PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : با آنكه باور مذهبي داريم چرا دچار.......

mozhgan
11-05-2011, 05:48 PM
با آنكه باور مذهبي داريم، بسيار اوقات دچار حالتهاي گوناگون، مثل خستگي‏ها، وازدگي‏ها مي‏شويم. چگونه ارزيابي مي‏كنيد؟
پاسخ : در دعاي ابو حمزه ثمالي كه در ماه مبارك رمضان خوانده مي‏شود نكاتي نهفته است كه مي‏تواند پاسخ بخشي از سؤالات باشد، در رابطه با تغيير حالات و شاداب و خستگي كه در وجود انسان پيش مي‏آيد، امام سجاد«عليه السلام» در اين دعا مطالبي دارد از خستگي و تغيير حالات و... به طور طبيعي انسان پس از توجّه و شناخت و حركت ناچار به حالتي مي‏رسد كه خسته مي‏شود و احساس مي‏كند كه رها شده و تنهايش گذاشته‏اند نمازش خالي است و روحش بي‏جواب و صدايش محروم، مي‏توان اين حالت را در خود دوستاني كه تازه راه افتاده‏اند و با شور دويده‏اند ديد، بعضي‏ها به اين حالت بي‏اعتنا مي‏شوند و فراري و بعضي‏ها با آن درگير مي‏شوند و خسته، بعضي‏ها با اين و آن مي‏گويند و جواب مي‏خواهند، امّا بعضي‏ها كه مي‏توانند از بدها خوب استفاده كنند و در بن‏بست‏ها راه بسازند بهره برمي‏دارند و از همان حالت‏ها كه يافته‏اند طبيعي است به حركت‏هاي بيشتري مي‏رسند اينها اين حال را، اين خستگي را با دوست در ميان مي‏گذارند به جاي اينكه در زير آوار خستگي بميرند و يا به خودكشي بينديشند و يا به بازگشت و فرار رو بياورند آن را با يار مي‏گويند پس بهتر است با احساس غربت پيوند به خداوند تبارك و تعالي پيدا كنيم كه در دعاي كميل اميرالمؤمنين علي«عليه السلام» مي‏فرمايد: «الهي من لي غيرك» من غير تو چه كسي دارم، از او كمك بخواهم و بدانم اوست كه مي‏تواند در همه امور ياور ما باشد و اوست آگاه به مصلحت و خير و شر امور، هر چه از او رسد نيكوست و بايد بدانيم كه نبايست هميشه تقدير ما به آنچه مورد خواست و خوشايند ماست رقم بخورد كه تفاوت است بين خوشي و خوبي كه ما بايد به دنبال خير و خوبي باشيم هر چند با حالات ما سازگار نيست و عمل به تكاليف الهي را سرمشق خود قرار دهيم هر چند سخت و ناگوار باشد كه كسي كه از او ايمان بطلبد و مزه شيرين ايمان را بچشد هيچگاه از او جدا نمي‏گردد. اصلاً مؤمن تا مرحله تثبيت دچار فراز و نشيب است و امّا كافر است كه يك جور باز مي‏آيد و در كفر پيش مي‏رود. مطالعه اين حالات خود، جالب و آشنا كننده به ضعفها است. ثبات به تدريج حاصل مي‏شود. عواملي براي به دست آوردن ثبات در دين ذكر شده، قرائت قرآن، انفاق، دعا، تفكر. در اين موارد مداومت لازم است.