PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آیات پند آمیز قرآن کریم

elahe
12-28-2011, 12:08 AM
اسخ : آیات و پند هایی از قرآن کریم .
به نام خالق هستی بخش .

در سوره نحل آیه 20 و 21 قرآن ، خداوند کریم فرموده است .

تفسیر آیه 20: افرادی که انکارورزان آنان را به جای خدا به نیایش میخوانند ، چیزی نمی آفرینندو خود آفریده میشوند .

تفسیر آیه 21 : در واقع مرده اند نه زنده و نمی فهمند که چه زمانی بر انگیخته میشوند .

elahe
12-28-2011, 12:08 AM
کتاب حکمت آموز
بسم الله الرحمن الرحیم
1- سوره یونس ایه 1- این است ایات کتاب حکمت اموز:
2- سوره سبا ایه 35 و36- گفتند اموال و اولاد ما از همه بیشتر است و این نشانه علاقه خدا به ما ست و ما هر گز مجازات نخواهیم شد . بگو پروردگار من روزی را برای هر کس که بخواهد وسیع و تنگ می کند و این ربطی به قرب در درگاه او ندارد ولی بیشتر مردم نمی دانند
3- سوره حجرات ایه12 - ای کسانی که ایمان اورده اید از بسیاری از گمانها بپرهیزید که بعضی از گمانها گناه است و جاسوسی نکنید و بعضی از شما غیبت بعضی دیگر را نکنند ایا کسی از شما دوست دارد گوشت برادر مرده اش را بخورد مسلما از ان کراهت دارید پس از خدا بترسید که خدا توبه پذیر مهربان است
4- سوره ق ایه 16 و17- ما انسان را افریدیم و میدانیم نفس او چه وسوسه ای به او می کند و ما از شاهرگ او به او نزدیکتریم. ادمی هیچ سخنی را به لفظ در نمی اورد مگر اینکه مراقبی اماده نزد او انرا ضبط کند
5- سوره لقمان ایه23- هرکس کفر ورزد نباید کفر او ترا غمگین گرداند بازگشتشان به سوی ماست و به حقیقت انچه کرده اند اگاهشان خواهیم کرد و خدا به راز دلها اگاه است
سوره روم ایه36- چون مردم را رحمتی بچشانیم به ان شاد می شوند و چون به سزای انچه دستاورد گذشته انان است صدمه ای به ایشان برسد نا امید می شوند
6- سوره فاطر ایه10- هرکس سربلندی می خواهد سربلندی یکسره از ان خداست سخنان پاکیزه به سوی او بالا میرودو کارهای شایسته به ان رفعت می بخشد و کسانی که با حیله و مکر کارهای بد می کنند عذابی سخت خواهند داشت و نیرنگشان خود تباه می گردد
7- سوره اسرا ایه 82و83- بگو خدایا مرا در هر کاری به طرزی درست داخل کن و به طرزی درست خارج ساز واز جانب خودت برای من تسلطی یاری بخش قرار بده . بگو حق امدو باطل نابود شد بدرستیکه باطل نابود شدنی است
8- سوره سبا ایه 49- بگو حق امد و باطل دیگر از سر نمی گیردو بر نمی گردد
صدق الله العلی العظیم

رسول اکرم (ص) : انی تارک فیکم الثقلین: کتاب الله وعترتی - در حالی که شما را ترک می کنم دو چیز گرانقدر را برایتان می گذارم: قران و عترتم را .

امام سجاد (ع) : ایات القران خزائن فکلما فتحت خزانهینبغی لک ان تنظر ما فیها - ایات قران گنجینه هایی است پس هر زمان برای تو گنجینه ای باز شد لازم است بنگری که در ان چیست .
پس دوستان بیایید به قران متوسل شویم ودر ایات ان تدبرو تفکر کنیم . و بدانید قران تنها راه نجات ماست .
التماس دعا

elahe
12-28-2011, 12:09 AM
بسم الله الرحمن الرحیم

1- سوره یونس ایه 1- این است ایات کتاب حکمت اموز:
2- سوره سبا ایه 35 و36- گفتند اموال و اولاد ما از همه بیشتر است و این نشانه علاقه خدا به ما ست و ما هر گز مجازات نخواهیم شد . بگو پروردگار من روزی را برای هر کس که بخواهد وسیع و تنگ می کند و این ربطی به قرب در درگاه او ندارد ولی بیشتر مردم نمی دانند
3- سوره حجرات ایه12 - ای کسانی که ایمان اورده اید از بسیاری از گمانها بپرهیزید که بعضی از گمانها گناه است و جاسوسی نکنید و بعضی از شما غیبت بعضی دیگر را نکنند ایا کسی از شما دوست دارد گوشت برادر مرده اش را بخورد مسلما از ان کراهت دارید پس از خدا بترسید که خدا توبه پذیر مهربان است
4- سوره ق ایه 16 و17- ما انسان را افریدیم و میدانیم نفس او چه وسوسه ای به او می کند و ما از شاهرگ او به او نزدیکتریم. ادمی هیچ سخنی را به لفظ در نمی اورد مگر اینکه مراقبی اماده نزد او انرا ضبط کند
5- سوره لقمان ایه23- هرکس کفر ورزد نباید کفر او ترا غمگین گرداند بازگشتشان به سوی ماست و به حقیقت انچه کرده اند اگاهشان خواهیم کرد و خدا به راز دلها اگاه است
سوره روم ایه36- چون مردم را رحمتی بچشانیم به ان شاد می شوند و چون به سزای انچه دستاورد گذشته انان است صدمه ای به ایشان برسد نا امید می شوند
6- سوره فاطر ایه10- هرکس سربلندی می خواهد سربلندی یکسره از ان خداست سخنان پاکیزه به سوی او بالا میرودو کارهای شایسته به ان رفعت می بخشد و کسانی که با حیله و مکر کارهای بد می کنند عذابی سخت خواهند داشت و نیرنگشان خود تباه می گردد
7- سوره اسرا ایه 82و83- بگو خدایا مرا در هر کاری به طرزی درست داخل کن و به طرزی درست خارج ساز واز جانب خودت برای من تسلطی یاری بخش قرار بده . بگو حق امدو باطل نابود شد بدرستیکه باطل نابود شدنی است
8- سوره سبا ایه 49- بگو حق امد و باطل دیگر از سر نمی گیردو بر نمی گردد
صدق الله العلی العظیم

رسول اکرم (ص) : انی تارک فیکم الثقلین: کتاب الله وعترتی - در حالی که شما را ترک می کنم دو چیز گرانقدر را برایتان می گذارم: قران و عترتم را .

امام سجاد (ع) : ایات القران خزائن فکلما فتحت خزانهینبغی لک ان تنظر ما فیها - ایات قران گنجینه هایی است پس هر زمان برای تو گنجینه ای باز شد لازم است بنگری که در ان چیست .

پس دوستان بیایید به قران متوسل شویم ودر ایات ان تدبرو تفکر کنیم . و بدانید قران تنها راه نجات ماست .

التماس دعا

elahe
بسم الله الرحمن الرحیم :

سوره سبا ایه 5 - کسانی که در ابطال ایات ما کوشش می ورزند که ما را درمانده کنند بر ایشان عذابی از بلای دردناک است
سوره سبا ایه 6 - کسانی که از دانش بهره ای یافته اند می دانند که انچه از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شد حق است وبه راه ان عزیز ستوده راهبری می کند
سوره سبا ایه 26 - بگو پروردگارمان ما و شما را جمع خواهد کرد سپس میان ما به حق داوری می کند و اوست داور دانا
سوره سبا ایه 31 - کسانی که کافر شده اند گفتند نه به این قران ونه به ان توراتی که پیش از ان است هرگز ایمان نخواهیم اورد و ای کاش بیدادگران هنگامی که در پیشگاه پروردگارشان بازداشت شده اند را می دیدی که چگونه برخی از انان با برخی دیگر جدل و گفتگو می کنند کسانی که زیر دست بودند به کسانی که ریاست و برتری داشتند می گویند اگر شما نبودید قطعا ما مومن می شدیم
سوره سبا ایه 35-36-37 - گفتند ما دارایی و فرزندانمان از همه بیشتر است و ما عذاب نخواهیم شد - بگو پروردگارم روزی را برای هرکس که بخواهد گشاد یا تنگ می کند ولی بیشتر مردم نمی دانند - و اموال و فرزندان چیزی نیست که شما را به پیشگاه پروردگار نزدیکتر کند - مگر کسانی که ایمان اورده اند و کارهای شایسته کرده باشند پس برای انان دو برابر انچه کرده اند پاداش است و انان در غرفه های بهشت اسوده خاطر خواهند ماند
سوره سبا ایه 38 - کسانی که در ابطال ایات ما می کوشند تا ما را به خیال خود درمانده کنند انان هستند که در عذاب احضار می شوند
سوره سبا ایه 43 - و چون ایات تابناک ما بر انان خوانده شود می گویند این جز مردی نیست که می خواهد شما را از انچه پدرانتان می پرستند باز دارند و نیز می گویند این جز دروغی بربافته نیست و کسانی که حق چون به سویشان امد کافر شدند می گویند این جز افسونی اشکار نیست
سوره فاطر ایه 2 - هر رحمتی را که خداوند به مردم چشاند بازدارنده ای برای ان نیست و انچرا که باز دارد پس از بازگرفتنش گشاینده ای ندارد و اوست همان شکست ناپذیر سنجیده کار
سوره فاطر ایه 3 - ای مردم نعمت خدا را بر خود یاد کنید ایا غیر از خدا افریدگاری است که شما را از زمین و اسمان روزی دهد خدایی جز او نیست پس چگونه از حق منحرف می شوید
سوره فاطر ایه 5 - ای مردم همانا وعده خدا حق است زنهار تا زندگی دنیا شما را فریب ندهد و زنهار تا شیطان فریبنده شما را در باره خدا نفریبد
سوره فاطر ایه 8 - ایا ان کس که زشتی کردارش بر او اراسته شد و انرا زیبا می بیند مانند مومن نیکو کار است خداست که هرکه را که بخواهد بیراه می گذارد و هرکه را که بخواهد هدایت می کندپس مبادا به سبب حسرتهای گوناگون بر انان جانت از کف برود قطعا خدا به انچه می کند داناست

elahe
به نام خداوند بخشنده مهربان .

خداوند کریم در قرآن ، سوره زمر آیه 1 تا 4 میفرمایند .

1)- نزول این کتاب از خداوند فرادست و فرزانه است .
2)- ای محمّد : این کتاب را آنگونه که باید برتو نازل کردیم ، پس خدا را با خلوص اعتقاد بندگی کن .
3)- آگاه باشید که دین خالی از شرک خاص خداست ؛ و افرادی که غیر خدا را کار ساز خود انتخاب کرده اند ،{ پندار باطلشان این است که : } آنها را فقط به خاطر اینکه مارا به خوبی به خدا نزدیک گردانند ، بندگی میکنیم . خدا در موارد اختلافشان بین آنها داوری خواهد کرد ؛ محققاً که خدا کسی را که دروغ پردازی ناسپاس است ، هدایت نخواهد کرد .

elahe
نظر قرآن‌ در مورد زن‌ و تفاوت‌ آن‌ با مرد
"... در قرآن‌ تفاوت‌ قابل‌ توجهي‌ بين‌ زن‌ و مرد ديده‌ نمي‌شود. حالا اگر كساني‌ مواردي‌ را بخواهند مطرح‌ كنند، مي‌شود با آنها هم‌ بحث‌ كرد. از لحاظ‌ فلسفي‌ به‌ نظر مي‌رسد زن‌ و مرد، هر دو انسان‌ كاملي‌ هستند، با حقوق‌ كامل‌ با مسئوليت‌ و با حق‌ برداشت‌ از ثمره‌ كار و تلاش‌ خودشان‌. در جامعه‌ بشري‌ دو بخش‌ مكمل‌ همديگر هستند و ويژگي‌هايي‌ هم‌ از لحاظ‌ جسمي‌ و روحي‌، هر دو آنان‌ دارند، مثل‌ هر بخشي‌ از موجودات‌ و انسان‌ها كه‌ تفاوت‌هايي‌ در آنها هست‌؛ اينها هم‌ دارند.
اگر فعلاً در اين‌ بخش‌ از صحبت‌مان‌ به‌ آنهايي‌ كه‌ تفسير قرآن‌ را به‌ عهده‌ گرفتند و توضيحاتي‌ كه‌ در روايات‌ نقل‌ شده‌، نخواهيم‌ بپردازيم‌، فكر مي‌كنم‌ در قرآن‌ بايد به‌ تساوي‌ زن‌ و مرد از ابعاد مورد نظر بحث‌هاي‌ اجتماعي‌ و كلامي‌ امروز برسيم‌ و قبول‌ بكنيم‌ كه‌ اينها هر دو انسانند و انسان‌ كامل‌ و داراي‌ حقوق‌ مساوي‌، و در برخي‌ احكام‌ ويژه‌ به‌ خاطر شرايط‌ اجتماعي‌ كه‌ در خانواده‌ و در جامعه‌ هست‌ و ناظر به‌ امكاناتي‌ است‌ كه‌ در وجودشان‌ براي‌ پذيرش‌ تكليف‌ و انجام‌ وظيفه‌ هست‌، تفاوت‌هايي‌ ديده‌ مي‌شود. من‌ اين‌ جوري‌ قرآن‌ را مي‌بينم‌. قرآن‌ وقتي‌ به‌ تاريخ‌ هم‌ نگاه‌ مي‌كند، انسان‌هايي‌ را به‌ عنوان‌ قله‌هاي‌ فضيلت‌ مطرح‌ مي‌كند. انبيا آنجا از طبقه‌ مردان‌ هستند، ولي‌ از طبقه‌ زنان‌ هم‌ مثل‌ حضرت‌ مريم‌ و همسر فرعون‌ و شخصيت‌هاي‌ ديگر مطرح‌ مي‌شوند كه‌ شخصيت‌شان‌ در حد انبيا نيست‌، اما موقعيت‌ بسيار بالايي‌ از لحاظ‌ انساني‌ و قرب‌ به‌ خدا و موقعيت‌ و فضايل‌ انساني‌ برايشان‌ قائل‌ است‌.
لازم‌ نيست‌ به‌ همه‌ بپردازد، وقتي‌ يك‌ نمونه‌ آن‌ جوري‌ هست‌، ساير موارد نيز اينگونه‌ است‌، يعني‌ كسي‌ مثل‌ حضرت‌ مريم‌ كه‌ آن‌ جور رشد مي‌كند و كسي‌ مثل‌ همسر فرعون‌ كه‌ در چنين‌ محيطي‌ زندگي‌ مي‌كند، كساني‌ مثل‌ مادر حضرت‌ موسي‌ كه‌ در آن‌ شرايط‌ مطرح‌ مي‌شوند يا حتي‌ زن‌هايي‌ مثل‌ ملكه‌ سبا كه‌ اول‌ مشرك‌ بوده‌، بعد متنبه‌ مي‌شود و سبك‌ برخورد قرآن‌، به‌ نظر مي‌رسد بالاخره‌ يك‌ موقعيتي‌ بوده‌ است‌، منطقه‌اي‌ مثل‌ منطقه‌ سبا را يك‌ خانم‌ اداره‌ مي‌كرد، وقتي‌ قرآن‌ هم‌ مي‌خواهد حرف‌هاي‌ او را نقل‌ كند، به‌ صورت‌ يك‌ انسان‌ نيرومند مدير واقعي‌ جامعه‌، آن‌ هم‌ با شيوه‌ مشورتي‌ كه‌ دارد عمل‌ مي‌كند. از حضرت‌ حوا و حضرت‌ آدم‌ هم‌ كه‌ شروع‌ مي‌كنيم‌، باز همين‌ جور مي‌بينيم‌ در قرآن‌. اگر مسائل‌ خاصي‌ از قرآن‌ مورد نظر است‌، مي‌توانيد مطرح‌ كنيد و روي‌ آنها بحث‌ مي‌كنيم‌.
فكر مي‌كنم‌ قرآن‌ زن‌ و مرد را دو بخش‌ تكميل‌ كننده‌ جامعه‌ بشري‌ تلقي‌ مي‌كند. ممكن‌ است‌ گاهي‌ نيز فكر كنيم‌ كه‌ نقش‌ مرد در جامعه‌ بيشتر است‌. در مجموع‌ اين‌ برداشت‌ از قرآن‌ استفاده‌ مي‌شود. در ابعادي‌ هم‌ (كه‌ برمي‌گردد به‌ تربيت‌ انسان‌ و رشد انسان‌ها و بالاخره‌ موقعيت‌ مادري‌ و اينها) وقتي‌ نگاه‌ مي‌كنيم‌، آنجا هم‌ نقش‌ ويژه‌اي‌ به‌ زن‌ مي‌دهد. در قرآن‌ در احكام‌ هم‌ متعادل‌ عمل‌ شده‌ است‌. تعبير «ولهنّ مثل‌ الّذي‌ عليهنّ» در قرآن‌ تعبير قابل‌ توجهي‌ است‌. اين‌ مفهوم‌ را، همين‌ را به‌ عنوان‌ يك‌ اصل‌ قطعي‌ مسلم‌ بگيريم‌، آن‌ وقت‌ بايد بگوييم‌ احكامي‌ كه‌ در اسلام‌ هست‌، بايد از اين‌ نوع‌ باشد. توازني‌ بين‌شان‌ باشد؛ يعني‌ به‌ اندازه‌ آنچه‌ كه‌ آدم‌ احساس‌ مي‌كند آنجا براي‌ مردها امتياز قائل‌ شده‌، در مقابل‌ هم‌ براي‌ خانم‌ها هم‌ امتياز قائل‌ شده‌ و الاّ اين‌ جمله‌ ساده‌ نيست‌..."

elahe
12-28-2011, 12:10 AM
خداوند کریم در سوره انعام آیه 63 و 64 میفرمایند .

﴿63﴾ قفلف اللّهف يفنَجّفيكفم مّفنْهَا وَمفن كفلّف كَرْبف ثفمَّ أَنتفمْ تفشْرفكفونَ ﴿64﴾ قفلْ هفوَ الْقَادفرف عَلَى أَن يَبْعَثَ عَلَيْكفمْ عَذَابًا مّفن فَوْقفكفمْ أَوْ مفن تَحْتف أَرْجفلفكفمْ أَوْ يَلْبفسَكفمْ شفيَعاً وَيفذفيقَ بَعْضَكفم بَأْسَ بَعْضف انظفرْ كَيْفَ نفصَرّففف الآيَاتف لَعَلَّهفمْ يَفْقَهفونَ .
بگو چه كسي شما را از تاريكي ها وتنگناهاي خشكي و دريانجات مي دهد.؟،‌ در آن حال كه در كمال درماندگي،‌ آشكار و پنهان او را به ياري ميطلبيد كه اگر ما را از اين تنگنا بيرون آورد حتماً ايمان خواهيم آورد، بگو خدا شمارا از آن بلا و از هر بلاي ديگري مي رهاند. با اين وصف باز هم براي او شريك ميسازيد (و به كساني غير از او پناه مي بريد) .

elahe
به نام خداوند بخشنده و مهربان .

