PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : استیو جابز،سیبی که از درخت زندگی افتاد



mehraboOon
10-11-2011, 02:45 AM
استیو جابز،سیبی که از درخت زندگی افتاد

استیو پاول جابز در سان فرانسیسکوی کالیفرنیا در ۲۴ فوریه سال ۱۹۵۵ به دنیا آمد.وی که یک عرب آمریکایی بود چرا که فرزند عبدالفتاح جندلی سوری بود که بعد ها استاد علوم سیاسی شد. پدر استیو پس از نقل مکان به سان فرانسیسکو و در سال ۱۹۹۵ با یک دختر دانشجو به نام «کارول شیبل» رابطه داشت که منجر به تولد استیو شد.چون عبدالفتاح و کارول ازدواج نکرده بودند داشتن این فرزند ناخواسته از نظر جامعه قابل قبول نبود و امکان سرپرستی آن توسط مادر عبدالفتاح نبود به همین دلیل تصمیم گرفتند تا استیو را به عنوان یک فرزند خوانده به یک زوج بسپارند.سرانجام با معرفی چند زوج ،«پاول و کلارا جابز» حاضر شدند استیو را به فرزند خواندگی قبول کنند. آنها نام فرزند نا تنی خود را «استیو پاول» گذاشتند.استیو از اینکه پاول و کلارا را والدین ناتنی تلقی کنند بیزار بود و ترجیح می داد تا ایشان را با نام والدین یاد کنند.پدر و مادر اصلی استیو بعد ها با هم ازدواج کردند و حاصل این ازدواج تولد «مونا» بود که خواهر تنی استیو محسوب می شود و با اینکه در دوران کودکی با هم ملاقات نداشتند ،بعد ها رابطه بسیار نزدیکی با هم داشتند.
استیو در دوران کودکی و قبل از ورود به کالج با «استیو وژنیاک» آشنا شد که بعدها شریک و همکارش شد.
http://www.gooyait.com/uploads/school.jpg
استیو دوران دبیرستان خود را در شهر «گوپرتینو» در کالیفرنیا گذراند و پس از فارغ التحصیلی راهی کالج «رید» در اورگان شد.با اینکه این کالج از بهترین های زمان خود بود ولی به دلیل هزینه های سنگینی که برای پدر و مادر ناتنی استیو داشت و نمرات ضعیف خود استیو در حالی که فقط یک ترم را گذرانده بود از ادامه تحصیل انطراف داد هر چند در برخی کلاس ها همچون کلاس خوشنویسی حاضر می شد.او در مورد حضورش در کلاس های خوشنویسی گفت:

«اگر گذر من به این کلاس ها نمی افتاد مک (رایانه مکینتاش) هرگز دارای قلم های رایانه ای با فونت های متفاوت و زیبا نمی شد» .
استیو با اینکه زندگی سختی را می گذراند در سن ۱۹ سالگی زمان زیادی را صرف یادگیری علوم عرفان شرق و رژیم های غذایی خاص مانند خوردن فقط میوه که سیب نیز یکی از میوه هایی بود که به آن علاقه زیادی داشت پرداخت و در همین سن بود که به همراه یکی از دوستان خود برای روشنگری بیشتر راهی هند شد.
در زمستان سال ۱۹۷۴ بود که استیو به کالیفرنیا رفته و به همراه دوست قدیمی و ۵ سال پیش خود وژنیاک در جلسات هوداران رایانه های شخصی موسوم به Homebrew شرکت کرد.همزمان به عنوان یک تکنسین در شرکت آتاری مشغول به کار شد. در همین سال بود که جعبه آبی را که در واقع خطوط تلفنی شرکت AT&T را هک میکرد و امکان مکالمات راه دور را به صورت رایگان فراهم می کرد ساخته و برای مدت کوتاهی اقدام به فروش آن کرد.
پس از سفر به هند، استیو با سری تراشیده و در حالی که لباس سنتی هند را برتن داشت به امریکا بازگشت.پس از بازگشت مجددا در شرکت آتاری مشغول به کار شد اما برای جلوگیری از مزاحمت های احتمالی برای دیگر کارمندان،تنها پس از ساعت کاری که طراحان دیگر رفته بودند سر کار حاضر می شد.وظیفه او ساختن یک صفحه مدار الکترنیکی برای یک بازی به نام Breakout بود.«نولان بوشنل» بنیانگذار آتاری به ازای حذف هر تراشه در فرایند ایجاد و طراحی دستگاه،یک جایزه ۱۰۰ دلاری تعیین کرده بود.استیو به دلیل دانش کمی که در طراحی مدار های الکترونیکی داشت از دوست خود وژنیاک خواست تا اگر بتواند صفحه مداری با حداقل مدار های الکترونیکی ایجاد کند ،جایزه ای که از آتاری دریافت می کنند را تقسیم کنند و در نهایت تعجب آتاری این صفحه الکترونیکی با کاهش ۵۰ تراشه توسط وژنیاک ایجاد شد.
http://www.gooyait.com/uploads/bavozniac.jpg
با اینکه جایزه در نظر گرفته شده ۵ هزار دلار بود و کل این مبلغ نیز دریافت شده بود،استیو به وژنیاک گفت که آتاری تنها ۵۰۰ دلار پرداخته است و به وژنیاک گفت که نیمی از ۵۰۰ دلار را بردارد!سالها بعد که وژنیاک اصل مبلغ دریافتی را فهمید از شدت ناراحتی گریست و اعلام کرد که:

