Metal Gear Solid: Rising/18
سازنده : Kojima Productions
ناشر : Konami
تاریخ انتشار : 2011
PC , X360 , PS3
سری بازی های MGS بدون شک یکی از پرطرفدارترین عناوین شرکت ***امی و ساخته شده توسط Kojima Productions هستند که زیر نظر یکی از افسانه های دنیای بازی سازی یعنی Hideo Kojima پرورش داده شده اند. آخرین شماره از این سری بر روی کنسول های HD که انحصارا برای کنسول PS3 طراحی شده بود در سال 2008 عرضه شد. این بازی همیشه یکی از پیش گامان سبک مخفی کاری و تاکتیکال شوتر بوده، که به لطف جاسوس پیر طرفداران زیادی، حتی فن های کنسول های رقیب را به سمت خود کشانده است.
در E3 سال 2009 در ناباوری همگان آقای Hideo Kjima بر سر کنفرانس مایکروسافت حاضر شد و نسخه جدیدی از این سری، این بار به صورت مولتی پلتفرم را برای کنسول های نسل جدید معرفی کرد. تفاوت هایی بین نسخه های پیشین و جدید وجود دارد که از جمله آن ها تغییر کاراکتر اصلی از Snake به Raiden را می توان نام برد. با توجه به این کار سبک بازی به کلی دگرگون شده و اکنون با نام Lightning Bolt Action از آن نام برده می شود. نمایش آخر بازی در E3 2010 نظرات خیلی ها را به خود جلب کرد. گیم پلی بازی زیبا به نظر می رسد و سبک جدیدی از شمشیر زنی را به نمایش می گذارد. خیلی ها نیز از این کار انتقاد کردند اما با توجه به نام و آوازه این سری بازی ها، بعید به نظر می رسد که Kojima Productions تن به یک بازی درجه چندم بدهد. این بازی بدون شک یکی از برترین های سال 2011 خواهد بود. فقط باید منتظر بود تا ببینیم این شرکت این بار چه شاهکاری را در اختیار گیمر ها قرار می دهد.
آریا : از یه طرف اسم MGS رو بالای عنوان بازی میبینم , از یه طرف شخصیت رایدن با شمشیر و حرکات نیمچه رزمی! خود کوجیما هم که بازی رو کارگردانی نمیکنه و مهم تر از همه اینکه توی این همه مدت که از معرفی بازی گذشته, دریغ از یک تریلر داستانی! تریلرهای معروف 10,15 دقیقه ای MGS که قبل از عرضه بازی طرفدارا رو به سکته مینداختن ولی الآن خبری ازشون نیست. ولی بازم به خاطر همون اسم MGS و حال و هوای سری بعید میدونم کمتر از عالی از آب دربیاد!
برهان : بدون شک یکی از محبوب ترین بازی ها در سطح جهان سری MGS است. این نسخه با اینکه از اصل خود دور شده است اما می تواند به سرنوشت خوبی دچار شود با اینکه سازندگان به جز قاچ کردن هندوانه چیز خاصی به ما نشان نداده اند.
فردین : مگه میشه Kojima Production عنوان ضعیفی رو عرضه کنه؟!
ماکان : برعکس بسیاری از دوستان به هیچ وجه Rising منو تحت تاثیر خودش قرار نداده! گیمپلی بازی کمی خسته کننده به نظر میرسه، فضا و اتمسفر کل اثر نیز کمترین شباهت رو به سری MGS داره.
محمد : شاید برخی طرفداران سری از این شماره خوششون نیاد ولی با توجه به اینکه این بازی یک عنوان اصلی به حساب نمیاد بنابراین تغییر سبک بازی نه تنها ناراحت کننده نیست بلکه به نظر من با یک بازی زیبا و جذاب طرف خواهیم بود.
محمد حسین : شاید این بازی بتونه نظر منو نسبت به این سری عوض کنه.
مرتضی : از این موتور Havok Physics خیلی بدم میاد. اما متال گیر ِ دیگه! کوجیما پروداکشن تقدیم میکند!