خداوند سبحان در قرآن میفرمایند :

«و لا تدع من دون الله ما لا ينفعك و لا يضرّك»يونس(220ص)/آیه 106
"غيراز خدا چيزهايي را كه سود و زياني برايت ندارند به كمك نخوان."

«لا تكونن من المشركين و لا تدع مع الله إلها آخر»قصص/آیه87و88
" از مشركان مباش و همراه خدا معبود ديگري را به فرياد مخوان."

«فلا تدع مع الله الها آخر فتكون من المعذيبن»شعرا(376ص)/213 آیه
" همراه خدا معبود ديگري را مخوان كه از دوزخيان خواهي شد."

elahe
پاسخ :دعاهایی از امام سجاد (ع)

امام سجاد (ع) در صحيفه ي سجاديه، دعاي 45 چنين مي فرمايد:

«فسمّيت دعائك عبادة و تركه استكبارا و توعّدت علي تركه دخول جهنم داخرين»:

"خدايا، دعاي بندگان به درگاه خود را عبادت خوانده اي و ترك آن را خودپسندي و سركشي ناميد ه اي.و كساني كه از آن سر برتابند وعده ي جهنم و خواري داده اي."

elahe
آیات و پند هایی از قرآن کریم در مورد سفارش برای مادر.
به نام خدا .
در مورد مادران خداوندکریم در سوره لقمان آیه 14 میفرماید :
انسان را به نیکویی در مورد پدر و مادرش سفارش کردیم (بخصوص ) مادر ( که در دوران بارداری ) او را با نا توانی روز افزون تحمّل کرد و ( نیز در دوران شیر خوارگی که ) باز گرفتنش از شیر دوسال به طول می انجامد __ که من و پدر و مادرت را سپاس دار ؛ ( و آگاه باش که ) سر انجام در پیشگاه من است .

elahe
12-28-2011, 12:11 AM
کلام قدسی (برای یه بار هم که شده بخونید)
علايم خاصان حق
خداوند به بعضي از صديقان در كلام قدسي وحي كرد: من بندگاني را دوست دارم كه مرا دوست مي دارند و من هم آنها را دوست مي دارم.آنها به من مشتاقند و من هم به آنها اشتياق دارم. هميشه مرا ياد مي كنند، من هم آنهارا ياد مي كنم. پس تو هم اگر راه آنها را پيش گيري، تو را نيز دوست دارم و اگر از راه آنها عدول كردي، هلاك خواهي شد.
صديقي پرسيد: خداوندا علامت آن بندگان چيست؟ خداوند فرمود:
آنها در روز به دنبال سايه ها هستند ( احتمالا يعني به فكر ياري كردن به ساير همنوعان خود هستند )، همانطوري كه چوپان از گوسفندان خود مراقبت مي كند. وقتي كه خورشيد غروب كرد به خانه هاي خود مي روند، همانطوري كه پرندگان به آشيانة خود باز مي گردند. وقتي شب تاريكتر مي شود و هر حبيبي با محبوب خود خلوت مي كند، آنها قدمهاي خويش را به خاطر من دچار رنج و مشقت مي كنند ( يعني يا بلند مي شوند نماز مي خوانند و يا براي كمك به بيچارگان از خانه بيرون مي روند ) و صورتهاي خود را به زمين گذارده، با من مناجات مي كنند و سخن مي گويند و به خاطر نعمتهايي كه به آنها داده ام، از من تشكر مي كنند.
بعضي ها گريه و ناله مي كنند و بعضي ها نشسته يا ايستاده برايم عبادت مي كنند. برخي در ركوع و عده اي در سجده هستند و من همة رنجهايي را كه به خاطر من متحمل مي شوند، مي بينم و همة آنچه را كه از محبت من مسئلت مي كنند، مي شنوم. در وهلة اول سه چيز به آنها عطا مي كنم: نخست آنكه از نور خودم در قلب آنها مي تابانم كه در نتيجة آنها مرا همانطوري مي بينند كه من آنها را مي بينم، دوم آنكه همة آنچه را كه در آسمان و زمين وجود دارد، در نظر آنها بي ارزش مي كنم كه فريفتة آنها نشوند. و سوم آنكه روي خود را به آنها نشان مي دهم، آنوقت ايشان عالم مي شوند به اينكه مي خواهم به آنها چه بدهم.

دوستي ظاهري
خداوند به حضرت داوود وحي كرد: به راستي كه بندگانم با زبانهايشان با يكديگر دوستي مي كنند و با دلهايشان به يكديگر دشمني مي ورزند و عمل نيكو را براي دنيا آشكار مي نمايند و فريب و دغل را در دلهاي خود پنهان مي دارند.
در زبور داوود چنين آمده است: اي فرزند آدم! چيزهاي از من مي خواهي كه به واسطة آگاهي از منافع تو، آنها را از تو دريغ مي نمايم. هنگامي كه در خواهش ات پا فشاري مي كني، آن چيزها را به تو مي بخشم. تو به واسطة آنها، مرا نا فرماني مي كني و من مي خواهم تو را رسوا نمايم كه باز مرا مي خواني و من از خطايت چشم پوشي مي كنم. چه خوبيها كه در حق ات روا داشته ام و چه بديها كه در حقم روا داشتي. نزديك است كه بر تو خشم گيرم، چنان كه هرگز بعد از آن خشنود نگردم.

سه فرصت از دست رفته
خداوند مي فرمايد: اي فرزند آدم! سه لطف و مهرباني در حق ات كرده ام : چيزهايي از تو پوشانده ام كه اگر كسان ات از آن خبر داشته باشند هرگز دفنت نمي كنند.
از لحاظ مال دنيا بر تو وسعت داده ام وآنگاه وامي از تو خواستم كه چيزي از پيش فرستي كه نكردي. تو را در هنگام مرگ مهلتي دادم تا يك سوم مالت را (در راه خير) وصيت كني، تو اينكار را هم نكردي.

مرگ به سراغ تو هم خواهد آمد
جبرئيل نزد رسول اكرم آمد و گفت: اي محمد! هر چه مي خواهي زنده باش اما ( آگاه باش كه ) همانا خواهي مرد. هر چه را مي خواهي دوست بدار اما ( آگاه باش كه) همانا از او جدا خواهي شد. هر چه مي خواهي بكن اما آگاه باش كه سزاي آنرا خواهي ديد. و آگاه باش همانا بلند قدري مؤمن در به پا خواستن شب است و بزرگواري وي، بي نيازي از مردم.

مَنْ طَلَبَني وَجَدَني و مَنْ وَجَدَني عَرَفَني و مَنْ عَرَفَني ﺃحَبـني و مَنْ ﺃحَبـني عَشَقَني و مَنْ عَشَقَني عَشَقْتَهف و مَنْ عَشَقْتَهف قَتَلْتَهف فَأنَا دفيَتَهف
هر كس مرا طلب كند مرا مي يابد و هر كس مرا پيدا كند مرا مي شناسد و هر كس مرا بشناسد دوستم مي دارد و هر كس دوستم بدارد عاشقم مي شود و هر كس عاشقم شود عاشقش مي شوم و هر كس عاشقش بشوم مي كشمش پس من خون بهاي او هستم.

elahe
به نام خداوند بخشنده مهربان

خداوند کریم در قرآن در سوره نساء در مورد رفتار صحیح انسان میفرماید .

سوره نساء آیه 148 :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/44.gif

خدا بانگ برداشتن به سخن بد را دوست ندارد ، مگر ( از جانب ) کسی که مورد ستم قرار گرفته باشد ؛ و خدا شنوای است دانا .

(سوره احقاف آیه 5)

کیست گمراه ‌تر از كسی كه بجای خدا افرادی را (به نیایش) ميخواندکه تا روز رستاخیز هم پاسخ او را نمیدهند و اساساً از درخواستشان بیخبرند؟

elahe

و در جایی دیگر خداوند میفرماید :

سوره نساء آیه 149 .

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/45.gif

اگر نیکویی را آشکار یا پنهان دارید و از بدی های ( دیگران ) گذشت نمائید ( خداپسندانه است و ) خدا گذشت کننده و تواناست .

elahe
خداوند کریم در مورد مرگ حضرت عیسی در قرآن میفرماید .

سوره نساء آیه 157 :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/46.gif

و این سخنان که : ما عیسی فرزند مریم ، پیامبر خدا را کشتیم ؛ در حالی که او را نکشتند و به دار نیاویختند ، بلکه امر بر آنها مشتبه شد ؛ و کسانی که در مورد او اختلاف ورزیدند ، خود از آن در تردید و بی اطلاع و پیرو گمان بودند ، و مسلماً عیسی را نکشتند .

و آیه :158

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/47.gif

بلکه خدا او را بسوی خویش فرابرد، و خدا فرادستی است فرزانه .

و آیه 159 :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/48.gif

و تمامی اهل کتاب قبل از مرگ به عیسی ایمان میاورند و او روز رستاخیز ( بر صحنه باز خواست ) آنها گواه خواهد بود .

elahe
12-28-2011, 12:12 AM
خداوند کریم در باب اینکه گروهی بر این باورند که عیسی پسر خدا است چنین میفرماید :

سوره نسا ء آیه 171 :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/49.gif

ای اهل کتاب ، در دین خویش گزافه نگویید و در باره خدا جز به حق نگوئید ، عیسی مسیح فرزند مریم ، فقط پیامبر و مخلوق خداست که به مریم القا کرد و رحمتی است از جانب خدا ، پس به خدا و پیامبرانش ایمان آورید ، و به سه گانگی ( خدا ) که منظور ( پدر ، پسر ، روح القدس ) قائل نشوید؛ ( از این گفتار ) باز ایستید تا به سود شما باشد ؛ خدا معبودی است یگانه ، منزّه است از اینکه فرزندی داشته باشد ، هر چه در آسمانها و زمین است متعلّق به اوست ، و خدا به عنوان کارگزار کافی است .

elahe
12-28-2011, 12:13 AM
خداوند کریم در قرآن مجید ، سوره کهف آیه 100 تا 102 انسان را اینگونه سفارش فرموده .

سوره کهف آیه 100 تا 102 )

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/50.gif

و در آن روز ، دوزخ را آشکارا به انکار ورزان عرضه میکنیم .

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/51.gif

همانها که دیدگانشان از یاد من در پرده ( غفلت ) بود و قدرت شنیدن ( حرف حق ) را نداشتند .

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/52.gif

مگر انکارورزان پنداشته اند که ممکن است پاره ای از بندگان مرا ، به جای من کار ساز خود انتخاب کنند ، و از عذاب من در امان باشند ، دوزخ را به عنوان محل پذیرایی انکارورزان آماده کرده ایم .

elahe
12-28-2011, 12:13 AM
( به نام خداوند بخشنده مهربان )

خداوند کریم در سوره انعام آیه 159 به پیغمبر خود حضرت محمّد میفرماید .

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/53.gif

ترجمه آیه :

ای پیامبر : مسلماً تو با آنها که دین خویش را دستخوش تفرقه کردند و گروه گروه شدند ، هیچ پیوند و بستگی نداری ، آنها کارشان با خداست و ( روز رستاخیز ) از رفتاری که داشتند ، آگاهشان خواهد ساخت .

elahe
12-28-2011, 12:14 AM
(( بسم الله الرحمن الرحیم ))

خداوند کریم در سوره قصص آیه 51 و 52 خود میفرمایند .

ترجه آیه : این گفتار را پیاپی بر آنها عرضه کردیم ، بسا که پند پذیرند

{ بسیاری از آنها } که قبل از قرآن کتابشان داده ایم ، به قرآن نیز ایمان میاورند .

elahe
(( به نام خداوند بخشنده مهربان ))

خداوند کریم در سوره قصص آیه 56 به پیغمبر ( ص ) میفرماید .

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/56.gif

ای محمّد : چنین نیست که تو هر که را دوست داری ، قادر به هدایتش باشی ، بلکه خداست که هر که را بخواهد ، هدایت میکند ؛ و او به حال راه یافتگان آگاهتر است .

elahe
***(( به نام خداوند بخشاینده مهربان ))***

خداوند کریم در سوره قصص آیه 60 میفرمایند :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/57.gif

آنچه به شما داده شده برخورداری و زیور گذرای زندگی دنیاست ، و آنچه نزد خداست بهتر و پاینده تر است ، چرا درک نمی کنید ؟

elahe
***(( به نام خداوند بخشنده مهربان ))***

خدای تعالی در سوره قصص آیه 62 .

خطاب به شرک ورزان در روز قیامت میفرمایند :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/58.gif

به یاد آر روزی را که خدا به آنها ندا میدهد و میگوید : افرادی که در قدّرت شرکای من تصوّر میکردید کجا هستند ؟

و در همان سوره آیه 64 میفرمایند :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/59.gif

در روز جزا و حسابرسی ، به شرک ورزان گفته میشود ، معبودان خود را به کمک فراخوانید ، آنها را فرا میخوانند ، ولی به آنان پاسخ نمیدهند و عذاب را مشاهده کنند ، ( در آن هنگام آرزو کنند ) کاش هدایت یافته بودند .

elahe
12-28-2011, 12:15 AM

خداوند کریم در سوره قصص آیه 77 خطاب به بندگان خود میفرمایند :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/60.gif

با آنچه خدا در اختیارت قرار داده است ، سرای آخرت را تأمین کن ، ولی بهره خود را هم از زندگی دنیا فراموش نکن و چنانکه خدا با تو نیکی کرده است نیکی کن و در پی فساد در زمین مباش ، که خدا مفسدان را دوست ندارد .

elahe

خداوند کریم در مورد بندگان نیکش که جان عزیز خود را در راه خداوند نثار میکنند
در سوره آل عمران و در آیه 169 تا 171 اینگونه میفرمایند :

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/61.gif

کسانی را که در راه خدا جان باخته اند ، مرده مپندار ؛ آنها ( در بهشت ) زنده اند و در پیشگاه پروردگار خویش روزی داده میشوند .

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/62.gif

در حالی که به آنچه خدا از بخشایش خود به آنها عطا کرده است ، شادمانند ، و برای ( سر انجام ) کسانی که ( راه ) آنها را پی گفته اند و ( هنوز ) به آنها نپیو سته اند ، شادی میکنند ، چرا که آنها ترس و اندوهی نخواهند داشت .

http://forum.patoghu.com/images/poti/2009/04/63.gif

به نعمت و بخشایشی از جانب خدا و اینکه خدا پاداش مومنان را تباه نخواهد کرد ، شادی میکنند .

و من اله... توفیق

elahe
فرازي از دعاي ابوحمزه ثمالی
خدايا! آنچنان كه من دريافته ام راه هاي به سوي تو هموار است
و چشمه هاي جوشان اميد نزد تو سرشار.
دست اميد و استمداد گشودن به منبع فضل تو مجاز است
و درهاي دعا و نيايش براي فريادكنندگان و طالبان تو باز.
خدايا! من دريافته ام كه تو براي اميدواران موضع اجابتي
و براي دردمندان و گرفتاران محل پاسخ و رحمت.
خدايا! پناه گرفتن در سايه كرامت تو و راضي شدن به قضاي تو
چه جايگزين شيريني است در مقابل بخل بخيلان و چه مفرحيات بخشي است در برابر دارايي خسيسان و خودخواهان.
خدايا! من رسيده ام به اين حقيقت شيرين كه مسافر مقصد تو راهش نزديك است و تو پوشيده نيستي از بندگان خودت
و آنچه تو را نديدني مي كند، پرده ي كردار بندگان است.
فرازي از دعاي ابوحمزه ثمالي (ترجمه مهدي شجاعي)

elahe
سوره: سورة یوسف آیات: 111 محل نزول: مکه
قَالَ مَعَاذَ اللّهِ أَن نَّأْخُذَ إِلاَّ مَن وَجَدْنَا مَتَاعَنَا عِندَهُ إِنَّـآ إِذًا لَّظَالِمُونَ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif79http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gifفَلَمَّا اسْتَیْأَسُواْ مِنْهُ خَلَصُواْ نَجِیًّا قَالَ كَبِیرُهُمْ أَلَمْ تَعْلَمُواْ أَنَّ أَبَاكُمْ قَدْ أَخَذَ عَلَیْكُم مَّوْثِقًا مِّنَ اللّهِ وَمِن قَبْلُ مَا فَرَّطتُمْ فِی یُوسُفَ فَلَنْ أَبْرَحَ الأَرْضَ حَتَّىَ یَأْذَنَ لِی أَبِی أَوْ یَحْكُمَ اللّهُ لِی وَهُوَ خَیْرُ الْحَاكِمِینَ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif80http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gifارْجِعُواْ إِلَى أَبِیكُمْ فَقُولُواْ یَا أَبَانَا إِنَّ ابْنَكَ سَرَقَ وَمَا شَهِدْنَا إِلاَّ بِمَا عَلِمْنَا وَمَا كُنَّا لِلْغَیْبِ حَافِظِینَ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif81http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gifوَاسْأَلِ الْقَرْیَةَ الَّتِی كُنَّا فِیهَا وَالْعِیْرَ الَّتِی أَقْبَلْنَا فِیهَا وَإِنَّا لَصَادِقُونَ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif82http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gifقَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنفُسُكُمْ أَمْرًا فَصَبْرٌ جَمِیلٌ عَسَى اللّهُ أَن یَأْتِیَنِی بِهِمْ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْعَلِیمُ الْحَكِیمُ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif83http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gifوَتَوَلَّى عَنْهُمْ وَقَالَ یَا أَسَفَى عَلَى یُوسُفَ وَابْیَضَّتْ عَیْنَاهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ كَظِیمٌ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif84http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gifقَالُواْ تَالله تَفْتَأُ تَذْكُرُ یُوسُفَ حَتَّى تَكُونَ حَرَضًا أَوْ تَكُونَ مِنَ الْهَالِكِینَ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif85http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gifقَالَ إِنَّمَا أَشْكُو بَثِّی وَحُزْنِی إِلَى اللّهِ وَأَعْلَمُ مِنَ اللّهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/r.gif86http://www.tooba-ir.org/_book/qoran/quran/images/l.gif

ترجمه فارسی مکارم گفت: «پناه بر خدا كه ما غیر از آن كس كه متاع خود را نزد او یافته‏ایم بگیریم; در آن صورت، از ظالمان خواهیم بود!» «79» هنگامى كه (برادران) از او مایوس شدند، به كنارى رفتند و با هم به نجوا پرداختند; (برادر) بزرگشان گفت: «آیا نمى‏دانید پدرتان از شما پیمان الهى گرفته; و پیش از این درباره یوسف كوتاهى كردید؟! من از این سرزمین حركت نمى‏كنم، تا پدرم به من اجازه دهد; یا خدا درباره من داورى كند، كه او بهترین حكم‏كنندگان است! «80» شما به سوى پدرتان بازگردید و بگویید: پدر(جان)، پسرت دزدى كرد! و ما جز به آنچه مى‏دانستیم گواهى ندادیم; و ما از غیب آگاه نبودیم! «81» (و اگر اطمینان ندارى،) از آن شهر كه در آن بودیم سؤال كن، و نیز از آن قافله كه با آن آمدیم (بپرس)! و ما (در گفتار خود) صادق هستیم!» «82» (یعقوب) گفت: «(هواى) نفس شما، مساله را چنین در نظرتان آراسته است! من صبر مى‏كنم، صبرى زیبا (و خالى از كفران)! امیدوارم خداوند همه آنها را به من بازگرداند; چرا كه او دانا و حكیم است! «83» و از آنها روى برگرداند و گفت: «وا اسفا بر یوسف!» و چشمان او از اندوه سفید شد، اما خشم خود را فرو مى‏برد (و هرگز كفران نمى‏كرد)! «84» گفتند: «به خدا تو آنقدر یاد یوسف مى‏كنى تا در آستانه مرگ قرار گیرى، یا هلاك گردى!» «85» گفت: «من غم و اندوهم را تنها به خدا مى‏گویم (و شكایت نزد او مى‏برم)! و از خدا چیزهایى مى‏دانم كه شما نمى‏دانید! «86»

elahe
12-28-2011, 12:16 AM
به نام خالق هستی بخش .