دوست داشت لطفی در حق دوستش کرده باشد و اگر استیو از او می خواست تا به صورت رایگان این تراشه را بسازد با کمال میل انجام میداد اما با رفتاری که استیو انجام داد احساس می کنم به من خیانت شده است.
استیو با بقیه مبلغی که از دور زدن دوست خود دریافت کرده بود پایه های شرکت اپل را بنا نهاد و هر دو نیز در این شرکت سهیم شدند اما رابطه دوستانه آنها هیچ گاه مثل سابق نشد.
در سال ۱۹۷۶ وقتی استیو ۲۱ ساله و وژنیاک ۲۶ ساله بود شرکت رایانه ای اپل در پارکینگ خانواده جابز بنیان نهاده شد.در ابتدا با نام «اپل کامپیوتر» شناخته شد ک بعد ها ب صورت مختصر به «اپل» تغییر نام داد.اولین رایانه شخصی ساخته شده توسط استیو و وژنیاک اپلI نامگذاری شد و قیمت ۶۶۶ دلار و ۶۶ سنت به دلیل علاقه ای که وژنیاک به اعداد تکراری داشت گذاشته شد.
http://www.gooyait.com/uploads/apple1.jpg
در سال ۱۹۷۷ این دو اپلII را معرفی کردند که این رایانه موفقیت خوبی در بین رایانه های شخصی دست پیدا کرد چرا که دارای دو ویژگی توسعه سخت افزاری و سازگاری مناسب با نرم افزار های زمان خود را داشت.کلید موفقیت اپلII ، در Visi calcبود چرا که اولین برنامه صفحه گسترده را به بازار آورده بود.
http://www.gooyait.com/uploads/apple2.jpg
در دسامبر سال ۱۹۸۰ اپل به صورت شرکت سهامی عام درآمد و به نفوذ و شناخته تر شدن استیو افزود به طوری که با داشتن ۲۵ سال سن ،ثروتی معادل ۲۰۰ میلیون دلار داشت.در همین سال بود که اپلIII معرفی شد اما فروغی نداشت.
موفقیت اپل غول صنعتی آن زمان یعنی آی بی ام را برای ورود به بازار های رایانه ای تهدید می کرد و دلیل عدم موفقیت اپلIII را می توان تبلیغات وسیع آی بی ام در مبارزه با رقیب جدید خود دانست.
با فراز و نشیبی که در آن برهه از زمان اپل داشت استیو در تلاش خود برای رشد هر چه بیشتر اپل «جان شولی» را که در شرکت پپسی مشغول به کار بود ،به عنوان مدیر اجرایی دعوت به همکاری در اپل کرد.اما جمله ای که استیو برای شکار شولی از پپسی به کار برد جالب بود:

«می خواهی عمر خود را صرف فروختن آب شکر کنی یا می خواهی شانس این را داشته باشی که دنیا را عوض کنی؟»
که نشان دهنده آینده نگری و نگرش استیو از راه اندازی شرکت اپل بود
http://www.gooyait.com/uploads/bashelly.jpg
.همزمان اپل رایانه «اپل الیزا» را که از نظر فناوری بسیار پیشرفته بود معرفی کرد این اسم را استیو از دوست دختر سابق خود الهام گرفته بود. الیزا از رابط کاربری موسوم به Xerox PARC بهره می برد که به جای استفاده از خط فرمان که در آن زمان مرسوم بود ،از این رابط گرافیکی استفاده کرد. هر چند در نهایت موفقیت مناسبی را برای اپل فراهم نکرد.
http://www.gooyait.com/uploads/lisa.jpg
سال ۱۹۸۴ را می توان نقطه آغاز فروغ اپل شمرد چرا که در این سال اپل «مکینتاش» را معرفی کرد.مکینتاش اولین رایانه ای بود که واسط گرافیکی کاربری داشت و از Xerox PARC الهام گرفته شد که از نظر تجاری بسیار موفق عمل کرد.در واقع استیو با پروژه مکینتاش خواست تا انتقام شکست Xerox PARC را بگیرد.مکیتاش شعار «کار با یک کامپیوتر از استفاده از یک توستر راحت تر است» را که استیو از سال ۱۹۷۹ در سر می پروراند را عملی ساخت.تولید و توسعه مکینتاش توسط «راسکین» آغاز شد و به دلیل موفقیت مک تولید رایانه اپلII متوقف و مک جایگزین شد که تا به امروز نیز ادامه دارد.
http://www.gooyait.com/uploads/mac1.jpg
هر چند در ماه های اول مک فروش چشمگیری نداشت و در سال ۱۹۸۴ بازار های رایانه ای با کساد روبرو بودند اما به مرور این پروژه جدید اپل می رفت تا انقلاب سومی را در این شرکت رقم بزند.در همین برهه با مدیریت مستبدانه و دمدمی مزاج بودن استیو و کشمکش هایی که در مدیریت اپل به وجود آمده بود،توسط شولی که استیو او را به اپل آورده بود از هیئت مدیره و مدیریت بخش مکینتاش کنار گذاشته شد و با وجودی که همچنان سهامدار اپل بود از اپل که نزدیک به ده سال برای موفقیتش تلاش کرده بود اخراج شد.استیو بسیار حیرت زده شده بود چرا که اپل تمام زندگی اش بود.
در سال ۱۹۸۶ استیو و «ادوین کتمول» استودیوی پیکسار را بنا کردند که در زمینه پویا نمایی رایانه ای فعالیت می کرد.پیکسار حول بخش گرافیک رایانه ای «لوکاس فیلم» شکل گرفت که استیو آن را به یک سوم قیمت و با مبلغ ۱۰ میلیون دلار خرید.پیکسار یک دهه بعد با ساخت فیلم های مطرحی همچون «داستان اسباب بازی» معروف شد و بعد ها فیلم های زندگی یک حشره ،داستان اسباب بازی۲،شرکت هیولاها و در جستجوی نیمو و اعجوبه ها راساخت که جوایزی را نیز به خود اختصاص دادندو و این موفقیت ارزش سهام استیو را بالا برد به طوری که تا سال ۲۰۱۱ سهام استیو در پیکسار بیش از یک میلیارد دلار ارزش داشت.با این موفقیت شرکت «والت دیزنی» سعی در خرید پیکسار را نمود که در صورت خرید ،با توجه به ارزش سهام استیو ،او دارای بیشترین سهم در والت دیزنی می شد که حتی از رئیس دیزنی نیز سهامش بیشتر می بود.
http://www.gooyait.com/uploads/pixar.jpg
در سال ۱۹۸۶ و پس از اخراج از اپل شرکت NEXT را بنا کرد که همانند الیزا از فناوری های پیشرفته استفاده می کرد.نکست به دلیل هزینه های بالای فناوری وارد جریان بازار های رایانه ای نشد اما به دلیل استفاده از برنامه های شیء گرا معروف شد .با وسواسی که استیو در مدیریت نکست داشت سعی خود را برای توسعه هر چه بیشتر آن انجام می داد .در اکتبر سال ۱۹۸۸ شرکت نکست کامپیوترNextCube را به بازار فرستاد که یک کامپیوتر مکعبی بود. نزدیک به ۵۰ هزار عدد از این کامپیوتر فروخته شد و تلاش وسیعی برای فروش بیشتر این کامپیوتر انجام شد و ختی یک میلیاردر تگزاسی را برای سرمایه گذاری جذب کردند .بعد ها استیو تمرکز خود را ازکسب و کار بر روی سخت افزار به توسعه نرم افزارهای مختلف تغییر داد و این چیزی بود که استیو را نابود کرد.همزمان پروژه «نکست میل» را که برای اولین بار امکان میل های گرافیکی را علاوه بر متن فراهم می کرد را نیز بنا نهاد.
http://www.gooyait.com/uploads/next.jpg
استیو همان طور که در اپل رقابت سنگینی را با آی بی ام آغاز کرده بود در نکست نیز رقابت خود را با «سان مایکروسیستم» آغاز کرده بود.هر چند بعد ها استیو و «اسکات مک نیلی» از مدیران ارشد سان مایکرو سیستم محصول مشترکی به نام «اپن استپ» را ارائه کردند.
با وجود اغراقی که در مدیریت درخشان استیو در نکست وجود دارد اما آثار و نتایج همین مدیریت دو رویداد جهانی را بنا کرد:

۱- استیو سامانه اصلی وب جهان پیما را بر روی ایستگاه کاری رایانه نکست ایجاد کرد ،چرا که اعتقاد داشت افراد عادی نیز باید بتوانند برنامه های کاربردی پر اهمیت بنویسند همین دیدگاه استیو،بنیان برنامه های کاربردی به نام سازنده رابط کاربر(Interface Builder) را ایجاد کرد که «برنزلی» با استفاده از آن توانست برنامه های با عنوان (World Wide Web 1,0) را بنویسد .در واقع پایه اینترنت جهانی را استیو بنا کرد!
۲- اتکای اپل به نرم افزار های قدیمی و سوء مدیریت درونی شرکت به خصوص عدم توانایی آن برای انتشار نسخه ای به روز رسان عمده برای سیستم عامل رایانه های خود در اوایل دهه ۹۰ این شرکت را به ورشکستگی نزدیک کرد .در واقع ایده استیو به بنیان های یونیکس در دهه ۸۰ میلادی جاه طلبی او را نشان می داد که در نهایت همین انتخاب شالوده محکمی برای یک سیستم عامل شد و با رهبری استیو اپل تولدی دوباره یافت.
در سال ۱۹۹۷ شرکت اپل شرکت نکست را به قیمت ۴۰۲ میلون دلار خریداری کرد که زمینه بازگشت اسیو را به خانه اش،اپل فراهم نمود.
http://www.gooyait.com/uploads/bazgasht.jpg
در همین زمان به دلیل مشکلاتی که تا قبل از ورود استیو به اپل در بخش مدیریتی اپل به وجود آمده بود و عدم اطمینان هیئت مدیره به «جیل آمیلو» مدیر ارشدعملیاتی اپل ،استیو موقتا جایگزین وی شد و بازگشتی سرافرازانه را به اپل نشان داد. زیان های اپل تا سه ماه اول سال ۹۷ میلادی ،۷۰۰ میلون دلار برآورد شده بود که استیو برای جلوگیری از زیان بیشتر برخی از پروژه ها را متوقف کرد و با خرید نکست سیستم عامل NextSTEP در این شرکت ارتقا یافت و به سیستم عامل مکینتاش که ایده اول آن در سال ۸۴ شکل گرفته بود تغییر پیدا کردو در واقع تکامل یافت و محصول تازه ای به نام iMac شکل گرفت که فروش شرکت را به میزان زیادی افزایش داد.در طراحی آی مک از رنگ های مختلفی استفاده شد تا تنوع زیادی در آن شکل گرفته باشد و این موفقیت آی مک در کنار «آی بوک» سه سال تداوم یافت و همین موفقیت باعث شد تا در مک ورلد ژانویه سال ۲۰۰۰ استیو مدیر عامل اپل شود که تا سال ۲۰۱۱ نیز ادامه یافت.
http://www.gooyait.com/uploads/macrangi.jpg
