچقدر تلاش میکنم نمیتونم بازی جدید رو به عنوان بازی که این نام بزرگ را یدک میکشه قبول کنم!
محمد : خیلی حس خوبی نسبت به این بازی ندارم، با این که Deus Ex اصلی را زیاد بازی نکردم ولی تقریبا به سبک و سیاق بازی آشنا هستم، فکر نمی کنم این شماره بتونه موفقیت عنوان اصلی را تکرار کنه.
محمد حسین : درسته CG های این عنوان از بهترین های تاریخه و زمان زیادی صرف طراحیش شده ولی خود بازی به نظرم هنوز کامل نیست و اشکالاتی مثل انیمشن های ضعیف و طراحی نه چندان جالب کاراکتر های فرعی تو ذوق می زنه. همه چیز گرافیک نیست ولی بازی باید حداقل استانداردها رو داشته باشه. البته با تاخیری که سازنده های بازی برای انتشارش اعلام کردن میشه امیدوار بود که این ضعف ها برطرف بشه.
مرتضی : نسخه اول خیلی حال داد. خاطره داشتیم با بازیش. این شماره یکم زیادی داره توقعات رو بالا میبره.
هنگامه : موسیقی زیبا و جو مدرن این بازی در کنار Content های فراوان RPG آن نوید یک بازی موفق را می دهد.
The Witcher 2: Assassins of Kings/29
سازنده : CD Projekt Red Studio
ناشر : Atari
تاریخ انتشار : May 17, 2011
PC
نسخه اول The Witcher عنوانی بسیار پرطرفدار برای عاشقان سبک RPG بود و فروش بالایی هم داشت. پس از این پیروزی شرکت CD Projekt تصمیم گرفت نسخه دوم را خیلی بهتر از قبل بسازد. در Assassins of Kings ما بازهم در نقش Geralt قرار میگیریم و ماجرایی دیگر را دنبال می کنیم. بر خلاف نسخه قبل CD Projekt ،موتور اختصاصی برای The Witcher 2 ساخته که به قول خودشان به خوبی توانایی به تصویر کشیدن دنیای وسیع این بازی را دارد. از لحاظ بصری The Witcher 2 بسیار پیشرفت کرده و جلوه های گرافیکی زیبایی در آن مشاهده می شود.
در Assassins of Kings سازندگان سعی کرده اند نکات مثبت قبل را ارتقاء داده و و نقاط ضعف را بر طرف کنند. گیم پلی بازی بسیار متنوع است، شما می توانید هر مرحله را به هر شکلی که دوست داشتید پیش ببرید و تمام انتخاب های شما در پیشبرد داستان و روند بازی تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. بازی نزدیک به 20 نوع پایان خواهد داشت و داستان بسیار درگیر کننده خواهد بود. بسیاری با سیستم مبارزات نسخه اول مشکل داشتند که CD Projekt با حل کردن این موضوع این قسمت را هم راستا با بازی های اکشن روز درست کرده.
CD Projekt قصد دارد بعد از عرضه نسخه PC روی نسخه کنسولی هم کار کند، آنها فعلا به استاندارد مورد نیاز کنسول ها نرسیده اند و به همین دلیل نسخه PC زود تر عرضه خواهد شد.
بابک : Withcer 1 که RPG خوبی بود و سیستم تصمیم گیری خاکستری جالبی داشت. اما CD Projects امید خیلی زیادی نسبت به شماره دوم بازیش داره و ظاهرا موتور گرافیکیش هم فوق العاده پیشرفت کرده (شاید بالاترین گرافیک بین بازی های RPG). من فکر کنم بتونن بازی قوی تحویل بدند.
حمید : دنیایی که CD Projekt خلق کرده خیلی واقعی و تعامل پذیر است. داستان زیبا در کنار مبارزات پیشرفته، همراه با گرافیک هنری و تکنیکی زیبا نوید یک شاهکار را می دهد.
فردین : شماره اول از بهترین های سبک خودش بود. این شماره هم می تونه برای طرفدارانش تجربه خوبی رو به ارمغان بیاره.
ماکان : بسیار زیبا، خشن و خیره کننده. قدر این عنوان رو تنها گیمرهای حرفهای و کارکشته خواهند دونست!
محمد : یک RPG واقعی که نسبت به شماره قبل پیشرفت های زیادی داشته. بدون شک یکی از برترین RPG های سال آینده خواهد شد.
محمد حسین : The Witcher 2 از همین الان یکی از انتخاب های بی چون و چرای من برای بهترین عنوان سال 2011 هست. این رو میدونم که این بازی همون چیزی هست که من خیلی وقته منتظرم در ژانر RPG ببینم. نمایش ها خیره کننده هست و فکر نمی کنم کسی باشه و یه تریلر از این بازی ببینه و در دم عاشقش نشه. انتظار برای بازی کردن این بازی جدا سخته.
مرتضی : موتور BioWare یعنی Aurora Engine توی شماره قبلی به زیبایی بازی خیلی کمک کرد. توی این شماره TSOOD Engine بکار برده شده. چیزی ازش نمیدونم. البته ملاک یک Role-Playing گرافیک نیست ولی برای من هست!