در سوره نحل آیه 20 و 21 قرآن ، خداوند کریم فرموده است .

تفسیر آیه 20: افرادی که انکارورزان آنان را به جای خدا به نیایش میخوانند ، چیزی نمی آفرینندو خود آفریده میشوند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/16_20.gif

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/16_21.gif

تفسیر آیه 21 : در واقع مرده اند نه زنده و نمی فهمند که چه زمانی بر انگیخته میشوند .

elahe
12-28-2011, 12:17 AM

خداوند رحمان در قرآن کریم سوره اعراف آیه 188 به پیغمبر خود حضرت محمّد ( ص) میفرمایند :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/7_188.gif

بگو : من اختیار هیچ نفع و ضرری را برای خودم ( هم ) ندارم ، جز آنچه خدا بخواهد ، و اگر غیب میدانستم منفعت فراوان فراهم میکردم و هیچگاه گزندی بمن نمی رسید .

elahe
12-28-2011, 12:18 AM

در قرآن کریم سوره کهف آیه 102 خداوند بزرگ میفرمایند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/18_102.gif

مگر انکارورزان پنداشته اند که ممکن است(پاره ای از)بندگان مرا ، به جای من ، کارساز خود انتخاب کنند و از عذاب من در امان باشند . دوزخ را به عنوان محل پذیرایی انکارورزان آماده کرده ایم .

elahe
12-28-2011, 12:18 AM

خداوند رحمان در قرآن کریم سوره یونس آیه 18 میفرمایند .

به جای خدا، چیزهایی را میپرستند و بندگی میکنند که نه زیانی به آنها میرساند و نه سودی و میگویند : این بت ها شفیع ما در زندگی نزد خدا هستند .
بگو ، آیا خدا را به چیزی خبر میدهید که در آسمان و زمین سراغی از آن ندارد ؟ خدا منزه است و از آنچه در قدرت با او شریک میپندارند والاتر است .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/10_18.gif

elahe
12-28-2011, 12:19 AM

خداوند سبحان در قرآن کریم سوره اسراء آیه 111 میفرمایند :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/17_111.gif

بگو ، ستایش خاص خداست که فرزندی برنگزیده است و هیچ شریکی در فرمانروایی ندارد و کار سازی نیز برای رفع مذلّت نیاز ندارد ، او را به شایستگی تکبیر گوی .

elahe
12-28-2011, 12:20 AM

خداوند بزرگ در قرآن کریم سوره مبارک رعد آیه 11 میفرمایند :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/13_11.gif

انسان فرشتگان تعقیب کننده ای دارد که از پیش رو و از پشت سر به فرمان خدا محافظتش میکنند . خدا وضع هیچ گروهی را تغییر نخواهد داد تا آنگاه که اندیشه و روش خود را تغییر دهند و زمانی که خدا بر گروهی ( به سبب اعمالشان ) اراده بلایی کند ، برگشت ندارد ، و در برابر خدا کار سازی نخواهند داشت .

elahe
12-28-2011, 12:20 AM

خداوند بزرگ در قرآن کریم سوره نحل آیه 52 و 51 میفرمایند :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/16_51.gif

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/16_52.gif

خدا فرمان داده است که دو معبود را انتخاب نکنید ( و هوای نفس را در کنار خدا قرار ندهید ) بی گفتگو ، او معبودی یگانه است ؛ پس تنها از ( کیفر ) من بترسید .
هر چه در آسمانها و زمین است متعلق به اوست و دین پایدار خاص اوست ، چرا از غیر خدا پروا دارید ؟!

elahe
12-28-2011, 12:21 AM
خداوند کریم در سوره کهف آیه 29 فرموده اند :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/18_29.gif

ای محمّد بگو : سخن حق از جانب پروردگارتان آمده است ؛ هرکه خواهد ، ایمان آورد و هر که خواهد ، کفر ورزد ؛ برای ستمگران آتشی مهیّا کرده ایم که سراپرده هایش آنها را از هر سو احاطه کرده است ؛ اگر (برای تقاضای آب) استغاثه کنند ، با آبی همچون فلز گداخته که چهره ها را تافته کند ، به دادشان رسیده میشود ؛ بد آشامیدنی ، و بد آرامشگاهی است .

elahe

خداوند کریم در قرآن ، سوره زمر آیه 1 تا 4 میفرمایند .

1)- نزول این کتاب از خداوند فرادست و فرزانه است .
2)- ای محمّد : این کتاب را آنگونه که باید برتو نازل کردیم ، پس خدا را با خلوص اعتقاد بندگی کن .
3)- آگاه باشید که دین خالی از شرک خاص خداست ؛ و افرادی که غیر خدا را کار ساز خود انتخاب کرده اند ،{ پندار باطلشان این است که : } آنها را فقط به خاطر اینکه مارا به خوبی به خدا نزدیک گردانند ، بندگی میکنیم . خدا در موارد اختلافشان بین آنها داوری خواهد کرد ؛ محققاً که خدا کسی را که دروغ پردازی ناسپاس است ، هدایت نخواهد کرد .

elahe
خداوند کریم در سوره انعام آیه 63 و 64 میفرمایند .

﴿63﴾ قفلف اللّهف يفنَجّفيكفم مّفنْهَا وَمفن كفلّف كَرْبف ثفمَّ أَنتفمْ تفشْرفكفونَ ﴿64﴾ قفلْ هفوَ الْقَادفرف عَلَى أَن يَبْعَثَ عَلَيْكفمْ عَذَابًا مّفن فَوْقفكفمْ أَوْ مفن تَحْتف أَرْجفلفكفمْ أَوْ يَلْبفسَكفمْ شفيَعاً وَيفذفيقَ بَعْضَكفم بَأْسَ بَعْضف انظفرْ كَيْفَ نفصَرّففف الآيَاتف لَعَلَّهفمْ يَفْقَهفونَ .
بگو چه كسي شما را از تاريكي ها وتنگناهاي خشكي و دريا نجات مي دهد.؟،‌ در آن حال كه در كمال درماندگي،‌ آشكار و پنهان او را به ياري ميطلبيد كه اگر ما را از اين تنگنا بيرون آورد حتماً ايمان خواهيم آورد، بگو خدا شمارا از آن بلا و از هر بلاي ديگري مي رهاند. با اين وصف باز هم براي او شريك ميسازيد (و به كساني غير از او پناه مي بريد) .

elahe
به نام خداوند بخشنده و مهربان .

خداوند سبحان در قرآن میفرمایند :

«و لا تدع من دون الله ما لا ينفعك و لا يضرّك»يونس(220ص)/آیه 106
"غيراز خدا چيزهايي را كه سود و زياني برايت ندارند به كمك نخوان."

«لا تكونن من المشركين و لا تدع مع الله إلها آخر»قصص/آیه87و88
" از مشركان مباش و همراه خدا معبود ديگري را به فرياد مخوان."

«فلا تدع مع الله الها آخر فتكون من المعذيبن» شعرا(376ص)/213 آیه
" همراه خدا معبود ديگري را مخوان كه از دوزخيان خواهي شد."

elahe
به نام خدا .
در مورد مادران خداوندکریم در سوره لقمان آیه 14 میفرماید :
انسان را به نیکویی در مورد پدر و مادرش سفارش کردیم (بخصوص ) مادر ( که در دوران بارداری ) او را با نا توانی روز افزون تحمّل کرد و ( نیز در دوران شیر خوارگی که ) باز گرفتنش از شیر دوسال به طول می انجامد __ که من و پدر و مادرت را سپاس دار ؛ ( و آگاه باش که ) سر انجام در پیشگاه من است .

elahe
12-28-2011, 12:22 AM
به نام خدا وند بخشنده مهربان .
خداوند کریم در سوره انفطار آیه 19 میفرماید :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/82_19.gif
ترجمه :( روز جزا )، روزی است که هیچکس در مورد کسی مطلقاً اختیار ندارد ، در آن روز فرمان در اختیار خداست .

elahe
12-28-2011, 12:23 AM
***( به نام خداوند بخشنده مهربان )***

خداوند کریم در قرآن سوره مطففین آیه 1 تا 6 میفرماید .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/83_1.gif
وای بر کاهش دهندگان ، حقوق مردم

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/83_2.gif
آنها که وقتی از مردم پیمانه میگیرند ، تمام و کامل در یافت میکنند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/83_3.gif
و چون برای مردم پیمانه یا وزن کنند کاهش میدهند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/83_4.gif
مگر گمان نمیبرند که بر انگیخته خواهند شد ؟

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/83_5.gif
در روزی بزرگ

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/83_6.gif
روزی که تمامی مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان برای حساب به پای ایستند .

elahe

خداوند کریم در قرآن در سوره نساء در مورد رفتار صحیح انسان میفرماید .

سوره نساء آیه 148 :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/4_148.gif

خدا بانگ برداشتن به سخن بد را دوست ندارد ، مگر ( از جانب ) کسی که مورد ستم قرار گرفته باشد ؛ و خدا شنوای است دانا .

elahe

و در جایی دیگر خداوند میفرماید :

سوره نساء آیه 149 .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/4_149.gif

اگر نیکویی را آشکار یا پنهان دارید و از بدی های ( دیگران ) گذشت نمائید ( خداپسندانه است و ) خدا گذشت کننده و تواناست .

elahe
12-28-2011, 12:24 AM
خداوند کریم در مورد مرگ حضرت عیسی در قرآن میفرماید .

سوره نساء آیه 157 :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/4_157.gif

و این سخنان که : ما عیسی فرزند مریم ، پیامبر خدا را کشتیم ؛ در حالی که او را نکشتند و به دار نیاویختند ، بلکه امر بر آنها مشتبه شد ؛ و کسانی که در مورد او اختلاف ورزیدند ، خود از آن در تردید و بی اطلاع و پیرو گمان بودند ، و مسلماً عیسی را نکشتند .

و آیه :158

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/4_158.gif

بلکه خدا او را بسوی خویش فرابرد، و خدا فرادستی است فرزانه .

و آیه 159 :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/4_159.gif

و تمامی اهل کتاب قبل از مرگ به عیسی ایمان میاورند و او روز رستاخیز ( بر صحنه باز خواست ) آنها گواه خواهد بود .

elahe
12-28-2011, 12:24 AM
خداوند کریم در باب اینکه گروهی بر این باورند که عیسی پسر خدا است چنین میفرماید :

سوره نسا ء آیه 171 :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/4_171.gif

ای اهل کتاب ، در دین خویش گزافه نگویید و در باره خدا جز به حق نگوئید ، عیسی مسیح فرزند مریم ، فقط پیامبر و مخلوق خداست که به مریم القا کرد و رحمتی است از جانب خدا ، پس به خدا و پیامبرانش ایمان آورید ، و به سه گانگی ( خدا ) که منظور ( پدر ، پسر ، روح القدس ) قائل نشوید؛ ( از این گفتار ) باز ایستید تا به سود شما باشد ؛ خدا معبودی است یگانه ، منزّه است از اینکه فرزندی داشته باشد ، هر چه در آسمانها و زمین است متعلّق به اوست ، و خدا به عنوان کارگزار کافی است .

elahe
12-28-2011, 12:25 AM
خداوند کریم در قرآن مجید ، سوره کهف آیه 100 تا 102 انسان را اینگونه سفارش فرموده .

سوره کهف آیه 100 تا 102 )

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/18_100.gif

و در آن روز ، دوزخ را آشکارا به انکار ورزان عرضه میکنیم .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/18_101.gif

همانها که دیدگانشان از یاد من در پرده ( غفلت ) بود و قدرت شنیدن ( حرف حق ) را نداشتند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/18_102.gif

مگر انکارورزان پنداشته اند که ممکن است پاره ای از بندگان مرا ، به جای من کار ساز خود انتخاب کنند ، و از عذاب من در امان باشند ، دوزخ را به عنوان محل پذیرایی انکارورزان آماده کرده ایم .

elahe
12-28-2011, 12:26 AM

خداوند کریم در سوره انعام آیه 159 به پیغمبر خود حضرت محمّد میفرماید .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/6_159.gif

ترجمه آیه :

ای پیامبر : مسلماً تو با آنها که دین خویش را دستخوش تفرقه کردند و گروه گروه شدند ، هیچ پیوند و بستگی نداری ، آنها کارشان با خداست و ( روز رستاخیز ) از رفتاری که داشتند ، آگاهشان خواهد ساخت .

elahe
(( بسم الله الرحمن الرحیم ))

خداوند کریم در سوره قصص آیه 51 و 52 خود میفرمایند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/28_51.gif
http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/28_52.gif

ترجه آیه : این گفتار را پیاپی بر آنها عرضه کردیم ، بسا که پند پذیرند

{ بسیاری از آنها } که قبل از قرآن کتابشان داده ایم ، به قرآن نیز ایمان میاورند .

elahe
(( به نام خداوند بخشنده مهربان ))

خداوند کریم در سوره قصص آیه 56 به پیغمبر ( ص ) میفرماید .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/28_56.gif

ای محمّد : چنین نیست که تو هر که را دوست داری ، قادر به هدایتش باشی ، بلکه خداست که هر که را بخواهد ، هدایت میکند ؛ و او به حال راه یافتگان آگاهتر است .

elahe
12-28-2011, 12:29 AM
***(( به نام خداوند بخشاینده مهربان ))***

خداوند کریم در سوره قصص آیه 60 میفرمایند :

http://ahadees.com/images/quran/arabic/28_60.gif

آنچه به شما داده شده برخورداری و زیور گذرای زندگی دنیاست ، و آنچه نزد خداست بهتر و پاینده تر است ، چرا درک نمی کنید ؟

elahe
12-28-2011, 12:29 AM

خدای تعالی در سوره قصص آیه 62 .

خطاب به شرک ورزان در روز قیامت میفرمایند :

http://ahadees.com/images/quran/arabic/28_62.gif

به یاد آر روزی را که خدا به آنها ندا میدهد و میگوید : افرادی که در قدّرت شرکای من تصوّر میکردید کجا هستند ؟

و در همان سوره آیه 64 میفرمایند :

http://ahadees.com/images/quran/arabic/28_64.gif

در روز جزا و حسابرسی ، به شرک ورزان گفته میشود ، معبودان خود را به کمک فراخوانید ، آنها را فرا میخوانند ، ولی به آنان پاسخ نمیدهند و عذاب را مشاهده کنند ، ( در آن هنگام آرزو کنند ) کاش هدایت یافته بودند .

elahe
12-28-2011, 12:37 AM

خداوند کریم در سوره قصص آیه 77 خطاب به بندگان خود میفرمایند :

http://ahadees.com/images/quran/arabic/28_77.gif

با آنچه خدا در اختیارت قرار داده است ، سرای آخرت را تأمین کن ، ولی بهره خود را هم از زندگی دنیا فراموش نکن و چنانکه خدا با تو نیکی کرده است نیکی کن و در پی فساد در زمین مباش ، که خدا مفسدان را دوست ندارد .

elahe
12-28-2011, 12:37 AM

خداوند کریم در مورد بندگان نیکش که جان عزیز خود را در راه خداوند نثار میکنند
در سوره آل عمران و در آیه 169 تا 171 اینگونه میفرمایند :

http://ahadees.com/images/quran/arabic/3_169.gif

کسانی را که در راه خدا جان باخته اند ، مرده مپندار ؛ آنها ( در بهشت ) زنده اند و در پیشگاه پروردگار خویش روزی داده میشوند .

http://ahadees.com/images/quran/arabic/3_170.gif

در حالی که به آنچه خدا از بخشایش خود به آنها عطا کرده است ، شادمانند ، و برای ( سر انجام ) کسانی که ( راه ) آنها را پی گفته اند و ( هنوز ) به آنها نپیو سته اند ، شادی میکنند ، چرا که آنها ترس و اندوهی نخواهند داشت .

http://ahadees.com/images/quran/arabic/3_171.gif

به نعمت و بخشایشی از جانب خدا و اینکه خدا پاداش مومنان را تباه نخواهد کرد ، شادی میکنند .

elahe
12-28-2011, 12:38 AM
***( بسم الله الرحمن الرحیم )***

خداوند کریم در سوره مبارک بقره آیه 254 خطاب به بندگان خود میفرمایند :

http://ahadees.com/images/quran/arabic/2_254.gif

ای مومنان ، آنچه روزی شما کرده ایم انفاق کنید ، قبل از آنکه روزی فرا رسد که در آن نه دادو ستدی هست و نه دوستی و شفاعتی ، و انکارورزان ( دریابند که ) خود ستمگرند .

elahe
12-28-2011, 12:38 AM
بسم رب الملائكه المقربين

اعوذ بالله من الشيطان الرجيم

نحل/114: فَكُلوامِمّا رَزَقَكُمُ اللهُ حَلالاً طَيِّبًا وَ شكُروُا نِعمَتَ اللهِ ِان كُنتُم اِيّاهُ تَعبُدونَ

ترجمه : پس از آنچه خدا شما را روزي كرده حلال و پاكيزه بخوريد و نعمت خدا را شكر گذاريداگر تنها اورا بندگي مي كنيد.