در ژانویه سال ۲۰۰۱ و در مک ورلد،استیو از استراتژی دیجیتالی اپل در سان فرانسیسکو پرده برداری کرد که چشم انداز رایانه های شخصی محسوب شد که سبک جدید زندگی دیجیتالی را با دوربین های دیجیتالی،تلفن های هوشمند،mp3 پلیر ها،پخش کننده های دیجیتال که تکنولوژی استفاده شده در دستگاه های یاد شده را می توان در
imove(1999) ، itunes(2001) ، iDVD(2001) ، iphoto(2002) ، I cal & Isync(2002)
(2044)garage band و iweb در سال ۲۰۰۶ اشاره کرد.
با این حال بزرگترین حرکت اپل در ساخت غیر منتظره «آی پاد» شکل گرفت که متاثر از تکنولوژی توپی بود و در اوایل سال ۲۰۰۱ شکل گرفت.آی پاد فروش فوق العاده ای داشت و فروش مک را به واسطه کار با آی پاد نیز افزایش داد.در سال ۲۰۰۲ آی پاد با ویندوز سازگار شد و در سال ۲۰۰۳ فروشگاه Itunes شکل گرفت تا پشتیبانی مناسبی برای آی پاد بادشد که بعد ها این فروشگاه از نسخه های ویندوزی نیز پشتیبانی کرد.
http://www.gooyait.com/uploads/ipod.jpg
تا سال ۲۰۰۶ اپل به طور مستمر به نوآوری در کسب و کار موسیقی پرداخت به طوری که در سال ۲۰۰۴ آی پاد مینی را طراحی و در سال ۲۰۰۵ آی پاد نانو را ایجاد کرد و در سطح بین المللی رهبر بلامنازع عصر جدید موسیقی دیجیتالی گردید.سال ۲۰۰۶ نقطه عطفی برای در دست گرفتن بازار های جهانی برای اپل بود به طوری که از مایکروسافت هم پیشی گرفت که مدیون همین نوآوری در طراحی دیجیتالی بود.
http://www.gooyait.com/uploads/bawindows.jpg
اولین موفقیت اپل مدیون مک بود چرا که برای اولین بار فروش خود را از ویندوز شرکت مکینتاش بیشتر می دید و حرکت مثبتی که اپل انجام داده بود استفاده از پردازنده های شرکت اینتل بود که به موفقیت مک کمک می کرد چرا که مکینتاش اینتل سریع تر و ارزان تر بود هر چند موفقیت در فروش آی پاد را نیز نباید فراموش کرد.
http://www.gooyait.com/uploads/ba-intel.jpg
سال ۱۹۹۷ سال تبدیل شدن اپل به یک برند ممتاز بود چرا که در ژانویه همین سال و در مک ورلد استیو خبر از محصول جدید اپل یعنی «آیفون» داد.سخت افزار به کاربرده شده،زیبایی ظاهری،سیستم عامل ساخته شده خود اپل OSx ،قابلیت های آی پاد ، خبر از ارائه یک گوشی تمام لمسی هوشمند را از طرف اپل می داد.آیفون شوک بزرگی در صنعت تلفن های همراه بود و ویژگی های منحصر به فرد موجود در آن مانند داشتن کامپیوتر و آی پاد و گوشی در جیب خود بود و مشخص کرد که اپل از یک شرکت منحصر به کامپیوتر خارج خواهد شد .
http://www.gooyait.com/uploads/iphone.jpg

