توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سخنان اشوزرتشت { يسنا- هات}
sorna
10-26-2011, 01:23 AM
سخنان اشوزرتشت
اي جويندگان دانش راستين، اكنون آموزشها و پيامي را كه تا به حال شنيده نشدهاست براي شما آشكار خواهم ساخت. اين پيام براي كساني كه از روي تعاليم نادرست، جهان نيكي را تباه سازند ناگوار است، ولي براي دلدادگان «مزدا» خوشآيند و شاديبخش به شمار ميرود.
(يسنا 31 – بند 1)
چون تعاليم نادرست مانع از آن است كه راه بهتر را آشكارا ديده و برگزينند، بنابراين خداوند جان و خرد براي شما رهبري برگزيد تا زندگي كردن برابر آيين راستي را به هر دو گروه «نيكان و بدان» بياموزم.
(يسنا – هات 31 – بند 2)
پروردگارا، در پرتو فروغ مينوي به ما چه خواهي بخشيد؟ آيا آن سعادتي كه در پرتو راستي و پاكي به دست ميآيد و به همه وعده شده، كدام است؟ در مورد دانايان چه فرماني رفتهاست؟ اي خداوند خرد مرا از تمام اين حقايق آگاه ساز و با گفتار الهامبخش خود مرا روشن كن تا همه مردم را به آيين راستي راهنمايي كنم.
(يسنا – هات 31 – بند 3)
پروردگارا؛ دو بخشش «رسايي و جاوداني» مردم را به فروغ معنوي و آگاهي دروني خواهدرسانيد. در پرتو نيروي اراده، منش پاك، راستي و پاكي، عشق و ايمان به خدا، زندگاني پايدار و نيروي معنوي افزايش خواهديافت. اي خداوند خرد، در پرتو اين فروزگان بر دشمنان فيروزي توان يافت.
(يسنا – هات 34 بند 11)
sorna
سخنان اشوزرتشت/ بخش دوم
اي اهورامزدا شخص خردمند و هوشيار و كسي كه با منش خويش حقيقت را درك ميكند، از قانون ايزدي آگاه است و با نيروي معنوي از راستي و پاكي پشتيباني ميكند و گفتار و كردار خود را جز به راستي نخواهد آراست و در راه گسترش راستي گام برخواهد داشت. چنين شخصي نسبت به تواي مزدا وفادار و شايستهترين يار و ياور مردم به شمار خواهدرفت.
(گاتاها- هات 31 بند 22)
اهورامزدا كه از روي دانش و منش نيك بر جهان سروري ميكند، در پرتو توان جاوداني خويش چنين الهام ميبخشد: عشق و مهر پاك (آرميتي) را كه با اشاي تابناك (پارسايي) يار و همگام است، براي شما برگزيدهام. بشود كه از آن خود سازيد.
(گاتاها- هات 32 – بند 2)
گمراهان بتپرست همه از تبار و نژاد سيهدلان و كژ منشانند. كساني كه از آنها پيروي كنند و احترام گذارند آنها نيز از تبهكارانند.
كردار فريبكارانه و رياكاريهاي آنها از دروغ و خود ستايي سرچشمه گرفتهاست. از اين رو در سراسر گيتي به بدنامي شناخته ميشدند و مورد تنفرند.
(گاتاها – هات 32 – بند 3)
شخص گناهكار و گمراه ممكن است چندي با كردار زشت خويش شهرت و آوازهاي بهدست آورد ولي اي هستي بخش، تو از روي خرد و حكمت خويش همه چيز را آگاهي و نسبت به انگيزه هر كس داوري خواهيكرد. اي خداوند خرد به راستي در پرتو سروري آسماني تو بيگمان آيين جاوداني اشا (پارسايي) و راستي همهجا حكمفرما خواهدگشت.
(گاتاها – هات 32 – بند 6 )
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش سوم
آنگاه ترا مقدس شناختم اي مزدااهورا: هنگامي بود كه ترا نخستين بار در كار آفرينش جهان ازلي ديدم. هنگامي بود كه براي كردار و گفتار زشت، سزاي زشت و از براي كردار و گفتار نيك، پاداش نيك در روزهاي واپسين مقرر داشتي.
آنگاه ترا مقدس شناختم اي مزدااهورا: هنگامي بود كه وهومن (فرشته نيكانديشي و خرد) به سوي من شتافت و از من پرسيد تو كيستي؟ پاسخ دادم منم زرتشت و تا به اندازهاي كه تاب و توان دارم دشمن واقعي دروغپرست و يار و ياور نيرومند دوستداران راستي خواهم بود و از اين راه است كه به كشور جاوداني بيكران تو توانم رسيد و هميشه اين چنين ترا ستاينده و سرودگو خواهم بود اي مزدا.
آنگاه ترا مقدس شناختم اي مزدااهورا: هنگامي بود كه وهومن به سوي من آمده و من نخستين بار از آيين تو تعليم يافتم. هرچند كه رسالت من در ميان مردمان مايه رنج من باشد، اما به جا ميآورم زيرا تو آن را بهترين دانستي.
(يسنا – هات 43)
اي خداوند خرد- آسايش و خوشيهاي زندگي كه بوده و هست و خواهدبود همه از تست، پروردگارا؛ از روي مهر و كرم خويش آنها را به ما ارزاني دار و از پرتو منش پاك و نيروي معنوي و راستي و درستي ما را با خوشبختي جاوداني همقرين ساز. (يسنا- هات 33 بند 1)
اي پروردگارا؛ براي برخورداري از شادماني و خوشبختي مرا توانايي ببخش تا با نيروي معنوي و منش پاك و مهرورزي به ديگران و دلي روشن به درك راستين تو نايل آيم. (يسنا هات 33 بند 13)
اي مزدا؛ رفتار و گفتارنيك و پرستش بي ريايي كه از پرتو آنها مردم از بخشايش جاوداني و پارسايي و نيروي معنوي و رسايي برخوردار ميگردند، همه را نخست به تو اي خداوند هستيبخش پيشكش ميكنيم. (يسنا هات 34 بند 1)
پروردگارا؛ مرد نيكانديش و پارسايي كه روانش با راستي همگام است تنها به تو ميانديشد و كردارنيك خود را به تو نياز ميكند. اي اهورامزدا بشود كه نيايشكنان و سرود ستايش گويان به تو نزديك شويم. ( يسنا – هات 34 بند 2 )
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش چهارم
ايدون من و روان آفرينش هر دو با احترام و دستهاي برافراشته اهورا مزدا را ستايش كرده و از او خواستاريم كه هرگز به نيكوكاران و پارسايان و رهبر آنها گزندي نرسد و از هجوم دشمنان و بدكاران در امان باشند. (يسنا – هات 29 بند 5)
اي اهورا از آن تواست عشق و مهرورزي، از تواست خرد مينوي جهان آفرين، اي خداوند جان توبه بندگان خويش نيروي اختيار نيك و بد بخشيدي تا اين كه راهي برگزينند كه راهنماي دانا بدان گرويده و يا آن كه رهبر ناراست و غير واقعي نشان دادهاست!؟
(يسنا – هات 31 بند 9)
اي خداوند هنگامي كه در روز ازل جسم و جان آفريدي و از منش خويش نيروي انديشيدن و خرد بخشيدي، زماني كه به تن خاكي روان دميدي و به انسان نيروي كار كردن و سخن گفتن و رهبري كردن عنايت فرمودي، خواستي تا هر كسي به دلخواه خود با كمال آزادي راه زندگي خود را برگزيند. (يسنا – هات 31 بند 11)
دانا بايد از دانش خويش نادان را آگاه سازد، نشايد بيش از اين نادان گمراه بماند.
(يسنا – هات 31 بند 17 )
اي اهورا به روان جهان تاب و توانايي بخش، از راستي و پاك منشي نيرويي برانگيز كه آشتي و آسايش در جهان برقرار شود. آري اي مزدا من دريافتم كه آن را تواني برانگيخت.
(يسنا – هات 29 بند 10 )
كسي كه پاسبان و نگهبان سعادت بشر است، كسي كه هميشه بيدار و هوشيار، آفريدگان مزدا را پاسباني ميكند، كسي كه خلق خدا را با ديده باز نگهباني ميكند، كسي كه سراسر جهان را از تيرگي و ناآرامي با سلاح آخته پاسداري ميكند، ميستاييم.
(سروش يشت ها دخت)
sorna
10-26-2011, 01:24 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش پنجم
اي اهورامزدا من كه زرتشت هستم از تو درخواست ميكنم كه به من و روان آفرينش تاب و توانايي بخشي از پرتو راستي و پاكمنشي بتوانيم آرامش و آسايش جهان را فراهم سازيم. (آنگاه روان آفرينش رهبري اشوزرتشت را پذيرفته گويد) بنابراين اي مزدا با خواستهات خشنود و خورسندم و زرتشت را به عنوان شايستهترين مرد به رهبري خود ميپذيرم.
يسنا 29 بند 10
آنگاه زرتشت ميگويد: اي مزدا به من نيروي راستي و پاكمنشي و شجاعت روحي عطا فرما تا مردم جهان و انجمن موبدان مرا به آساني بپذيرند و جهانيان تعليم مرا دريابند. براي اين كار تنها چشم اميدم به ياري و پشتيباني توست.
يسنا 29 بند 11
با دستهاي برافراشته به سوي تو اي مزدا و با فروتني كامل پيش از همه چيز خواستارم كه بهرهاي از خرد مقدس خود را به من عطا فرمايي تا به همراهي درستي كردار و ضمير پاك بتوانم خوشبختي روان آفرينش (همه جهانيان) را فراهم سازم.
يسنا 28 بند 1
اي اهورامزدا بشود كه با انديشهنيك به تو نزديك شوم و با پيروي از قانون اشا به ارزشهاي مادي و معنوي خود پي برم تا بدينوسيله دينداران را به سراي روشني و خرمي و زندگي نيك هر دو جهان رهبري كنم.
يسنا 28 بند 2
من اين سرودهاي ستايش خود را آن سان كه پيش ازين كسي نسروده نثارت ميكنم اي اهورا – اي روان راستي و اي نيكانديش واقعي- از تو درخواست ميكنم تا در جهان نيروي فناناپذير معنوي تجلي نمايد. اينك كه تو را با ستايش خود فراميخوانم بسويم شتاب و مرا از خوشبختي و كاميابي واقعي برخوردار ساز.
يسنا 28 بند 3
هنگامي كه با منش پاك ترا با سرودهاي ستايش فراميخوانم آگاهم كه مرا براي رهبري روان مردم جهان گماشتهاي و از پاداشي كه تو اي مزدا اهورا براي كردارنيك ميبخشي خبر دارم و آمادهام تا زماني كه مرا تاب و تواناييست به مردم بياموزم كه به سوي راستي راه پويند.
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش ششم
ای مزدا به سوی من آی و مرا از بخشش منش پاک و راستی برخوردار ساز تا به وسیله آموزش آیین مقدست گمراهان و بدکاران را به راه راست رهبری کنم و بر دشمنی بدخواهان چیره شوم.
یسنا 28 بند 6
• ای اهورامزدا مبادا هرگز کار ناشایستی از من سرزند که مورد خشم تو قرار گیرم. ای راستی و ای اصل پاک منشی پیوسته می کوشم تا تورا بستایم. ای کسی که آرزوهای ما را بر میآوری، تو را از ته دل درود میگویم، چه میدانم نمازی که از روی ایمان و اعتقاد کامل انجام شود به درگاهت پذیرفته خواهدشد، ای کسی که امید بهشت ما به سوی تواست.
یسنا 28 بند 9
• چون از راه نیایش درست میتوان به خدا که اصل راستی و پاک منشی است دست یافت، پس ای اهورامزدا با نیروی خرد و کلام خویش مرا آگاه فرما که در روز نخست این آفرینش چگونه صورت هستی به خود گرفت.
یسنا 28 بند 11
• اینک از برای کسانی که خواستار شنیدن حقیقت هستند سخن میگویم. این گفتار از سوی اهورامزدا سرچشمه راستی و نیکاندیشی است و هر که دانا و هواخواه راستی باشد باید به آن گوش کند، زیرا تنها با پیروی آن میتوان به سرای درخشان فردوس راه یافت.
یسنا 30 بند 1
ای مردم گفتارنیک دیگران را بشنوید و با اندیشه روشن در آن بنگرید و میان نیک و بد را خود داوری کنید. زیرا پیش از این که فرصت از دست برود، هر مرد و زن باید به شخصه راه خود را برگزینند. بشود که به یاری خرد اهورایی در گزینش راه نیک کامروا شد.