(دقت كنيد كه وقتي در آخر آيه مي گه اگر فقط من رو بندگي مي كنيد يعني بعضي ها اون قدر ريا كارند كه تمام حواسشون به فلان شخص و فلان جو هست و در واقع بندگي اون ها رو مي كنه و نه بندگي خدا رو)

elahe
12-28-2011, 12:39 AM
>>>به نام خداوند بخشنده مهربان <<<

خداوند کریم در سوره اسراء خطاب به بندگانش چنین میفرمایند :

سوره اسراء آیه 56 و 57 )

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/17_56.gif

ترجمه : خداوند خطاب به پیامبر میگوید ، بگو : افرادی را که بجای خدا( معبود خود) تصوّر کرده اید ، ( بر حوائج خود ) بخوانید ، نه میتوانند گزند را از شما بردارند و نه تغییر وضعی ایجاد کنند .

آیه 57 : )

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/17_57.gif

ترجمه : افرادی که آنان را به نیایش میخوانند ،خود دستاویز ( تقرّب) به پروردگارشان میجویند، تا ( مشخص شود )کدام یک مقرّب تر و امیدوارم به رحمت خداو ترسان از عذاب او هستند ، که عذاب پروردگارت حذر کردنی است .

elahe

خداوند کریم در مورد روح چنین میفرمایند :

سوره اسراء آیه 85 ) :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/17_85.gif

ترجمه آیه 85 سوره مبارک اسراء )

خداوند خطاب به پیامبر میفرمایند : از تو در باره ( کیفیت ) روح می پرسند ، بگو مسئله روح ،فرمان پروردگار من است و دانشی که به شما داده شده اندک و نارسا است .

elahe

خداوند کریم در سوره شعراء خطاب به پیامبر عزیزمان میفرماید :

سوره شعراء آیه 3 )

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/26_3.gif

خداوند به پیامبر عزیزمان میفرماید مبادا از اینکه گرهی از مردم ایمان نمیاورند ....

ترجمه : مبادا خود را از ( اندوه ) اینکه ایمان نمی آورند به هلاکت اندازی .

و در آیه 4 میفرماید :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/26_4.gif

ترجمه آیه : اگر اراده کنیم ، از آسمان معجزه ای بر آنها نازل میکنیم که در برابر آن با فروتنی سر فرود آرند.

التماس دعا

elahe
12-28-2011, 12:40 AM
به نام خدا
اِتَّبِعُوا ما اُنزِلَ اِلَیکُم مِن رَ بِّکُم وَ لا تَتَّبِعوا مِن دونِه اَولِیاءَ قَلیلاً ماتَذَکَّرون.(سوره اعراف آیه ی 2)
از آنچه خدا به سوی شما فرستاد پیروی کنید و پیرو دستورای غیر او نباشید و جز خدا را
به دوستی مگیرید ، امّا اندک مردمی بدین پند متذکّر می شوند.

elahe
12-28-2011, 12:40 AM
سوره احقاف آیه 5:

ومن اضل ممن يدعو من دون الله من لا يستجيب له الي يوم القيامه وهم عن دعايهم غافلون

و كيست گمراه‏تر از آن كس كه به جاى خدا كسى را مى‏خواند كه تا روز قيامت او را پاسخ نمى‏دهد و آنها از دعايشان بى‏خبرند

R A H A
12-29-2011, 12:39 AM
http://www.askquran.ir/gallery/images/5405/1_b_048.png

*سوره مبارکه هود *

( عالم بودن خداوند )

1- آگاه باشید آنگاه که آنان جامع بر سر می کشند (خدا) آنچه را آشکار و پنهان می کنند می داند زیرا که او بر اسرار درون سینه ها آگاه است. (هود 5)

(ناامیدی = شرک )

2- اگر ما بر انسان رحمت و نعمتی چشانیم، آنگاه که بازش ستانیم، مایوس شده و کفران ورزد.

(در همه وقت به یاد خدا باشیم )

3- و اگر بعد از رنجی که به او رسیده، نعمتی به او چشانیم، گوید روزگار رنج من بسر آمد و سرگرم شادمانی و غفلت (و فخرفروشی) می شود.

4- مگر آنانکه صبر پیشه کرده و عمل صالح انجام دادند، که آنان را آمرزش و پاداشی بزرگ است. (هود 9- 11)

(دنیا طلب نباشید ..که ضرر کرده اید )

5- کسانی که زندگی دنیا و زینت های آن را بخواهند پس مزد تلاش آنها را بطور کامل در همین دنیا عطا می کنیم و از نتیجه سعی آنها در دنیا کم نخواهدشد.

6- و آنها هستند که در سرای آخرت دیگر برایشان نصیبی جز آتش دوزخ نیست و همه اعمالشان در راه دنیا ضایع و باطل شود. (هود 15- 16)

( به ايمان و عمل صالح خود مغرور نشويم )
7-آنها که ایمان آوردند و در برابر پروردگارشان خضوع و خشوع کردند، همانا آنان اهل بهشتند و جاودانه در آن متنعم خواهند ماند. (هود 23)

(اول هر کاری بسم الله بگویید )
8- و نوح (ع) گفت بر کشتی سوار شوید که بنام خداست حرکت و توقفش و البته پروردگار من بسی آمرزنده و مهربان است. (هود 41)

(تسلیم خدا باشیم ...بر خداتوکل نماییم )
9- و نوح (ع) عرض کرد پروردگارا من به تو پناه می برم از آنکه از تو چیزی را درخواست نمایم که به آن آگاهی ندارم. (هود 47)

(صبر و تقوى هر دو لازم و شرط پيروزى است)

10- پس تو (ای پیامبرص) صبر پیشه کن که عاقبت (نیکو) از آن پرهیزکاران است. (هود 49)

http://www.askquran.ir/gallery/images/5405/1_45k.gif

elahe
01-02-2012, 04:27 PM
بنام الله

﴿وَالسَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالْأَنْصَارِ وَالَّذِينَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسَانٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي تَحْتَهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَداً ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ﴾.

(التوبة: 100).

"و سبقت‌گيرندگان اوليه از مهاجران و انصار و آنهايي كه از آنها به نيكي پيروي كردند خداوند از آنها راضي شده و آنها نيز از او راضي شدند و برايشان باغهايي فراهم كرده است كه جويهايي در زير آنها جاري است و در آن جاودانه و هميشگي اند، و اينست پيروزي بزرگ"

elahe
بنام الله

﴿مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعاً سُجَّداً يَبْتَغُونَ فَضْلاً مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَاناً﴾. (الفتح: 29).

"محمد فرستاده خداوند است و كساني كه با او هستند بر كافران خشن و سخت‌گير و ميان خود مهربانند، آنها را در حالت ركوع و سجود مي‌بيني در حالي كه فضل و رضوان الهي را مي ‌جويند..."

elahe
سوره روم آیه 32:

من الذين فرقوا دينهم وكانوا شيعا كل حزب بما لديهم فرحون

از كسانى كه دين خود را قطعه قطعه كردند و فرقه فرقه شدند هر حزبى بدانچه پيش آنهاست دلخوش شدند.

elahe
01-02-2012, 04:28 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند کریم در ( سوره فصلّت آیه 6 ) خطاب به پیامبر اکرم میفرماید:

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/41_6.gif

بگو : من فقط بشری همچون شما هستم که بمن وحی میشود: معبود شما معبودی است یگانه، پس با استواری به او روی آورید و از او آمرزش بخواهید ، و وای به حال مشرکان .

elahe
((بسم الله الرحمن الرحیم ))

خداوند کریم در سوره کهف آیه 23 و 24 خود میفرماید

آیه 23 ) در هیچ مورد مگوی که فردا چنین خواهم کرد ،

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/18_23.gif

آیه 24 ) مگر با قید (( ان شاالله )) و هر گاه فراموش کردی ( به محض توجه ) پروردگارت را یاد کن و بگو چه بسا پروردگارم مرا به راهی نزدیکتر از این به کمال هدایت کند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/18_24.gif

elahe
( بسم الله الرحمن الرحیم )

خداوند کریم و مهربان در سوره انبیاء خطاب به پیامبر عزیزمان میفرماید :

آیه 45 سوره انبیاء ) بگو من فقط به وحی ( خدا ) شما را هشدار میدهم ، ولی آنها گوش شنوا ندارند ، آنگاه که هشدار داده می شوند ، صدا را نمی شنوند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/21_45.gif

با درود و التماس دعا برای شفای تمامی بیماران

elahe
بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند کریم در سوره اسراء آیه 53 خطاب به پیامبر اکرم میفرماید :

آیه 53 : ای محمّد ) به بندگانم بگو : به زیباترین شکل ( با یکدیگر ) صحبت کنند ، که شیطان میانشان آشوب میاندازد ، زیرا که شیطان همواره دشمن آشکار انسانهاست .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/17_53.gif

التماس دعا

elahe
01-02-2012, 04:29 PM

خداوند کریم در سوره اسراء میفرماید :

ترجمه آیه 54 : پروردگارتان به حال شما آگاهتر است ، اگر بخواهد بر شما رحمت میاورد ، و اگر بخواهد مجازات میکند ، و ما تو را کار گزار آنان نفرستادیم .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/17_54.gif

elahe
01-02-2012, 04:29 PM
( بسم الله الرّحمن الرّحیم )

( پندی از سوره مبارکه ماعون )

سوره ماعون آیه 4 ) خداوند کریم خطاب به بندگانش میفرماید:پس وای بر آن نمازگزاران

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/107_4.gif

آیه 5 ) آنها که از نماز خود غافلند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/107_5.gif

به امید آنکه همواره ما هم به دستورات پروردگار گوش فرا دهیم و در زمره بندگان نیکش قرار گیریم .

التماس دعا

elahe
01-02-2012, 04:30 PM
بسم الله الرّحمن الرّحیم

خداوند کریم در سوره بقره آیه 123 خطاب به بندگانش میفرماید :

آیه 123 سوره بقره : )

بترسید از روزی که هیچکس بلا گردان دیگری نشود ، و مجازاتش بازخرید نگردد و هیچ شفاعتی سودمند نیفتد و آدمیان ( از هیچ سو ) مورد یاری قرار نگیرند .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/2_123.gif

با درود بر پویندگان راه حقیقت و صراط مستقیم .

elahe

خداوند سبحان در سوره بقره خطاب به بندگانش میفرماید

ترجمه آیه151 سوره بقره ) همانگونه که در میان شما پیامبری از خودتان فرستادیم ، که آیات ما را بر شما میخواند و شما را از ( پلیدی و جهل و شرک ) پاک میسازد و کتاب فرزانگی و هر آنچه هرگز نمیتوانستید بدانید ، به شما میآموزد .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/2_151.gif

ترجمه آیه 152 : ) پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم و (الطاف) مرا سپاسگزار باشید و در مقابل من ناسپاسی نکنید .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/2_152.gif

ترجمه آیه 153 : ) ای مومنان ( به هنگام مشکلات ) از شکیبایی و نماز یاری جوئید ، که خدا با شکیبایان و ( پایداران ) است .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/2_153.gif

elahe

.

خداوند کریم در سوره غافر ( المومن ) میفرماید :

سوره غافر آیه 17 )
ترجمه آیه : آنروز هر کس در برابر دستاوردش جزا می بیند ؛ ظلمی در میان نیست ؛ که خدا سریع الحساب است .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/40_17.gif

ترجمه آیه 18 )
خداوند خطاب به پیامبر میفرماید : به آنها در مورد روز (قریب الوقوع رستاخیر ) هشدار بده ؛ آنگاه که از (شدّت وحشت) جانها به گلو گاه میرسد ، در حالی که سرشار از اندوه شده اند ؛ (در آن روز ) ستمگران نه دوستی مهربان دارند و نه شفیعی که گفتارش پذیرفته شود .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/40_18.gif

ترجمه آیه 20 )
خدا به حق حکم صادر میکند و معبودانی که (اینان آنها را) به جای خدا (صاحب اختیار خود) میخوانند هیچگونه حکم بر (حقی ) ندارند؛ خداست که شنوا و بیناست .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/40_20.gif

elahe
دعا

«ای یاور من، هنگام یاری ها، و ای امید و اعتمادگاه من، و ای پناهنگاه و تکیه گاه استوار، و ای یکتا و ای بی همتا، و ای «قل هو الله احد» از درگاهت مسئلت دارم به حق آن مخلوقاتی که هیچکس را در مقام مانند آنها نیافریدی، بر جماعت آنها رحمت فرست و دعای من را مستجاب بفرما

elahe
خداوند در آیه 36 سوره مبارکه نسا می فرماید:
ترجمه ی آیه:
"خدای یکتا را بپرستید و هیچ چیزی را شریک وی مگیرید و نسبت به پدر و مادر خویش و یتیمان و فقیران و همسایگان بیگانه و دوستان موافق و رهگذران و بندگان و پرستاران که زیر دست شمایند در حق همه آنها نیکی و مهربانی کنید (و متواضع باشید) که خداوند مردم متکبر را دوست نمیدارد..."

متاسفانه این نکته ای است که اغلب ما به آن بی توجهیم...

elahe
سوره اعراف آیات 191 تا194
ايشركون ما لا يخلق شييا وهم يخلقون﴿191﴾
آيا موجوداتى را [با او] شريك مى‏گردانند كه چيزى را نمى‏آفرينند و خودشان مخلوقند(191)

ولا يستطيعون لهم نصرا ولا انفسهم ينصرون﴿192﴾
و نمى‏توانند آنان را يارى كنند و نه خويشتن را يارى دهند(192)

وان تدعوهم الي الهدي لا يتبعوكم سواء عليكم ادعوتموهم ام انتم صامتون﴿193﴾
و اگر آنها(منظور همان گمراهان است) را به [راه] هدايت فراخوانيد از شما پيروى نمى‏كنند چه آنها را بخوانيد يا خاموش بمانيد براى شما يكسان است(193)

ان الذين تدعون من دون الله عباد امثالكم فادعوهم فليستجيبوا لكم ان كنتم صادقين﴿194﴾
در حقيقت كسانى را كه به جاى خدا مى‏خوانيد بندگانى امثال شما هستند پس آنها را [در گرفتاريها] بخوانيد اگر راست مى‏گوييد بايد شما را اجابت كنند(194)

elahe
01-02-2012, 04:31 PM
سوره اعراف آیه 197

والذين تدعون من دونه لا يستطيعون نصركم ولا انفسهم ينصرون

و كسانى را كه به جاى او مى‏خوانيد نمى‏توانند شما را يارى كنند و نه خويشتن را يارى دهند.

elahe
( به نام خالق بی همتا و ربّ عالم )

خداوند کریم در سوره سباء آیه 23 میفرماید

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/34_23.gif

ترجمه آیه 23 سوره سباء ] در برابر او شفاعت ( و امداد های غیبی فرشتگان ) سودمند نیست ، مگر برای کسی که خودش برای او اذن داده باشد ، وقتی که اضطراب از قلوب فرشتگان فرو نشست ، ( به مقام های بالاترشان ) میگویند ، پروردگارتان چه گفت ؟ میگویند : به حق دستور داد که والا و بزرگ است

elahe
( بسم الله الرحمن الرحیم )

در سوره آل عمران دعایی قرآنی بود که بجا دیدم برای دوستان قرار دهم .

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/3_26.gif

ترجمه آیه :
سوره آل عمران ، ایه 26 ] خداوند خطاب به پیامبر میفرماید ، بگو : بار خدایا ، ای مالک فرمانروایی، هر که را بخواهی فرمانروایی بخشی ، وهر که را بخواهی باز ستانی و هر که را بخواهی اقتدار بخشی و هر که را بخواهی ذلیل کنی ، خوبیها همه به دست توست ، که به راستی به هر کار توانایی .

elahe
01-02-2012, 04:32 PM
http://cdn.forum.patoghu.com/images/icons/icon1.png

آيه: (المنافقون/10)‏
-------------------------------------------------------------
متن قرآن
وَ أَنْفِقُوا مِنْ ما رَزَقْناكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْ لا أَخَّرْتَنِي إِلى أَجَلٍ قَرِيبٍ فَأَصَّدَّقَ وَ أَكُنْ مِنَ الصَّالِحِينَ

ترجمه فارسى (مكارم)‏
«10» از آنچه به شما روزى داده‏ايم انفاق كنيد، پيش از آنكه مرگ يكى از شما فرا رسد و بگويد: (پروردگارا! چرا [مرگ] مرا مدت كمى به تأخير نينداختى تا [در راه خدا] صدقه دهم و از صالحان باشم؟!)

ترجمه انگليسى
(10) Spend something from whatever We have provided you with before death comes to one of you and he says: "My Lord, if You would only delay things for me for a short while, then I will act charitably and become honorable!"

elahe
آيه: (البقرة/260)‏
متن قرآن
وَ إِذْ قالَ إِبْراهِيمُ رَبِّ أَرِنِي كَيْفَ تُحْيِ الْمَوْتى قالَ أَ وَ لَمْ تُؤْمِنْ قالَ بَلى وَ لكِنْ لِيَطْمَئِنَّ قَلْبِي قالَ فَخُذْ أَرْبَعَةً مِنَ الطَّيْرِ فَصُرْهُنَّ إِلَيْكَ ثُمَّ اجْعَلْ عَلى كُلِّ جَبَلٍ مِنْهُنَّ جُزْءاً ثُمَّ ادْعُهُنَّ يَأْتِينَكَ سَعْياً وَ اعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

ترجمه فارسى (مكارم)‏
«260» و [به خاطر بياور] هنگامى را كه ابراهيم گفت: (خدايا! به من نشان بده چگونه مردگان را زنده مى‏كنى؟) فرمود: (مگر ايمان نياورده‏اى؟!) عرض كرد: (آرى، ولى مى‏خواهم قلبم آرامش يابد.) فرمود: (در اين صورت، چهار نوع از مرغان را انتخاب كن! و آنها را [پس از ذبح كردن،] قطعه قطعه كن [و در هم بياميز]! سپس بر هر كوهى، قسمتى از آن را قرار بده، بعد آنها را بخوان، به سرعت به سوى تو مى‏آيند! و بدان خداوند قادر و حكيم است؛ [هم از ذرات بدن مردگان آگاه است، و هم توانايى بر جمع آنها دارد]).

