PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فهرست بلندي از مواد خطرناك و سرطانزاي مورد استفاده در صنايع آرايشي و بهداشتي انتشار يافت



R A H A
11-12-2011, 08:15 PM
آیا تا به حال به فهرست ترکیبات به کار گرفته شده در لوازم بهداشتی وآرایشی خود توجه کرده اید؟ حتما پیش خود فکر می کنید مواد به کار گرفته شده درتولید این محصولات خوشبو و مغذی هستند. لزوما این طور نیست.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقلازبی بی سی ،دو روزنامه نگار زن آمریکایی به تازگی با انتشار کتابیدرباره مواد به کارگرفته شده در محصولات آرایشی هشدار داده اند. شبان اوکانر والکساندرا اسپانت در کتاب خود که “دیگر چهره ای آلوده نخواهم داشت” عنوان دارد،فهرست بلندی از مواد خطرناک و سرطانزای مورد استفاده در صنایع بهداشتی و آرایشی راعنوان کرده اند؛ فهرستی که شامپو سر، رژ لب، ریمل و سایر مواد مشابه را شامل میشود.
حتما تعجب خواهید کرد اگر بدانید از سرب که یک فلز سمی است برای تهیه رژ لباستفاده می شود.
آرایش ۴۰۰ دلاری
ماجرا زمانی شروع شد که شبان اوکانر و الکساندرا اسپانت برایتقویت موهای خود به سبک برزیلی، به یک آرایشگاه گران قیمت در لس آنجلس رفتند.
خانم اوکانر تجربه ۴۰۰ دلاری خود را این طور شرح می دهد: “فکر می کردیم کاری کهقرار است انجام دهیم، برای سلامتی موهایمان مفید است. همین که آرایشگر مشغول کارشد، سوزش چشم ها و گلوی من هم شروع شد. درک این موضوع سخت بود که چرا دچار چنینوضعی شده ام.”
سوزش چشم و گلو باعث شد شبان اوکانر و الکساندرا اسپانت درباره شامپوی استفادهشده در سبک برزیلی تقویت مو تحقیق کنند.
نتیجه مطالعه آنها نشان که در شامپوی مصرف شده به جای ترکیبات کاروتن از فرمآلدئید استفاده شده است.
فرم آلدئید یک ماده شیمیایی سرطانزاست. خانم اوکانر می گوید: “فرم آلدئید یکماده سمی که کاربرد آن در تولید مواد بهداشتی و آرایشی در اروپا ممنوع شده است ولیدر آمریکا همچنان کاربرد دارد.”
علاوه بر این، فهرست مواد خطرناک مورد استفادهدر تولید مواد آرایشی و بهداشتی شامل مواد سرطانزای دیگر، مواد مسموم کننده اعصاب وترکیبات مختل کننده ترشح هورمون ها و تولیدمثل است.
سرب و جیوه
شامپوی سر می تواند حاوی ترکیبات سولفات و پارابن باشد که هر دو مختل کننده ترشحهورمون هاست.
از مواد به کارگرفته شده در تولید ریمل چشم می توان به جیوه و قطران زغال سنگاشاره کرد که اولی مسموم کننده سیستم اعصاب و دومی سرطانزاست.
در تولید کرم های مرطوب کننده نیز موادی مانند پارابن ها و اوکسی بنزون استفادهمی شود که هر دو مختل کننده ترشح هورمون ها هستند.
سرب به کار گرفته شده در تولید رژ لب نیز مسموم کننده سیستم اعصاب است.
شبان اوکانر نتیجه بررسی های خود را نگران کننده می داند: “هیچ زنی با این فکراز مواد آرایشی استفاده نمی کند که دارد مواد سمی وارد بدن خود می کند. شما وقتیسیگار می کشید، می دانید برای سلامتی شما ضرر دارد ولی وقتی کرم مرطوب کننده میزنید، به این فکر می کنید که دارید پوست خود را لطیف و زیبا نگه می دارید.”
رویکرد کلی صنایع آرایشی و بهداشتی به کاربرد مواد سمی و خطرناک در تولید اینمواد به میزان خیلی کم است و به حدی نیست که سلامت مصرف کننده را به خطربیندازد.
خانم اوکانر می گوید: “بعضی از محققان می گویند مصرف مقادیر کم این مواد خطرناکنیست. اما توجه داشته باشید، بسیاری از خانم ها روزانه ۱۰، ۱۲ یا ۱۴ مواد آرایشیمختلف استفاده می کنند. میزان مواد سمی به کارگرفته شده در این مواد روی هم جمع میشود و به مقدار خطرناک می رسد.”
شبان اوکانر به مصرف کنندگان مواد بهداشتی و آرایشی توصیه می کند پیش از خریداریاین محصولات، فهرست ترکیبات آنها را به دقت مطالعه کنند.
او می گوید در خیلی از موارد می توان به سراغ جایگزین طبیعی محصولات آرایشیشیمیایی رفت. به عنوان مثال می توان به جای کرم مرطوب کننده از روغن زیتون استفادهکرد.
خانم اوکانر ادامه می دهد: “یادمان باشد ساده بودن بهتر است. مجبور نیستیم از دهها محصول آرایشی استفاده کنیم.”