PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : وظايف منتظران امام زمان (عج) چيست



mozhgan
11-02-2011, 01:55 AM
وظايف منتظران امام زمان (عليه السلام) چيست...؟!

نكات ذيل برگرفته از روايات مي باشد و به عنوان وظايف شيعيان و منتظران واقعي حضرت مهدی (علیه السلام) در عصر غيبت مي باشد كه خدمتتان عرض مي شود.
مرحوم سيد محمد تقي موسوي (متوفي 1348 هـ ق) در كتاب شريف "مكيال المكارم" به هشتاد مورد از وظايف منتظران اشاره فرموده اند. ما به طور اختصار به برخي از آن ها اشاره مي كنيم:

1ـ دعا براي امام زمان (عجل الله فرجه) و برای خود ،برای نیل به معرفت حضرت؛
که ائمه هدي (عليهم السلام) نيز همواره بر اين مهم تكيه داشته اند.
امام صادق(عليه السلام) دعايي به "زراره" تعليم كرده و مي فرمايند : «... اگر زمان غيبت را درك كردي چنين دعا كن: " اللهم عرفني نفسك فإنك إن لم تعرفني نفسك لم أعرف نبيك. اللهم عرفني رسولك فإنك إن لم تعرفني رسولك لم أعرف حجتك. اللهم عرفني حجتك فإنك إن لم تعرفني حجتك ضللت عن ديني" ... .
همچنين دعاهاي ديگري كه در كتب ادعيه و زيارات بدان اشاره شده، خصوصا دعاي معروف " اللهم كن لوليك الحجه ابن الحسن " كه بحمدالله در بين جامعه شيعه بسيار معروف و مشهور است.

2- شناخت صفات و سيره امام عليه السلام؛
بديهي است كه يك عاشق دلباخته امام و يك منتظر حقيقي بايد بداند كه محبوبش از چه صفاتي برخوردار بوده و چه سيره و روشي را در زندگي و ساير شئونات آن دارد.
در اين راستا، مطالعه آيات و روايات فراواني كه در ارتباط با وجود مقدس حضرت بقيه الله الاعظم (عجل الله فرجه) بيان شده، بسيار سودمند است.

3- رعايت ادب در همه موارد؛
امامي كه واجب الاطاعه و حجت خدا بر تمامي اهل زمين است، نامش محترم و يادش بسيار گرامي است.او پيشواي همه و چشم بيناي خدا در بين مخلوقات اوست. روزي اهل زمين به يمن وجود اوست و هر كس كه به مرتبه اي از مراتب كمال مي رسد ، از پرتو عنايات حضرت حق است كه از مسير امامت به ما رسيده است.

4- عشق و علاقه نسبت به حضرت؛
سيدعبدالكريم كفاش، هفته اي يك مرتبه به محضر آن حضرت مشرف مي شد. او در ري در جوار حضرت عبدالعظيم حسني مي زيست. در يكي از تشرفاتش، حضرت از او مي پرسند: سيدعبدالكريم! اگر ما را نبيني چه خواهد شد؟ پاسخ مي دهد: آقا حتما مي ميرم. حضرت در پاسخ فرمودند: " اگر چنين نبودي ما را نمي ديدي."

5- علاقه مند كردن ديگران به امام زمان (عجل الله فرجه)؛
طبيعي است كه هر كس به چيزي علاقمند باشد ، درصدد تبليغ و ترويج آن برآمده و آن را به ديگران معرفي خواهد كرد، چه رسد به اينكه وجود مقدس خاتم الاوصيا (عجل الله فرجه) باشد.

6- انتظار فرج؛
امام صادق (عليه السلام) فرمودند: " بخشي از ويژگيهاي ائمه (عليهم السلام) عبارت از تقوي، پاكدامني و خيرخواهي ... و صبر در انتظار فرج است."(منتخب الاثرص 498)
در بسياري از روايات، پرفضيلت ترين اعمال، انتظار فرج دانسته شده است. (منتخب الاثر ص493)
در بسياري از احاديث در باب انتظار فرج بيان شده كه هر گاه يكي از منتظران حضرت به رحمت الهي رفت، چنانست كه در ميان سپاه امام و يا در ميان چادر (خيمه) حضرت به شهادت برسد.
در بعضي از روايات تعبير شده كه چنين شخصي مثل كسي است كه با رسول خدا (صلي الله عليه و آله)در برابر كفر جهاد كرده باشد.

