PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مطالبی درمورد انجیر



Sara12
08-15-2010, 07:08 PM
درخت انجیر از زمان های بسیار قدیم وجود داشته و از آن استفاده زیادی می شده است . در تورات از این درخت نام برده شده و اشعیای نبی یكی از انبیای بنی اسرائیل خرقیا پادشاه آن زمان را در حدود ۷۰۰ سال قبل از میلاد با انجیر مداوا كرده است .

درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و اسرائیل برده شده است .

درخت انجیر در نزد یونانیان مقدس و محترم بوده به طوری كه صادرات آن ممنوع اعلام شده بود .

شاعران و نویسندگان یونانی مانند هومر ، هرودوتوس و افلاطون در نوشته ها و اشعار خود آن را ستوده اند در اوایل قرن هجدهم ، انجیر به وسیله میسیونرهای مذهبی اسپانیایی به كالیفرنیا برده شد و امروزه بمقدر زیاد در این ایالت و ایالات جنوبی آمریكا كشت می شود. حدود ۸۵ درصد از محصول انجیر به صورت خشك به بازار عرضه می شود زیرا انجیر رسیده زود خراب می شود . انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای به رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسید و چون در مقابل سرمای شدید مقاومت ندارد بنابراین در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود .

درخت انجیر معمولاً از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.


تركیبات شیمیائی:

انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است ، دارای مواد قندی ، مواد ازته ، چربی ، مواد معدنی ، آمینو اسید ، آنزیم های مختلف و كاروتن می باشد . در برگ های آن حدود ۰۶/۰ درصد مواد تلخی مانند فیكوسین Ficusin و برگاپتین Bergaptene وجود دارد .

شیره سفیدی كه با شكستن شاخه های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می شود بسیار سمی است و اگر بر روی پوست زده شود سلول ها را از بین برده و می كشد .

برگ های انجیر دارای كوسایداروتین Glycosiderutin می باشد .


در صد گرم انجیر رسیده و تازه مواد زیر موجود است :

انرژی ۸۰ كالری

مواد قندی ۴ گرم

پروتئین ۱/۵ گرم

چربی ۰/۵ گرم

كلسیم ۲۰ گرم

فسفر ۵۵ میلی گرم

سدیم ۳۵ میلی گرم

پتاسیم ۶۵ میلی گرم

ویتامین آ ۸۰ واحد

ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم

ویتامین ب ۳ ۰/۷ میلی گرم

ویتامین ث ۲ میلی گرم

ویتامین ث ۲۵ میلی گرم


خواص داروئی:

خواص طبی میوه انجیر

انجیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است .


۱) انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .

۲) ادرارآور است .

۳) حرارت بدن را كاهش می دهد .

۴) چاق كننده است و آنهائی كه می خواهند وزن اضافه كنند و یا برای بیمارانی كه دوره نقاهت خود را می گذرانند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر سویا مخلوط كرده و بین غذاها خورد.

۵) انجیر یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .

۶) برای درمان ناراحتی های سینه حدود ۲۰ گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب كرده سپس این پودر را با یك لیتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.

۷) جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ، مخملك و آبله می باشد.

۸) جوشانده غلیظ انجیر خشك برای رفع سرما خوردگی بسیار مفید است.

۹)برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از قهوه انجیر استفاده كنید و برای درست كردن این قهوه انجیر را ابتدا بو داده و سپس آن را آسیاب كنید تا به صورت پودر درآید.

۱۰) انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند .

۱۱) انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .

۱۲) سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است. برای تهیه سوپ، انجیر نارس را با گوشت بپزید.

۱۳) برای برطرف كردن ورم گلو ، ۵۰ گرم انجیر زرد را در ۵۰۰ گرم شیر ریخته و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید سپس آن را غرغره كنید و مقداری از آن را نیز بنوشید ( می توانید آن را با عسل هم شیرین كنید .)

۱۴) جوشانده انجیر خشك در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز مؤثر است .

۱۵) یكی از داروهای بسیار مؤثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.

۱۶) انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .

۱۷) انجیر برای آنهائی كه قند خونشان پائین می آید و یكباره احساس ضعف می كنند مناسب است زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.

۱۸) خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .

۱۹) انجیر تقویت كننده كبد است .

۲۰) اگر ترشح ادرار كم باشد خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .

۲۱) برای برطرف كردن ورم بناگو ش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد گندم درست كرده و روی ورم دمل بگذارید .

۲۲) دم كرده انجیر با شنبلیله برای سینه درد و رفع خشونت سینه مفید است .

۲۳) برای رفع ورم طحال ، انجیر را به مدت نه روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد آن را با سركه بخورید.

۲۴) انجیر ضد سرطان است.

۲۵) انجیر در معالجه بیماری های پوستی مؤثر است.


خواص شیره درخت انجیر

شیره درخت انجیر طعم تلخ و سوزنده ای دارد:

۱. مسهل بسیار خوبی است .

۲. دارای دیاستازهای مختلفی است و برای نرم و ترد كردن گوشت به كار می رود .

۳. شیره درخت انجیر را اگر به مدت چند روز روی زگیل و یا میخچه پا بگذارید آن را از بین می برد .

۴. برای معالجه بیماری های پوستی مفید است .

۵. شیره درخت انجیر را با زرده تخم مرغ و یا روغن مخلوط كنید و روی زخم ها بگذارید باعث التیام آنها خواهد شد .

۶. ضماد شیره درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است .

۷. برای معالجه جراحت های پوستی ضمادی از شیره درخت انجیر با آرد جو درست كرده روی آنها بگذارید.

۸. مالیدن شیره درخت انجیر بر روی سر از ریزش مو جلوگیری می كند .


خواص برگ انجیر:

۱) برگ پخته درخت انجیر ملین است .

۲) برگ انجیر را له كنید و برای برطرف كردن درد بواسیر بر مقعد بمالید .

۳) برای برطرف كردن ورم و تومورهای مختلف برگ انجیر را روی این قسمت ها بگذارید .

۴) جوشانده ساقه های جوان درخت انجیر آب اضافی را از بدن خارج می كند .

۵) برای درمان اسهال های ساده و خونریزی های مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجیر استفاده كنید .

۶) برگ درخت انجیر را در آب جوش ریخته و بگذارید كمی سرد شود و داخل لگنی بریزید و داخل آن بنشینید بواسیر دردناك و متورم را درمان می كند .

۷) جوشانده برگ درخت انجیر شكم درد را برطرف می كند.


مضرات:

انجیر برای كبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهائی كه كبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند.

زیاده روی در مصرف انجیر تولید نفخ شكم و اسهال كرده و برای چشم نیز مضر است .
منبع: روزنامه جوان