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش هفتم
ای مزدا، هنگامی که تو را با نیروی خرد و اندیشه ژرف جستجو کردم و با دیده دل به تو نگریستم، دریافتم که تویی سرآغاز و سرانجام همه چیز. تویی سرچشمه خرد و اندیشه و تویی آفریننده راستی و تویی داور نیک همه کردار مردمان جهان.
یسنا 31 بند 8
کسانی که از روی رسایی اندیشه و کردارنیک خود به اهورامزدا گروند، از بخشش کمال واقعی و جاودانی و راستی و پاک منشی و نیروی معنوی برخوردار شوند. چنین کسانی از دوستان و هواخواهان اهورا به شمار خواهند آمد.
یسنا 31 بند 21
ای مزدا هنگامی که در روز نخست با خرد خویش به کالبد ما جان بخشیدی و به ما نیروی اندیشه و قوه تمیز نیک از بد دادی، از آن روزها در تن خاکی ما جان و روان دمیدی و به ما اراده و نیروی گفتار و کردار ارزانی داشتی، خواستی که هرکس بنا به اراده خود و با آزادی کامل راهی را که خود صلاح میداند، برگزیند.
یسنا 31 بند 11
نیکی پاداش گزینندگان راه نیک و بدی پادافره گزینندگان راه بد است. از این دو راه آن که نیک اندیش و در پیشبرد نیکی کوشا است راه رستگاری را اختیار کند و آن کسی که بداندیش و کاهل و تن پرور است، راهی را بر میگزیند که جز از رنج و سختی بهرهای نبرد.
یسنا 31 بند 10
ای اهورامزدا تویی آفریننده جهان مادی و خرد مینویی و تویی که به مردم جهان اختیار انتخاب راه نیک و بد دادی تا بنا به میل خود یا به سوی رستگاری شتابند یا به گمراهی گرایند.
یسنا 31 بند 9
sorna
سخنان اشوزرتشت/ بخش هشتم
آن دو گوهر همزادی که در آغاز در اندیشه آدمی پدیدار گشتند، یکی «سپنتامینو» یعنی نیکی در اندیشه و گفتار و کردار و دیگری «انگره مینو» یعنی بدی در اندیشه و گفتار و کردار است. از میان این دو، دانا نیک را بر میگزیند و نادان بد را.
یسنا 30 بند 3
هنگامی که این دو گوهر همزاد به هم رسیدند، هستی و نیستی و حرکت و سکون پدیدار شد و تا هستی برقرار است، بدترین زشتی و مرگ بهره پیروان بدی و بهترین هستی و نیکی پاداش پیروان خوبی است.
یسنا 30 بند 4
از میان این دو گوهر، نادان زشتگرا به زشتترین کردار گراید و خردمند نیکگرا که پیوسته خواستار نیکی و خشنودی پروردگار است، کردارنیک را که با خرد مینویی و ایزدی آراسته است، اختیار کند.
یسنا 30 بند 5
از میان این دو گوهر هواخواهان دروغ چون نمیتوانند نیک را از بد تمیز دهند در هنگام مشورت با یاران بد دیو فریب فرار رسد و آنان را به گزینش زشتترین ادیشه وا دارد. سپس برای انجام کردار زشت ناگزیر به سوی خشم و زور روی آورند و بدین وسیله زندگی آدمیان را به تباهی کشانند.
یسنا 30 بند 6
کسانی که از نیروی خرد ایزدی و نیکاندیشی و راستی برخوردار باشند و فرشته مهر و محبت در وجود آنان راه یافتهباشد، در انتخاب راه نیک کامیاب شوند و به پاداش آن در دو جهان بهره نیک یابند.
یسنا 30 بند 7
sorna
10-26-2011, 01:25 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش نهم
ما خواستاريم از زمره كساني باشيم كه جهان را به سوي پيشرفت و آباداني و مردم را به سوي راستي و پارسايي رهنمايند. بشود كه مزدا ما را ياري فرمايد تا با نيروي انديشه و دل (عقل و عاطفه) به سرچشمه دانايي پي بريم.
يسنا ٣٠ بند ٩
هنگامي كه كيفر اهورايي براي گناهكاران فرا رسد و بدان به كيفر زشت خود رسند، جهان را نيروي پاكمنشي فرا خواهد گرفت. آنگاه با پيروي راه ايزدي در پايان، بدي به دست نيكي شكست خواهد خورد و دروغ به بند راستي در خواهد آمد.
يسنا ٣٠ بند ٨
هنگامي كه بدكرداران به سزاي زشت خود رسند، آنگاه از كردار خود پشيمان ميشوند و انديشه و دل آنان به سوي نيكي خواهد گراييد. آنگاه اشا و خرد پاك به ياري آنان ميشتابد و در پيمودن راه درست به آنان كمك خواهند كرد.
يسنا ٣٠ بند ١٠
اي مردم اگر از قانون ازلي كه مزدا برقرار داشته آگاه ميشديد و از خوشي و پاداش نيك راستي و رنج و پادافراه زشت كژي در اين جهان و سراي ديگر باخير ميشديد، آنگاه كاري ميكرديد كه هميشه روزگارتان به خوشي بگذرد.
يسنا ٣٠ بند ١١
از آنجايي كه برگزيدن بهترين راه براي مردم كار دشواريست، من كه زرتشت هستم براي رهبري شما برگزيده شدهام. رهبري كه اهورامزدا گواه راستي و درستي گفتار اوست. باشد كه همه برابر آيين مقدس مزدا زندگي كنيم.
يسنا ٣١ بند ٢
sorna
10-26-2011, 01:25 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش دهم
روان آفرينش ( يا روح مردمان جهان ) پيش از پيدايش اشوزرتشت از خرابي وضع جهان به درگاه خداوند به دادخواهي برخاسته گفت: پروردگارا براي چه مرا آفريدي؟ چرا به من پيكر هستي بخشيدي ؟ ستم و ستيزه و خشم و زور مرا به ستوه در آورده و براي من به جز تو پشت و پناهي نيست. از تو درخواست ميكنم كه برايم نجات بخشي فرستي تا زندگاني آسوده و خرميبه من بخشد.
يسنا ٢٩ بند ١
اي مزدا؛ تو خود از همه بهتر ميداني كه در گذشته چه كارهاي ناشايستي از بدكاران و هواخواهان آنان سرزده است يا در آينده سرخواهد زد. پس براي اين ماموريت بزرگ، يعني رستگاري مردمان، اراده تو برهر كه تعلق گيرد بدان خشنود و خرسندم .
يسنا ٢٩ بند ٤
بنابراين من كه روان آفرينش هستم با دست هاي برافراشته از تو خواستارم كه مبادا هرگز نيكوكاران دچار رنج و آزار شوند و به پارسايان و كارگران درست كار از سوي بدخواهان رنج و آسيب رسد، يا بر آن ها چيره شوند.
يسنا ٢٩ بند ٥
آنگاه اهورامزدا كه همه چيز را از خرد خويش در مييابد، خطاب به روان آفرينش گفت. چون تو درخواست نجات دهنده اي كرده اي كه مردم گيتي را وا دارد تا از روي قانون داد و راستي رفتار كنند، ازين روي من فره وهر زرتشت را براي رهبري جهان بر ميگزينم.
يسنا ٢٩ بند ٦
پس مزداي پاك كلام الهام بخش خود را به صورت سرودهاي اوستايي كه فرمان هايش سراسر بر راستي و درستي استوار است، از براي رستگاري جهانيان به زرتشت سپرد و او را مامور رهبري مردم جهان ساخت.( آنگاه روان آفرينش پرسيد) پس اي اهورامزدا چنين رهبر نيك منش را چه وقت براي رستگاري من خواهي فرستاد؟
يسنا ٢٩ بند ٧
( اهورامزدا پاسخ ميدهد) يگانه كسي كه آيين مقدس را پيروي كرده و انديشه راستين خواهد گستراند، زرتشت اسپنتمان است. پس براي پيشبرد كارش ما به او زباني سخنور و گفتاري دلپذير خواهيم بخشيد.
يسنا ٢٩ بند ٨
آنگاه زرتشت گويد: اي مزدا به من نيروي راستي و پاك منشي و شجاعت روحي عطا فرما تا مردم جهان و انجمن موبدان مرا به آساني بپذيرند و جهانيان تعليم مرا دريابند . براي اين كار تنها چشم اميدم به ياري و پشتيباني توست.
يسنا ٢٩ بند 11
sorna
10-26-2011, 01:26 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش يازدهم
بنابراين از همان آغاز هر كسي خواه طرفدار راستي يا دروغ، خواه دانا يا نادان بنابر نداي دل و انديشه خود عقيده خود را ابراز و آشكار ميسازد؛ ولي در عين حال خرد مقدس پيوسته آماده است تا آنان را كه در انتخاب راه سرگردان و در شك و ترديدند ، راهنمايي كند.
يسنا ٣١ بند ١٢
اهورامزدا از هر كار آشكار و نهان مردم آگاهست ؛ گناهان كوچك و بزرگ همه را با ديدهگان روشنبين خود ميبيند و پيوستههمه كارها را برابر قانون ابدي خويش پاداش و جزا ميدهد.
يسنا ٣١ بند ١٣
تنها اهورامزداست كه كيفر كارهاي مردم را در گذشته و حال و آينده به درستي خواهد داد. چه او براي هركار نيك يا بدي پاداش و سزايي مقرر داشته است و حساب همه كارها را در روز واپسين منظور خواهد داشت.
يسنا ٣١ بند ١٤ و ١٥
هر دانايي كه براي پيشبرد راستي در ميان باشندگان خانهها، شهرها و كشورها به تكاپوي راستي برخيزد، چنين كسي از هواخواهان اهورامزدا به شماراست.
يسنا ٣١ بند ١٦
هرگز به گفتار و آموزش دروغ پرست و گمراه گوش ندهيد؛ زيرا چنين كساني خانه و ده و شهر و كشور را به ويراني و تباهي كشانند. پس بايد باسلاح آنان را از خود دور سازيد.
يسنا ٣١ بند ١٨
اي مردم به گفتار دانايان و نيك انديشان گوش فرادهيد؛ زيرا راهنمايي و آموزش آنان درمانبخش روح و زندگي است . اي اهورامزدا چنين داناياني را به وسيله فروغ و نيروي خود زباني شيوا و گفتاري دلنشين بخش تا بتوانند در گسترش آيين راستين كامياب گردند. گرچه اي اهورامزدا تو خود با داوري درست خويش از ضمير همه آگاهي و پاداش و سزاي پويندگان راه راستي و دروغ را به خوبي خواهي داد.
يسنا ٣١ بند ١٩
كسي كه پيرو راستي است جايگاهش در سراي شادي و روشني خواهد بود، ولي دروغ پرست زماني دراز در سراي تاريكي با ناله و افسوس به سر خواهد برد. به راستي اين هر دو دسته پاداش و جزاي خود را به دست خود و با كردار خويش فراهم ميسازند.
يسنا ٣١ بند ٢٠
sorna
10-26-2011, 01:27 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش دوازدهم
هيچ يك ازاين گناهكاران از درس زندگي و نتيجه نيك كار و كوشش آگاه نيستند و از داوري و كيفر پروردگار بيخبرند. اي اهورامزدا تو تنها از فرجام كار اشخاص آگاهي و از واكنش گناه مردمان به خوبي باخبر هستي.
يسنا ٣٢ بند ٧
آموزگار دروغ تعاليم مقدس را تحريف ميكند و با آموزشهاي نادرست خويش اساس زندگي مردم را به هم ميريزد. چنين كساني همه را از بخشش گرانبهاي عقل و خرد و به كارگماردن انديشه درست و راست بازميدارند. اي مزدا از دست چنين كساني روحا« و قلباً» به تو پناه ميآورم.
يسنا ٣٢ بند ٩
چنين كساني آموزشهاي كتاب مقدس را كه ميگويد به زمين و نعمتهاي آن و به خورشيد حيات بخش و عناصر سودمند جهان به ديده احترام بنگريد، گفتاري پوچ و بيمعني ميشمارند و بدكرداران را پول و رشوه ميدهند تا نيك انديشان و رهروان راه راستي را بيازارند ، كشتزارها و خانه هاي آنان را ويران كنند و بر ضد پيروان راستي سلاح به كاربرند.
