PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ده توصیه غذایی برای ماه رمضان



tina
08-21-2010, 07:23 PM
تغذیه صحیح در ماه رمضان از اهمیت بسیاری برخوردار است. از نظر تغذیه‌ای روزه بی‌سحری به هیچ عنوان توصیه نمی‌گردد، چرا که در افرادی که بی‌سحری روزه می‌گیرند کمبود بیش از حد انرژی باعث می‌شود

بدن از منابع چربی برای تأمین انرژی استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربی‌ها، ترکیبات ستونی در بدن ایجاد می‌شوند که منجر به ایجاد بوی بد دهان، سردرد و دردهای عضلانی می‌شود.


روزه‌دار در طول روز با کمبود آب، نمک‌ها و قند مواجه است بنابراین باید در هنگام افطار به نحو شایسته‌ای این کمبودها جبران شوند. مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد، یعنی باید روزانه از هر پنج گروه غذایی مصرف شود تا مواد مغذی مورد نیاز بدن تأمین گردد.

10 توصیه تغذیه (http://www.porbazde.com/)‌ای:


* بیشتر انرژی بدن باید با خوردن سحری تأمین شود پس سحری خوردن را حذف نکنید.

* بعد از خوردن سحری حتی الامکان نخوابید، چون وضعیت درازکش سبب برگشت مواد به مری و ترش کردن می‌شود.

* شروع افطار با مایعات گرمی مانند آب، چای، شیر، سوپ، سبزیجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.


* خرما میوه بسیار مغذی و کاملی می‌باشد که می‌تواند به همراه چای یا آب جوش در افطار میل شود. خرما منبع مناسبی از مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، منیزیم، روی، کلسیم و فسفر و ویتامین‌های A، B1، B2، بیوتین، اسیدفولیک، و ویتامینِ C می‌باشد.


* غذای افطار باید سبک بوده و سریع هضم شود.

* هر روز بعد از افطار (یک تا دو ساعت بعد) سعی کنید 3 - 2 عدد میوه متوسط مصرف کنید. البته از آبمیوه نیز می‌توان استفاده کرد، به شرطی که آبمیوه، طبیعی باشد.

* سعی کنید به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب‌پز و بخارپز استفاده کنید.

* از پنج گروه اصلی غذایی (http://parspics.blogspot.com/) مصرف کنید.

* از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامأنوس یا غذاهایی که ناراحتی به وجود می‌آورند خودداری کنید.

* به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان، از کشمش و خرما استفاده کنید.