PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : هیدروژل های مورد استفاده در کشاورزی



afsanah82
11-03-2011, 10:34 AM
هيدروژل (سوپر جاذب آب)

(خاک ژله ای)


استفاده از هيدروژل هاي سوپر جاذب ، جديدترين شيوه آبياري مي باشد.اين مواد پليمري آب انبارهاي مينياتوري هستند که قابليت جذب مقادير آب و محلولهاي آبي را دارا مي باشند ، بطوريکه حتب تحت فشار ، آب را چندين مرتبه جذب نموده و هنگام نياز گياه ، به راحتي آب را از طريق ريشه در اختيار آن قرار ميدهد.
مزايا:
1-برخورداري از سرعت و ظرفيت زياد جذب آب تا چند درصد برابر وزن خود
2-کاهش مصرف آب آبياري و افزايش فواصل زماني آبياري تا بيش از 50 درصد
3-افزايش بازده جذب آب ناشي از بارندگي هاي پراکنده
4-افزايش عملکرد گياه و بازدهي محصول
5-افزايش ظرفيت نگهداري آب در خاکهاي سبک و حل مشکل نفوذپذيري در خاک هاي سنگين
6-جلوگيري از شويش کودهاي محلول در آب و آلودگي آبهاي زير زميني
7-بهبود ميزان هوادهي و زهکشي خاک به علت تغيير حجم مداوم
8-فراهم ساختن امکان کشت گياه و حفظ آب و کود در سطوح شيبدار و مناطق بياباني
9-کاملاً خنثي و غير سمي محصولات :
1-هيدروژل هاي سوپر جاذب مورد استفاده در کشاورزي
2-هيدروزل هاي رنگي
3-هيدروزل هاي سوختي
4-برف مصنوعي


هیدروژل ها آبدوست‌اند که ضمن برخورداري از سرعت و ظرفيت زياد جذب آب ، به مثابه آب انبارهاي مينياتوري عمل کرده و در موقع نياز ريشه ، به راحتي آب و مواد غذايي محلول در آب را در اختيارريشه گياه قرار مي‌دهند. مقدار آبي که در خاک ذخيره مي‌شود به ظرفيت نگهداري رطوبت خاک نيز بستگي دارد.
پليمرهاي سوپر‌آب ضمن بالا بردن ظرفيت نگهداري آب در خاکهاي سبک مي‌توانند مشکل نفوذناپذيري خاکهاي سنگين و مشکل شويش سريع کودها وآلودگي آبهاي زيرزميني را نيز مرتفع کنند. اين سوپرجاذبها از آنجاکه با جذب سريع آب به ميزان صدها برابر وزن خود به ژلي با دوام زياد تبديل مي‌شوند ، در کشاورزي و باغباني ، جنگلکاري ، فضاي سبز و نيز در تثبيت بيولوژيکي شنهاي روان ، کنترل فرسايش خاک و کويرزدايي از جايگاه ويژه‌اي در دنيا برخوردارشده‌اند.
با اينکه سوپرآب ، تحت فشار هم قادر به نگهداري آب جذب کرده خود است ، به‌محض نياز ريشه ، آب را به سهولت در اختيار آن قرار مي‌دهد. سوپرآب با جذب سريع آب و حفظ آن ، بازده جذب آب ناشي از بارندگيهاي پراکنده را بالا برده و در صورت آبياري خاک ، فواصل آبياري را نيز افزايش مي‌دهند. مقدار اين افزايش به شرايط فيزيکي خاک ، آب و هواي منطقه و ميزان مصرف سوپرجاذب در خاک ، بستگي دارد. استفاده از سوپرآب در کاشت نشاء و نهال ، تنشهاي رطوبتي را از بين برده و به سازگاري نباتات کاشته شده با محيط کمک مي‌نمايد.
با توجه به pH نزديک به خنثاي سوپرآب که بين 6 تا 7 است ، اثر سوء بر خاک نداشته و هيچگونه سميتي نيز ندارد. اين سوپرجاذبها پس از 3 تا 5 سال ، بسته به نوع آن و ترکيب خاک ، توسط ميکروارگانيسمها تخريب مي‌شوند و لذا آلودگي زيست‌محيطي ايجاد نمي‌کنند. علاوه بر نگهداري آب ، سوپرآب به علت تغيير حجم مداوم (انبساط به هنگام تورم و انقباض به هنگام از دست دادن آب) ميزان هوا را در خاک افزايش مي‌دهد.
از مزاياي هیدروژل مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:
۱- استفاده بهينه از آب (تا 50 درصد صرفه‌جويي درمصرف آب کشاورزي)
۲- استفاده بهينه از کود و سموم شيميايي و پيشگيري از آلودگي آبهاي زيرزميني
۳- جلوگيري از تنش‌هاي ناشي از نوسانات رطوبتي
۴- امکان کشت در مناطق بياباني و کمک به بيابان‌زدايي و تثبيت شنهاي روان
۵- امکان کشت در سطوح شيب‌دار
۶- پرورش و انتقال نهال با تلفات بسيار اندک
۷- استفاده در بسترهاي کشت قارچ و هيدروپونيک
http://www.udel.edu/PR/UDaily/2008/jul/CF001542-detail.jpg