يسنا ٣٢ بند ١٠
چنين كساني پيوسته به نابودي زندگي مردم كوشند و مردان و زنان آزمند را با ثروت و مال جهان بفريبند و بدين وسيله آنان را از راه راست و درست منحرف كرده و با اين كارها انديشه پارسايان را پريشان و زندگي آنان را تباه سازند.
يسنا ٣٢ بند ١١
با اين آموزشها آنان مردم را از كردار نيك باز دارند وحيوانات را با فرياد شادي قرباني كنند و با گفتار گمراه كننده مردم را بفريبند و عدهاي را كه چون كوران با چشم و كران با گوشند، بدون توجه وترس از كيفر پروردگاري با آشوب و غوغا به جان خلق اندازند تا آنان با جور و ستم بر مردم سروري كنند.
يسنا ٣٢ بند ١٢
با هر نيرويي كه اين پيشوايان دروغين ديني خواسته باشند با منش زشت خود بر مردم سروري كنند، در پايان به تباهي زندگي خودشان خواهد انجاميد؛ ولي هر زماني كه اينان از كردار زشت خود پشيمان شوند و در پي پيام راستين برآيند، پيامبر او را پذيرفته و به سوي راستي هدايت خواهد كرد.
يسنا ٣٢ بند ١٣
دير بازيست كه اين گروه گمراه كننده (كاويها و كرپانها ) كه چشم و گوش خود را عمداً بر حقيقت بستهاند، از خيل هواخواهان دروغ ياري ميجويند تا به مردم بفهمانند كه با هديه گوشت گاو قرباني شده و آشام سكرآور (هوم) ميتوان تباهي و مرگ را از خود دور داشت.
يسنا ٣٢ بند ١٤
ولي سرانجام مردمان ستم ديده از اين دو دسته پيشوايان دروغين و اربابان بيدادگر به تنگآمده و با شورش بر عليه ستمگران آنان را منكوب و نابود كرده تن و روان خود را در هر دو جهان آزاد و رستگار خواهند ساخت.
يسنا ٣٢ بند ١٥
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش سيزدهم
آموزش هاي مرد پارسا براي هوشمندان از همه چيز سودمندتر است. اي اهورامزدا اي كسي كه در همه كارها فيروزمندي، رنج و آزار دشمنان را از ما دور دار و ما را ياري ده تا خشم و دشمني بدخواهان را با سخنان مهرآميز خود دور گردانيم.
يسنا ٣٢ بند ١٦
كسي كه با انديشه و گفتار و كردار با بدي پيكار كند و با دست و زبان از پيشرفت بدي بكاهد يا يكي از بدكاران را به راه راست رهبري كند، چنين كسي خشنودي اهورامزدا را فراهم ساخته و از ياوران نيكي به شمار است( يعني كسي كه امر به معروف و نهي از منكر كند. )
يسنا ٣٣ بند ٢
كسي كه از طرفداران راستي را خوشنود سازد، خواه آن كس خويش يا بيگانه باشد، يا اينكه يكي از بندگان نيك خدا را ياري دهد، چنين كسي از بوستان بهشت و خرم راستي برخوردار خواهد بود.
يسنا ٣٣ بند ٣
اي مزدا تو را ستايش كرده، خواستارم كه روح نافرماني و كژانديشي از پيروانم دور شود. هم چنين خيره سري و بدانديشي از همكارانم و فريب و دشمني از نزديكانم و نكوهش و ناسزاگويي از دوستانم دور شود.
يسنا ٣٣ بند ٤
براي رسيدن به آرمان خويش در رستگاري روان مردمان از سروش ( نيروي ايمان و وجدان ) ياري خواسته آرزومندم كه از زندگاني دراز و تندرستي و نيك انديشي برخوردار شوم و به ياري اشا به پايه كمال و رسايي كه پيشگاه اهورايي است، برسم.
يسنا ٣٣ بند ٥
اي اهورامزدا همچون ستايشگر با ايماني كه در راستي و پاكي پابرجاست، با دل و جان و با همه وجودم از تو درخواست ميكنم كه در انجام رسالتم دراين جهان به درستي و راستي برآيم و در پايان به ديدار و هم پرسگي تو نايل شوم.
يسنا ٣٣ بند ٦
ايمزدا – اي بهتر از همه – در انديشهام راه ياب تا به درك تو نايل شوم، زيرا آرزومندم در پرتو راستي و پاك منشي بتوانم شنوندگان و پيرواني را خارج از انجمن مغان به دست آورم. بشود كه همه ما به وظايف و تكاليف خود درباره خدا و مردمان آشنا و روشن شويم.
يسنا ٣٣ بند ٧
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش چهاردهم
اي مزدا، ما را از حقيقت آگاه ساز تا به ياري انديشه پاك ستايش تو را به درستي انجام دهيم. اين سرود ستايش ( مناجاتم ) را كه از راستي و ضمير پاك سرچشمه گرفته است، بپذير. باشد كه در پرتو آن خورداد و امرداد ( رسايي و جاوداني ) به ما ارزاني شود.
يسنا ٣٣ بند ٨
اي مزدا تنها با نيروي خرد و بينايي است كه ميتوان به سرچشمه راستي كه پروردگار است، رسيد. نعمتي كه در پرتو آن دو نيروي راستي و درستي در افزايش خواهد بود. بشود كه به ياري و راهنمايي بهترين انديشه از بخشايش اين دو نيروي مينويي كه همكار و همسانند، برخوردار شويم.
يسنا ٣٣ بند ٩
اي مزدا به راستي همه خوشي ها و نعمت هاي زندگي آنچه كه بوده و هست و خواهد بود، از تواست كه به هر كس به فراخور كردارش از روي مهر خويش ارزاني ميداري. بشود كه ما را نيز در پرتو منش پاك و شجاعت معنوي و پرهيزكاري، از والاترين بخششها برخوردار سازي .
يسنا ٣٣ بند ١٠
اي اهورامزدا ، اي تواناتر از همه ، مرا از ايمان مقدس و استوار و خرد پاك و شجاعت معنوي و فداكاري برخوردار ساز. آواز دلم را بشنو و هنگاميكه به هريك پاداش كردارشان ميبخشي، بدون در نظر گرفتن لياقتم مرا مشمول آمرزش خويش ساز؛ خواه سزاوار آن باشم يا نباشم.
يسنا ٣٣ بند ١١
اي اهورا در انديشهام راهياب و از پرتو ايمان استوار و خرد پاك مرا رسايي و كمال بخش. اي مزدا ستايشم را به نيكي پاداش ده و به ياري اشا مرا نيروي پارسايي بخش و در پرتو خرد پاك مرا با عشق جهاني بياراي .
يسنا ٣٣ بند ١٢
من كه زرتشت هستم براي ستايش تو اي اهورامزدا همه هستي و جان خود را با انديشه و عشق واقعي به تو پيشكش ميكنم و در راه پارسايي همه كردار و گفتار و نيروهاي خود را در فرمانبرداري تو آماده خواهم كرد.
يسنا ٣٣ بند ١٤
اي اهورا؛ ما فروغ انديشه و نيروي پارسايي را كه از پرتو تو فروزانند خواستاريم. آن نور فروزاني كه پيوسته سبب راهنمايي و قوت قلب مردمان است و به كمك آن نور است كه تو با يك نگاه ميتواني نيك را از بد و پاك را از ناپاك تميز دهي؛ زيرا تنها تويي داناي كل.
يسنا ٣٤ بند ٤
چون تو اي مزدا سرچشمه راستي و همه نيروها هستي، ما را رهبري فرما تا در پرتو نيروهايت دوران زندگي خاكي را چنانكه بايسته است بگذرانيم و در پايان با رواني پاك به سويت بازگرديم.
يسنا ٣٤ بند ٦
sorna
10-26-2011, 01:29 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش پانزدهم
ستايشگران واقعي تو اي مزدا با آگهي به مهر و بخشايش تو و سودمندي آموزش هاي دين تو، چه درگاه خوشبختي يا هنگام بدبختي، با ايماني استوار پا برجاي خواهند ماند. اي مزدا جز تو پشت و پناه ديگري نداريم؛ بنابراين ما را با پرتو مهر و نيروي خود نگهبان باش.
يسنا ٣٤ بند ٧
آنان كه دچار شك و ترديد هستند از كارها و كوششهاي ما هراسان و نگرانند، در حاليكه ما با پشتيباني تو اي مزدا آماده روبهرويي با هر سختي و خطري هستيم. چه ميدانيم كسانيكه بدمنش و بركردارند، همه از آنان روگردان خواهند شد.
يسنا ٣٤ بند ٨
آنان كه در راه زشتكاري و بدكرداري گام مينهند در زمره بيخبرانند و راستي از آنان دور خواهد ماند. چه آنان خود را از فروغ دانش دور نگهداشته و در ناداني و تاريكي غوطهورند و همانگونه كه آنان از ما دوري ميكنند، نعمت خوشبختي نيز از آنان دور خواهد ماند.
يسنا ٣٤ بند ٩
ولي مرد دانا و خردمند باآگهي از فروغ دانش خدايي چون هسته مركزي حقيقت و راستي، بايد تبهكاران و جاهلان را به پيروي از نيك انديشي و نيك گفتاري و نيك كرداري فراخواند و بيگمان در پايان پس از شناخت حقيقت همه روي به سوي خدا خواهند آورد.
يسنا ٣٤ بند ١٠
كدام است آيين تو و چيست آرزوي تو اي اهورامزدا؟ چه ستايشي سزاوار توست؟ آن را آشكارا به من بنما تا از بركات انجام آن برخوردار شويم. پروردگارا بهما بياموز كه چگونه در پرتو راستي رهسپار راه تو گرديم.
يسنا ٣٤ بند ١٢
اي اهورا؛ ميدانم راه پاك منشي كه به من نمودي راهيست كه برپايه آموزش هاي هوشياران و خردمندان استوار است و آن آموزشها ميگويد هركار نيكي كه تنها به خاطر نيكي و راستي انجام گيرد، سزاوار پيرويست و نتيجه آن همانا رسيدن به تواست اي مزدا
يسنا ٣٤ بند ١٣
پاداش گرانبهاي مزدا از آن كسي است كه در كالبد جسماني و جهان مادي با منش پاك به كار و كوشش پردازد و در آباداني و پيشرفت جهان بكوشد و بدينوسيله خواست پروردگار را برآورده سازد.
يسنا ٣٤ بند ١٤
اهورامزدا در آيين خود ما را از بهترين گفتار و كردار كه بايد پيوسته همراه باشد، آگاه فرموده و برترين راه ستايش را بدين وسيله به ما آموخته باشد، تا با پيروي از علم و عمل يا گفتار و كردارنيك به ياري نيروي اهورايي از يك زندگاني كامل كه سرشار از راستي و درستي باشد، برخوردار شويم.
يسنا ٣٤ بند ١٥
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش شانزدهم
خوشبخت كسي است كه خوشبختي ديگران را فراهم سازد؛ چنين است فرمان و خواست اهورامزداي چارهساز. ازين روي ما خواستاريم كه با نيروي راستي و پايداري نياز يكديگر را برآورده سازيم. اي آرميتي ، اي مهر خدايي مارا در زندگي از بخشش بينايي كامل و منش پاك برخوردار ساز.
يسنا ٤٣ بند ١
اي مزدا بهترين بخششها كه خودشناسي است، بهما ارزاني دار. اي نورانيترين نور معنوي، به وسيله خرد مقدست مارا از دانش و منش پاك برخوردار ساز و از روي قانون اشا، روزهاي زندگاني مارا قرين خوشبختي و رسايي ساز.
يسنا ٤٣ بند ٢
پروردگارا؛ كسي كه ما را به راه راست ودرست زندگي و رستگاري جهان مادي و معنوي رهبري كند، بهشت بهره ساز! آن بهشتي كه پايگاه پرهيزكاران و پاك منشان و بارگاه قدس اهورايي است. بشود كه به رهبري آنان ما به تو راه يابيم.
يسنا ٤٣ بند ٣
اي مزدا من دريافتم كه تويي توانا و پاك و داور دادگري كه هر نيكي و بدي را پاداش و سزا ميبخشي. ايمان من به تو ناگسستني است. چون سزا و پاداش دروغ پرست و نيك منش را از زبانه آذر فروغمند و پاكت كه جز راستي و داد نيست، برقرار داشتهاي.
