PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روز ظهور در روايات



mozhgan
11-05-2011, 06:45 PM
سوال :
با عرض سلام
بنده در کتابی مشاهده کردم که زمان ظهور آقا روز جمعه و روز عاشورا و روز عید نوروز می باشد. می خواستم بدانم که این مطلب تا چه حد صحت دارد و اگر درست است با توجه به این که این سه موعد با حساب سریعی که بنده کرده ام شاید نزدیک به 30 سال دیگر باشد. این مطلب نیز چگونه است. با تشکر

پاسخ :
با سلام،
دوست محترم؛
روایات در این زمینه مختلف است. در برخی از نوروز به عنوان آغاز قیام یاد شده است. در برخی از احادیث دیگر روز عاشورا در روز قیام ذکر کرده اند و روایاتی هم روز جمعه را معین ساخته اند.
اما در هم زمانی ایام مذکور اشکالی به نظر نمی رسد و یکی شدن آن ها امکان دارد. از نظر سندی احادیث در بردارنده ایام مذکور مشکلی ندارند، اما تعیین روزی که در بردارنده چنین تقارنی باشد، لازمه اش تعیین کردن وقت خاصی برای ظهور است که از آن در روایات شدیدا نهی شده است.

پس می بایست راه حل دیگری را بیان داریم و آن عبارت است از امکان بداء در چنین تقارنی و اینکه اصلا شرایط چنین تقارنی را لحاظ نکنیم، بلکه بگوئیم امکان دارد که روز قیام یکی از ایام ذکر شده باشد، نه جمع همه آن ها ...!
لذا در روایات می خوانیم که امر ظهور حضرت مهدی (عج) به طور ناگهانی خواهد بود و با توجه به روایاتی که ما را از مشخص کردن زمان خاص باز می دارد، باید گفت: با معین نکردن وقت خاص، روحیه امید و حیات در جامعه دمیده خواهد شد، زیرا در هر لحظه احتمال ظهور حضرت داده می شود.

به هر حال تعیین وقت خاص برای ظهور صحیح نمی باشد و آنچه در روایات پیرامون روز ظهور ذکر شده است، قابل بداء است. (بحارالانوار، ج 52، ص 106)
یعنی در این روزهایی که اعلام شده احتمال تغییر وجود دارد...