7- اظهار علاقه وافر براي ملاقات با آن حضرت؛

8- ذكر فضایل و مناقب آنحضرت، و شركت در مجالس امام شناسي؛

9- صدقه براي سلامتي امام زمان (عجل الله فرجه)؛

10- بجا آوردن حج و عمره و زيارت مشاهد مشرفه به نيابت از امام؛
اعمالي كه به نيابت از امام زمان (عليه السلام) به جا آورده مي شود در واقع هديه اي از جانب عاشقان و شيفتگان به ايشان است.

11- استغاثه به وجود مقدس امام (عجل الله فرجه)؛
در بعضي از روايات از آن بزرگوار به "غياث المضطر المستكين" تعبير شده است.
توسل و استغاثه بر اهل البيت (عليهم السلام)، سيره دایمي بزرگان و صلحا و علما شيعه بوده و همواره به وجود مقدس ايشان توسل مي جسته اند.

12ـ تجديد بيعت با امام (عليه السلام)؛
براساس پاره اي از روايات، تجديد بيعت بعد از هر نماز واجب و يا در هر جمعه مستحب است.(مكيال المكارم و منتخب الاثر(
و در روايتي از امام صادق (عليه السلام) نقل شده كه " هر كس بعد از نماز صبح و بعد از نماز ظهر بگويد: "اللهم صل علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم"، نمي ميرد مگر آن كه حضرت را ببيند و بشناسد."(بحارالانوار، ج 86، ص 77، باب 39)

13ـ اجتناب از محارم؛
كسي كه منتظر واقعي است، بايد از آنچه كه امام زمانش كراهت و تنفر دارد، اجتناب نموده و هر عملي كه در تقرب او موثر است را به خاطر رضاي محبوب و ارتباط روحي با او انجام دهد.
مرحوم خواجه نصیر طوسي در "تجريد الاعتقاد" مي نويسد: " وجوده لطف و عدمه منا." يعني وجود حضرت لطف و عنايت بر ماست و غيبت ايشان به خاطر اعمال و رفتار بد ماست .
امام علي (عليه السلام) فرمودند:"زمين خالي از حجت خدا نيست، لكن خداوند متعال، خلقش را از اينكه حجت را بشناسند ، نابينا و محروم مي نمايد و اين به خاطر ظلمي است كه بر خودشان روا داشتند.»(بحارالانوار، ج51، ص113)

" ظلم و جور با بصيرت سنخيت ندارد، و كسي كه در كلاس گناه و معصيت بسر مي برد هم سنخ با اولياي خدا نيست. لذا ديده اش از شناخت حضرت نابيناست."
حضرت مهدي (عجل الله فرجه) در توقيعي چنين مي فرمايند: " فما يحبسنا عنهم إلا ما يتصل بنا مما نكرهه و لانوثره منهم " يعني محبوس نكرده ما را از دوستان، مگر خبرهاي ناگواري كه همواره از ناحيه آنان به ما مي رسد كه ناخوشايند است،درحاليكه ما آن كارها را از ايشان نخواستيم.(احتجاج طبرسي، ج2، ص322()

14ـ برائت از دشمنان خدا و اهل بيت (عليهم السلام)؛
امام هادي (عليه السلام) در زيارت شريفه جامعه مي فرمايند: " برئت الي الله عزوجل من اعدائكم و من الجبت و الطاغوت و الشياطين و حزبهم الظالمين" يعني به درگاه خداي عز و جل از دشمنان شما و همچنين از جبت و طاغوت و از شياطين و حزب ستمكار آنان بيزارم.(مفاتيح الجنان، زيارت جامعه كبيره)

این بود شمه ای از وظایف منتظران امام عصر علیه السلام ، اما یکی از مهمترین وظایف ما در عصر غیبت خوب زیستن و دین داری است ، چون ما منتظر امامی هستیم که جهان از او انتظار نیکی و خیر دارد ، لذا ما باید بیش از سایرین خود را شبیه به آن امام بزرگوار و متخلق به اخلاق ایشان نماییم.

چنانچه نیاز به توضیحات بیشتری داشتید در خدمت شما هستيم..
مشاوران شبکه امام مهدی علیه السلام مفتخر به پاسخگویی سوال های شما می باشند.