يسنا ٤٣ بند ٤
آنگاه تو را مقدس شناختم اي مزدااهورا كه تو را سرآغاز و سرانجام همه چيز دانستم و دريافتم كه تو از روز ازل نتيجه و بازتاب هر گفتار و كردارنيك يا بدي را مقرر فرمودي و داوري تو پيوسته براين اصل است كه بدي بهرهبدان و نيكي پاداش نيكان است تا روز بازپسين .
يسنا ٤٣ بند ٥
از آندم كه خرد مقدس مزدا در درون كسي راه يافت، نيروي معنوي و منش پاك در او پديدار شود و آنگاه است كه پيامبر تو خواهد توانست به او علم دين و دانش مينويي بياموزد تا به وسيله اين آموزشها سرزمين پارسايي گسترش يابد و كسي نخواهد توانست پيروان تو را از راه راست و پاك منحرف سازد.
يسنا ٤٣ بند ٦
اي مزدا اهورا؛ هنگاميتو را مقدس شناختم كه منش پاك به من روي كرد و واداشت تا بيانديشم كه من كيستم ، از كجا آمدهام و دريابم كه وظيفه من دراين جهان چيست و به طرفداري از كدام گروه( نيك و بد ) برخيزم؟
يسنا ٤٣ بند ٧
آنگاه به خود پاسخ داده گفتم من زرتشتم و تا آنجا كه نيرو دارم دشمن سرسخت دروغ و پشتيبان استوار راستي خواهم بود، تا زمانيكه همه جهانيان به كشور جاويدان راستي راه يابند. ازاين روي هميشه اي مزدا تو را ستايشگرم و با سرودهاي نيايش تو را خواهم ستود.
يسنا ٤٣ بند ٨
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش هفدهم
آنگاه تورا مقدسدانستم كه منش پاك بهمن رويآور شد و پرسيد كه چه چيز را با صميم قلب پرستش خواهي كرد؟ و من پاسخ دادهگفتم؛ من راستي را بهترين و بالاترين نعمت ميدانم و تا آن زمان كه نيرو دارم ستايشگر اين فروغ مينوييخواهمبود.
يسنا ٤٣ بند ٩
آنگاه تو را مقدس دانستم اي مزدااهورا كه خرد مقدس برمن ظاهر شد و راه راست را به من نشان داد و چون آنرا دريافتم برآن شدم تا به مردمان بياموزم، هرچند درين راه رنج و سختي كشيم ، راستي بهترين آيين و راه است.
يسنا ٤٣ بند ١١
و هنگاميكه فرمان سروش را از درون خود شنودم برآن شدم تا آيين و راه راست را آموزش دهم و از آن سرنپيچم و چون اين آيين راست و درست است با كوشش و اراده و جرات تمام تعليم خواهم داد. باشد كه من و پذيرندگان اين دين كامروا شويم.
يسنا ٤٣ بند ١٢
آنگاه تو را مقدس شناختم اي مزدااهورا هنگاميكه خرد مقدس (وهومن) بهمن روي كرد و پرسيد اي زرتشت آرزوي تو چيست؟ و من گفتم آرزومند يك زندگاني دراز و سالم هستم تا بتوانم در برابر دروغ پرستان هر چه بيشتر ايستادگي كنم و برآنان پيروز شوم.
يسنا ٤٣ بند ١٣
همان گونه كه دوست مهرباني پيوسته پشت و پناه دوست خود است، اي مزدا مرا دستگير و پشتيبان باش و نيرويي بهمن ده تا بتوانم آيين تورا بهخوبي بگسترانم و آنانيكه بهفرمان تو و دستورهاي توگوش ميدهند بياموزم تا از دروغ پرستان روي بگردانند و با آنان بهستيزه برخيزند.
يسنا ٤٣ بند ١٤
هنگاميتو را مقدس شناختم اي مزدااهورا كه وهومن به سوي من آمد و مرا واداشت تا دريابم كه براي نيرومندي روان بهترين چيز انديشه و يادتو در گوشه خاموشي است و مرا آگاه كرد كه نبايد هرگز به جلب رضايت و خشنودي دروغ پرستان برآمد، زيرا آنان راستي را بدترين دشمن خود ميدانند.
يسنا ٤٣ بند ١٥
بنابراين من كه زرتشت هستم آرميتي ( مقدسترين نيروي رواني) را براي خود برگزيدم ، باشد كه بهياري آن نيرو راستي و پاكي چون خورشيد تابان برهمه نورپاشي كند و آرميتي و وهومن هركس را بهحسب كردار نيكش پاداش و مزد بخشند.
يسنا ٤٣ بند ١٦
اين را از تو ميپرسم اياهورامزدا مرا آگاه فرما كه چگونه تو را بهدرستي بايد ستود؟ اي مزدا آنرا بهمن كه چون جان تو را دوست دارم بياموز تا همه بتوانيم ازين راه به حقيقت پيبريم و منش پاك به سوي همه ماروي آورد.
يسنا ٤٣ بند ١
sorna
10-26-2011, 01:31 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش هجدهم
* اين را من ميدانم كه سرانجام زندگي پارسايي خوشبختي است؛ زيرا كسيكه براي رستگاري روان ديگران ميكوشد بهره نيك خواهد برد، اين را ايمزدا ميدانم هركه بهمردم مهر ورزد و براي رستگاري ديگران بكوشد، چنين كسي دوست تو و درمان بخش زندگي مردم است.
يسنا ٤٤ بند ٢
* اين را ميدانم كه تواي اهورامزدا در روز نخست، آفرينش را بيافريدي. به خورشيد و ماه راه سير بنمودي. كاهش و افزايش ماه بهفرمان تو رخ ميدهد، ولي بسيار چيزهاي ديگر را ميخواهم بدانم.
يسنا ٤٤ بند ٣
* اين را ميدانم اي مزدا كه تو نگهدارنده زمين در پايين و سپهر در بالايي، تويي آفريننده آب و گياه، تويي آنكه بهباد و ابر تند روي فرمود و تويي برانگيزنده منش پاك در مغزهاي مردم.
يسنا ٤٤ بند ٤
* تويي آن هنرمند بزرگي كه روشنايي سودمند و شب آرامش بخش برقرارداشتي. تويي ايجادكننده خواب و بيداري و تويي پديد آورنده بامداد و نيمروز و شب به وقت خود تا مردم را براي نمازگزاري تو فرا خوانند.
يسنا ٤٤ بند ٥
* اين را ميدانم اي اهورا كه روزي دانش خدايي و خرد مينويي بهياري ما خواهد آمد. چه ملكوت تو برنيك منشي و راستي استواراست و از براي چه كساني جهان شادي بخش بيافريدي .
يسنا ٤٤ بند ٦
* اين را ميدانم اي اهورا كه تو از روز ازل نيروي معنوي و مهر و دوستي جهاني را بيافريدي، تويي آنكسي كه از روي خرد مهر فرزند را در دل پدر و مادر برانگيختهاي. اي مزدا آرزومنديم كه به وسيله خرد مقدس بهتو نزديك شويم و تورا چنانچه بايد بشناسيم.
يسنا ٤٤ بند ٧
* ولي اي مزدا چگونه ميتوان به اراده تو پيبرد و آيين زندگي نيك منشي و پارسايي را دريافت و چگونه ميتوان روان خود را به سوي رستگاري پيش برد؟
يسنا ٤٤ بند ٨
* اين را ميدانم كه روان پيروان آيين تو اي مزدا در بهشت در جوار تو جاي خواهند گرفت و مردم از راه پيروي راستي و پاك منشي بهكشور جاوداني تو راه خواهد يافت.
يسنا ٤٤ بند ٩
*به راستي اي مزدا چنين خواهد بود چون آيين تو بهترين ارمغان براي آدميان است و از آنجايي كه اين آيين با راستي يكساناست، پيروان آن را فراخي و آسايش زندگي و خرميو رستگاري مينويي خواهي بخشيد.
يسنا ٤٤ بند ١٠
sorna
10-26-2011, 01:32 AM
سخنان اشوزرتشت/ بخش نوزدهم
* اينك اي مزدا كه من به ارشاد مردم و آموزش راه تو پرداختهام وبا همه دروغ پرستان به ستيزه برخاستهام. مرا نگهدار و پشتيبان باش و خرد پاك را به ياريمردم فرست تا به گفتار و آموزشهايم پيبرند.
يسنا ٤٤ بند ١١
* من ميدانم كه تو را توانايي آنست كه چون مني كه طرفدار راستي است، در برابر دشمن نگهدارد. و هنگاميكه كه هردو سپاه راستي و دروغ در برابر يكديگر به پيكار ايستند و از تو براي پيروزي ياري خواهند، ايمزدا برابر قانون و آيين ازليات راستي و نيكي را پيروزي خواهي بخشيد.
يسنا ٤٤ بند ١٥
* ولي آن پيروزمندي كه بايد از روي دستور تو دينداران را در پناه خود گيرد كيست؟ آنرا از روي الهام بهمن بازگوي كه كيست آن داور نجاتدهنده دانايي كه بدين كارگماشته شده است؟ بشود كه سروش (نداي وجدان)و هومن(منشنيك ) او را و همه آنانيكه دوستار تو هستند، يارو ياور باشند.
يسنا ٤٤ بند ١٦
*اي مزدا چگونه و چه وقت بايد با جديت تمام در راهي كه تو نمودي، رهسپار شوم؟ آيا سخنانم در مردم اثر خواهد كرد و چنانچه نويد دادهاي رسايي و كامروايي بهره نيكان و راستان خواهد بود؟
يسنا ٤٤ بند ١٧
*من آگاهم كه سزاي كسيكه پيمان شكند و نيكان و پارسايان را در هنگام نياز ياري نكند، چيست؟ آري چنين كسي در سراي ديگر به پاد افراه سختي گرفتار خواهد شد.
يسنا ٤ بند ١٩
* اي مزدا؛ من ميدانم كه چگونه بدكاران با جور و ستم به نيرو و حكومت ميرسند و هواخواهان آنان كه چون كوران با چشم و كران با گوش هستند چگونه براي خشنودي اربابان خود جهان را پر از بيدادگري و خونريزي كردهاند. آري، اين بدكاران براي بهدست آوردن نيرو و دارايي حاضرند جهانيان را از راه راست و درست دورنگهدارند.
يسنا ٤٤ بند ٢٠
* اكنون ميخواهم سخن گويم؛ همه گوش هوش فرا دهيد، اي كسانيكه از نزديك و دور براي آگاه شدن آمدهايد. همهتان آنرا بهخاطر بسپاريد تا مبادا آموزگار دروغ شما را گمراه كند و با گفتار نادرست خود روان شما را تباه سازد.
يسنا ٤٥ بند ١
* من ميخواهم از دو گوهر يا دو گونه روش انديشيدن در آدميسخن گويم كه يكي پاك است( سپنتامينو) و ديگري پليد (انگرهمينو). اين دو، هميستارو ضد يكديگرند و هيچ يك در پندار و گفتار و كردار و آموزش و آرزو و باوري و روح با هم يكسان و همانند نيستند.
يسنا ٤٥ بند ٢
sorna
10-26-2011, 01:32 AM
سخنان اشوزرتشت/ بخش بيستم
من ميخواهم سخن بگويم درباره آنچه كه پايه و بنياد زندگيست و آنرا من از مزدااهوراي دانا آموختم. كسانيكه اين سخنان مرا بشنوند وبرابر آن رفتار نكنند در پايان پشيمان ميشوند و افسوس خواهند خورد.
يسنا ٤٥ بند ٣
اينك سخن ميگويم از راهيكه براي زندگي بهترين راهها است. راهي كه از مزدا فراگرفتهام، آن راه اشا(راستي و درستي) است. اين را مزدااهورا كه چون پدري نيكانديش برقرار داشته تا با پيروي آن اين زمين بكر بهوسيله كشاورزان كوشا بارور شود. آري مزدا از همه چيز آگاهست و نميتوان او را فريفت.
يسنا ٤٥ بند ٤
من سخن ميگويم از آنچه كه مزداي پاك بهمن آموخت. سخني كه شنيدنش براي مردم بهترين آموزشها است و آن اينكه، كسي به پايه رسايي و جاوداني خواهد رسيد كه بهنداي وجدان خود گوش دهد و بدان ارج گذارد. چه خشنودي اهورامزدا از راه انديشهنيك و كردار درست بهدست ميآيد.
