PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : راهكارعملی برای رشد اعتماد به نفس



mozhgan
11-05-2011, 03:52 PM
راهكار های عملی برای رشد احساس كرامت و اعتماد به نفس می تواند توجه به نكات زیر باشد :

1. استعدادهاى خود را هر چه بیش‏تر بشناسید.
شناخت استعدادها و قابلیت‏هاى خویش مى‏تواند در كسب اعتماد به نفس مفید واقع شود و انسان را از دام نومیدى رها سازد. بدین منظور، استعدادها و توانمندى‏هاى مختلف علمى، ورزشى، هنرى، كلامى و خویش را یادداشت كنید و هر روز آن را براى خود بخوانید.

2. بر توانایى‏ها و موفقیت‏هاى گذشته‏تان تكیه كنید.
باید بر توانایى‏هاى خویش تكیه كنید و ضمن مرور موفقیت‏هاى گذشته، آن‏ها را در كانون تمركز و توجّه خود قرار دهید.

3. گذشته ناموفق و شكست‏ها را فراموش كنید.
اگر تصورى نامطلوب از گذشته دارید، به دست فراموشى سپارید. تصور نامطلوب اجازه نمى‏دهد به تغییرات خویش پى برید و حقیقت كنونى‏تان را دریابید.

4. خود را مثبت ارزیابى كنید.
درباره خویش مهربان باشید و شخصیت تان را با دید مثبت ارزیابى كنید. در شایستگى خویش تردید نكنید و خود را با صفات خوب تفسیر كرده، در انجام كارها توانا بدانید.

5. ریسك كنید.
روى تجربیات جدید، با دید یادگیرى بیش‏تر فعالیت كنید و از شكست نهراسید. چنانچه این گونه عمل كنید، امكانات جدیدى براى شما فراهم مى‏آید و حس خویشتن پذیرى‏تان تقویت مى‏شود.

6. از خواهش‏هاتان بكاهید.
عزّت و سربلندى انسان در گرو عدم درخواست‏هاى مكرّر از دیگران است. تا مى‏توانید به خود متكى باشید و به آنچه هستید و دارید، اكتفا كنید تا اعتماد به نفس بیش‏تر به دست آورید.

7. خود را با دیگران مقایسه نكنید.
هرگز خود یا موفقیت‏هاتان را با دیگران مقایسه نكنید. همواره به رقابت با خویش بپردازید زیرا هر كس از شرایط و امكانات خاص خود برخوردار است.

8. ارتباط با خدا را حفظ و تقویت كنید.
مهم‏ترین روش كسب اعتماد به نفس، ارتباط با خداوند ونیایش با او است. وقتى بتوانید حضور در محضر خالق هستى و كمال مطلق را احساس و به او تكیه و اعتماد كنید و بزرگى‏اش را دریابید و به او بپیوندید، به بزرگى شخصیت خویش واقف خواهید شد. بنابراین، در نمازها حضور قلب بیش‏تر پیدا كنید و خود را با ذات اقدس الهى مرتبط بدانید.

9. از هدف هاى كوچك و متوسط شروع كنید.
یكى از علل شكست هاى مكرر افراد كه منجر به احساس خودكم بینى و از دست دادن اعتماد به نفس مى شود، در نظر گرفتن هدف هاى بزرگ و دست نیافتنى است. چنانچه در مثال گفته اند: سنگ بزرگ نشانه نزدن است. براى این كه به خودباورى و اعتماد به نفس برسیم، لازم است ابتدا از هدف كوچكتر شروع كنیم تا با دست یافتن به هدف و چشیدن طعم موفقیت، اعتماد به نفس و احساس خودارزشمندى در ما تقویت شود.