The Elder Scrolls V: Skyrim/7
سازنده : Bethesda Game Studios
ناشر : Bethesda Softworks
تاریخ انتشار : November 11, 2011
PC , X360 , PS3
در جریان VGA 2010 ـ Bethesda پنجمین شماره در سری The Elder Scrolls با نام TES V: Skyrim را معرفی کرد. Skyrim ادامه ای بر TES IV: Oblivion یکی از اولین و البته بهترین RPG های این نسل است. عناصر RPG زیاد و قوی، به همراه سیستم مبارزات کاملا پویا و اکشن توانست خیلی از طرفداران سبک اکشن ادونچر را هم به خود جذب کند. انقدر عناصر بازی قدرتمند بود که Bethesda پایه گیم پلی Fallout 3 را نیز گیم پلی Oblivion قرار داد. بازی از لحاظ داستانی نیز بسیار قدرتمند و حماسی بود که تصمیم های شما مستقیما بر جریان بازی تاثیر میگذاشت. حال Skyrim نام سرزمینی در شمال Cyrodiil (سرزمین بازی Oblivion) است و جزو نخستین مکان هایی بود که انسان ها در آنجا اقامت گزیدند. به نظر می رسد این بار نوبت Skyrim است تا دچار هرج و مرج و جنگ شود. در تریلر نمایش داده شده اژدهایی بزرگ نشان داده شد که از حماسی تر شدن بازی خبر می دهد. همچنین Bethesda تایید کرده بازی با موتور گرافیکی کاملا جدیدی ساخته میشود تا نگرانی های مربوط به قدمت موتور قبلی برطرف شود. اطلاعات بیشتری از بازی در دسترس نیست جز اینکه بازی دو سال است در حال ساخت است و در 11 نوامبر 2011 برای (احتمالا) PC, X360 و PS3 عرضه خواهد شد. با کیفیت فوق العاده ای که از Oblivion دیدیم (که حتی با وجود Gears of War ، جایزه بهترین بازی سال 2006 را کسب کرد)، کسی در بزرگ بودن Skyrim شک ندارد.
آریا : فکر میکنم بیشترین ساعتی رو که صرف یک بازی کامپیوتری کرده باشم , متعلق به Oblivion بوده باشه ! بازی ای که من رو در خودش غرق کرد و بعد از ده ها ساعت هنوز خیلی چیزها برای کشف کردن و انجام دادن داشت. Skyrim هم میتونه با پیشرفت های خودش و از بین بردن معدود ضعف های Oblivion , باز هم دنیایی فوق العاده برای گشت و گذار و غرق کردن بازیکن ها خلق کنه.
بابک : وقتی این نسل آغاز شد به هیچ عنوان فکر نمی کردم یک بازی RPG جزو 5 بازی برتر من در نسل جدید قرار بگیره. Oblivion را بالای 100 ساعت بازی کردم و هیچ وقت گشت و گذارهایی که در دنیاش داشتم را فراموش نمیکنم. از همین الان برای Skyrim روز شمار گذاشتم!
حمید : هر سال که Bethesda بازی برای عرضه داشته باشه باید منتظر یکی از کاندیدهای بهترین بازی سال بود. در مورد Skyrim هم فکر میکنم بهترین بازی سال بشه.
فردین : منی که با این سبک از بازی ها مشکل اساسی دارم، با ورود به دنیای Oblivion عاشقش شدم. بیصبرانه منتظر این عنوان جدید هستم.
کسری : تا عرضه اطلاعات بازی 1 ماه مانده است اما دنباله Oblivion نباید بازی بدی باشد.
محمد : Oblivion با اینکه یک بازی عالی بود ولی به شخصه از بازی کردنش لذت کافی را نبردم، این شماره هم اگه راه Oblivion را ادامه بده برای من چندان لذت بخش نخواهد بود.
محمد حسین : درصد هیجان بالا برای دیدن خود بازی و لا غیر!
Uncharted 3: Drake`s Deception/1
سازنده : NaughtyDog
ناشر : Sony Computer Entertainment
تاریخ انتشار : November 1, 2011
PS3
بعد از جنگل های انبوه آمازون و ارتفاعات سرد تبت، این بار نوبت به صحراهای گرم و سوزان عربستان رسیده است. استودیو NaaughtyDog در سومین قسمت از سری Uncharted باز هم مکان بازی را تغییر داده تا Uncharted همچنان یک بازی تازه و نو به نظر برسد. داستان بازی درباره شهری گمشده در شبه جزیره عربستان است. این شهر که Iram of the Pillars نام دارد واقعا وجود داشته و قدمت آن به 3000 سال قبل از میلاد برمی گردد! ناتان و سالی به دنبال این شهر گمشده راه افتاده اند و همانند دو نسخه قبلی باید منتظر اتفاقات غیرمنتظره دیگری باشیم. از بهبودهای بازی نسبت به شماره دوم میتوان به قابلیت مبارزه نزدیک با چند نفر همزمان، ارتقا بالا رفتن از در و دیوار و گسترش شدید بخش Co-op و Multiplayer اشاره کرد. همانند اکثر انحصاری های PS3 این بازی هم از 3D پشتیبانی خواهد کرد. از نظر گرافیکی U2 بهترین بازی در کنسول ها بود و هنوز هم هست، اما به گفته ND در U3 باز هم شاهد افکت های جدیدتری مانند افکت شن هستیم. Uncharted 2 از هر نظر نسبت به شماره اول پیشرفت چشمگیری داشت و به همین خاطر انتظار بسیار بالایی از Drake's Deception می رود. اول نوامبر زمانی است که بهترین بازی 2011 از نگاه بازی سنتر را می توانید تجربه کنید.
