هدایت الهی برای انسان همواره به دو صورت جلوه گر میشود :
یکی کلام خدا و دوم شخصیت پیامبر (ص) ، که هردو متلازم یکدیگرند.
این دو شمع است که از یک دگر افروخته شد
این یک حقیقت است که اگر پیامبر نباشد، قرآن شکل معما را به خود میگیرد و اگر کتاب نباشد ، پیامبر صورت خدایی به خود میگیرد.
رسول اکرم (ص) در حجة الوداع میفرمایند: ترکت فیکم امرین لن تضلوا ما تمسکتم بهما کتاب الله و سنة نبیه. من در میان شما دو چیز گرانبها گذاشتم که هرگاه به آن دو چنگ زنید ، هرگز گمراه نمیشوید. کتاب خدا و سنت پیامبرش.
که با توجه به این حدیث مبارک ، برای هدایت و رستگاری امت، پیروی کتاب و سنت هردو لازم است و فروگذاشت یکی از آنها ، ترک و فرو گذاشت هردوبشمار میرود.
به حق دل بند و راه مصطفی رو.
در زیر این گنبد نیلی ، اگر امروز کتابی از شرف الهی بودن برخوردار باشد ، تنهای تنها قرآن کریم است. در این شکی نیست که خداوند پیش از قرآن کریم نیز جندین کتاب را نازل فرموده ، اما حقیقت این است که تمام این کتب در نتیجه غفلت انسانهای کم سواد ، قربانی شرارت و گمراهی شده، بسیار زود از شرف کلام الهی بودن محروم گردیده است. و اینک تنها کتابی که تا امروز به شکل اصلی خویش محفوظ مانده ، قرآن کریم است.
نوع انسان را پیام آخرین
تاریخ جهان گواه است که قرآن کریم ، بزرگترین کتاب انقلابی ( Revolutionary Book) است. این کتاب ، جهانی را عوض نموده و در زمان خویش ، یک قوم و ملت عقب افتاده را به ملتی بسیارپیشرفته و متمدن تبدیل نمود و در تمام زوایای زندگی انسان آثار ژرفی از خود به جا گذاشت.
اینک مسلمانان در تمام جهان ، قرآن کریم را کتاب نازل شده خداوند میدانند و ایمان دارند که قرآن ، معجزه ای است الهی که مانندی ندارد. قرآن حجت الهی بر بندگان بوده و فرمانهایش واجب الاطاعه و ضامن سعادت دنیا و آخرت مسلمان است.
اما توأم با این اعتقاد، مسلمانان به گونه پیوسته از این کتاب بیگانه شده و در نتیجهبا زوال و تباهی روبرو گردیده اند.
خوار از مهجوری قرآن شدی
در واقع قرآن کریم معیار عروج و زوال این امت قرار داده شده است. پیامبر اکرم (ص) میفرماید: ان الله یرفع بهذا الکتاب أقواما و یضع به آخرین. خداوند در عمل کردن به این قرآن عده ای را بر میکشد و مقامشان را بالا میبرد و عده دیگر را که بدان عمل نمینمایند ، به خاک مذلت مینشاند.
از این دانسته میشود که هرگاه این امت به گونه صادقانه به عمل بر قرآن مزین گردند، به عروج و عزت و عظمت دست میابند و اگر آن را ترک نمایند با زوال و سقوط و ذلت روبرو میگردند.
نیست ممکن جز به قرآن زیستن
روی این دلیل است که امروز نیز برای اصلاح امت، همان راهکاری باید عملی گردد که در صدر اسلام کارگر افتاد.
امام مالک (ره) میگوید: لا یصلح آخر هذه الأمة إلا ما صلح به الأول. آنچه بدان اول این امت اصلاح شد ، میتواند کار نسلهای اخیر این امت را به صلاح آورد.
از این رو بر هر فرد مسلمان لازم است که همگام با فرمان آن حضرت (ص) عمل کند ، آنجا که میفرمایند: خیرکم من تعلم القرآن و عمله . بهترین شما کسی است که قرآن را آموخته و به دیگران آموزش دهد.
بنابراین برای پخش و گسترش و تعمیم انوار این کتاب الهی تلاش ورزیده و با این شیوه برای اصلاح و صلاح امت محمدی مجدانه سهم گیرید.
بیا تا کار این امت بسازیم
این کتاب ، حلقه ای از این سلسله است که در آن در مورد حقانیت قرآن و امور متعلق به زندگی انسانی ، 220 سؤال مطرح شده و سپس کتاب خداوند ترجمانی نموده و پاسخ های همه را با ذکر آیه و سوره به نگارش درآورده است و در صورت حواله های بیشتر تنها به پنج حواله بسنده شده تا کتاب اختصارش را از دست ندهد.
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
از مطالعه این کتاب برای خواننده این نکته به آسانی روشن میشود که به راستی قرآن کریم تبیانا لکل شیء. بیانگر همه چیز است و هر سخنی را که به هدایت و گمراهی انسان پیوند دارد، به روشنی بیان میکند.
قیاس کن ز گلستان من بهار مرا
این خدمت کوچک قرآنی بوسیله این بنده هیچ مدان ، تنها با توفیق خداوند میسر شد. من از علمای اعلام تمنا میکنم که هرگاه با اشتباهی روبرو گشتند، مرا آگاه سازند. زیرا آنچه در آن حق است ، از سوی قرآن کریم است و آنچه اشتباه است از سوی من میباشد. البته من بسیار کوشیده ام که توأم با اخلاص ، اهداف صحیح قرآنی را عرضه کنم.
از خداوند میخواهم که حق را در دلها جایگزین ساخته و ما را از آثار زیانبار خطا و اشتباه در حفظ و رعایت خویش بدارد.
و آخر دعوانا أن الحمدلله رب العالمین.