يسنا ٤٥ بند ٥
من ميخواهم سخن گويم از آنكه بزرگتر و خيرخواهتر از همهاست واو اهورامزداست كه به وسيله خرد و روان پاك خودش ستايش كسانيكه او را ميستايند ميشود. آرزومندم كه او با خرد خويش مرا از آنچه بهتر از همه است، بياگاهاند.
يسنا ٤٥ بند ٦
اوست كسيكه پاداش نيكوكاري و پادافراه بدكاري را برقرار داشتهاست. خواه آنكردار درگذشته انجام شده است، يا در حال و آينده انجام پذيرد. روان پرهيزكاران پيوسته شاد و خورسند وروان بدكاران هميشه گرفتار رنج و شكنجه خواهد بود. ايناست فرماني كه اهورامزدا به قدرت خويش براي هميشه برقرار داشته است.
يسنا ٤٥ بند ٧
از آنجايي كه من پروردگار را باديده دل و از راه پارسايي شناختهام، ميكوشم كه همه را بهسوي او خوانم و ميآموزم كه اهورامزدا را تنها ميتوان از راه راستي با انديشه و گفتار و كردارنيك و پاك شناخت و درود و ستايش خود را تنها به پيشگاه او تقديم كرد.
يسنا ٤٥ بند ٨
خردمند كسي است كه به ديگران بياموزد كه اهورامزدا از همه بيشتر و بهتر سزاوار پرستش است. اوست داور دادگركارهاي همه واوست به راستي سرور و آفريدگار همه هستيها. باشد كه همه ما با كوشش و كارنيك به او نزديك شويم.
يسنا ٤٥ بند ٩
اهورامزدا را بايد با ايمان كامل و از روي راستي ستود. چه او بهوسيله راستي و منشنيك و خويشتن شناسي بهما نويد رسايي و جاودانگي داده است تا براي هميشه ما را در كشور مينويي در فروغ بيپايان خويش جاي دهد.
يسنا ٤٥ بند ١٠
sorna
10-26-2011, 01:33 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و يكم
كسي كه از پرستش ديوان و فرمانبرداري از آنان روي بگرداند و به پروردگار يكتا و آيين مقدسش اخلاص ورزد، اهورامزدا به چنين كساني برابر وعدهاي كه داده، چون دوست و برادر و پدر خواهد بود.
يسنا٤٥ بند ١١
پروردگارا؛ به كدام خاك روي آورم؟ به كجا بروم پناه جويم؟ دشمنانم مرا از دوستان و بستگان جدا كردهاند و همه از من كناره ميجويند. از بزرگان و فرمانروايان نادرست ناخشنودم. با اين وضع چگونه ميتوانم در راه خدمت بهتو اي اهورامزدا كامياب گشته و آيين پاكت را گسترش دهم؟
يسنا ٤٦ بند ١
اي مزدا ؛ ميدانم كه چرا كاري از پيش نميبرم. چونكه داراييم اندك و يارانم انگشت شمارند. اي اهورا نظري به من افكن و چنانچه دوستي به دوست خود ياري و دلداري دهد، مرا آرامش و نيروبخش و از پاداش نيك منشي مرا خاطر جمع ساز.
يسنا ٤٦ بند ٢
اي مزدا؛ سپيده دم اميدكي به در آيد و مردم چه وقت به سوي راستي روي آورند و دستور نجات دهندهي خود را پيروي كنند؟ كي پيامبر تو با گفتار سودبخش خود در رستگاري روان مردم كامياب شود؟ اي اهورا، فرشته نيك منشي را به ياري آنان فرست و مرا در انجام اين وظيفه بزرگ كامروا فرما.
يسنا ٤٦ بند ٣
پيروان دروغ نميخواهند مردم به سوي راستي روند و ميكوشند تا آنان را از پيشرفت در زندگي و آباداني شهر و روستاي خود بازدارند. چنين كساني كردارشان زشت و ويرانگر است. بيگمان كساني كه با تمام روح و نيرو به مخالفت و دشمني با آنان برخيزند، به راه راست و آيين نيك اهورايي گام مينهند.
يسنا ٤٦ بند ٤
هرگاه يكي از پيروان راستي، دروغ پرست سنگدلي را به راه راست هدايت كند و به آيين اهورايي درآورد، بر اوست كه بهديگر بهدينان آگهي دهد تا آنان چنين كسي را از آزار بدانديشان نگهداري كنند و يارو ياور او باشند. ايناست خواست اهورامزدا
يسنا ٤٦ بند ٥
ولي هرگاه شخص توانايي به ياري او برنخواست، خود از گروه دروغ پرستان به شمار است. چه بدكار كسي است كه بدكاري را ياري دهد و نيكوكار آنكه ياور نيكان باشد.
چنين است قانون و امر اهورا از آغاز هستي.
يسنا ٤٦ بند ٦
اي مزدا؛ هنگاميكه دروغ پرست در پي آزار و گزند ما برخيزد، ميدانم كه به جز آتش ايمان و فروغ انديشه پاك نسبت به تو چيز ديگري نميتواند برابر قانون جاودانيات پشت و پناه ما باشد. اي اهورامزدا ما را از فرمان مقدس خود آگاه فرما.
يسنا ٤٦ بند ٧
sorna
10-26-2011, 01:34 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و دوم
كسي كه در پي تباهي ديگران برميآيد مبادا از كردار بدش آسيبي به ديگران رسد و بشود كه آن آزار به خود او برگردد، چه برابر قانون تواي مزدا خوشبختي از بدكرداران دور خواهد شد.
يسنا ٤٦ بند ٨
منم نخستين برانگيزندهاي كه به مردم بياموخت كه تويي اي اهورامزدا پرستش سزاترين وبهترين داور كردار مردمان و سرور راستي و آفرينندهي پاكي باشد كه همه با انديشهي درست آنرا دريابند.
يسنا ٤٦ بند ٩
ميدانم اي مزدا اهورا هر مرد وزني كه برابر آموزش تو در سراسر زندگي كاري را كه بهتر از همه است، به جا آورد به پاداش آن بخشش پاك منشي به دو ارزاني داري و همه كساني كه برابر دستور دين، تو را پرستش كنند آنان را به آساني از پل چينود (آزمايش) بگذراني.
يسنا ٤٦ بند ١٠ بند ١٠
كرپانها و كاويها و گروه مردم فريبان همه را به سوي كردار زشت ميخوانند تا زندگي آنان را تباه سازند، ولي روان و وجدان آنان هنگاميكه به سر پل چينود رسند در بيم و هراس افتند و تا جاودان در دوزخ گرفتار آيند.
يسنا ٤٦ بند ١١
هنگاميكه راستي بر فرزندان و نبيرگان فريان توراني آشكار شد و آنان به ياري ايمان پاك و شجاعت باطني خود دين نيك را پذيرفتند، منش نيك آنان را وادار ساخت تا به كشور جاوداني و دين مزدا پرستي روي آورند و بيگمان در روز واپسين رستگار خواهند شد.
يسنا ٤٦ بند ١٢
در ميان مردم كسي كه با فرمانبرداري خويش سپنتمان زرتشت را خشنود سازد، سزاوار هرگونه احترام است. به چنين كسي مزدا اهورا بهترين زندگي بخشد و منش نيك او را سزاوار فردوس برين گرداند، ما چنين كسي را ياور راستي خواهيم شناخت.
يسنا ٤٦ بند ١٣
اي مردم جهان آگاهتان سازم، هرگاه بهخواهيد نيك را از بد باز شناسيد بايد برابر آيين اهورامزدا و قانون ازلي او رفتار كنيد تا بدين وسيله بهتوانيد به راستي برسيد.
يسنا ٤٦ بند ١٤
اي فرشوشتر هووگوه؛ اينك كه تو و ياران پارسا براي گسترش دين راستين به سرزمينهاي ديگر روي ميآوريد، اميدوارم كامياب شويد. باشد تا مردم جهان را به كشور جاوداني راستي ونيك منشي راهنمايي كنيد و بر فروشكوه دين مزدا اهورا بيفزاييد.
يسنا ٤٦ بند ١٦
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و سوم
اي جاماسب دانا؛ اينك كه تو از كارهاي روا و ناروا آگاه شدي و به ندايي كه از درونت برخاسته است گوش فرا دادي و به پيروي و ستايش دين پرداختي، هميشه راستي را مشاور خود قرار ده و بيگمان بدان كه اهورامزدا از همه چيز آگاهست و درست را از نادرست به خوبي باز شناسد.
يسنا ٤٦ بند ١٧
كسي كه به راستي با من دوست باشد، من نيز او را به بهترين بخشش بشارت خواهم داد. ولي كسي كه با من دشمن باشد، من نيز دشمن او خواهم بود. اين است آنچه خواست مزدا و اشاست. اين است تصميم من از روي خرد و هوش .
يسنا ٤٦ بند ١٨
كسي كه آموزشهاي مرا به بهترين وجه برابر آيين مقدس به جاي آورد، درين جهان بهترين زندگي پاداش او است و در سراي ديگر در كشور جاوداني از خوشبختي راستين برخوردار خواهد شد.
يسنا ٤٦ بند ١٩
كساني كه انديشه و گفتار و كردارشان از روي خرد پاك و برابر آيين اهورايي باشد، اهورامزدا به آنان نيرو و شجاعت معنوي و رسايي و جاوداني بخشد.
يسنا ٤٧ بند ١
از آنجايي كه اهورامزدا آفريدگار و پدر راستي است، بهترين زندگي را بهره كسي خواهد ساخت كه گفتارش همراه با نيك انديشي و خرد پاك و كردارش بر ايمان و مهرخدايي استوار باشد.
يسنا ٤٧ بند ٢
اي مزدا؛ تويي آفريننده سپنتامينو يا خرد پاك. اي كسي كه جهان را شادي بخش آفريدي و از پرتو مهر جهان آفرين خود به جهانيان آسايش و آرامش بخشيدي.
يسنا ٤٧ بند ٣
اي مزدا؛ با نيروي خرد پاكت پيروان دروغ بالاخره مغلوب و گرفتار شكست و بيچارگي خواهند شد نه پيروان راستي؛ در پايان هميشه مرد درستكار كمدار بهرستگاري و خوشبختي رسد و دروغپرست مالدار گرفتار بدبختي و بيچارگي شود.
يسنا ٤٧ بند ٤
اي مزدا؛ بيگمان دروغ پرستي كه از كردار خويش پيرو بدمنشي است، هرگز بدون مهر و بخشايش تو از نعمت نيك خرد پاك كه به پيروان راستي وعده داده شده است، بهرهمند نخواهند بود.
يسنا ٤٧ بند ٥
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و چهارم
اي اهورامزدا؛ كساني كه براي پيشبرد نيكي پيكار ميكنند برآنان فروغ راستي و دانش ايزدي بتابان باشد كه چنين كساني بسيار چيزهاي نيك دريابند و كارهاي بسيار نيك انجام دهند.
يسنا ٤٧ بند ٦
هنگاميكه راستي بر دروغ چيره شود، برابر آنچه كه خبر داده شده است، بدكاران و نيكوكاران هريك بهسزا و پاداش خود رسند. تا آنگاه كه مهر تواي اهورا برنگيخته شود و بهدوزخيان بخشايش خواهي كرد.
يسنا ٤٨ بند ١
زمان فيروزي راستي بر دروغ نشانه كمال زندگي معنوي آدمياست. اي اهورامزدا؛ مرا از زمان فرارسيدن رستاخيز و روز واپسين و هنگام چيرگي راستي بر دروغ آگاه ساز. بيگمان چنين رويداد بزرگي نشانه كمال زندگاني معنوي آدمياست و چنين آگاهي براي مردم جهان مژده بزرگي خواهد بود.
يسنا ٤٨ بند ٢
بشود كه همه از بهترين دانش و خرد آگاه شويم؛ چه دانشي كه اهورامزدا، خداوند خرد بما آموزد بيگمان مقدس، خردمندانه و هميشه سودمند خواهد بود. اي مزدا؛ ميدانم كه تنها با كرداري كه برانگيخته انديشهنيك است، ميتوان به تو نزديك شد.
يسنا ٤٨ بند ٣
كسي كه انديشه خود را متوجه راه نيك يا بدكند، با گفتار و كردار خود شخصيت خود را در آن راه به وجود ميآورد و اراده او پيرو آن راه خواهد بود. برابر آيين مزدا و خرد پاك او، هركسي در دو جهان جاي ويژهاي برابر خرد و وجدان خود خواهد داشت.