آریا : شاید U2 بهترین بازی من توی این نسل نبوده باشه , ولی کامل ترین هست ! کمتر بازی ای رو به یاد میارم که در همه زمینه ها بدون نقص بوده باشه. بهترین گرافیک کنسولی و انیمیشن های کم نظیر , گیم پلی فوق العاده که ترکیبی از پلتفورمینگ و اکشن هست , صداگذاری عالی , داستان مناسب و جذاب , موسیقی های شنیدنی , آنلاین قدرتمند و اعتیادآور و خیلی فاکتورهای دیگه باعث شد U2 با وجود سر و صدایی کمتر از بعضی بازی ها به موفقیت عظیمی برسه. ND با U3 کار فوق العاده سختی رو در پیش داره. اون ها باید یه بازی بدون نقص رو باز هم بهتر از قبل بسازن و کوچکترین لغزشی میتونه بازی رو نسبت به نسخه قبلی در مرتبه پایین تری قرار بده.
بابک : U2 بازی فوق العاده کاملی بود و U3 هم مسلما از این قاعده مستثنی نخواهد بود. به شدت منتظرم همراه با ناتان در با کیفیت ترین بیابان های صنعت گیم ماجراجویی کنم.
برهان : سومین نسخه از سری بازی های U در صحرای سوزان عربستان رخ خواهد داد. به شدت منتظر طراحی های فوق العاده شن و انجام کارهای جدید در این شماره هستم.
حمید : ماجراجویی های Drake این بار به اوج خود میرسد و البته تکنولوژی Naughty Dog.
فردین : سومین شماره از این بازی برای GOTY شدن راه سختی رو در پیش داره.
کسری : فکر کنم تنها شخصی هستم که U1 را بیشتر از قسمت دومش دوست داشتم با این وجود تمامی آثار ناتی داگ برای من عزیز هستند و با توجه به اینکه لوکیشن صحرایی را خیلی دوست دارم این بازی بعد از دوک به عنوان مهم ترین بازی سال 2011 از دیدگاه من است.
ماکان : من تا همین چند روز پیش معتقد بودم The Last Guardian تنها عنوانی هست که توانایی نزدیک شدن به "10" رو خواهد داشت اما بعد از معرفی و نمایش این عنوان نظرم کمی تغییر کرده! UN3 دقیقا ان چیزی است که من سالهاست انتظار دیدن ان رو در یک عنوان Action/Adventure میکشیدم! بازی جدید از همه نظر تونسته نظر من رو به خودش جلب کنه و معتقدم با روندی که در پیش گرفته میتونه حتی از موفقیتهای شماره قبلی بازی هم فراتر بره! الان باید اعتراف کنم UC3 هم به همراه TLG پتانسیل نزدیک شدن به یک بازی کامل و یا "10" رو داره!
محمد : بدون شک این شماره هم یکی از بزرگترین بازی های این نسل خواهد شد، تصور بازی کردن تو یک محیط صحرایی واقعا لذت بخشه.
محمد حسین : اگه یه بازی در حد فیلم های اکشن هالیوود با داستان خوب و ماجراجویی های زیاد میخواید Uncharted همون چیزی هست که دنبالشید. فکر نمی کنم کسی باشه و با دیدن این بازی ازش خوشش نیاد. Uncharted بازیی هست که در عین حفظ کیفیت مخاطبین زیادی رو به سمت خودش جلب کرده. شاید بشه گفت نمونه بارز Easy To Pick Up And Play. شماره سوم با تریلری زیبا نشون داد که قرار هست به یه سفر پرهیاهوی دیگه با ناتان بریم. البته ND بهتره دیگه فکر گنج های نفرین شده رو از ذهنش بیرون کنه.
مرتضی : این بازی از همین الان مشخصه چیه! بهترین بازی سال 2011!
نوید : باز هم ناتان دریک باز میگردد تا با ماجراجویی جدید بازیبازان را تا مدت ها سرگرم کرده و نُقل بسیاری از مجالس بحث و گفت گوی بازی ها باشد، عنوانی که در همان ابتدای امر و با یک نمایش کوچک توجه همه را به خود جلب و چشم به راه خود بازی گذاشته است.