PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : رافائل جنگنده‌اي آتش افكن



sorna
11-12-2011, 11:45 PM
http://www.pic.p30ask.com/images/20180967245514599530.jpg (http://www.pic.p30ask.com/)

جنگنده رافائل اولین هواپیمای نظامی جهان است که به منظور انجام ماموریت‌‌های هوا به هوا و هوا به زمین به طور همزمان، طراحی شده است که یکی از پارامترهاي قدرت و شایستگی آن به شمار مي‌آيد. به علاوه، توانایی این هواپیما برای انجام عملیات در حالت‌‌های ماورای دید بصری (BVR) و یا در ارتفاع بسیار پایین نسبت به سطح زمین در نبرد، امکانات گسترده‌ای را به آن، برای جنگیدن و چند ماموریته بودن و نیز قابلیت بقای فراوان در مقابل دشمن را داده است.


هر چند كه زادگاه اين هواپيما فرانسه بوده و بدون شك نيروي هوايي فرانسه از اين هواپيما به طور گسترده‌اي بهره خواهد برد اما به تدريج كشورهاي مختلفي براي در اختيار داشتن اين جنگنده جديد ابراز تمايل كرده‌اند.
این هواپیا تا سال‌ها يكه‌تاز عرصه جنگنده‌هاي مدرن آمريكا بوده است، اما طي ساليان اخير كشورهايي نظير فرانسه و انگليس و تا حدودي نيز آلمان گوی سبقت را از دیگران ربوده و به سرعت در حال تولید جنگنده‌‌هایی هستند که به خوبی از پس حریفان آمریکایی خود بر آمده و آنان را از میدان نبرد، به در می‌کنند. کشور فرانسه، با سابقه زیاد در طراحی و ساخت هواپیماهای مسافربری و نظامی، هم‌اکنون در حال طراحی مدل‌‌های جدیدی از هواپیماهای جنگنده می باشد که شاخص‌ترین آن‌‌ها، جنگنده رافال Rafale است. این جنگنده، که در حقیقت همان ادامه‌دهنده راه اسلاف خود یعنی جنگنده‌‌های مشهور میراژ و جاگوار است، به منظور جایگزینی جنگنده‌‌های قدیمی توسط نیروی هوایی فرانسه سفارش داده شد.
رافائل هواپیمایی دو موتوره با قابلیت حمل گسترده‌ای از تسلیحات هوا به هوا و هوا به زمین است که در عین حال، هواپیمایی بی نهایت تغییرپذیر است و به سرعت می‌تواند نقش خود را از برتری هوایی به شناسایی، حملات دریایی و یا زمینی تغییر دهد. در کاکپیت این جنگنده، از سیستم‌‌های اویونیک یا سیستم‌‌های الکترونیکی بسیار پیشرفته‌ای بهره‌برداری شده است؛ مانند سیستم HUD هولوگرافیک با زاویه دید بالا ساخت شرکت تالس اویونیک که اطلاعات ماموریت را به وفور در جلوی دید خلبان حاضر می‌نماید، دوربین‌‌های CCD و همچنین صفحه نمایش‌‌های لمسی در طرفین خلبان که اطلاعات تاکتیکی موقعیت حاضر را ارائه کرده و به او امکان تصمیم‌گیری به موقع را می‌دهد. در مورد تسلیحات این جنگنده باید اظهار نمود که این هواپیما قادر به حمل بیش از 9 هزار کیلوگرم جنگ افزار هوا به هوا یا هوا به زمین از انواع مختلفی چون موشک‌‌های میکا، ماژیک، سایدوایندر، آپاچی، اگزوست، ماوریک، ‌‌هارپون و بمب‌‌های هدایت لیزری GBU-12 بسته به نوع ماموریت می‌باشد. چنان که پیش‌بینی نیز می‌شود، قرار بر این است که این جنگنده مدرن به بمب‌‌های فوق دقیق هدایت لیزری یا GPS ماهواره‌ای ساژم نیز برای منهدم ساختن هدف‌‌های دشوار زمینی مجهز گردد. این جنگنده، همچنین از دو توپ مسلسل با قدرت آتش 2500 گلوله در دقیقه ساخت GIAT نیز برای نبرد‌‌های هوایی نزدیک بهره می‌جوید. این جنگنده از نظر جنگ الکترونیک نیز برتری خود را حفظ کرده است؛ چه، با در اختیار داشتن سیستم‌‌های هشدار تهاجم، گیرنده و آشکار ساز لیزری و سیستم‌‌های مغشوش‌کننده رادار دشمن از توانایی قابل قبولی برخوردار است.
با مجهز شدن این هواپیما به سیستم راداری RBE2، این جنگنده از قابلیت‌‌هایی چون نگاه به پایین و شلیک به پایین نیز بهره‌مند شده است. رافائل قابلیت ردیابی همزمان 8 هدف و شناسایی تهدیدات هوایی به نحو احسن را نیز داراست. طول بال‌های دلتا شکل این جنگنده حدود 11 متر و طول خود هواپیما در حدود 10 متر می‌باشد و در عین حال، از مساحت بالی به میزان 45 متر مربع بهره می‌برد. این جنگنده مدرن از دو موتور M88-2 ساخت سنکما، برای فراهم آوردن نیروی پیشرانه خود استفاده می‌نماید که البته هریک نیروی کشش استاتیکی معدل 75 کیلونیوتن را با پس‌سوز فراهم می‌آورند که در اصل ورودی‌‌های این موتورها، در زیر سکان افقی هواپیما واقع شده است! البته، تعجب نکنید. واقع شدن ورودی هوا زیر سکان افقی، به این دلیل است که این هواپیما از نوع کانارد می‌باشد، یعنی سکان افقی آن که غلتش حول محور عرضی را کنترل می‌کند، به صورت دو بالچه در جلو واقع شده است و در عوض، در قسمت انتهای هواپیما هیچ‌گونه سطح کنترلی مشاهده نشده و بال‌‌ها تا انتهای خروجی‌‌های موتور امتداد یافته‌اند.
موتورهای قدرتمند این جنگنده، رسیدن آن را به سرعتی معادل 8/1 ماخ و داشتن سقف پروازی برابر با 55 هزارفوت را امکان‌پذیر ساخته‌اند که توانایی‌‌هایی بهینه برای جنگنده‌ای در این کلاس محسوب می‌شود. ناگفته نماند که این جنگنده در انواع گوناگونی برای ماموریت‌‌های متفاوت عرضه می‌گردد. این مدل‌‌ها عبارتنداز: مدل B این جنگنده در اصل برای استفاده نیروی هوایی طراحی گشته و هواپیمایی دو نفره شامل سرخلبان و افسر تسلیحات نظامی می‌باشد. مدل C نیز مانند مدل قبل برای نیروی هوایی تولید شده و در چند موارد بهبود یافتگی‌‌هایی نیز نسبت به مدل قبلی مشاهده می‌شود. مدل M نیز جنگنده‌ای تک نفره و مدل ناونشین رافائل محسوب می‌شود که به منظور انجام ماموریت‌‌های حفاظتی از ناوهای هواپیمابر تولید گشته است. قابل توجه است که باز هم کارخانه سازنده این جنگنده، یعنی شرکت داسالت، سنت‌شکنی نکرده و هواپیمای رافائل را نیز هواپیمایی با بال‌‌های دلتا شکل طراحی نموده است، یعنی همان سنتی که در هواپیماهای پیشین فرانسوی مانند میراژ 4000 رعایت شده است.