يسنا ٤٨ بند ٤
بشود كه فرمانروايان نيك و پاك برما فرمانروايي كنند، نه فرمانروايان بدو نادرست؛ چه پاكي و راستي از گاه زادن تا مرگ براي آدميبهترين نعمت است. بشود كه چنين فرمانروايان نيك و پاك براي پيشبرد خوشبختي ما در جهان فرمانروايي كنند.
يسنا ٤٨ بند ٥
سپنتامينو (خردپاك) پناه گاه امن ماست. او به مارسايي و جاودانگي بخشد؛ آن دو نعمت گرانبهايي كه از نيك منشي بدست آيد. آري اي اهورامزدا ميدانم كه از همان آغاز در سرشت آدميتخم نيكي و پاكي را كاشتهاي.
يسنا ٤٨ بند ٦
sorna
سخنان اشوزرتشت /بخش بيست و پنجم
خشم بايد بازداشته شود. در برابر ستم بايد ايستادگي كرد. اي كساني كه در پاك منشي استواريد، براي پيشرفت و فيروزي راستي و درستي طرفدار و دوستدار راستي باشيد. چه جاي چنين كساني در پايان سراي اهوارئي خواهيد بود.
يسنا ٤٨ بند ٧
اي مزدا؛ چه هنگام مردم به حقيقت پي خواهند برد؟ كي اين آشام پليد سكرآور برخواهد افتاد؟ چيزي كه مردم فريبان زشت كردار به وسيله آن ديگران را ميفريبند و هوش و خرد آنان را زايل ميسازند؟
يسنا ٤٨ بند ١٠
كي اي مزدا راستي و خرد ايزدي و شجاعت معنوي به زندگي افراد خانوادهها داخل خواهد شد؟ چه كسي آرامش زندگي را جايگزين ستم و بيدادگري خواهد كرد؟ به سوي چه كساني بخشش نيكمنشي فراخواهد رسيد و از سودهاي آن برخوردار خواهند شد؟
يسنا ٤٨ بند ١١
به راستي كساني از زمره سوشيانتها و رهانندگان جهان بشمار خواهند رفت كه فرمانهاي مزدا و وظيفه خود را با نيكمنشي به جاي آرند وضد خشم و ستم بپاخيزند و آنرا درهم شكنند.
يسنا ٤٨ بند ١٢
فسادكنندگان با لجاجت تمام در برابر من ايستادهاند و نميگذارند غفلت زدگان و گمراهان را بيدار و به راه راست رهبري كنم. اي مزدا؛ روي به من كن و با بخشش نيك منشي مرا نيرويي ده تا برآنان چيره شوم.
يسنا ٤٩ بند ١
دروغ پرستان با آموزشهاي دروغين خود مدتي است كه مرا نگران كردهاند. اينان از راستي گريزان و از خرد ايزدي بهدور هستند و هرگر درپي آن نيستندكه با پاك منشان بياميزند و با آنان به بحث پردازند.
يسنا ٤ بند ٢
چون پايه آيين مزديسني بر راستي استوار است هميشه سودبخش است. و از آنجايي كه پايه آيين ديوپرستي بر دروغ نهاده شده، هميشه زيان بخش است. اين است كه من ميخواهم مردم به پاك منشان به پيوندند وهمبستگي خود را با دروغ پرستان بگسلانند.
يسنا ٤٩ بند ٣
اين دروغ پرستان بدكردار با زبان خويش در ميان مردم رشك و خشم برانگيزند و مخالف آباداني و پيشرفت جهانند. بدكاراني كه در پي گسترش كارهاي زشت هستند نظر به سرشت بدخويش هميشه راه ديوان را برميگزينند.
يسنا ٤٩ بند 4
sorna
10-26-2011, 01:35 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و ششم
خوشي و فراواني از آن كسي است كه از خود گذشته و پاك منش باشد. چنين كسي به واسطه داشتن فروتني وپارسايي سزاوار آن خواهد بود كه داراي نيروي ايزدي شود.
يسنا ٤٩ بند ٥
اي مزدا؛ از تو درخواست ميكنم كه وظيفه مراكه بايد از روي خرد و راستي انجام يابد، براي من روشن سازي تا ضمن اين كه آيين تو را به درستي دريابم و بتوانم آنرا چنانچه بايد و شايد به ديگران بياموزم.
يسنا ٤٩ بند ٦
باشد كه هر كسي با انديشه نيك توام با راستي اين آيين را فراگيرد، چن تنها اهورامزدا به درستي آگاهست كه كدام يك از پيشوايان و سپاهيان و كشاورزان به اين آيين گرويدهاند و در گسترش آن به من ياري ميكنند.
يسنا ٤٩ بند ٧
اي مزدا؛ از تو درخواست ميكنم كه به پيروان و يارانم نيكوترين بخشش ارزاني داري تا همه از ياري راستي و شجاعت معنوي برخوردار گشته بتوانيم با هم پيك پيام تو باشيم.
يسنا ٤٩ بند ٨
آن ياور كوشايي كه براي خدمت به مردم برگزيده شده بايد فرمانهاي مزدا را نيك به خاطر بسپارد و بداند كه پيرو راستي نبايد با دروغ پرستان آميزش كند. تو هم اي جاماسب بدان كه هركس به گروه راستان پيوست در روز واپسين (درپايان) از بهترين پاداش برخوردار خواهد شد.
يسنا ٤٩ بند ٩
اي مزدا؛ من تن و جان وروان پيروان با ايمان راه راستي و پاك منشي و گروندگان اين آيين مقدس را در پناه و حمايت تو ميسپارم. زيرا تويي تواناي بزرگ و نيرومند و زوال ناپذير.
يسنا ٤٩ بند ١٠
ولي روان زشت كردار و بدگرفتار و بدوجدان و همه پيروان دروغ از خوي بد خويش پيوسته در شكنجه هستند و در پايان به سزاي دروغ، جايي كه منزل اصلي آنانست راه خواهند يافت.
يسنا ٤٩ بند ١١
sorna
((با دستهای بر افراشته بسوی تو ای مزدا و با فروتنی کامل پیش از همه چیز خواستارم که بهره ای از خرد مقدس خود را بمن عطا فرمایی تا بهمراهی درستی کردار و ضمیر پاک بتوانم خوشبختی روان آفرینش را فراهم سازم.ای اهورامزدا بشود که با اندیشه نیک به تو نزدیک شده و با پیروی از قانون اشا به ارزشهای مادی و معنوی خود پی ببرم تا بدین وسیله دین داران را بسرای روشنی و خرمی و زندگی نیک هر دو جهان رهبری کنم . من این سرودهای ستایش خود را آنسان که پیش از این کسی نسروده نثارت می کنم ای اهورا ای روان راستی و ای نیک اندیش واقعی از تو در خواست می کنم تا در جهان نیروی فنا ناپذیر معنوی تجلی نماید .اینک تو را با ستایش خود فرا می خوانم بسویم شتاب و مرا از خوشبختی و کامیابی واقعی بر خوردار ساز. هنگامیکه با منش پاک تو را با سرودهای ستایش فرا می خوانم آگاهم که مرا برای رهبری روان مردم جهان گماشته ای و از پاداشی که تو ای اهورا مزدا برای کردار نیک می بخشی خبر دارم و آماده ام تا زمانیکه مرا تاب و تواناییست بمردم بیاموزم که بسوی راستی راه پویند. ای مزدا بسوی من آی و مرا از بخشش منش پاک و راستی برخوردار ساز تا بوسیله آموزش آیین مقدست گمراهان و بدکاران را براه راست رهبری کرده و بر دشمنی بد خواهان چیره گردمای اهورا مزدا مبادا هرگز کار ناشایستی از من سر زند که مورد خشم تو قرار گیرم . ای راستی و ای اصل پاک منشی پیوسته می کوشم تا تو را بستایم ای کسی که آرزوهای ما را بر می آوری تو را از ته دل درود می گویم چه می دانم نمازیکه از روی ایمان و اعتقاد کامل انجام شود بدرگاهت پذیرفته خواهد شد .ای کسی که امید بهشت ما بسوی تست.))
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و هفتم
اي مزدا اهورا؛ من كه زرتشت هستم تو را با سرودهاي ستايش خودآفرين ميگويم و از تو درخواست ميكنم ما را از بخشش بهترين راستي و خرد مقدس بهرهمند سازي، زيرا اين نعمت از بزرگترين بخششهاي توست.
يسنا ٤٩ بند ١٢
اي اهورامزدا؛ در هنگام سختي و بدبختي تنها پرتو مهرتوست كه ميتواند به روان ما آرامش و آسايش بخشد. آيا به جز تو چه چيز ديگري جز از راستي و پاك منشي به ياري من و پيروانم خواهد شتافت.
يسنا ٥٠ بند ١
از من پرسيدهاند، كساني كه درين جهان بخواهند زندگاني را با خوشي و آرامش بگذرانند چگونه بايد رفتار كنند؟ و من ميگويم چنين كساني بايد در پرتو درخشان خورشيد راستي و برابر آيين مقدس وازلي مزديسني زندگي كنند. چنين مردماني در روز واپسين نيز به خوشي جاوداني خواهند رسيد.
يسنا ٥٠ بند ٢
اي مزدا؛ ميدانم كه تو نيك منشي و از خودگذشتگي و راستي را بهره كساني كردهاي كه با كوشش تمام سرزمين همسايگاني كه هنوز پيرو دروغند بدين راستي در آورند.
يسنا ٥٠ بند ٣
از آن فرازين گاه اي مزدا اهورا بخشايشت را برابر قانون ابدي اشا بهسوي ما فرست و به كساني كه پيام مقدس تو را به جهانيان اعلام ميدارند. چه به راستي تنها كمك و ياري تست كه ميتواند مارا به كاميابي برساند.
يسنا ٥٠ بند ٥
اي مزدا؛ من كه زرتشت و دوستدار تو هستم آواز خود را با سخنان مقدس مانتره بلند كرده آرزومندم كه زبانم را با گفتار راستين بيارايي و با كمك خرد مقدست مرا از رموز وظايف دينيام آگاه سازي .
يسنا ٥٠ بند ٦
از شما اي پاسداران آزادي، اي فروزگان مزداي توانا، اي اشا و اي وهومن كه سزاوار بهترين نيايشند با سرودهاي خود خواهانم كه بسوي من شتافته مرا در انجام ماموريت خود ياري فرماييد.
يسنا ٥٠ بند ٧
sorna
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و هشتم
اينك ستايش گرانه با سرودهاييكه از روي راستي و پاك منشي و نيروي معنوي برخاسته، آرزومندم پس از انجام ماموريت خود و آشنا كردن ديگران از مزايا و سودهاي آيين مقدست با سرافرازي بهسويت بازگردم.
يسنا ٥٠ بند ٩
همه سرودهاي نيايشي كه تا حال از روي پاكمنشي سروده يا خواهم سرود، از ديدن آفرينشهاي نغز و زيباي تو الهام گرفته است. چون خورشيد تابان، روز روشن و سپيدهدم نوراني ، مانند من همه ستايشگر تواند اي مزدا
يسنا ٥٠ بند ١٠
تا مرا تاب و توانايي است ميخواهم ستايشگر تو باشم اي مزدا- اي آفريننده هستي- آري آدميتنها از راه راستي و پاك منشي ميتواند كارهايي را كه مورد پسند توست انجام دهد.
يسنا ٥٠ بند ١١
نيروي نيك خويشتن داري نعمت بزرگي است كه مزدا به كسي بخشد كه از روي خرد و راستي وظايف خود را به جاي آورد. اي مزدا از تو خواستارم كه آنرا بهره ماگرداني.
يسنا ٥١ بند ١
اي مزدا اهورا پيش از همه تو را ميستايم و از روي راستي از تو خواستارم كه فروتني و شجاعت معنوي و پاك منشي كه موجب رستگاريست به كساني ارزاني داري كه تو را بهدرستي ستايش ميكنند.
يسنا ٥١ بند ٢
اهورامزدا ستايش كساني را ميشنود كه در كردار و گفتار بهدرستي برابر فرمان او رفتار كنند و او را صميمانه نخستين آموزگار خود دانند.
يسنا ٥١ بند ٣
در پايان اهورامزدا به كسي كه راه نيك را پيروي كنند و زندگي خود را براي خشنودي اوبسر برند، پاداش نيك جاوداني بخشد و همچنين زشت كرداريكه فرمان او را به جاي نياورده است، به سزاي بد گرفتار خواهد ساخت.