ترجمه انگليسى
(260) When Abraham said: "My Lord, show me how You revive the dead;" He said: "Why, do you not believe?" He said: "Of course [I do], but just to set my heart at ease." He said: "Take four [kinds] of birds and train them to [follow] you; then place a part of them on every mountain. Then call them; they will come to you at once. Know that God is Powerful, Wise."

elahe
آيه: (الواقعة/60)‏
متن قرآن
نَحْنُ قَدَّرْنا بَيْنَكُمُ الْمَوْتَ وَ ما نَحْنُ بِمَسْبُوقِينَ

ترجمه فارسى (مكارم)‏
«60» ما در ميان شما مرگ را مقدّر ساختيم؛ و هرگز كسى بر ما پيشى نمى‏گيرد!

ترجمه انگليسى
(60) We have ordained death for (all of) you; no one will get ahead to prevent Us

elahe
آيه: (الأنعام/107)‏
وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ ما أَشْرَكُوا وَ ما جَعَلْناكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظاً وَ ما أَنْتَ عَلَيْهِمْ بِوَكِيلٍ

ترجمه فارسى (مكارم)‏
«107» اگر خدا مى‏خواست، [همه به اجبار ايمان مى‏آوردند،] و هيچ يك مشرك نمى‏شدند؛ و ما تو را مسؤول [اعمال] آنها قرار نداده‏ايم؛ و وظيفه ندارى آنها را [به ايمان] مجبور سازى!

ترجمه انگليسى
(107) If God had so wished, they would not have associated [anything with Him]. We have not set you up as a guardian over them, nor are you an administrator for them.

elahe
(الأنعام/120)
وَ ذَرُوا ظاهِرَ الْإِثْمِ وَ باطِنَهُ إِنَّ الَّذِينَ يَكْسِبُونَ الْإِثْمَ سَيُجْزَوْنَ بِما كانُوا يَقْتَرِفُونَ

ترجمه فارسى (مكارم)‏

«120» گناهان آشكار و پنهان را رها كنيد! زيرا كسانى كه گناه مى‏كنند، بزودى در برابر آنچه مرتكب مى‏شدند، مجازات خواهند شد.

ترجمه انگليسى
(120) Leave off obvious vice and its inner source; those who acquire a vice will be rewarded for whatever they may have committed

elahe
01-02-2012, 04:33 PM
(الأنعام/95)‏
إِنَّ اللَّهَ فالِقُ الْحَبِّ وَ النَّوى يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ذلِكُمُ اللَّهُ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ

ترجمه فارسى (مكارم)‏
«95» خداوند، شكافنده دانه و هسته است؛ زنده را از مرده خارج مى‏سازد، و مرده را از زنده بيرون مى‏آورد؛ اين است خداى شما! پس چگونه از حقّ منحرف مى‏شويد؟!

ترجمه انگليسى
(95) God is the One Who splits the seed and kernel, He brings the living from the dead, and is the One Who brings the dead from the living. Such is God; yet still you shrug Him off!

elahe
01-02-2012, 04:33 PM

در قرآن کریم سوره اعراف آیه 170 خداوند کریم میفرماید :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/7_170.gif

آنها که به کتاب خدا چنگ میزنند و به نماز میایستند درستکارند و براستی پاداش درستکاران را تباه نخواهیم کرد .

elahe
01-02-2012, 04:34 PM
خداوند کریم برای وضو گرفتن در قرآن کریم برای مسلمانان اینگونه دستور فرموده :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/5_6.gif

ترجمه آیه :

ای مومنان ، چون به ( عزم ) نماز برخیزید ، چهره و دستهای خود را تا مرفق ( آرنج ) شستشو دهید و سرها را مسح کنید و پاها را تا دو قوزک پا (بشوئید) و اگر در حال جنابت هستید غسل کنید ، و اگر بیمار یا در سفر بودید یا یکی از شما از آبریزگاه آمدو یا با زنان آمیزش داشتید و به آب دسترسی نداشتید ، بر خاک پاکی تیمم کنید و از آن به چهره ها و دستهاتان بکشید، خدا بر آن نیستکه شما را در تنگنا قرار دهد، بلکه می خواهد پاکتان سازد و نعمت خویش را بر شما تمام کند، بسا که سپاسگزاری کنید .

elahe
01-02-2012, 04:34 PM
آيه: (النساء/28)‏
متن قرآن
يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُخَفِّفَ عَنْكُمْ وَ خُلِقَ الْإِنْسانُ ضَعِيفاً

ترجمه ‏

«28» خدا ميخواهد [با احكام مربوط به ازدواج با كنيزان و مانند آن،] كار را بر شما سبك كند؛ و انسان، ضعيف آفريده شده؛ [و در برابر طوفان غرايز، مقاومت او كم است]

ترجمه انگليسى
(28) God wants to lighten things for you, since man was created weak!

elahe
01-02-2012, 04:35 PM
آيه: (النور/2)‏
متن قرآن
الزَّانِيَةُ وَ الزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ واحِدٍ مِنْهُما مِائَةَ جَلْدَةٍ وَ لا تَأْخُذْكُمْ بِهِما رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ لْيَشْهَدْ عَذابَهُما طائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ

«2» هر يك از زن و مرد زناكار را صد تازيانه بزنيد؛ و نبايد رأفت [و محبّت كاذب] نسبت به آن دو شما را از اجراى حكم الهى مانع شود، اگر به خدا و روز جزا ايمان داريد! و بايد گروهى از مؤمنان مجازاتشان را مشاهده كنند!

ترجمه انگليسى

(2) Flog both the *****erous woman and the *****erous man with a hundred lashes, and do not let any pity for either party distract you from [complying with] God's religion if you believe in God and the Last Day. Have a group believers witness their punishment.

elahe
01-02-2012, 04:36 PM
(الأنعام/133)‏
متن قرآن
وَ رَبُّكَ الْغَنِيُّ ذُو الرَّحْمَةِ إِنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَ يَسْتَخْلِفْ مِنْ بَعْدِكُمْ ما يَشاءُ كَما أَنْشَأَكُمْ مِنْ ذُرِّيَّةِ قَوْمٍ آخَرِينَ

ترجمه -------------------------------------------------------------
«133» پروردگارت بى‏نياز و مهربان است؛ [پس به كسى ستم نمى‏كند؛ بلكه همه، نتيجه اعمال خود را مى‏گيرند؛] اگر بخواهد، همه شما را مى‏برد؛ سپس هر كس را بخواهد جانشين شما مى‏سازد؛ همان‏طور كه شما را از نسل اقوام ديگرى به وجود آورد.

ترجمه انگليسى
(133) Your Lord is Transcendent, the Master of Mercy; if He so wished, He would remove you and bring replacements for you in any way He wishes, just as He has produced you from the offspring of other people.

elahe
(الأنعام/149)‏
متن قرآن
قُلْ فَلِلَّهِ الْحُجَّةُ الْبالِغَةُ فَلَوْ شاءَ لَهَداكُمْ أَجْمَعِينَ

«149» بگو: (دليل رسا [و قاطع] براى خداست [دليلى كه براى هيچ كس بهانه‏اى باقى نمى‏گذارد]. و اگر او بخواهد، همه شما را [به اجبار] هدايت مى‏كند. [ولى چون هدايت اجبارى بى‏ثمر است، اين كار را نمى‏كند.])

ترجمه انگليسى
(149) SAY: "God holds the convincing argument; if He so wished, He would have guided every one of you."

elahe
(البقرة/28)‏
متن قرآن
كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَ كُنْتُمْ أَمْواتاً فَأَحْياكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ

«28» چگونه به خداوند كافر مى‏شويد؟! در حالى كه شما مردگان [و اجسام بى‏روحى] بوديد، و او شما را زنده كرد؛ سپس شما را مى‏ميراند؛ و بار ديگر شما را زنده مى‏كند؛ سپس به سوى او بازگردانده مى‏شويد.[بنابر اين، نه حيات و زندگى شما از شماست، و نه مرگتان؛ آنچه داريد از خداست].

ترجمه انگليسى
(28) How can you disbelieve in God when you once were dead and He furnished you with life? Soon He will let you die once more, then bring you back to life again; then unto Him will you return!

elahe
متن قرآن
وَ إِذْ قالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَةِ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قالُوا أَ تَجْعَلُ فِيها مَنْ يُفْسِدُ فِيها وَ يَسْفِكُ الدِّماءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ قالَ إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُونَ

به خاطر بياور] هنگامى را كه پروردگارت به فرشتگان گفت: (من در روى زمين، جانشينى [= نماينده‏اى] قرار خواهم داد.) فرشتگان گفتند: (پروردگارا!) آيا كسى را در آن قرار مى‏دهى كه فساد و خونريزى كند؟! [زيرا موجودات زمينى ديگر، كه قبل از اين آدم وجود داشتند نيز، به فساد و خونريزى آلوده شدند. اگر هدف از آفرينش اين انسان، عبادت است،] ما تسبيح و حمد تو را بجا مى‏آوريم، و تو را تقديس مى‏كنيم.) پروردگار فرمود: (من حقايقى را مى‏دانم كه شما نمى‏دانيد.)

ترجمه انگليسى
(30) So when your Lord told the angels: "I am placing an overlord on earth", they said: "Will You place someone there who will corrupt it and shed blood, while we hymn Your praise and sanctify You?" He said: "I know something you do not know

elahe
متن قرآن
هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُمْ ما فِي الْأَرْضِ جَمِيعاً ثُمَّ اسْتَوى إِلَى السَّماءِ فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ وَ هُوَ بِكُلِّ شَيْ‏ءٍ عَلِيمٌ

«29» او خدايى است كه همه آنچه را [از نعمتها] در زمين وجود دارد، براى شما آفريد؛ سپس به آسمان پرداخت؛ و آنها را به صورت هفت آسمان مرتب نمود؛ و او به هر چيز آگاه است.

ترجمه انگليسى
(29) He is the One Who has created everything that is on earth for you; then He soared up to Heaven and perfected it as seven heavens. He is Aware of everything!

elahe
01-02-2012, 04:37 PM
خداوند کریم در باب احداث کعبه و لزوم وجود کعبه در سوره بقره چنین میفرماید :

سوره بقره ، آیه 125 )

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/2_125.gif

ترجمه آیه : خداوند کریم برای حضرت محمد که رسول و پیامبر او میباشد ، نقل میکند : و زمانی را که خانه (کعبه) را مرجع و حرمی امن برای مردم قرار دادیم و [مقرر کردیم] مقام ابراهیم را نمازگاهی برای خویش انتخاب کنید و به ابراهیم و اسماعیل سپردیم که : خانه مرا برای طواف کنندگان و مجاوران و رکوع و سجود کنندگان پاکیزه گردانید .

elahe
01-02-2012, 04:37 PM
متن قرآن
يا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَيْكُمْ لِباساً يُوارِي سَوْآتِكُمْ وَ رِيشاً وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِكَ خَيْرٌ ذلِكَ مِنْ آياتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ

«26» اى فرزندان آدم! لباسى براى شما فرستاديم كه اندام شما را مى‏پوشاند و مايه زينت شماست؛ اما لباس پرهيزگارى بهتر است! اينها [همه] از آيات خداست، تا متذكّر [نعمتهاى او] شوند!

elahe
01-02-2012, 04:38 PM
يا بَنِي آدَمَ لا يَفْتِنَنَّكُمُ الشَّيْطانُ كَما أَخْرَجَ أَبَوَيْكُمْ مِنَ الْجَنَّةِ يَنْزِعُ عَنْهُما لِباسَهُما لِيُرِيَهُما سَوْآتِهِما إِنَّهُ يَراكُمْ هُوَ وَ قَبِيلُهُ مِنْ حَيْثُ لا تَرَوْنَهُمْ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّياطِينَ أَوْلِياءَ لِلَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ

ترجمه فارسى (مكارم)‏
«27» اى فرزندان آدم! شيطان شما را نفريبد، آن گونه كه پدر و مادر شما را از بهشت بيرون كرد، و لباسشان را از تنشان بيرون ساخت تا عورتشان را به آنها نشان دهد! چه اينكه او و همكارانش شما را مى‏بينند از جايى كه شما آنها را نمى‏بينيد؛ [امّا بدانيد] ما شياطين را اولياى كسانى قرار داديم كه ايمان نمى‏آورند!

elahe
01-02-2012, 04:38 PM
قالَ ما مَنَعَكَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قالَ أَنَا خَيْرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنِي مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ

«12» [خداوند به او] فرمود: (در آن هنگام كه به تو فرمان دادم، چه چيز تو را مانع شد كه سجده كنى؟) گفت: (من از او بهترم؛ مرا از آتش آفريده‏اى و او را از گل!)

elahe
01-02-2012, 04:39 PM
اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ

------------------------------------------------------
«159» به [بركت] رحمت الهى، در برابر آنان [= مردم] نرم [و مهربان] شدى! و اگر خشن و سنگدل بودى، از اطراف تو، پراكنده مى‏شدند. پس آنها را ببخش و براى آنها آمرزش بطلب! و در كارها، با آنان مشورت كن! اما هنگامى كه تصميم گرفتى، [قاطع باش! و] بر خدا توكل كن! زيرا خداوند متوكلان را دوست دارد.
(آل عمران/159)‏

elahe
01-02-2012, 04:39 PM
لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فِي شَيْ‏ءٍ إِلاَّ أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقاةً وَ يُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ

«28» افراد باايمان نبايد به جاى مؤمنان، كافران را دوست و سرپرست خود انتخاب كنند؛ و هر كس چنين كند، هيچ رابطه‏اى با خدا ندارد [و پيوند او بكلّى از خدا گسسته مى‏شود]؛ مگر اينكه از آنها بپرهيزيد [و به خاطر هدفهاى مهمترى تقيّه كنيد]. خداوند شما را از [نافرمانى] خود، برحذر مى‏دارد؛ و بازگشت [شما] به سوى خداست.

(آل عمران/28)

elahe
01-02-2012, 04:40 PM
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِكُمْ لا يَأْلُونَكُمْ خَبالاً وَدُّوا ما عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآياتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ

«118» اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! محرم اسرارى از غير خود، انتخاب نكنيد! آنها از هرگونه شرّ و فسادى در باره شما، كوتاهى نمى‏كنند. آنها دوست دارند شما در رنج و زحمت باشيد. [نشانه‏هاى] دشمنى از دهان [و كلام]شان آشكار شده؛ و آنچه در دلهايشان پنهان مى‏دارند، از آن مهمتر است. ما آيات [و راه‏هاى پيشگيرى از شرّ آنها] را براى شما بيان كرديم اگر انديشه كنيد!آل عمران 118

elahe
01-02-2012, 04:40 PM
الَّذِينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ

«156» آنها كه هر گاه مصيبتى به ايشان مى‏رسد، مى‏گويند: (ما از آنِ خدائيم؛ و به سوى او بازمى‏گرديم!)

(البقرة/156)

elahe
01-02-2012, 04:43 PM
فَلَمَّا فَصَلَ طالُوتُ بِالْجُنُودِ قالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِيكُمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَيْسَ مِنِّي وَ مَنْ لَمْ يَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّي إِلاَّ مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِيَدِهِ فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلاَّ قَلِيلاً مِنْهُمْ فَلَمَّا جاوَزَهُ هُوَ وَ الَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ قالُوا لا طاقَةَ لَنَا الْيَوْمَ بِجالُوتَ وَ جُنُودِهِ قالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلاقُوا اللَّهِ كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَ اللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ

«249» و هنگامى كه طالوت [به فرماندهى لشكر بنى اسرائيل منصوب شد، و] سپاهيان را با خود بيرون برد، به آنها گفت: (خداوند، شما را به وسيله يك نهر آب، آزمايش مى‏كند؛ آنها [كه به هنگام تشنگى،] از آن بنوشند، از من نيستند؛ و آنها كه جز يك پيمانه با دست خود، بيشتر از آن نخورند، از من هستند) جز عده كمى، همگى از آن آب نوشيدند. سپس هنگامى كه او، و افرادى كه با او ايمان آورده بودند، [و از بوته آزمايش، سالم به‏در آمدند،] از آن نهر گذشتند، [از كمى نفرات خود، ناراحت شدند؛ و عده‏اى] گفتند: (امروز، ما توانايى مقابله با [جالوت] و سپاهيان او را نداريم.) اما آنها كه مى‏دانستند خدا را ملاقات خواهند كرد [و به روز رستاخيز، ايمان داشتند] گفتند: (چه بسيار گروه‏هاى كوچكى كه به فرمان خدا، بر گروه‏هاى عظيمى پيروز شدند!) و خداوند، با صابران و استقامت‏كنندگان] است (البقرة/249

elahe
01-02-2012, 04:44 PM
أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَ لَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ الَّذِينَ جاهَدُوا مِنْكُمْ وَ يَعْلَمَ الصَّابِرِينَ

«142» آيا چنين پنداشتيد كه [تنها با ادّعاى ايمان] وارد بهشت خواهيد شد، در حالى كه خداوند هنوز مجاهدان از شما و صابران را مشخصّ نساخته است؟!آل عمران 142

elahe
01-02-2012, 04:44 PM
إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَ تِلْكَ الْأَيَّامُ نُداوِلُها بَيْنَ النَّاسِ وَ لِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ يَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَداءَ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ

«140» اگر [در ميدان احد،] به شما جراحتى رسيد [و ضربه‏اى وارد شد]، به آن جمعيّت نيز [در ميدان بدر]، جراحتى همانند آن وارد گرديد. و ما اين روزها[ى پيروزى و شكست] را در ميان مردم مى‏گردانيم؛ [ - و اين خاصيّت زندگى دنياست - ] تا خدا، افرادى را كه ايمان آورده‏اند، بداند [و شناخته شوند]؛ و خداوند از ميان شما، شاهدانى بگيرد. و خدا ظالمان را دوست نمى‏دارد.

