mozhgan
10-16-2011, 04:46 AM
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت، درباره علائم سرطان معده گفت: سرطان معده تمام علائم سوءهاضمه مانند درد، نفخ و سنگيني سردل را دارد و لازم است افراد بالاي40 سال اين موارد را جدي بگيرند، چرا كه احتمال دارد اين علائم، هشداري درباره سرطان معده باشند.
به گفته دكتر رشيد رمضاني، سرطان معده در تمام كشورهاي دنيا مرگآورترين و كشندهترين سرطان است. او نسبت به مصرف غذاهاي با نيتريت بالا هشدار داد.
وي با اشاره به اين كه سرطان معده نخستين سرطان در مردان كشور محسوب ميشود در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: عامل سرطان معده ميكروب هليكوباكترپيلوري و مصرف غذاهاي با نيتريت بالا به اشكال مختلف اعم از مايع يا جامد است.
هليكوباكتر؛ قاتل بالقوه
به گفته اين متخصص، ميكروب هليكوباكترپيلوري ارتباط نزديكي با بهداشت مواد غذايي دارد. بنابراين لازم است غذاهايي كه بيرون از يخچال نگه داشته ميشود استفاده نشود. به اين ترتيب با رعايت موارد بهداشتي ميزان موارد عفونت به اين باكتري كاهش مييابد.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه با ارتقاي سطح فرهنگ مردم پيشبيني ميشود طي سالهاي آتي ميزان عفونت هليكوباكترپيلوري در كشور كاهش يابد، اما فعلا اين ميزان بالاست.
هليكوباكترپيلوري كه دكتر رمضاني به آن اشاره ميكند، نوعي باكتري با قدرت سازگاري بسيار بالاست كه ميتواند در معده زنده بماند و رشد كند. اين باكتري مارپيچ سبب اختلالات گوارشي متعدد، عفونت، زخم و التهاب معده انسان ميشود و حدود نيمي از جمعيت جهان به آن مبتلا هستند و از فرد مبتلا به ديگران قابل انتقال است.
ترشي و نمك را به اندازه مصرف كنيد
دكتر رمضاني با اشاره به تاثير نيتريت موجود در مواد غذايي در بروز سرطان معده گفت: نيتريت يكي از مواد نگهدارنده است كه در بسياري از فستفودها به كار گرفته ميشود. متاسفانه عادات غذايي ايرانيها مصرف غذاهاي شور و ترشيجات است كه اين عوامل خطر ثابت شده براي سرطان معده هستند. رئيس اداره سرطان مركز مديريت بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت با اشاره به مشخص شدن سيماي سرطان معده در كشور و برنامههاي در نظر گرفته شده براي تشخيص بموقع اين بيماري گفت: هرچند در حال حاضر برنامه منسجم كشوري براي اين بيماري فراهم نشده است، اما برنامههايي در نظر گرفته شده تا اين بيماري سريعتر تشخيص داده شود. اين طرح در حال حاضر در چند استان كشور در حال اجراي آزمايشي است و پس از حصول نتايج آن، برنامه كمككننده براي جلوگيري از سرطان معده در كشور طراحي و به كل كشور توسعه مييابد.
وي افزود: از طرف ديگر بايد در جهت افزايش سطح آگاهيهاي مردم به منظور كاهش مصرف نيتريت اقدامات لازم صورت گيرد، چرا كه پيشگيري از سرطان معده راه مبارزهاي بجز پيشگيري ندارد.
به گفته دكتر رشيد رمضاني، سرطان معده در تمام كشورهاي دنيا مرگآورترين و كشندهترين سرطان است. او نسبت به مصرف غذاهاي با نيتريت بالا هشدار داد.
وي با اشاره به اين كه سرطان معده نخستين سرطان در مردان كشور محسوب ميشود در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: عامل سرطان معده ميكروب هليكوباكترپيلوري و مصرف غذاهاي با نيتريت بالا به اشكال مختلف اعم از مايع يا جامد است.
هليكوباكتر؛ قاتل بالقوه
به گفته اين متخصص، ميكروب هليكوباكترپيلوري ارتباط نزديكي با بهداشت مواد غذايي دارد. بنابراين لازم است غذاهايي كه بيرون از يخچال نگه داشته ميشود استفاده نشود. به اين ترتيب با رعايت موارد بهداشتي ميزان موارد عفونت به اين باكتري كاهش مييابد.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه با ارتقاي سطح فرهنگ مردم پيشبيني ميشود طي سالهاي آتي ميزان عفونت هليكوباكترپيلوري در كشور كاهش يابد، اما فعلا اين ميزان بالاست.
هليكوباكترپيلوري كه دكتر رمضاني به آن اشاره ميكند، نوعي باكتري با قدرت سازگاري بسيار بالاست كه ميتواند در معده زنده بماند و رشد كند. اين باكتري مارپيچ سبب اختلالات گوارشي متعدد، عفونت، زخم و التهاب معده انسان ميشود و حدود نيمي از جمعيت جهان به آن مبتلا هستند و از فرد مبتلا به ديگران قابل انتقال است.
ترشي و نمك را به اندازه مصرف كنيد
دكتر رمضاني با اشاره به تاثير نيتريت موجود در مواد غذايي در بروز سرطان معده گفت: نيتريت يكي از مواد نگهدارنده است كه در بسياري از فستفودها به كار گرفته ميشود. متاسفانه عادات غذايي ايرانيها مصرف غذاهاي شور و ترشيجات است كه اين عوامل خطر ثابت شده براي سرطان معده هستند. رئيس اداره سرطان مركز مديريت بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت با اشاره به مشخص شدن سيماي سرطان معده در كشور و برنامههاي در نظر گرفته شده براي تشخيص بموقع اين بيماري گفت: هرچند در حال حاضر برنامه منسجم كشوري براي اين بيماري فراهم نشده است، اما برنامههايي در نظر گرفته شده تا اين بيماري سريعتر تشخيص داده شود. اين طرح در حال حاضر در چند استان كشور در حال اجراي آزمايشي است و پس از حصول نتايج آن، برنامه كمككننده براي جلوگيري از سرطان معده در كشور طراحي و به كل كشور توسعه مييابد.
وي افزود: از طرف ديگر بايد در جهت افزايش سطح آگاهيهاي مردم به منظور كاهش مصرف نيتريت اقدامات لازم صورت گيرد، چرا كه پيشگيري از سرطان معده راه مبارزهاي بجز پيشگيري ندارد.