PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چه شانه‌ای بخریم؟

fatema
12-19-2011, 07:15 PM
چه شانه‌ای بخریم؟

http://images.seemorgh.com/iContent2/Files/119073.jpg
بچه‌تر كه بودم، هر شانه‌ و برسی كه در خانه داشتیم، با یك مشخصه و ویژگی خاص برای من تعریف شده بود...

بچه‌تر كه بودم، هر شانه‌ و برسی كه در خانه داشتیم، با یك مشخصه و ویژگی خاص برای من تعریف شده بود. شانه قرمز بزرگ پلاستیكی دندانه‌دندانه‌ كه معمولا در حمام از آن استفاده می‌شد، برس فلزی مادرم كه شاخك‌هایش مثل سوزن ته‌گرد‌هایی بود كه نوك آنها تیز نبود، برس دسته چوبی عذاب‌آور و مدوری كه شاخك‌هایش موهای زبر بود و مصیبت موقع سشوار كشیدن ما بود و شانه‌ كائوچویی و خوش‌دست پدر كه دوست داشتم همیشه با آن موهایم را شانه بزنم.
آن روزها شانه فقط شانه بود و مردم زیاد به اینكه هر شانه چه خواصی دارد و چه كسانی بهتر است از چه شانه‌هایی استفاده كنند توجه نداشتند، ولی انگار این روزها اوضاع خیلی متفاوت شده است. هر روز از گوشه و كنار خبرهای متفاوتی درباره فواید و زیان‌های شانه‌ها و برس‌های مختلف می‌شنویم كه حتی گاهی با هم متناقض است.

فروشنده یكی از فروشگاه‌های یك مركز خرید در شمال‌غرب میدان ولی‌عصر كه فقط شانه و برس می‌فروشد، می‌گوید: «در این سال‌ها شانه‌ها و برس‌های متنوعی وارد بازار شده است. به نحوی كه این محصولات هم برندهای مختلفی پیدا کرده‌اند.» او درمورد انواع مختلف شانه می‌گوید: «شانه‌ها در حال حاضر به 2 نوع ساده و دارای ویژگی‌های خاص تقسیم می‌شوند. انواع ساده معمولا تفاوت خاصی با هم ندارند و فقط از نظر جنس با هم متفاوتند.»
این فروشنده اضافه می‌كند: «شانه‌های كائوچویی و چوبی از انواعی هستند كه الان بیش از بقیه طرفدار پیدا كرده‌اند و مشتری‌های بیشتری سراغشان را می‌گیرند كه البته اطلاع‌رسانی سینه‌به‌سینه مردم و تبلیغات شركت‌های تولیدكننده در مورد خواص درمانی، در فروش آنها بسیار موثر بوده است.»

شـانـه‌هـا و تـبـلـیـغـات
دكتر پرویز طوسی، متخصص پوست و مو در مورد خواص شانه‌های مختلف می‌گوید: « در منابع علمی ذكر شده شانه‌‌ها تفاوت درمانی خاصی با هم ندارند و جنس شانه‌ نمی‌تواند مزیت خاصی برای آن تلقی شود. آنچه امروز شاهد آن هستیم، بیشتر شعارهای تبلیغاتی برای فروش كالاست.»
دكتر غلامحسین غفارپور، متخصص پوست و مو نیز معتقد است: «در مورد خواص درمانی شانه‌ها در منابع علمی و پزشكی، نکته چندانی ذكر نشده و این ادعاها مربوط به همین چند سال اخیر است. بیشترین مواردی كه پزشك در مورد شانه بر آن تاكید می‌کند، مباحث مربوط به بهداشت استفاده از شانه مثل توصیه به استفاده از شانه شخصی است.»