(آل عمران/140)‏

elahe
01-02-2012, 04:45 PM
أَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ ارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعِينَ

«43» و نماز را بپا داريد، و زكات را بپردازيد، و همراه ركوع كنندگان ركوع كنيد [و نماز را با جماعت بگزاريد(البقرة/43)

elahe
لِيَعْلَمَ الَّذِينَ نافَقُوا وَ قِيلَ لَهُمْ تَعالَوْا قاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَوِ ادْفَعُوا قالُوا لَوْ نَعْلَمُ قِتالاً لاَتَّبَعْناكُمْ هُمْ لِلْكُفْرِ يَوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنْهُمْ لِلْإِيمانِ يَقُولُونَ بِأَفْواهِهِمْ ما لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِما يَكْتُمُونَ

«167» و نيز براى اين بود كه منافقان شناخته شوند؛ آنهايى كه به ايشان گفته شد: (بياييد در راه خدا نبرد كنيد! يا [حداقل] از حريم خود، دفاع نماييد!) گفتند: (اگر مى‏دانستيم جنگى روى خواهد داد، از شما پيروى مى‏كرديم. [اما مى‏دانيم جنگى نمى‏شود.]) آنها در آن هنگام، به كفر نزديكتر بودند تا به ايمان؛ به زبان خود چيزى مى‏گويند كه در دلهايشان نيست! و خداوند از آنچه كتمان مى‏كنند، آگاهتر است.
(آل عمران/167

elahe
أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ وَ آخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَيْ‏ءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُونَ

ترجمه فارسى (مكارم)‏
«60» هر نيرويى در قدرت داريد، براى مقابله با آنها [= دشمنان]، آماده سازيد! و [همچنين] اسبهاى ورزيده [براى ميدان نبرد]، تا به وسيله آن، دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد! و [همچنين] گروه ديگرى غير از اينها را، كه شما نمى‏شناسيد و خدا آنها را مى‏شناسد! و هر چه در راه خدا [و تقويت بنيه دفاعى اسلام] انفاق كنيد، بطور كامل به شما بازگردانده مى‏شود، و به شما ستم نخواهد شد!
(الأنفال/60)‏

elahe
01-02-2012, 04:46 PM

وَ هُوَ الَّذِي سَخَّرَ الْبَحْرَ لِتَأْكُلُوا مِنْهُ لَحْماً طَرِيًّا وَ تَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْيَةً تَلْبَسُونَها وَ تَرَى الْفُلْكَ مَواخِرَ فِيهِ وَ لِتَبْتَغُوا مِنْ فَضْلِهِ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

«14» او كسى است كه دريا را مسخّر [شما] ساخت تا از آن، گوشت تازه بخوريد؛ و زيورى براى پوشيدن [مانند مرواريد] از آن استخراج كنيد؛ و كشتيها را مى‏بينى كه سينه دريا را مى‏شكافند تا شما [به تجارت پردازيد و] از فضل خدا بهره گيريد؛ شايد شكر نعمتهاى او را بجا آوريد!

(النحل/14)‏

elahe
01-02-2012, 04:46 PM
ما كانَ اللَّهُ لِيُضِلَّ قَوْماً بَعْدَ إِذْ هَداهُمْ حَتَّى يُبَيِّنَ لَهُمْ ما يَتَّقُونَ إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْ‏ءٍ عَلِيمٌ

«115» چنان نبود كه خداوند قومى را، پس از آن كه آنها را هدايت كرد [و ايمان آوردند] گمراه [و مجازات] كند؛ مگر آنكه امورى را كه بايد از آن بپرهيزند، براى آنان بيان نمايد [و آنها مخالفت كنند]؛ زيرا خداوند به هر چيزى داناست!
(التوبة/115)

elahe
01-02-2012, 04:47 PM
وَ اللَّهُ خَلَقَكُمْ ثُمَّ يَتَوَفَّاكُمْ وَ مِنْكُمْ مَنْ يُرَدُّ إِلى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْ لا يَعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَيْئاً إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ قَدِيرٌ

«70» خداوند شما را آفريد؛ سپس شما را مى‏ميراند؛ بعضى از شما به نامطلوب‏ترين سنين بالاى عمر مى‏رسند، تا بعد از علم و آگاهى، چيزى ندانند [و همه چيز را فراموش كنند]؛ خداوند دانا و تواناست

النحل/70)‏

elahe

وَ أَوْحى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبالِ بُيُوتاً وَ مِنَ الشَّجَرِ وَ مِمَّا يَعْرِشُونَ

«68» و پروردگار تو به زنبور عسل (وحى) [و الهام غريزى] نمود كه: (از كوه‏ها و درختان و داربستهايى كه مردم مى‏سازند، خانه‏هايى برگزين!

-------------------------------------------------------------.

ثُمَّ كُلِي مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِها شَرابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوانُهُ فِيهِ شِفاءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

«69» سپس از تمام ثمرات [و شيره گلها] بخور و راه‏هايى را كه پروردگارت براى تو تعيين كرده است، براحتى بپيما! (از درون شكم آنها، نوشيدنى با رنگهاى مختلف خارج مى‏شود كه در آن، شفا براى مردم است؛ به يقين در اين امر، نشانه روشنى است براى جمعيّتى كه مى‏انديشند.

النحل / 69

elahe
وَ لَوْ أَنَّنا نَزَّلْنا إِلَيْهِمُ الْمَلائِكَةَ وَ كَلَّمَهُمُ الْمَوْتى وَ حَشَرْنا عَلَيْهِمْ كُلَّ شَيْ‏ءٍ قُبُلاً ما كانُوا لِيُؤْمِنُوا إِلاَّ أَنْ يَشاءَ اللَّهُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَهُمْ يَجْهَلُونَ

«111» [و حتّى] اگر فرشتگان را بر آنها نازل مى‏كرديم، و مردگان با آنان سخن مى‏گفتند، و همه چيز را در برابر آنها جمع مى‏نموديم، هرگز ايمان نمى‏آوردند؛ مگر آنكه خدا بخواهد! ولى بيشتر آنها نمى‏دانند!
الأنعام/111

elahe
01-02-2012, 04:48 PM
فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِي الْحَرْبِ فَشَرِّدْ بِهِمْ مَنْ خَلْفَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ
«57» اگر آنها را در [ميدان] جنگ بيابى، آنچنان به آنها حمله كن كه جمعيّتهايى كه پشت سر آنها هستند، پراكنده شوند؛ شايد متذكّر گردند [و عبرت گيرند]!
(الأنفال/57

elahe
لَوْ تَرى إِذْ يَتَوَفَّى الَّذِينَ كَفَرُوا الْمَلائِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَ أَدْبارَهُمْ وَ ذُوقُوا عَذابَ الْحَرِيقِ

و اگر ببينى كافران را هنگامى كه فرشتگان [مرگ]، جانشان را مى‏گيرند و بر صورت و پشت آنها مى‏زنند و [مى‏گويند:] بچشيد عذاب سوزنده را [،به حال آنان تأسف خواهى خورد]!

(الأنفال/50

elahe
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ إِذا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آياتُهُ زادَتْهُمْ إِيماناً وَ عَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ

مؤمنان، تنها كسانى هستند كه هرگاه نام خدا برده شود، دلهاشان ترسان ميگردد؛ و هنگامى كه آيات او بر آنها خوانده مى‏شود، ايمانشان فزونتر مى‏گردد؛ و تنها بر پروردگارشان توكل دارند.
(الأنفال/2)

elahe
01-02-2012, 04:49 PM
وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ وَ آخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَيْ‏ءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُونَ

هر نيرويى در قدرت داريد، براى مقابله با آنها [= دشمنان]، آماده سازيد! و [همچنين] اسبهاى ورزيده [براى ميدان نبرد]، تا به وسيله آن، دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد! و [همچنين] گروه ديگرى غير از اينها را، كه شما نمى‏شناسيد و خدا آنها را مى‏شناسد! و هر چه در راه خدا [و تقويت بنيه دفاعى اسلام] انفاق كنيد، بطور كامل به شما بازگردانده مى‏شود، و به شما ستم نخواهد شد!

(الأنفال/60)

elahe
01-02-2012, 04:49 PM
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا زَحْفاً فَلا تُوَلُّوهُمُ الْأَدْبارَ

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! هنگامى كه با انبوه كافران در ميدان نبرد روبه‏رو شويد، به آنها پشت نكنيد [و فرار ننماييد]!

(الأنفال/15)‏

elahe
01-02-2012, 04:50 PM
إِذْ تَسْتَغِيثُونَ رَبَّكُمْ فَاسْتَجابَ لَكُمْ أَنِّي مُمِدُّكُمْ بِأَلْفٍ مِنَ الْمَلائِكَةِ مُرْدِفِينَ
به خاطر بياوريد] زمانى را [كه از شدت ناراحتى در ميدان بدر،] از پروردگارتان كمك مى‏خواستيد؛ و او خواسته شما را پذيرفت [و گفت]: من شما را با يكهزار از فرشتگان، كه پشت سر هم فرود مى‏آيند، يارى مى‏كنم.

(الأنفال/9)‏

elahe
01-02-2012, 04:51 PM
وَ إِذا تُتْلى عَلَيْهِمْ آياتُنا قالُوا قَدْ سَمِعْنا لَوْ نَشاءُ لَقُلْنا مِثْلَ هذا إِنْ هذا إِلاَّ أَساطِيرُ الْأَوَّلِينَ

و هنگامى كه آيات ما بر آنها خوانده مى‏شود، مى‏گويند: (شنيديم؛ [چيز مهمّى نيست؛] ما هم اگر بخواهيم مثل آن را مى‏گوييم؛ اينها همان افسانه‏هاى پيشينيان است!) [ولى دروغ مى‏گويند، و هرگز مثل آن را نمى‏آورند.]

------------------------------------------------------------
(الأنفال/31

elahe
01-02-2012, 04:51 PM
اسور انعام آیه 159 :

ان الذين فرقوا دينهم وكانوا شيعا لست منهم في شيء انما امرهم الي الله ثم ينبيهم بما كانوا يفعلون ﴿159﴾

كسانى كه دين خود را پراكنده ساختند و فرقه فرقه شدند تو هيچ گونه مسؤول ايشان نيستى كارشان فقط با خداست آنگاه به آنچه انجام مى‏دادند آگاهشان خواهد كرد.

elahe
01-02-2012, 04:53 PM
پیمان شکن

الَّذِينَ يَنْقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مِيثاقِهِ وَ يَقْطَعُونَ ما أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَنْ يُوصَلَ وَ يُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ أُولئِكَ هُمُ الْخاسِرُونَ

فاسقان كسانى هستند كه پيمان خدا را، پس از محكم ساختن آن، ميشكنند؛ و پيوندهايى را كه خدا دستور داده برقرار سازند، قطع نموده، و در روى زمين فساد ميكنند؛ اينها زيانكارانند.

(البقرة/27)‏

elahe
01-02-2012, 04:53 PM
توجیه مشرکان

سَيَقُولُ الَّذِينَ أَشْرَكُوا لَوْ شاءَ اللَّهُ ما أَشْرَكْنا وَ لا آباؤُنا وَ لا حَرَّمْنا مِنْ شَيْ‏ءٍ كَذلِكَ كَذَّبَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ حَتَّى ذاقُوا بَأْسَنا قُلْ هَلْ عِنْدَكُمْ مِنْ عِلْمٍ فَتُخْرِجُوهُ لَنا إِنْ تَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَ إِنْ أَنْتُمْ إِلاَّ تَخْرُصُونَ

بزودى مشركان [براى تبرئه خويش] مى‏گويند: (اگر خدا مى‏خواست، نه ما مشرك مى‏شديم و نه پدران ما؛ و نه چيزى را تحريم مى‏كرديم!) كسانى كه پيش از آنها بودند نيز، همين گونه دروغ مى‏گفتند؛ و سرانجام [طعم] كيفر ما را چشيدند. بگو: آيا دليل روشنى [بر اين موضوع] داريد؟ پس آن را به ما نشان دهيد؟ شما فقط از پندارهاى بى‏اساس پيروى مى‏كنيد، و تخمينهاى نابجا مى‏زنيد..

(الأنعام/148)

elahe
01-02-2012, 04:54 PM
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ لِما يُحْيِيكُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ وَ أَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«24» اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! دعوت خدا و پيامبر را اجابت كنيد هنگامى كه شما را به سوى چيزى مى‏خواند كه شما را حيات مى‏بخشد! و بدانيد خداوند ميان انسان و قلب او حايل مى‏شود، و همه شما [در قيامت] نزد او گردآورى مى‏شويد!

(الأنفال/24)‏

elahe
يا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَى الْقِتالِ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفاً مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَفْقَهُونَ

اى پيامبر! مؤمنان را به جنگ [با دشمن] تشويق كن! هرگاه بيست نفر با استقامت از شما باشند، بر دويست نفر غلبه مى‏كنند؛ و اگر صد نفر باشند، بر هزار نفر از كسانى كه كافر شدند، پيروز مى‏گردند؛ چرا كه آنها گروهى هستند كه نمى‏فهمند!
.

(الأنفال/65)‏

elahe
اثر استغفار ما كانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِيهِمْ وَ ما كانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ

ولى [اى پيامبر!] تا تو در ميان آنها هستى، خداوند آنها را مجازات نخواهد كرد؛ و [نيز] تا استغفار مى‏كنند، خدا عذابشان نمى‏كند.

الأنفال/33

elahe
01-02-2012, 04:55 PM
اعْلَمُوا أَنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ وَ أَنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ

و بدانيد اموال و اولاد شما، وسيله آزمايش است؛ و [براى كسانى كه از عهده امتحان برآيند،] پاداش عظيمى نزد خداست!

(الأنفال/28)

elahe
ماههای سال در قرآن

إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنا عَشَرَ شَهْراً فِي كِتابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ مِنْها أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ وَ قاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ كَافَّةً كَما يُقاتِلُونَكُمْ كَافَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ

ترجمه -------------------------------------------------------------

«36» تعداد ماه‏ها نزد خداوند در كتاب الهى، از آن روز كه آسمانها و زمين را آفريده، دوازده ماه است؛ كه چهار ماه از آن، ماه حرام است؛ [و جنگ در آن ممنوع مى‏باشد.] اين، آيين ثابت و پابرجا[ى الهى] است! بنابر اين، در اين ماه‏ها به خود ستم نكنيد [و از هرگونه خونريزى بپرهيزيد]! و [به هنگام نبرد] با مشركان، دسته جمعى پيكار كنيد، همان گونه كه آنها دسته جمعى با شما پيكار مى‏كنند؛ و بدانيد خداوند با پرهيزگاران است!

التوبة/36

elahe
کفر پدر يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا آباءَكُمْ وَ إِخْوانَكُمْ أَوْلِياءَ إِنِ اسْتَحَبُّوا الْكُفْرَ عَلَى الْإِيمانِ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ

«23» اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! هرگاه پدران و برادران شما، كفر را بر ايمان ترجيح دهند، آنها را ولى [و يار و ياور و تكيه‏گاه] خود قرار ندهيد! و كسانى از شما كه آنان را ولى خود قرار دهند، ستمگرند!

(التوبة/23)

elahe
01-02-2012, 04:56 PM
إِنَّما يَعْمُرُ مَساجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّكاةَ وَ لَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللَّهَ فَعَسى أُولئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِينَ

«18» مساجد خدا را تنها كسى آباد مى‏كند كه ايمان به خدا و روز قيامت آورده، و نماز را برپا دارد، و زكات را بپردازد، و جز از خدا نترسد؛ اميد است چنين گروهى از هدايت‏يافتگان باشند.

.
(التوبة/18)

elahe
01-02-2012, 04:57 PM

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«33» او كسى است كه رسولش را با هدايت و آيين حق فرستاد، تا آن را بر همه آيين‏ها غالب گرداند، هر چند مشركان كراهت داشته باشند!

(التوبة/33)

elahe
01-02-2012, 04:58 PM

الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ

«20» آنها كه ايمان آوردند، و هجرت كردند، و با اموال و جانهايشان در راه خدا جهاد نمودند، مقامشان نزد خدا برتر است؛ و آنها پيروز و رستگارند!!
(التوبة/20)‏

elahe
ترس از فقر -------------------------------------------------------------

يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ فَلا يَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرامَ بَعْدَ عامِهِمْ هذا وَ إِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً فَسَوْفَ يُغْنِيكُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ إِنْ شاءَ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ حَكِيمٌ

«28» اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! مشركان ناپاكند؛ پس نبايد بعد از امسال، نزديك مسجد الحرام شوند! و اگر از فقر مى‏ترسيد، خداوند هرگاه بخواهد، شما را به كرمش بى‏نياز مى‏سازد؛ [و از راه ديگر جبران مى‏كند؛] خداوند دانا و حكيم است. التوبة/28

elahe
پیمان شکن
كَيْفَ وَ إِنْ يَظْهَرُوا عَلَيْكُمْ لا يَرْقُبُوا فِيكُمْ إِلاًّ وَ لا ذِمَّةً يُرْضُونَكُمْ بِأَفْواهِهِمْ وَ تَأْبى قُلُوبُهُمْ وَ أَكْثَرُهُمْ فاسِقُونَ

«8» چگونه [پيمان مشركان ارزش دارد]، در حالى كه اگر بر شما غالب شوند، نه ملاحظه خويشاوندى با شما را مى‏كنند، و نه پيمان را؟! شما را با زبان خود خشنود مى‏كنند، ولى دلهايشان ابا دارد؛ و بيشتر آنها فرمانبردار نيستند!
(التوبة/8)

elahe
آزمون الهی

أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تُتْرَكُوا وَ لَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ الَّذِينَ جاهَدُوا مِنْكُمْ وَ لَمْ يَتَّخِذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ لا رَسُولِهِ وَ لاَ الْمُؤْمِنِينَ وَلِيجَةً وَ اللَّهُ خَبِيرٌ بِما تَعْمَلُونَ

«16» آيا گمان كرديد كه [به حال خود] رها مى‏شويد در حالى كه هنوز كسانى كه از شما جهاد كردند، و غير از خدا و رسولش و مؤمنان را محرم اسرار خويش انتخاب ننمودند، [از ديگران] مشخصّ نشده‏اند؟! [بايد آزمون شويد؛ و صفوف از هم جدا گردد؛] و خداوند به آنچه عمل مى‏كنيد، آگاه است!
(التوبة/16)

elahe
01-02-2012, 04:59 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام :

خداوند کریم در سوره مائده آیه 90 در مورد استفاده از مشروب و اداوات قمار چنین دستور میدهد و سفارش میفرماید :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/5_90.gif

ترجمه آیه 90 سوره مائده )

ای مومنان ، می و قمار و بتها و [ کاربرد ] ابزار قرعه کشی [ و بخت آزمائی ] پلید و از کارهای شیطان است ؛ از آنها دوری کنید ، بسا که رستگار شوید .

elahe
انفاق

يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ كَثِيراً مِنَ الْأَحْبارِ وَ الرُّهْبانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوالَ النَّاسِ بِالْباطِلِ وَ يَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَ الَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ وَ لا يُنْفِقُونَها فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَلِيمٍ

«34» اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! بسيارى از دانشمندان [اهل كتاب] و راهبان، اموال مردم را بباطل مى‏خورند، و [آنان را] از راه خدا بازمى‏دارند! و كسانى كه طلا و نقره را گنجينه [و ذخيره و پنهان] مى‏سازند، و در راه خدا انفاق نمى‏كنند، به مجازات دردناكى بشارت ده!