يسنا ٥١ بند ٦
sorna
10-26-2011, 01:36 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش بيست و نهم
اي مزدا ؛ اي كسي كه زمين و آب و گياه را آفريدي، به من رسايي و نيروي تن و جاوداني روان و خرد پاك ارزاني دار تا پيوسته آيين تو را با استواري و پايداري به ديگران بياموزم.
يسنا ٥١ بند ٧
هر دانا و خردمندي بايد ديگران را از نتيجه كردارنيك و بدآگاه سازد و بياموزد كه پايان كارهاي زشت بدبختي و سرانجام كارهاي نيك خوشبختي است.
يسنا ٥١ بند ٨
پاداش و سزايي كه اهورامزدا در روز آزمايش به نيكان و بدان ميدهد، براي همه ما نشانه آنست كه سرانجام بدي چيزي جز بدبختي وپايان راستي جزخوشبختي نخواهد بود.
يسنا ٥١ بند ٩
كسي كه در پي آزار و تباهي ديگران است، دشمن نيكي و فرزند دروغ به شمار است. چنين كسي داراي انديشه بد و فهميناتوان و منشي خبيث است. همه بايد بكوشيم تا راستي را در ميان مردم رواج دهيم و انديشه و فهم آنان را كامل و رسا سازيم.
يسنا ٥١ بند ١٠
به راستي دوست زرتشت كسي است كه طرفدار راستي و پيرو خرد خدادادي باشد، كسي كه خواهان پارسائي و نيك انديشي است. چنين كسي شايسته هموندي انجمن برادري مغان (موبدان) خواهد بود.
يسنا ٥١ بند ١١
دروغ پرست فرومايه كه مردم را از راه راست باز ميدارد، در پايان روانش برسر پل چينود در هنگام بازخواست دربيم و هراس افتد زيرا پيوسته در كردار و گفتار از راه راست دوري ميكند.
يسنا ٥١ بند ١٣
چنين مردماني كه به فرمان خدا و قانون درست زندگي ارجي نمينهند و با نافرمانيهاي خود از قانون، آرامش زندگي مردم را برهم ميزنند، بيشك در پايان نتيجه كردار زشت و بدآموزيهاي خود را خواهند ديد و گرفتار دوزخ خواهند شد.
يسنا ٥١ بند ١٤
sorna
10-26-2011, 01:36 AM
سخنان اشوزرتشت / بخش سيام
همان مزدو پاداشي كه زرتشت در انجمن برادري مغان (موبدان) از آن سخن گفته است بهشت گروسماني است كه اهورامزدا از آغاز مقرر داشته است و آن پاداش نيك تنها بهره كسي خواهد بود كه پارسا و نيك منش باشد.
يسنا ٥١ بند ١٥
كيگشتاسب به ياري انجمن برادري مغان (موبدان) آيين بهي را با پاك منشي برگزيد و از راه پارسايي به انديشه و خرد نيك دست يافت. باشد كه مزدا اهوراي پاك برابر قانون ازلي خود همه را به سوي نور حقيقت راهنمايي فرمايد.
يسنا ٥١ بند ١٦
فرشوشتر هوگوه با خشنودي كامل وجود خود را در راه خدمت به آيين مقدس پيشكش كرد؛ بشود كه مزدا اهورا او را براي ايمان پاكش بهره راستي ارزاني دارد.
يسنا ٥١ بند ١٧
جاماسب هوگوه آن داناي خردمند نيز به آيين راستي ايمان آورد. بشود كه اهورامزدا از براي ايمان پاكش او را به دولت دانش كامل و ضمير پاك برخوردار سازد. همچنين به همه كساني كه بدين بهي ايمان ميآورند، بهره دانش و نيك منشي ارزاني دارد.
يسنا ٥١ بند ١٨
ميديوماه اسپنتمان نيز پس از آنكه از روي نيك منشي و دانش راستين اين دين را پذيرفت، دريافت كه براي خوشبختي ديگران بايد در راه آموزش دين بهي كوشا بود، چه پيروي از آيين مزدا براي زندگاني مردم بهترين كار است.
يسنا ٥١ بند ١٩
اي كساني كه با انديشه پاك به ما پيوستهايد و با پارسايي و فروتني در پيشبرد راستي كوشا هستيد، بشود كه مزدا بنا به وعده خود پناه و پشتيبان همه باشد.
يسنا ٥١ بند ٢٠
از پرتو خرد پاك ميتوان به مقام معرفت و حقيقت رسيد. چنين كسي كه راه راست را دريافته، با انديشه وگفتار وكردار خود همه را رهبري خواهد كرد و راه راست را نشان خواهد داد.
اي اهورامزدا؛ از تو ميخواهم كه بخشش خرد پاك را به همه ارزاني داري.
يسنا ٥١ بند ٢١
http://tarikhema.ir/wp-content/uploads/2010/12/ancient.ir-2-zardosht.jpg
ای جویندگان دانش راستین، اکنون آموزشها و پیامی را که تا به حال شنیده نشدهاست برای شما آشکار خواهم ساخت. این پیام برای کسانی که از روی تعالیم نادرست، جهان نیکی را تباه سازند ناگوار است، ولی برای دلدادگان «مزدا» خوشآیند و شادیبخش به شمار میرود.
(یسنا ۳۱ – بند ۱)
چون تعالیم نادرست مانع از آن است که راه بهتر را آشکارا دیده و برگزینند، بنابراین خداوند جان و خرد برای شما رهبری برگزید تا زندگی کردن برابر آیین راستی را به هر دو گروه «نیکان و بدان» بیاموزم.
(یسنا – هات ۳۱ – بند ۲)
پروردگارا، در پرتو فروغ مینوی به ما چه خواهی بخشید؟ آیا آن سعادتی که در پرتو راستی و پاکی به دست میآید و به همه وعده شده، کدام است؟ در مورد دانایان چه فرمانی رفتهاست؟ ای خداوند خرد مرا از تمام این حقایق آگاه ساز و با گفتار الهامبخش خود مرا روشن کن تا همه مردم را به آیین راستی راهنمایی کنم.
(یسنا – هات ۳۱ – بند ۳)
پروردگارا؛ دو بخشش «رسایی و جاودانی» مردم را به فروغ معنوی و آگاهی درونی خواهدرسانید. در پرتو نیروی اراده، منش پاک، راستی و پاکی، عشق و ایمان به خدا، زندگانی پایدار و نیروی معنوی افزایش خواهدیافت. ای خداوند خرد، در پرتو این فروزگان بر دشمنان فیروزی توان یافت.
(یسنا – هات ۳۴ بند ۱۱)
ای اهورامزدا شخص خردمند و هوشیار و کسی که با منش خویش حقیقت را درک میکند، از قانون ایزدی آگاه است و با نیروی معنوی از راستی و پاکی پشتیبانی میکند و گفتار و کردار خود را جز به راستی نخواهد آراست و در راه گسترش راستی گام برخواهد داشت. چنین شخصی نسبت به توای مزدا وفادار و شایستهترین یار و یاور مردم به شمار خواهدرفت.
(گاتاها- هات ۳۱ بند ۲۲)
اهورامزدا که از روی دانش و منش نیک بر جهان سروری میکند، در پرتو توان جاودانی خویش چنین الهام میبخشد: عشق و مهر پاک (آرمیتی) را که با اشای تابناک (پارسایی) یار و همگام است، برای شما برگزیدهام. بشود که از آن خود سازید.
(گاتاها- هات ۳۲ – بند ۲)
گمراهان بتپرست همه از تبار و نژاد سیهدلان و کژ منشانند. کسانی که از آنها پیروی کنند و احترام گذارند آنها نیز از تبهکارانند.
کردار فریبکارانه و ریاکاریهای آنها از دروغ و خود ستایی سرچشمه گرفتهاست. از این رو در سراسر گیتی به بدنامی شناخته میشدند و مورد تنفرند.
(گاتاها – هات ۳۲ – بند ۳)
شخص گناهکار و گمراه ممکن است چندی با کردار زشت خویش شهرت و آوازهای بهدست آورد ولی ای هستی بخش، تو از روی خرد و حکمت خویش همه چیز را آگاهی و نسبت به انگیزه هر کس داوری خواهیکرد. ای خداوند خرد به راستی در پرتو سروری آسمانی تو بیگمان آیین جاودانی اشا (پارسایی) و راستی همهجا حکمفرما خواهدگشت.
(گاتاها – هات ۳۲ – بند ۶ )
آنگاه ترا مقدس شناختم ای مزدااهورا: هنگامی بود که ترا نخستین بار در کار آفرینش جهان ازلی دیدم. هنگامی بود که برای کردار و گفتار زشت، سزای زشت و از برای کردار و گفتار نیک، پاداش نیک در روزهای واپسین مقرر داشتی.
آنگاه ترا مقدس شناختم ای مزدااهورا: هنگامی بود که وهومن (فرشته نیکاندیشی و خرد) به سوی من شتافت و از من پرسید تو کیستی؟ پاسخ دادم منم زرتشت و تا به اندازهای که تاب و توان دارم دشمن واقعی دروغپرست و یار و یاور نیرومند دوستداران راستی خواهم بود و از این راه است که به کشور جاودانی بیکران تو توانم رسید و همیشه این چنین ترا ستاینده و سرودگو خواهم بود ای مزدا.
آنگاه ترا مقدس شناختم ای مزدااهورا: هنگامی بود که وهومن به سوی من آمده و من نخستین بار از آیین تو تعلیم یافتم. هرچند که رسالت من در میان مردمان مایه رنج من باشد، اما به جا میآورم زیرا تو آن را بهترین دانستی.
(یسنا – هات ۴۳)
ای خداوند خرد- آسایش و خوشیهای زندگی که بوده و هست و خواهدبود همه از تست، پروردگارا؛ از روی مهر و کرم خویش آنها را به ما ارزانی دار و از پرتو منش پاک و نیروی معنوی و راستی و درستی ما را با خوشبختی جاودانی همقرین ساز. (یسنا- هات ۳۳ بند ۱)
ای پروردگارا؛ برای برخورداری از شادمانی و خوشبختی مرا توانایی ببخش تا با نیروی معنوی و منش پاک و مهرورزی به دیگران و دلی روشن به درک راستین تو نایل آیم. (یسنا هات ۳۳ بند ۱۳)
ای مزدا؛ رفتار و گفتارنیک و پرستش بی ریایی که از پرتو آنها مردم از بخشایش جاودانی و پارسایی و نیروی معنوی و رسایی برخوردار میگردند، همه را نخست به تو ای خداوند هستیبخش پیشکش میکنیم. (یسنا هات ۳۴ بند ۱)
پروردگارا؛ مرد نیکاندیش و پارسایی که روانش با راستی همگام است تنها به تو میاندیشد و کردارنیک خود را به تو نیاز میکند. ای اهورامزدا بشود که نیایشکنان و سرود ستایش گویان به تو نزدیک شویم. ( یسنا – هات ۳۴ بند ۲ )
ایدون من و روان آفرینش هر دو با احترام و دستهای برافراشته اهورا مزدا را ستایش کرده و از او خواستاریم که هرگز به نیکوکاران و پارسایان و رهبر آنها گزندی نرسد و از هجوم دشمنان و بدکاران در امان باشند. (یسنا – هات ۲۹ بند ۵)
ای اهورا از آن تواست عشق و مهرورزی، از تواست خرد مینوی جهان آفرین، ای خداوند جان توبه بندگان خویش نیروی اختیار نیک و بد بخشیدی تا این که راهی برگزینند که راهنمای دانا بدان گرویده و یا آن که رهبر ناراست و غیر واقعی نشان دادهاست!؟
(یسنا – هات ۳۱ بند ۹)
ای خداوند هنگامی که در روز ازل جسم و جان آفریدی و از منش خویش نیروی اندیشیدن و خرد بخشیدی، زمانی که به تن خاکی روان دمیدی و به انسان نیروی کار کردن و سخن گفتن و رهبری کردن عنایت فرمودی، خواستی تا هر کسی به دلخواه خود با کمال آزادی راه زندگی خود را برگزیند. (یسنا – هات ۳۱ بند ۱۱)
دانا باید از دانش خویش نادان را آگاه سازد، نشاید بیش از این نادان گمراه بماند.
(یسنا – هات ۳۱ بند ۱۷ )
ای اهورا به روان جهان تاب و توانایی بخش، از راستی و پاک منشی نیرویی برانگیز که آشتی و آسایش در جهان برقرار شود. آری ای مزدا من دریافتم که آن را توانی برانگیخت.
