PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دوربین کپسولی مغناطیسی می تواند درون بدن هدایت و متوقف شود .



afsanah82
10-15-2011, 11:14 PM
دوربین کپسولی مغناطیسی می تواند درون بدن هدایت و متوقف شود .
عطيه پور بختيار - عضو تيم تخصصي ترجمه


گرفتن عکس هایی از درون بدن با استفاده از دوربینی که توسط بیمار بلعیده می شود ، امر جدیدی نیست ، اما سابق بر این کنترلی بر این وسیله در حین عبور آن از درون بدن وجود نداشت .یک دوربین کپسولی جدید ( که در شکل زیر می بینید ) توسط یک تیم بین المللی از محققین توسعه یافته است که دارای این قابلیت است که میتواند در بدن هدایت شود و هرجا که لازم باشد متوقف شود و حتی قادر است تا عکسهایی از « مری » بدست آورد .
تصاویر درون روده ممکن است با یک دوربین کپسولی کوچک که توسط بیمار بلعیده شده است ، حاصل شوند . این وسیله راهش را در میان روده باز میکند و تصاویری از پرزهای روده ای به یک گیرنده خارجی که بر روی یک کمربند و توسط بیمار حمل میشود ارسال میکند . این دستگاه داده را در خود ذخیره میکند و بعدتر پزشک می تواند با آنالیز آن هرگونه خونریزی یا تومور را تشخیص دهد .
با این وجود ، این دوربین برای معاینه مری و معده زیاد مناسب نیست . علت اینست که فقط 3 یا 4 ثانیه طول میکشد تا دوربین راهش را از میان مری باز کند




در هر ثانیه 2 تا 4 عکس گرفته میشود - و زمانیکه به معده میرسد ، به علت وزن کم آن که حدود 5 گرم می باشد ، خیلی سریع به قسمت پایین دیواره معده فرو میافتد . بعبارت دیگر همه این اتفاقها بسیار سریعتر از آن است که بتوان تصاویر کاربردی و مفیدی بدست آورد .
به همین علت همچنان برای معاینه مری و معده لازم است تا بیمار یک اندوسکوپ نسبتاً باریک را ببلعد.
در همکاری مشترکی مهندسان تولیدکننده Given Imaging ، بیمارستان اسرائیلی هامبورگ و کالج رویال امپریال لندن ، پژوهشگرانی از انستیتو فرونهافر برای مهندسین پزشکی در سانکت اینگبرت اولین سیستم دارای قدرت کنترل مداوم را برای دوربین کپسولی توسعه دادند .
به گفته دکتر فرانک ولک ، رئیس تیم IBMT ، " درآینده ، پزشکان این توانایی را خواهند داشت تا دوربین را در مری متوقف کنند ، بالا و پایین ببرند و روشن کنند و زاویه دوربین را در حالت مورد نیاز تنظیم کنند " که این به آنها اجازه میدهد تا معاینه دقیقی از قسمت های بین مری و معده داشته باشند .
اگر اسفنکتر قلبی درست کار نکند ، اسید معده از مری بالا آمده و باعث سوزش قلب می شود . در طولانی مدت این اتفاق حتی می تواند منجر به سرطان مری شود . ولی اکنون و با این دوربین می توان حتی دیواره های معده را نمایش داد .
" ما یک وسیله مغناطیسی تقریباً باندازه شکلات درست کرده ایم . پزشک میتواند آن را در طول مدت معاینه در دست بگیرد و روی بدن بیمار بالا و پایین ببرد و دوربین قرار گرفته درون بدن دقیقاً حرکت آن را دنبال میکند ." - به نقل از ولک .
دوربین کپسولی هدایت شونده ، در روشی بسیار مشابه نمونه های قبلی ساخته می شود ؛
که اجزای آن عبارتند از یک دوربین ، یک فرستنده که تصاویر را به گیرنده ارسال میکند ، یک باتری و چند دیود نور سرد که مانند لامپ فلاش هر بار که عکسی گرفته میشود نور نسبتاً شدیدی ایجاد میکنند .
یکی از اولین نمونه های دوربین کپسولی ، برای اولین بار در بدن انسان بصورت عملی مورد استفاده قرار گرفته است . محققین ثابت کرده اند که دوربین میتواند برای مدتی حدود 10 دقیقه در مری باقی بماند . حتی در حالتی که بیمار بصورت عمودی نشسته باشد !