(التوبة/34)‏

elahe
تکلیف الهی
بگو: (اگر پدران و فرزندان و برادران و همسران و طايفه شما، و اموالى كه به دست آورده‏ايد، و تجارتى كه از كساد شدنش مى‏ترسيد، و خانه هائى كه به آن علاقه داريد، در نظرتان از خداوند و پيامبرش و جهاد در راهش محبوبتر است، در انتظار باشيد كه خداوند عذابش را بر شما نازل كند؛ و خداوند جمعيّت نافرمانبردار را هدايت نمى‏كند

(التوبة/24)‏

elahe
توبه

سپس خداوند - بعد از آن - توبه هر كس را بخواهد [و شايسته بداند]، مى‏پذيرد؛ و خداوند آمرزنده و مهربان است. (التوبة/27)

elahe
01-03-2012, 05:33 PM
آرامش

سپس خداوند (سكينه) خود را بر پيامبرش و بر مؤمنان نازل كرد؛ و لشكرهايى فرستاد كه شما نمى‏ديديد؛ و كافران را مجازات كرد؛ و اين است جزاى كافران! (التوبة/26)‏

elahe
01-03-2012, 05:34 PM
جهاد

آنها كه ايمان آوردند، و هجرت كردند، و با اموال و جانهايشان در راه خدا جهاد نمودند، مقامشان نزد خدا برتر است؛ و آنها پيروز و رستگارند! (التوبة/20)‏

elahe
01-03-2012, 05:41 PM
حاکمیت دین خدا

او كسى است كه رسولش را با هدايت و آيين حق فرستاد، تا آن را بر همه آيين‏ها غالب گرداند، هر چند مشركان كراهت داشته باشند! (التوبة/33)

elahe
هر كس به همان مقدار كه به او ستم شده مجازات كند، سپس مورد تعدّى قرار گيرد، خدا او را يارى خواهد كرد؛ يقيناً خداوند بخشنده و آمرزنده است!

(الحج/60)

elahe
تجسّس

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! از بسيارى از گمانها بپرهيزيد، چرا كه بعضى از گمانها گناه است؛ و هرگز [در كار ديگران] تجسّس نكنيد؛ و هيچ يك از شما ديگرى را غيبت نكند، آيا كسى از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده خود را بخورد؟! [به يقين] همه شما از اين امر كراهت داريد؛ تقواى الهى پيشه كنيد كه خداوند توبه‏پذير و مهربان است!

(الحجرات/12)‏

elahe
انتقام

و هر گاه خواستيد مجازات كنيد، تنها بمقدارى كه به شما تعدّى شده كيفر دهيد! و اگر شكيبايى كنيد، اين كار براى شكيبايان بهتر است.

(النحل/126)‏

elahe
01-03-2012, 05:42 PM
مسجد ضرار
گروهى ديگر از آنها] كسانى هستند كه مسجدى ساختند براى زيان [به مسلمانان]، و [تقوّيت] كفر، و تفرقه‏افكنى ميان مؤمنان، و كمينگاه براى كسى كه از پيش با خدا و پيامبرش مبارزه كرده بود؛ آنها سوگند ياد مى‏كنند كه: (جز نيكى [و خدمت]، نظرى نداشته‏ايم!) امّا خداوند گواهى مى‏دهد كه آنها دروغگو هستند

(التوبة/107)!

elahe
01-03-2012, 05:42 PM
مومنان حقیقی

توبه‏كنندگان، عبادت كاران، سپاسگويان، سياحت كنندگان، ركوع كنندگان، سجده‏آوران، آمران به معروف، نهى كنندگان از منكر، و حافظان حدود [و مرزهاى] الهى، [مؤمنان حقيقى‏اند]؛ و بشارت ده به [اينچنين] مؤمنان.

!

(التوبة/112)

elahe
01-03-2012, 05:45 PM
حکمت تاکید ب استوار وحکمت آمیز بودن آیا ت قرآن :

به نام خداوند بخشنده بخشايشگر. الر، اين آيات كتاب استوار و حكمت آميز است

(يونس/1

elahe
01-03-2012, 05:45 PM
نیکی و بدی تاکید قرآن بر نیکی و بدی برخویش؛
اگر نيكى كنيد، به خودتان نيكى مى‏كنيد; و اگر بدى كنيد باز هم به خود مى‏كنيد. .... الاسراء آیه 7

elahe
01-03-2012, 05:46 PM
آفرینش زمین و آسمان درشش روز

پروردگار شما، خداوندى است كه آسمانها و زمين را در شش روز ( شش دوران) آفريد; سپس بر تخت (قدرت) قرار گرفت، و به تدبير كار (جهان) پرداخت; هيچ شفاعت كننده‏اى، جز به اذن او نيست; اين است خداوند، پروردگار شما! پس او را پرستش كنيد! آيا متذكر نمى‏شويد؟! (سوره یونس آیه3)

elahe
01-03-2012, 05:46 PM
بازگشت همه بسوی خدا

بازگشت همه شما بسوى اوست! خداوند وعده حقى فرموده; او آفرينش را آغاز مى‏كند، سپس آن را بازمى‏گرداند، تا كسانى را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام داده‏اند، بعدالت جزا دهد; و براى كسانى كه كافر شدند، نوشيدنى از مايع سوزان است; و عذابى دردناك، بخاطر آنكه كفر مى‏ورزيدند! ( یونس ایه 4)

elahe
01-03-2012, 05:47 PM
خورشید وماه او كسى است كه خورشيد را روشنايى، و ماه را نور قرار داد; و براى آن منزلگاه‏هايى مقدر كرد، تا عدد سالها و حساب (كارها) را بدانيد; خداوند اين را جز بحق نيافريده; او آيات (خود را) براى گروهى كه اهل دانشند، شرح مى‏دهد! ( یونس آیه 5 .)

elahe
01-03-2012, 05:47 PM
مهلت خداوند

اگر همان گونه كه مردم در به دست آوردن «خوبى‏»ها عجله دارند، خداوند در مجازاتشان شتاب مى‏كرد، (بزودى) عمرشان به پايان مى‏رسيد (و همگى نابود مى‏شدند); ولى كسانى را كه ايمان به لقاى ما ندارند، به حال خود رها مى‏كنيم تا در طغيانشان سرگردان شوند! ( یونس 11)

elahe
01-03-2012, 05:48 PM
نیاز به خدا هنگامى كه به انسان زيان (و ناراحتى) رسد، ما را (در هر حالhttp://www.asrejavan.com/images/smilies/redface.gif در حالى كه به پهلو خوابيده، يا نشسته، يا ايستاده است، مى‏خواند; اما هنگامى كه ناراحتى را از او برطرف ساختيم، چنان مى‏رود كه گويى هرگز ما را براى حل مشكلى كه به او رسيده بود، نخوانده است! اين گونه براى اسرافكاران، اعمالشان زينت داده شده است (كه زشتى اين عمل را درك نمى‏كنند)! ( یونس12)

elahe
01-03-2012, 05:48 PM
وعده بهشت
كسانى كه ايمان آوردند و كارهاى شايسته انجام دادند، پروردگارشان آنها را در پرتو ايمانشان هدايت مى‏كند; از زير (قصرهاى) آنها در باغهاى بهشت، نهرها جارى است. (یونس9 )

elahe
01-03-2012, 05:49 PM
اقوام گذشته درقرآن کریم مکرر آمده است اقوام گذشته بجهت کفران نابود و اقوام دیگر جایگزین آنان گرددیدند نمونه اینگونه آیات عبارت است :
ما امتهاى پيشاز شما را، هنگامى كه ظلم كردند، هلاك نموديم; در حالى كه پيامبرانشان دلايل روشن براى آنها آوردند، ولى آنها ايمان نياوردند; اين‏گونه گروه مجرمان را كيفر مى‏دهيم! (13)
سپس شما را جانشينان آنها در روى زمين -پس از ايشان- قرار داديم; تا ببينيم شما چگونه عمل مى‏كنيد! (14) یونس

elahe
دروغ بستن
چه كسى ستمكارتر است از آن كس كه بر خدا دروغ مى‏بندد، يا آيات او را تكذيب مى‏كند؟! مسلما مجرمان رستگار نخواهند شد! ( یونس17)

elahe
کران خداوند در آیاتی از قرآن گروهی را که هدایت نمی یابند را به کران تشبه کرده است :

گروهى از آنان، بسوى تو گوش فرامى‏دهند (;اما گويى هيچ نمى‏شنوند و كرند)! آيا تو مى‏توانى سخن خود را به گوش كران برسانى، هر چند نفهمند؟! (42 یونس )

elahe
01-03-2012, 05:50 PM
نابینایان
در آیه دیگر خداوند پیروان شیطان را به نابینایان تشبیه می کند.
"گروهى از آنان، به سوى تو مى‏نگرند (اما گويى هيچ نمى‏بينند)! آيا تو مى‏توانى نابينايان را هدايت كنى، هر چند نبينند؟! (43 یونس )"

elahe
در آیه ذیل خداوند اشارت می نماید به انعکاس عمل بد انسان به خویش :
"خداوند هيچ به مردم ستم نمى‏كند; ولى اين مردمند كه به خويشتن ستم مى‏كند! (44 یونس )"

elahe
آیه ذیل بیانگر این نکته است که انسان ها در آغاز دارای یک امت واحد بودند:

در آغاز) همه مردم امت واحدى بودند; سپس اختلاف كردند ........ .......( یونس 19)

elahe
مکر خداوند در ایه ذیل آدمی رامتذکر می نماید که او نسبت به مکر انسان آگاه است :

هنگامى كه به مردم، پس از ناراحتى كه به آنها رسيده است، رحمتى بچشانيم، در آيات ما نيرنگ مى‏كنند (،و براى آن نعمت و رحمت توجيهات ناروا مى‏كنند); بگو: «خداوند سريعتر از شما مكر ( چاره‏جويى) مى‏كند; و رسولان ( فرشتگان ) ما، آنچه نيرنگ مى‏كنيد (و نقشه مى‏كشيد)، مى‏نويسند!» ( یونس 21)

elahe
01-03-2012, 05:51 PM
زندگی دنیا در این آیه خداوند ؛ آدمی را متذکر می نماید که زندگی و حیات در یدو قدرت اوست :

مثل زندگى دنيا، همانند آبى است كه از آسمان نازل كرده‏ايم; كه در پى آن، گياهان (گوناگون) زمين -كه مردم و چهارپايان از آن مى‏خورند- مى‏رويد; تا زمانى كه زمين، زيبايى خود را يافته و آراسته مى‏گردد، و اهل آن مطمئن مى‏شوند كه مى‏توانند از آن بهره‏مند گردند، (ناگهان) فرمان ما، شب‏هنگام يا در روز، (براى نابودى آن) فرامى‏رسد; (سرما يا صاعقه‏اى را بر آن مسلط مى‏سازيمhttp://www.asrejavan.com/images/smilies/wink.gif و آنچنان آن را درو مى‏كنيم كه گويى ديروز هرگز (چنين كشتزارى) نبوده است! اين گونه، آيات خود را براى گروهى كه مى‏انديشند، شرح مى‏دهيم! (24 یونس )

elahe
01-03-2012, 05:51 PM
هدایت آدمی و خداوند به سراى صلح و سلامت دعوت مى‏كند; و هر كس را بخواهد (و شايسته و لايق ببيند) ، به راه راست هدايت مى‏نمايد.
(25 یونس )

elahe
01-03-2012, 05:52 PM
در آیه ذیل خداوند ؛ آدمی را متذکر می نماید به این نکته که جهان دارای صاحبی است روزی دهنده که زنده میکند و می میراند و تدبیر هستی به اراده اوست:

بگو: «چه كسى شما را از آسمان و زمين روزى مى‏دهد؟ يا چه كسى مالك (و خالق) گوش و چشمهاست؟ و چه كسى زنده را از مرده، و مرده را از زنده بيرون مى‏آورد؟ و چه كسى امور (جهان) را تدبير مى‏كند؟» بزودى (در پاسخ) مى‏گويند: «خدا»، بگو: «پس چرا تقوا پيشه نمى‏كنيد (و از خدا نمى‏ترسيد)؟! ( یونس31)

elahe
اجسام فرعونیان
در آیه ذیل متوجه می گرددیم که اگر امروز اجسام مومیائی فرعونیان را بدست آورده ایم ؛ همانا اراده خداوند بوده است که همگان با مشاهده این اجسام عبرت گیرند ؛ بخاطر داشته باشیم که ابن اجسام روزی حکمرانانی بوده اند که خود را خدایان می دانستند مناسب است بدانیم ؛یکی از آنان برای قدرت نمایی دو اسیر را درخواست کرده و خطاب به حضرت موسی (ع)گفت ؛ من خدای این مردم زیرا میتوانم بمیرانم و حیات بخشم سپس فرمان دادیک اسیر را آزاد و دیگری را گردن زدند.

ولى امروز، بدنت را (از آب) نجات مى‏دهيم، تا عبرتى براى آيندگان باشى! و بسيارى از مردم، از آيات ما غافلند! ( یونس 92)

elahe
ایمان قلبی
تاکید آیه ذیل بر ایمان قلبی(باورقلبی) نه جبری؛

و اگر پروردگار تو مى‏خواست، تمام كسانى كه روى زمين هستند، همگى به(اجبار) ايمان مى‏آوردند; آيا تو مى‏خواهى مردم را مجبور سازى كه ايمان بياورند؟! (ايمان اجبارى چه سودى دارد؟!) (یونس 99)

elahe
01-03-2012, 05:53 PM
روزی جنبده ها
در آیه ذیل خداوند روزی کلیه جنبندگان را بر خود واجب دانسته :
هيچ جنبنده‏اى در زمين نيست مگر اينكه روزى او بر خداست! او قرارگاه و محل نقل و انتقالش را مى‏داند; همه اينها در كتاب آشكارى ثبت است! ( در لوح محفوظ ، در كتاب علم خدا) (6هود)

elahe
ناسپاسی
در آیه ذیل یکی از خصلت های انسان ( ناسپاسی) بیان می شود:
و اگر از جانب خويش، نعمتى به انسان بچشانيم، سپس آن را از او بگيريم، بسيار نوميد و ناسپاس خواهد بود! (هود 9)

elahe
دنیا طلبان اشاره قرآن به دنیاطلبان ؛

كسانى كه زندگى دنيا و زينت آن را بخواهند، (نتيجه) اعمالشان را در همين دنيا بطور كامل به آنها مى‏دهيم; و چيزى كم و كاست از آنها نخواهد شد! ( هود 15)

elahe
خلقت شش روزه آسمان و زمین تاکید مجدد قرآن درخصوص خلقت شش روزه آسمانها و زمین ؛ در آیه 3یونس

او كسى است كه آسمانها و زمين را در شش روز
( شش دوران) آفريد; و عرش (حكومت) او، بر آب قرار داشت; (بخاطر اين آفريد) تا شما را بيازمايد كه كداميك عملتان بهتر است! و اگر (به آنها) بگويى: «شما بعد از مرگ، برانگيخته مى‏شويد! «، مسلما» كافران مى‏گويند: «اين سحرى آشكار است!»
(7هود)

elahe
در این آیه جاودانه بودن بهشت به سمع رسانده می شود؛

كسانى كه ايمان آوردند و كارهاى شايسته انجام دادند و در برابر پروردگارشان خضوع و خشوع كردند، آنها اهل بهشتند; و جاودانه در آن خواهند ماند! (هود23)

elahe
دراین آیه مشخص می شود که قوم فاسقی بایک صیحه آسمانی هلاک شده اند؛
وَأَخَذَ الَّذِينَ ظَلَمُواْ الصَّيْحَةُ فَأَصْبَحُواْ فِي دِيَارِهِمْ جَاثِمِينَ

كسانى را كه ستم كرده بودند، صيحه (آسمانى) فروگرفت; و در خانه‏هايشان به روى افتادند و مردند... (هود67)

elahe
01-03-2012, 05:54 PM
در این ایه اشاره شده است به پیروان هود که از نجات یافتتگان گردیدند؛

وَلَمَّا جَاء أَمْرُنَا نَجَّيْنَا هُودًا وَالَّذِينَ آمَنُواْ مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِّنَّا وَنَجَّيْنَاهُم مِّنْ عَذَابٍ غَلِيظٍ

و هنگامى كه فرمان ما فرا رسيد، «هود» و كسانى را كه با او ايمان آورده بودند، به رحمت خود نجات داديم; و آنها را از عذاب شديد، رهايى بخشيديم! (58 هود)

elahe
بهشتیان در این آیه ضمن اینکه کتاب های آسمانی پیشین را تصدیق می نماید؛قرآن را حافظ آنان می داند؛
متن قرآن
وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الْكِتابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْكِتابِ وَ مُهَيْمِناً عَلَيْهِ فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ وَ لا تَتَّبِعْ أَهْواءَهُمْ عَمَّا جاءَكَ مِنَ الْحَقِّ لِكُلٍّ جَعَلْنا مِنْكُمْ شِرْعَةً وَ مِنْهاجاً وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَكُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ لكِنْ لِيَبْلُوَكُمْ فِي ما آتاكُمْ فَاسْتَبِقُوا الْخَيْراتِ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعاً فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ

و اين كتاب [= قرآن] را به حق بر تو نازل كرديم، در حالى كه كتب پيشين را تصديق مى‏كند، و حافظ و نگاهبان ( مضامین ) آنهاست؛ پس بر طبق احكامى كه خدا نازل كرده، در ميان آنها حكم كن! از هوى و هوسهاى آنان پيروى نكن! و از احكام الهى، روى مگردان! ما براى هر كدام از شما، آيين و طريقه روشنى قرار داديم؛ و اگر خدا مى‏خواست، همه شما را امت واحدى قرارمى‏داد؛ ولى خدا مى‏خواهد شما را در آنچه به شما بخشيده بيازمايد؛ [و استعدادهاى مختلف شما را پرورش دهد]. پس در نيكيها بر يكديگر سبقت جوييد! بازگشت همه شما، به سوى خداست؛ سپس از آنچه در آن اختلاف مى‏كرديد؛ به شما خبر خواهد داد.

(المائدة/48)‏

elahe
آفرینش جفت
در این آیه بیان داشته است که خداوند برای تمامی موجودات جفت قرارداده است ؛

متن قرآن

فاطِرُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ جَعَلَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً وَ مِنَ الْأَنْعامِ أَزْواجاً يَذْرَؤُكُمْ فِيهِ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْ‏ءٌ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ

آفریننده ، آسمانها و زمین است ؛ برای شما همسرانی از جنس خودتان قرار داد و از دامها نیز جفت آفرید ؛ نفوس شما را در این شرائط افزایش میدهد؛ هیچ چیز همانند خدا نیست ، و هم او شنوا و بیناست .
(الشورى/11)

elahe
دراین آیه خداوند؛ یکی از علت های آفرینش همسران را ایجاد آرامش ذکر کرده است .