(یسنا – هات ۲۹ بند ۱۰ )
کسی که پاسبان و نگهبان سعادت بشر است، کسی که همیشه بیدار و هوشیار، آفریدگان مزدا را پاسبانی میکند، کسی که خلق خدا را با دیده باز نگهبانی میکند، کسی که سراسر جهان را از تیرگی و ناآرامی با سلاح آخته پاسداری میکند، میستاییم.
(سروش یشت ها دخت)
ای اهورامزدا من که زرتشت هستم از تو درخواست میکنم که به من و روان آفرینش تاب و توانایی بخشی از پرتو راستی و پاکمنشی بتوانیم آرامش و آسایش جهان را فراهم سازیم. (آنگاه روان آفرینش رهبری اشوزرتشت را پذیرفته گوید) بنابراین ای مزدا با خواستهات خشنود و خورسندم و زرتشت را به عنوان شایستهترین مرد به رهبری خود میپذیرم.
یسنا ۲۹ بند ۱۰
آنگاه زرتشت میگوید: ای مزدا به من نیروی راستی و پاکمنشی و شجاعت روحی عطا فرما تا مردم جهان و انجمن موبدان مرا به آسانی بپذیرند و جهانیان تعلیم مرا دریابند. برای این کار تنها چشم امیدم به یاری و پشتیبانی توست.
یسنا ۲۹ بند ۱۱
با دستهای برافراشته به سوی تو ای مزدا و با فروتنی کامل پیش از همه چیز خواستارم که بهرهای از خرد مقدس خود را به من عطا فرمایی تا به همراهی درستی کردار و ضمیر پاک بتوانم خوشبختی روان آفرینش (همه جهانیان) را فراهم سازم.
یسنا ۲۸ بند ۱
ای اهورامزدا بشود که با اندیشهنیک به تو نزدیک شوم و با پیروی از قانون اشا به ارزشهای مادی و معنوی خود پی برم تا بدینوسیله دینداران را به سرای روشنی و خرمی و زندگی نیک هر دو جهان رهبری کنم.
یسنا ۲۸ بند ۲
من این سرودهای ستایش خود را آن سان که پیش ازین کسی نسروده نثارت میکنم ای اهورا – ای روان راستی و ای نیکاندیش واقعی- از تو درخواست میکنم تا در جهان نیروی فناناپذیر معنوی تجلی نماید. اینک که تو را با ستایش خود فرامیخوانم بسویم شتاب و مرا از خوشبختی و کامیابی واقعی برخوردار ساز.
یسنا ۲۸ بند ۳
هنگامی که با منش پاک ترا با سرودهای ستایش فرامیخوانم آگاهم که مرا برای رهبری روان مردم جهان گماشتهای و از پاداشی که تو ای مزدا اهورا برای کردارنیک میبخشی خبر دارم و آمادهام تا زمانی که مرا تاب و تواناییست به مردم بیاموزم که به سوی راستی راه پویند.
یسنا ۲۸ بند ۴
• ای مزدا به سوی من آی و مرا از بخشش منش پاک و راستی برخوردار ساز تا به وسیله آموزش آیین مقدست گمراهان و بدکاران را به راه راست رهبری کنم و بر دشمنی بدخواهان چیره شوم.
یسنا ۲۸ بند ۶
• ای اهورامزدا مبادا هرگز کار ناشایستی از من سرزند که مورد خشم تو قرار گیرم. ای راستی و ای اصل پاک منشی پیوسته می کوشم تا تورا بستایم. ای کسی که آرزوهای ما را بر میآوری، تو را از ته دل درود میگویم، چه میدانم نمازی که از روی ایمان و اعتقاد کامل انجام شود به درگاهت پذیرفته خواهدشد، ای کسی که امید بهشت ما به سوی تواست.
یسنا ۲۸ بند ۹
• چون از راه نیایش درست میتوان به خدا که اصل راستی و پاک منشی است دست یافت، پس ای اهورامزدا با نیروی خرد و کلام خویش مرا آگاه فرما که در روز نخست این آفرینش چگونه صورت هستی به خود گرفت.
یسنا ۲۸ بند ۱۱
• اینک از برای کسانی که خواستار شنیدن حقیقت هستند سخن میگویم. این گفتار از سوی اهورامزدا سرچشمه راستی و نیکاندیشی است و هر که دانا و هواخواه راستی باشد باید به آن گوش کند، زیرا تنها با پیروی آن میتوان به سرای درخشان فردوس راه یافت.
یسنا ۳۰ بند ۱
ای مردم گفتارنیک دیگران را بشنوید و با اندیشه روشن در آن بنگرید و میان نیک و بد را خود داوری کنید. زیرا پیش از این که فرصت از دست برود، هر مرد و زن باید به شخصه راه خود را برگزینند. بشود که به یاری خرد اهورایی در گزینش راه نیک کامروا شد.
ای مزدا، هنگامی که تو را با نیروی خرد و اندیشه ژرف جستجو کردم و با دیده دل به تو نگریستم، دریافتم که تویی سرآغاز و سرانجام همه چیز. تویی سرچشمه خرد و اندیشه و تویی آفریننده راستی و تویی داور نیک همه کردار مردمان جهان.
یسنا ۳۱ بند ۸
کسانی که از روی رسایی اندیشه و کردارنیک خود به اهورامزدا گروند، از بخشش کمال واقعی و جاودانی و راستی و پاک منشی و نیروی معنوی برخوردار شوند. چنین کسانی از دوستان و هواخواهان اهورا به شمار خواهند آمد.
یسنا ۳۱ بند ۲۱
ای مزدا هنگامی که در روز نخست با خرد خویش به کالبد ما جان بخشیدی و به ما نیروی اندیشه و قوه تمیز نیک از بد دادی، از آن روزها در تن خاکی ما جان و روان دمیدی و به ما اراده و نیروی گفتار و کردار ارزانی داشتی، خواستی که هرکس بنا به اراده خود و با آزادی کامل راهی را که خود صلاح میداند، برگزیند.
یسنا ۳۱ بند ۱۱
نیکی پاداش گزینندگان راه نیک و بدی پادافره گزینندگان راه بد است. از این دو راه آن که نیک اندیش و در پیشبرد نیکی کوشا است راه رستگاری را اختیار کند و آن کسی که بداندیش و کاهل و تن پرور است، راهی را بر میگزیند که جز از رنج و سختی بهرهای نبرد.
یسنا ۳۱ بند ۱۰
ای اهورامزدا تویی آفریننده جهان مادی و خرد مینویی و تویی که به مردم جهان اختیار انتخاب راه نیک و بد دادی تا بنا به میل خود یا به سوی رستگاری شتابند یا به گمراهی گرایند.
یسنا ۳۱ بند ۹
ما خواستاریم از زمره کسانی باشیم که جهان را به سوی پیشرفت و آبادانی و مردم را به سوی راستی و پارسایی رهنمایند. بشود که مزدا ما را یاری فرماید تا با نیروی اندیشه و دل (عقل و عاطفه) به سرچشمه دانایی پی بریم.
یسنا ٣٠ بند ٩
هنگامی که کیفر اهورایی برای گناهکاران فرا رسد و بدان به کیفر زشت خود رسند، جهان را نیروی پاکمنشی فرا خواهد گرفت. آنگاه با پیروی راه ایزدی در پایان، بدی به دست نیکی شکست خواهد خورد و دروغ به بند راستی در خواهد آمد.
یسنا ٣٠ بند ٨
هنگامی که بدکرداران به سزای زشت خود رسند، آنگاه از کردار خود پشیمان میشوند و اندیشه و دل آنان به سوی نیکی خواهد گرایید. آنگاه اشا و خرد پاک به یاری آنان میشتابد و در پیمودن راه درست به آنان کمک خواهند کرد.
یسنا ٣٠ بند ١٠
ای مردم اگر از قانون ازلی که مزدا برقرار داشته آگاه میشدید و از خوشی و پاداش نیک راستی و رنج و پادافراه زشت کژی در این جهان و سرای دیگر باخیر میشدید، آنگاه کاری میکردید که همیشه روزگارتان به خوشی بگذرد.
یسنا ٣٠ بند ١١
از آنجایی که برگزیدن بهترین راه برای مردم کار دشواریست، من که زرتشت هستم برای رهبری شما برگزیده شدهام. رهبری که اهورامزدا گواه راستی و درستی گفتار اوست. باشد که همه برابر آیین مقدس مزدا زندگی کنیم.
یسنا ٣١ بند ٢
روان آفرینش ( یا روح مردمان جهان ) پیش از پیدایش اشوزرتشت از خرابی وضع جهان به درگاه خداوند به دادخواهی برخاسته گفت: پروردگارا برای چه مرا آفریدی؟ چرا به من پیکر هستی بخشیدی ؟ ستم و ستیزه و خشم و زور مرا به ستوه در آورده و برای من به جز تو پشت و پناهی نیست. از تو درخواست میکنم که برایم نجات بخشی فرستی تا زندگانی آسوده و خرمیبه من بخشد.
یسنا ٢٩ بند ١
ای مزدا؛ تو خود از همه بهتر میدانی که در گذشته چه کارهای ناشایستی از بدکاران و هواخواهان آنان سرزده است یا در آینده سرخواهد زد. پس برای این ماموریت بزرگ، یعنی رستگاری مردمان، اراده تو برهر که تعلق گیرد بدان خشنود و خرسندم .
یسنا ٢٩ بند ۴
بنابراین من که روان آفرینش هستم با دست های برافراشته از تو خواستارم که مبادا هرگز نیکوکاران دچار رنج و آزار شوند و به پارسایان و کارگران درست کار از سوی بدخواهان رنج و آسیب رسد، یا بر آن ها چیره شوند.
یسنا ٢٩ بند ۵
آنگاه اهورامزدا که همه چیز را از خرد خویش در مییابد، خطاب به روان آفرینش گفت. چون تو درخواست نجات دهنده ای کرده ای که مردم گیتی را وا دارد تا از روی قانون داد و راستی رفتار کنند، ازین روی من فره وهر زرتشت را برای رهبری جهان بر میگزینم.
یسنا ٢٩ بند
پس مزدای پاک کلام الهام بخش خود را به صورت سرودهای اوستایی که فرمان هایش سراسر بر راستی و درستی استوار است، از برای رستگاری جهانیان به زرتشت سپرد و او را مامور رهبری مردم جهان ساخت.( آنگاه روان آفرینش پرسید) پس ای اهورامزدا چنین رهبر نیک منش را چه وقت برای رستگاری من خواهی فرستاد؟
یسنا ٢٩ بند ٧
( اهورامزدا پاسخ میدهد) یگانه کسی که آیین مقدس را پیروی کرده و اندیشه راستین خواهد گستراند، زرتشت اسپنتمان است. پس برای پیشبرد کارش ما به او زبانی سخنور و گفتاری دلپذیر خواهیم بخشید.
یسنا ٢٩ بند ٨
آنگاه زرتشت گوید: ای مزدا به من نیروی راستی و پاک منشی و شجاعت روحی عطا فرما تا مردم جهان و انجمن موبدان مرا به آسانی بپذیرند و جهانیان تعلیم مرا دریابند . برای این کار تنها چشم امیدم به یاری و پشتیبانی توست.
یسنا ٢٩ بند ١١
بنابراین از همان آغاز هر کسی خواه طرفدار راستی یا دروغ، خواه دانا یا نادان بنابر ندای دل و اندیشه خود عقیده خود را ابراز و آشکار میسازد؛ ولی در عین حال خرد مقدس پیوسته آماده است تا آنان را که در انتخاب راه سرگردان و در شک و تردیدند ، راهنمایی کند.
یسنا ٣١ بند ١٢
اهورامزدا از هر کار آشکار و نهان مردم آگاهست ؛ گناهان کوچک و بزرگ همه را با دیدهگان روشنبین خود میبیند و پیوستههمه کارها را برابر قانون ابدی خویش پاداش و جزا میدهد.
یسنا ٣١ بند ١٣
تنها اهورامزداست که کیفر کارهای مردم را در گذشته و حال و آینده به درستی خواهد داد. چه او برای هرکار نیک یا بدی پاداش و سزایی مقرر داشته است و حساب همه کارها را در روز واپسین منظور خواهد داشت.
یسنا ٣١ بند ١۴ و ١۵
_ این سخنان توسط اِنی کاظمی از وب سایت ها و ماهنامه های زرتشتی گردآوری شده است.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.