http://www.bazicenter.com//files/cac...MaxSize%5D.jpg
سازنده : Day 1 Studios
ناشر : Warner Bros. Interactive Entertainment
تاریخ انتشار : March 22, 2011
PC , X360 , PS3
شرکت Monolith با ساخت F.E.A.R استاندارد های جدیدی را وارد سبک FPS کرد. یک شوتر ترسناک با داستانی جالب و هوش مصنوعی فوق العاده در کنار یک گیم پلی عالی و گرافیک تماشایی، چیزی بود که دوستداران FPS همیشه آرزوی آن را داشتند. این بازی از سوی بسیاری از رسانه ها بهترین FPS سال شد ولی به ناگاه در ورطه سقوط قرار گرفت و بسته های الحاقی آن که توسط سازنده ای غیر از سازنده اصلی ساخته شده بودند به شدت ضعیف و سطحی کار شده و طرفداران این بازی را ناامید کردند. ادامه اصلی سری یعنی F.E.A.R 2 دوباره به زادگاه خویش یعنی Monolith بازگشت ولی گویی نفرین شوم آلما گریبان بازی را نیز گرفته است ! بازی F.E.A.R. 2 با اینکه بازی خوبی بود ولی به هیچ عنوان در حد و اندازه های قسمت اول قرار نداشت و از همه نظر پایین تر از شماره اول قرار می گرفت. حال سومین شماره بازی در حال ساخت است و سازنده بازی نیز تغییر کرده و این سوال پیش می آید که وقتی Monolith نتوانسته این سری را به اوج برساند آیا سازنده ای دیگر این توانایی را دارد؟ (البته Day 1 Studios پیش از این کار Port بازی بر روی X360 و PS3 را بر عهده گرفته بود) تا اینجای کار پاسخ منفی است! داستان بازی 9 ماه پس از اتفاقات قسمت اول رخ می دهد، سومین فرزند آلما در راه است و Point Man و Fettel این بار در کنار هم قرار گرفته اند تا خانواده خود را کامل کنند! به نظر می آید این شماره قصد دارد به ابهامات داستانی دو شماره قبل به طور کامل پاسخ دهد. گیم پلی بازی همان روند شماره های پیشین را ادامه می دهد با این تفاوت که گیمرها دیگر به سبک بازی و حس ترسناک آن عادت کرده اند و ادامه دادن روند نسخه های قبلی نمی تواند این بازی را دوباره به روزهای طلایی خود بازگرداند. البته وجود Fettel و سیستم منحصر به فرد مبارزات او می تواند باعث نجات گیم پلی شود ولی چیزی که ما تاکنون از نمایش های بازی دیده ایم چندان امیدوار کننده نمی باشد. یکی دیگر از مشکلات بازی گرافیک آن می باشد، شماره اول هنگام عرضه یک استاندارد برای بازی های هم زمان خود به حساب می آمد ولی اکنون گرافیک بازی را به زحمت می توان معمولی نامید! انتظارات از F.E.A.R. 3 بالاست ولی با توجه به نمایش های بازی و عدم پیشرفت محسوس در آن به نظر می آید در بهترین حالت باید منتظر یک بازی خوب ماند و بعید است این شماره بتواند تجربه بی نظیر F.E.A.R را دوباره تکرار کند.
احسان : FEAR جر معدود بازی هایی است که علاوه بر یدک کشیدن ژانر ترسناک , ترس واقعی را نیز به مخاطب خود القا میکند امیدوارم این نسخه نیز مانند نسخه های قبلی جو مناسبی برای پیاده سازی ایده های سازندگان داشته باشد.
بابک : شماره اولش که شاهکار بود (هوش مصنوعیش میتونه با بازیهای این نسل هم رقابت کنه!)، اما نسخه دوم جالب نبود. واقعا امیدوارم بتونه موفقیت شماره اولش را کسب کند.
برهان : ترس در یک دنیای وهم آلود همیشه می تواند دلهره آور باشد. سازندگان این سری به خوبی معنای ترسیدن و ترساندن را درک کرده اند.
حمید : کن لوین می گوید وارد شدن بزرگان سینما به دنیای بازی ها کار خوبی نیست. نسخه سوم از ذات اصلی خود جدا شده و از لحاظ تکنیکی حرفی برای گفتن ندارد. امیدوارم تاخیر های زیادی نوید اتفاق خوبی را بدهد.
حمیدرضا : اصلا از این سری خوشم نمیاد و به این عنوان نیز امید چندانی ندارم!
فردین : به نظرم این بازی روندی نزولی رو در پی داشته.
کسری : فکر کنم تنها کسی هستم که از F3 بیشتر از دو قسمت اول خوشم امده. یک بازی R&G قابل احترام که با ربات سواری مخلوط شده و ما را دعوت به انجام یکی از جالب ترین بازی های سال 2010 می کند.
ماکان : همه چیز این بازی برای من نا امید کننده هست. شخصا اثری از بازی اصلی در ان نمیبینم!
محمد : F.E.A.R شماره به شماره داره پسرفت می کنه، زیاد به این نسخه امیدوار نیستم.
محمد حسین : F.E.A.R بازیی بود که به جرات میشه گفت تغییرات بسیاری رو در زمینه داستانی و خلق اتمسفر گیرا در ژانر FPS ایجاد کرد و علاقه شدیدی به این عنوان داشتم و حتی پک های الحاقی ضعیفی رو که TimeGate بیرون داد رو بهرشکلی بود تموم کردم ولی روی شماره دوم با دیدی که نسبت به Monolith داشتم و اواخر هم عنوان فوق العاده Condemned رو از اون ها دیده بودم انتظار یه بازی فوق العاده رو می کشیدم ولی با انتشار بازی و دیدن تمام ضعف های اون حتی تحمل تمام کردن بازی رو هم نداشتم ونیمه کاره رهاش کردم و واقعا حسرت خوردم که چرا عنوانی با این کیفیت باید این جوری قربانی بشه و از اون طرف هم استدیو به حالت تعلیق در بیاد و حتی ادامه ساخت Condemned در حاله از ابهام باشه و ساخت شماره سوم F.E.A.R هم به یه استدیوی دیگه سپرده بشه. تا الان با نمایش هایی که از این بازی دیدم F.E.A.R. 3 بدون شک تیرخلاصی هست بر پیکره بی جان این سری و پایان کار این عنوان. خداحافظ آلما!
مرتضی : ترسی که دیگه توی این بازی وجود نداره! بهتره بگم دیگه نمیترسیم!