متن قرآن

وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

و از نشانه‏هاى او اينكه همسرانى از جنس خودتان براى شما آفريد تا در كنار آنان آرامش يابيد، و در ميانتان مودّت و رحمت قرار داد؛ در اين نشانه‏هايى است براى گروهى كه تفكّر مى‏كنند.

(الروم/21)‏

elahe
01-03-2012, 05:55 PM
آفرینش انسان

در این آیه خداوند مراحل آفرینش انسان را از خاک به نطفه و سپس انسان بیان می کند

متن قرآن

وَ اللَّهُ خَلَقَكُمْ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ جَعَلَكُمْ أَزْواجاً وَ ما تَحْمِلُ مِنْ أُنْثى وَ لا تَضَعُ إِلاَّ بِعِلْمِهِ وَ ما يُعَمَّرُ مِنْ مُعَمَّرٍ وَ لا يُنْقَصُ مِنْ عُمُرِهِ إِلاَّ فِي كِتابٍ إِنَّ ذلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ

خداوند شما را از خاكى آفريد، سپس از نطفه‏اى؛ سپس شما را بصورت زوجهايى قرار داد؛ هيچ جنس ماده‏اى باردار نمى‏شود و وضع حمل نمى‏كند مگر به علم او، و هيچ كس عمر طولانى نمى‏كند، يا از عمرش كاسته نمى‏شود مگر اينكه در كتاب [علم خداوند] ثبت است؛ اينها همه براى خداوند آسان است.

(فاطر/11)‏

elahe
انفاق

در این آیه خداوند ؛انفاق را یکی از اعمال خاص و نیکو می داند؛

متن قرآن

تَتَجافى جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضاجِعِ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفاً وَ طَمَعاً وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ

پهلوهايشان از بسترها در دل شب دور مى‏شود [و بپا مى‏خيزند و رو به درگاه خدا مى آورند] و پروردگار خود را با بيم و اميد مى‏خوانند، و از آنچه به آنان روزى داده‏ايم انفاق مى‏كنند!

(السجدة/16)‏

elahe
سجده - تکبر

در این آیه خداوند سجده را عملی در مقابل تکبر دانسته ؛

قرآن

إِنَّما يُؤْمِنُ بِآياتِنَا الَّذِينَ إِذا ذُكِّرُوا بِها خَرُّوا سُجَّداً وَ سَبَّحُوا بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَ هُمْ لا يَسْتَكْبِرُونَ

تنها كسانى كه به آيات ما ايمان مى‏آورند كه هر وقت اين آيات به آنان يادآورى شود به سجده مى‏افتند و تسبيح و حمد پروردگارشان را بجا مى‏آورند، و تكبّر نمى‏كنند.

(السجدة/15)‏

elahe
در ایه ذیل به اهمیت تلاوت آیات خدا اشاره شده است ؛

متن قرآن

لَيْسُوا سَواءً مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ أُمَّةٌ قائِمَةٌ يَتْلُونَ آياتِ اللَّهِ آناءَ اللَّيْلِ وَ هُمْ يَسْجُدُونَ

آنها همه يكسان نيستند؛ از اهل كتاب، جمعيّتى هستند كه [به حق و ايمان] قيام مى‏كنند؛ و پيوسته در اوقات شب، آيات خدا را مى‏خوانند؛ در حالى كه سجده مى‏نمايند.

(آل عمران/113)‏

elahe
01-03-2012, 05:56 PM
اشاره قرآن به نماز شب و تهجد نیمه شب

متن قرآن

وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً

و پاسى از شب را [از خواب برخيز، و] قرآن [و نماز] بخوان! اين يك وظيفه اضافى براى توست؛ اميد است پروردگارت تو را به مقامى در خور ستايش برانگيزد(الإسراء/79)‏

elahe
تهجد خاصان
اشاره قرآن به خاصان درگاه او که به تهجد مخصوص می پردازند

متن قرآن

لَيْسُوا سَواءً مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ أُمَّةٌ قائِمَةٌ يَتْلُونَ آياتِ اللَّهِ آناءَ اللَّيْلِ وَ هُمْ يَسْجُدُونَ

آنها همه يكسان نيستند؛ از اهل كتاب، جمعيّتى هستند كه [به حق و ايمان] قيام مى‏كنند؛ و پيوسته در اوقات شب، آيات خدا را مى‏خوانند؛ در حالى كه سجده مى‏نمايند.
(آل عمران/113)‏

elahe
تاکید قرآن بر بی نیازی و دانایی خدا و حضور در همه جا

متن قرآن

وَ لِلَّهِ الْمَشْرِقُ وَ الْمَغْرِبُ فَأَيْنَما تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ واسِعٌ عَلِيمٌ

مشرق و مغرب، از آن خداست! و به هر سو رو كنيد، خدا آنجاست! خداوند بى‏نياز و داناست!

)البقرة/115)‏

elahe
در این ایه به شناخت خدا از طریق نظم اشاره شده است .

متن قرآن

شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ وَ الْمَلائِكَةُ وَ أُولُوا الْعِلْمِ قائِماً بِالْقِسْطِ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

خداوند، [با ايجادِ نظامِ واحدِ جهانِ هستى،] گواهى مى‏دهد كه معبودى جز او نيست؛ و فرشتگان و صاحبان دانش، [هر كدام به گونه‏اى بر اين مطلب،] گواهى مى‏دهند؛ در حالى كه [خداوند در تمام عالم] قيام به عدالت دارد؛ معبودى جز او نيست، كه هم توانا و هم حكيم است.
(آل عمران/18)‏

elahe
01-03-2012, 05:57 PM
معبود هستی

در این آیه تاکید شده است که تنها معبود قابل پرستش خداست و بس .

متن قرآن

اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ

معبودى جز خداوندِ يگانه زنده و پايدار و نگهدارنده، نيست

(آل عمران/2)

elahe
در این آیه خداوند آدمی را به تامل و تفکر در خصوص آفرینش حیات در زمین فرا می خواند.

متن قرآن

الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ فِراشاً وَ السَّماءَ بِناءً وَ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَراتِ رِزْقاً لَكُمْ فَلا تَجْعَلُوا لِلَّهِ أَنْداداً وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ

آن كس كه زمين را بستر شما، و آسمان [= جو زمين] را همچون سقفى بالاى سر شما قرار داد؛ و از آسمان آبى فرو فرستاد؛ و به وسيله آن، ميوه‏ها را پرورش داد؛ تا روزى شما باشد. بنابر اين، براى خدا همتايانى قرار ندهيد، در حالى كه مى‏دانيد هيچ يك از آنها، نه شما را آفريده‏اند، و نه شما را روزى مى‏دهند.
(البقرة/22)‏

elahe
در این آیه خداوند تاکید می کند که اعمال و خواسته اقوام موجب زندگی فعلی شان می باشد.
متن قرآن

لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ

براى انسان، مأمورانى است كه پى در پى، از پيش رو، و از پشت سرش او را از فرمان خدا [= حوادث غير حتمى] حفظ مى‏كنند؛ [امّا] خداوند سرنوشت هيچ قوم [و ملّتى] را تغيير نمى‏دهد مگر آنكه آنان آنچه را در خودشان است تغيير دهند! و هنگامى كه خدا اراده سوئى به قومى [بخاطر اعمالشان] كند، هيچ چيز مانع آن نخواهد شد؛ و جز خدا، سرپرستى نخواهند داشت!

(الرعد/11)

elahe
در این آیه خداوند در باره مصیب های وارده اسراری رابیان می کند؛

متن قرآن

ما أَصابَ مِنْ مُصِيبَةٍ فِي الْأَرْضِ وَ لا فِي أَنْفُسِكُمْ إِلاَّ فِي كِتابٍ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَبْرَأَها إِنَّ ذلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ

هيچ مصيبتى [ناخواسته] در زمين و نه در وجود شما روى نمى‏دهد مگر اينكه همه آنها قبل از آنكه زمين را بيافرينيم در لوح محفوظ ثبت است؛ و اين امر براى خدا آسان است!

(الحديد/22)‏

elahe
تاکید قرآن مبنی بر عدم توانمندی انسان در نگارش آیاتی مشابه آیات قرآن ؛

أَمْ يَقُولُونَ افْتَرَاهُ قُلْ فَأْتُواْ بِعَشْرِ سُوَرٍ مِّثْلِهِ مُفْتَرَيَاتٍ وَادْعُواْ مَنِ اسْتَطَعْتُم مِّن دُونِ اللّهِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ
آنها مى‏گويند: «او به دروغ اين (قرآن) را (به خدا) نسبت داده (و ساختگى است)!» بگو: «اگر راست مى‏گوييد، شما هم ده سوره ساختگى همانند اين قرآن بياوريد; و تمام كسانى را كه مى‏توانيد -غير از خدا- (براى اين كار) دعوت كنيد!» (13هود)

elahe
01-03-2012, 05:58 PM
عذاب کسانی که غیر خدا را پرستش کنند؛

أَن لاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ اللّهَ إِنِّيَ أَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ أَلِيمٍ

جز «الله‏» ( خداى يگانه يكتا) را نپرستيد; زيرا بر شما از عذاب روز دردناكى مى‏ترسم! (هود26)

elahe
دراین آیه خداوند ضمن هدایت مردم به توکل برخدا تسلط اوبرجهان هستی را متذکر می گردد؛
إِنِّي تَوَكَّلْتُ عَلَى اللّهِ رَبِّي وَرَبِّكُم مَّا مِن دَآبَّةٍ إِلاَّ هُوَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا إِنَّ رَبِّي عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
من، بر «الله‏» كه پروردگار من و شماست، توكل كرده‏ام! هيچ جنبنده‏اى نيست مگر اينكه او بر آن تسلط دارد; (اما سلطه‏اى با عدالت! چرا كه پروردگار من بر راه راست است! (56هود)

elahe
روزرستاخیز

در این آیه ضمن تاکید بر وجود روز رستاخیز ؛ پنهان نگه داشته شدن آنرا حکمت حق دانسته ؛

إِنَّ السَّاعَةَ ءاَتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَى كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَى

بطور قطع رستاخيز خواهد آمد! مى‏خواهم آن را پنهان كنم، تا هر كس در برابر سعى و كوشش خود، جزا داده شود! (طه15)

elahe
کنترل جوامع بشری

این آیه بیانگر اسراری است مبنی براینکه کنترل جوامع بشری در ید قدرت خداوند است و بس

لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ

براى انسان، مأمورانى است كه پى در پى، از پيش رو، و از پشت سرش او را از فرمان خدا [= حوادث غير حتمى] حفظ مى‏كنند؛ [امّا] خداوند سرنوشت هيچ قوم [و ملّتى] را تغيير نمى‏دهد مگر آنكه آنان آنچه را در خودشان است تغيير دهند! و هنگامى كه خدا اراده سوئى به قومى [بخاطر اعمالشان] كند، هيچ چيز مانع آن نخواهد شد؛ و جز خدا، سرپرستى نخواهند داشت!

)الرعد/11(

elahe
سود و زیان

دراین آیه بیان شده است که سود وزیان افراد متوجه خودشان می باشد:

متن قرآن

مَنْ كَفَرَ فَعَلَيْهِ كُفْرُهُ وَ مَنْ عَمِلَ صالِحاً فَلِأَنْفُسِهِمْ يَمْهَدُونَ

هر كس كافر شود، كفرش بر زيان خود اوست؛ و آنها كه كار شايسته انجام دهند، به سود خودشان آماده مى‏سازند.

(الروم/44)‏

elahe
01-03-2012, 05:59 PM
نبکی به پدرو مادر

در این آیه خداوند دستور به نیکی به پدرو مادر و همچنین ضعیفان می دهد و انزجار خودرا نسبت به متکبرین اعلام می دارد:

متن قرآن

وَ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ لا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ بِذِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكِينِ وَ الْجارِ ذِي الْقُرْبى وَ الْجارِ الْجُنُبِ وَ الصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَ ابْنِ السَّبِيلِ وَ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ مَنْ كانَ مُخْتالاً فَخُوراً

ترجمه فارسى

و خدا را بپرستيد! و هيچ‏چيز را همتاى او قرار ندهيد! و به پدر و مادر، نيكى كنيد؛ همچنين به خويشاوندان و يتيمان و مسكينان، و همسايه نزديك، و همسايه دور، و دوست و همنشين، و واماندگان در سفر، و بردگانى كه مالك آنها هستيد؛ زيرا خداوند، كسى را كه متكبر و فخر فروش است، [و از اداى حقوق ديگران سرباز مى‏زند،] دوست نمى‏دارد.

(النساء/36)‏

elahe
اشاره به آفرینش آسمانها و زمین توسط الله

متن قرآن

إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ حَنِيفاً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ

من روى خود را به سوى كسى كردم كه آسمانها و زمين را آفريده؛ من در ايمان خود خالصم؛ و از مشركان نيستم

(الأنعام/79)!

elahe
روزرستاخیز

اشاره آیه به روز رستاخیزمبنی برجمع شدن تمام انسانها در ایام ومکانی خاص

متن قرآن

اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ لَيَجْمَعَنَّكُمْ إِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ لا رَيْبَ فِيهِ وَ مَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثاً

خداوند، معبودى جز او نيست! و به يقين، همه شما را در روز رستاخيز - كه شكى در آن نيست - جمع مى‏كند! و كيست كه از خداوند، راستگوتر باشد؟

(النساء/87)

elahe
دراین آیه خداوند آدمی را به تفکر واندیشه در رابطه با حیات و مرگ ؛گردش شب و روز فراخوانده است ؛

متن قرآن

وَ هُوَ الَّذِي يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ لَهُ اخْتِلافُ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ أَ فَلا تَعْقِلُونَ

و او كسى است كه زنده مى‏كند و مى‏ميراند؛ و رفت و آمد شب و روز از آن اوست؛ آيا انديشه نمى‏كنيد؟!

(المؤمنون/80)‏

elahe
دراین آیه که گویای تاریخ یکتاپرستی بشر در چندین هزارسال قبل می باشد؛ به پایداری حضرت ابراهیم در یکتا پرستی اشارت شده است؛

متن قرآن

وَ حاجَّهُ قَوْمُهُ قالَ أَ تُحاجُّونِّي فِي اللَّهِ وَ قَدْ هَدانِ وَ لا أَخافُ ما تُشْرِكُونَ بِهِ إِلاَّ أَنْ يَشاءَ رَبِّي شَيْئاً وَسِعَ رَبِّي كُلَّ شَيْ‏ءٍ عِلْماً أَ فَلا تَتَذَكَّرُونَ

ولى قوم او [= ابراهيم]، با وى به گفتگو و ستيز پرداختند؛ گفت: (آيا درباره خدا با من گفتگو و ستيز مى‏كنيد؟! در حالى كه خداوند، مرا با دلايل روشن هدايت كرده؛ و من از آنچه شما همتاى [خدا] قرار مى‏دهيد، نمى‏ترسم [و به من زيانى نمى رسانند]! مگر پروردگارم چيزى را بخواهد! وسعت آگاهى پروردگارم همه چيز را در برمى‏گيرد؛ آيا متذكّر [و بيدار] نمى‏شويد؟!

عام/80)‏

elahe
نظم واحد

در این آیه خداوند آدمی را به تفکر درخصوص نظم واحد جهان هستی فرامی خواند:

متن قرآن

شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ وَ الْمَلائِكَةُ وَ أُولُوا الْعِلْمِ قائِماً بِالْقِسْطِ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

خداوند، [با ايجادِ نظامِ واحدِ جهانِ هستى،] گواهى مى‏دهد كه معبودى جز او نيست؛ و فرشتگان و صاحبان دانش، [هر كدام به گونه‏اى بر اين مطلب،] گواهى مى‏دهند؛ در حالى كه [خداوند در تمام عالم] قيام به عدالت دارد؛ معبودى جز او نيست، كه هم توانا و هم حكيم است.

elahe
ایمن ماندن از رنج وسختی

آیه ذیل تنها راه ایمن یافتن از بلیات را ایمان آوردن به خدای یکتا دانسته است ؛
متن قرآن

الَّذِينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إِيمانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَ هُمْ مُهْتَدُونَ

[آرى،] آنها كه ايمان آوردند، و ايمان خود را با شرك و ستم نيالودند، ايمنى تنها از آن آنهاست؛ و آنها هدايت‏يافتگانند!)

(الأنعام/82)‏

elahe
01-03-2012, 06:00 PM
حکومت مطلقه

در این آیه به حکومت مطلقه خداوند به جهان هستی اشاره شده است ؛

متن قرآن

وَ كَذلِكَ نُرِي إِبْراهِيمَ مَلَكُوتَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ لِيَكُونَ مِنَ الْمُوقِنِينَ

و اين چنين، ملكوت آسمانها و زمين [و حكومت مطلقه خداوند بر آنها] را به ابراهيم نشان داديم؛ [تا به آن استدلال كند،] و اهل يقين گردد.

(الأنعام/75)‏

elahe
01-03-2012, 06:01 PM

خداوند کریم در سوره انعام آیه 159 خطاب به پیامبر عزیزمان میفرماید:

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/6_159.gif

ترجمه آیه :

ای پیامبر : مسلماً تو با آنها که دین خویش را دستخوش تفرقه کردند و گروه گروه شدند، هیچ پیوند و بستگی نداری ، آنها کارشان با خداست و ( روز رستاخیز ) از رفتاری که داشتند ، آگاهشان خواهد ساخت .

elahe

خداوند کریم در سوره لقمان آیه 6 خطاب به بندگانش میفرماید :

http://www.ahadees.com/images/quran/arabic/31_6.gif

ترجمه آیه :

بعضی از مردم در پی حدیث بیهوده اند تا مردم را نا آگاهانه از راه خدا گمراه سازند، و راه خدا را به استهزاء گیرند، آنها عذابی ذلّت بار در انتظار دارند.

elahe
تدبر درآیات خدا

در این آیه خداوند آدمی را به شناخت خدااز طریق عقل فرامی خواند:

متن قرآن

اللَّهُ الَّذِي رَفَعَ السَّماواتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ وَ سَخَّرَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُسَمًّى يُدَبِّرُ الْأَمْرَ يُفَصِّلُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ بِلِقاءِ رَبِّكُمْ تُوقِنُونَ

خدا همان كسى است كه آسمانها را، بدون ستونهايى كه براى شما ديدنى باشد، برافراشت، سپس بر عرش استيلا يافت [و زمام تدبير جهان را در كف قدرت گرفت]؛ و خورشيد و ماه را مسخّر ساخت، كه هر كدام تا زمان معينى حركت دارند! كارها را او تدبير مى‏كند؛ آيات را [براى شما] تشريح مى‏نمايد؛ شايد به لقاى پروردگارتان يقين پيدا كنيد!

(الرعد/2)‏