PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : پدر هوش مصنوعی جان مک کارتی، در سن ۸۴ سالگی درگذشت



mehraboOon
10-27-2011, 01:08 PM
http://www.gooyait.com/uploads/john_mccarthy.jpg


جان مک کارتی، مخترع زبان برنامه نویسی LISP مردی که اصطلاح “هوش مصنوعی” ابداع کرد، در سن ۸۴ سالگی درگذشت.




جان مک کارتی در سال ۱۹۲۷ متولد شد، دکترای تخصصی او در رشته ریاضیات بود.



وی در سال ۱۹۵۶ نه تنها عبارتی جدید را به واژه نامه عمومی افزود، بلکه بنیانگذار عصری کاملا جدید از تحقیقات در زمینه علوم رایانه ای شد. وی در سالهای بعدی موفق به ابداع زبان Lisp، یکی از تاثیرگذارترین زبانهای برنامه نویسی رایانه ای در جهان شد و در توسعه سیستمهای اشتراک گذاری زمان نقشی کلیدی ایفا کرد، سیستمی که بدون آن اینترنت مدرن به وجود نمی آمد.



زمانی که ابررایانه “دیپ بلو” در ماه می ۱۹۹۷ موفق شد قهرمان شطرنج جهان گری کاسپاروف را شکست دهد، این پیروزی به عنوان موفقیتی بزرگ برای هوش مصنوعی توصیف شد، اما جان مک کارتی، مردی که این اصطلاح را برای اولین بار خلق کرد و در توسعه هوش مصنوعی پیشگام شد، نظری متفاوت داشت، به اعتقاد او هوش مصنوعی هنوز راه طولانی را در پیش داشت.



http://www.gooyait.com/uploads/mccarthy_news.jpg


مک کارتی که برای چهار دهه در دانشگاه استنفورد مشغول به کار و مطالعه بود، در سال ۱۹۶۲ لابراتوار هوش مصنوعی استنفورد را پایه گذاری کرد. او در سال ۲۰۰۳ به شرکت گوگل پیوست تا در ساخت خودروهای خودکار این شرکت مشارکت داشته باشد.



بسیاری از متخصصان جان مک کارتی را اولین فردی می دانند که چاشنی محاسبات رایانه ای را به زبان ساده برنامه نویسی افزود و با این کار و ابداع زبان برنامه نویسی Lisp تاثیر بزرگی بر روی زندگی انسانها گذاشت.

مک کارتی برای کمک هایی که در زمینه هوش مصنوعی داشت ، جایزه تورینگ از انجمن ماشین آلات کامپیوتر در سال ۱۹۷۱ دریافت کرد.

گویا آی تی