mehraboOon
10-11-2011, 02:47 AM
استیو در زندگی شخصی خود با مشکلاتی روبرو بود .در سال ۲۰۰۳ پزشکان تشخیص دادند که استیو مبتلا به سرطان لوزالمعده است.خوشبختانه این بیماری از نوع کشنده نبود و استیو به دنبال رژیم های غذایی مختلفی برای درمان بود که نهایتا در سال ۲۰۰۴ موافقت خود را برای جراحی اعلام کرد.
هر چند این بیماری تا سال ۲۰۰۱ با او بود اما اولین نشانه های خود را در سال ۲۰۰۸ نشان داد به طوری که به اعتقاد بسیاری استیو بسیار لاغر شده و در سال ۲۰۰۹برخلاف سال های گذشته از طرف شرکت اپل اعلام شد که استیو در مک ورلد سالیانه سخنرانی نخواهد کرد و منتظر پیوند کبد برای درمان است. در سال ۲۰۰۵ خبری از قول استیو در سایت اپل منتشر شد که در آن استیو چنین اشاره کرده بود:

همان طور که بسیاری از شما می دانید من در طول سال ۲۰۰۸ به صورت عجیبی وزن کم کرده ام و این برای پزشکان باعث تعجب است.هفته پیش من تصمیم گرفتم تا علت آن را بفهمم که خوشبختانه پس از آزمایش های زیاد از نظر پزشکان این یک عدم تعادل هورمونی است که پروتئین های بدن را از بین می برد و آزمایش های پیچیده خونی آن را تایید کرده است.
سال ۲۰۱۰ استیو مجددا با معرفی «آی پد» سلامتی خود را نشان داد و موفقیت جدید اپل را با معرفی این محصول نمایش داد.
هر چند در زمان معرفی آی پد بر روی مبل نشسته بود و عدم سلامتی کامل استیو را نشان می داد اما یک دستاورد جدید دیگر از سوی اپل توسط مدیر موفقش اعلام جهانی شد.در تبلیغات آی پد قبل از معرفی رسمی آن اغراق شده بود و استیو آن را دستگاه جادویی خوانده بود و پس از عرضه ،فروش قابل توجهی داشت.
http://www.gooyait.com/uploads/soltanibaipad.jpg
استیو آن سال را سال آی پد نامید و چند ماه بعد و زمانی که آی پد۲ روانه بازار ها شد،اپل به فروشی بی نظیر از این عرضه دست یافت،به طوری که علاوه بر فروش در امریکا فروشی عالی در سایر نقاط جهان داشت و حتی افرادی که دیوانه آی پد شده بودند در ازای فروش کلیه خود آی پد را جایگزین عضوی از اعضای بدنشان در زندگی کردند!.
http://www.gooyait.com/uploads/ipad2.jpg
استیو در زندگی شخصی خود نیز با مشکلاتی روبرو بوده است:
استیو در تاریخ ۱۸ مارس سال ۱۹۹۱ ازدواج کرد همسر جابز «لورن پاول» است که نه سال از استیو جوان تر بوده و حاصل این ازدواج سه فرزند است.
http://www.gooyait.com/uploads/hamssar.jpg
در ضمن استیو یک دختر از نامزد سابق خود«کریس برنان» به نام «لیزا» دارد که این دو هیچ گاه به طور رسمی با هم ازدواج نکردند
با علاقه ای که استیو به گیاهخواری داشت و با اینکه او هرگز گوشت قرمز نمی خورد اما گاهی غذایش از گوشت ماهی نیز بود. خوردن میوه را نیز بسیار دوست داشت که از بین میوه ها علاقه زیادی به سیب داشت و همین علاقه باعث شد تا نام شرکت خود را اپل یا همان سیب انتخاب کند.
سال ۱۹۸۲ آپارتمانی در «سان ریموی نیویورک» خرید و آن را بازسازی کرد اما هیچ وقت در آن ساکن نشد بعد ها یک عمارت مستعمراتی اسپانیایی خرید که در «ورد ساید کالیفرنیا» قرار دارد و مدت ده سال ساکن آن بود حتی برای مدتی آن را به بیل کلینتون داد تا استفاده کند .استیو قصد تخریب و بازسازی آن را داشت که با مخالفت علاقه مندان به آثار تاریخی مواجه شد .سال ۲۰۰۴ شهردار وردساید اجازه تخریب را به استیو داد اما باید تا یک سال صبر می کرد تا اگر خریداری پیدا شد آن را بفروشد و مانع از تخریب احتمالی آن شود.
سال ۲۰۰۵ استیو پس از چاپ زندگی نامه اش با نام «استیو جابز؛ تمثال» فروش کتاب های چاپ شده توسط انتشاراتی که این زندگی نامه را چاپ کرده بود را در فروشگاه های خرده فروشی اپل ممنوع کرد.
اما همانطور که اشاره شد استیو از سال ۲۰۰۳ با بیماری سرطان لوزالمعده دست و پنجه نرم می کند در طول این سال ها این بیماری فعالیت استیو را در اپل با مشکلاتی روبرو می کرد .
http://www.gooyait.com/uploads/marizi.jpg
اما درست در روز ۲۴ آگوست سال۲۰۱۱ استیو جابز با ارسال نامه ای به هیئت مدیره اپل استعفای خود را اعلام کرد:

همیشه گفته بودم که اگر روزی فرا برسد که نتوانم از عهده وظایفم و انتظاراتی که از من به عنوان رئیس اپل می‌رود، برآیم، اولین نفری خواهم بود که شما را آگاه خواهم کرد. متأسفانه این روز فرا رسیده است.
به این وسیله از ریاست اپل استعفا می‌دهم. اگر هیئت مدیره صلاح بداند، مایلم به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیر و کارمند اپل ، خدمت کنم.
توصیه می‌کنم که طرح جانشینی‌مان را اجرایی کنیم و «تیم کوک» را به عنوان رئیس اپل برگزینیم.
باور دارم که روشن‌ترین و خلاقانه‌ترین روزهای اپل، در پیش هستند و انتظار دارم که با نظارت و مشارکت به «کوک» در نقش جدیدش، یاری برسانیم.
من شماری از بهترین دوستان زندگی‌ام را در اپل پیدا کرده‌ام، از همه شما، به خاطر سال‌های زیادی که به من اجازه کار در کنارتان دادید، ممنونم.
http://www.gooyait.com/uploads/stiv.jpg
هر چند استیو از مدیر عاملی استعفاء داد ولی از هیئت مدیره خواست تا به عنوان یکی از اعضای تیم بزرگ اپل در این شرکت حضور داشته باشد. پس از استعفای ناگهانی استیو که شوک بزرگی برای اپل و دوستداران استیو بود تلاش ها برای جایگزینی فردی مناسب شروع شد که در این بین «تیم کوک» به عنوان مدیر جدید انتخاب شد،کوکی که در خونسردی زیاد شهره بوده و شاید دلیل استخدام وی از طرف خود استیو نیز همین خونسردی اش بود.
اما آیفون۴s که امسال در ۴ اکتبر ۲۰۱۱ در رویداد سالانه اپل معرفی شد ،حال و هوای همیشگی را نداشت چرا که سخنران همیشگی خود ،استیو به معرفی این محصول جدید اپل نپرداخت و «تیم کوک» جایگزین استیوی شده بود که به دلیل بیماری از مدیر عاملی اپل استعفاء داده بود.آیفون جدید نیز انتظارات را برآورده نکرد و جای خالی استیو بیشتر احساس شد.
اما خبری که درست یک روز بعد از معرفی آیفون جدید اپل که به عنوان تصویر اصلی روی سایت این شرکت خود نمایی می کرد جایگزین تصویری شد که بهت دوستداران استیو را برانگیخت. این تصویر فقط یک معنی داشت:

استیو جابز درگذشت
http://www.gooyait.com/uploads/stivlogoapple-600x411.jpg
همچنین اپل پیامی را با این مضمون در سایت خود قرار داد:

اپل یک نابغه الهام بخش و دنیا یک انسان شگفت انگیز را از دست داد. و هر کدام از ما که انقدر خوش شانس بود که با استیو کار کند یک دوست عزیز و یک مربی الهام بخش را از دست داد. استیو شرکتی را ترک کرد که تنها خودش قادر به ساختن آن بود. و روح او در بنیان و سازمان اپل جاودانه خواهد ماند.
اگر می خواهید در خاطرات و نظرات و همدردی و تسلیت خود با دیگران سهیم باشید به آدرس ایمل بزنید .
rememberingsteve@apple.com
اما درگذشت استیو جابز واکنش ها و بازتاب های مختلفی داشت به طوری که در همان ساعات اولیه افراد سرشناس زیر پیام هایی دادند:
باراک اوبامادر بیانه‌ای در مورد درگذشت جابز نوشته است:

“جهان یک انسان صاحب بینش را از دست داده است. و شاید هیچ تعریفی بالاتر از این نباشد که بخش بزرگی از جهان از طریق دستگاهی که او اختراع کرد از درگذشت او آگاه شد.”
http://www.gooyait.com/uploads/veda1.jpg
لری پیج، یکی از بنیان‌گذارن گوگل هم نوشته است که:

جابز مرد بزرگی با دستاوردهای باورنکردنی و هوشمندی شگفت‌انگیز بود. پیج نوشته است که تمرکز جابز بر ارتقای تجربه کاربری، همیشه الهام‌بخش او بوده است.
او ضمن همدردی با خانواده جابز و اعضای اپل، از مهربانی جابز با او هنگامی که اورئیس گوگل شد، یاد کرده است.
http://www.gooyait.com/uploads/veda2.jpg
بیل گیتس در بیانه‌ای نوشته است که :

او و جابز نخستین بار ۳۰ سال پیش یکدیگر را ملاقات کردند و در بیش از نیمی از عمرشان با هم همکار و رقیب و دوست بوده‌اند. دنیا به ندرت شخصی را شاهد بوده است که به مانند جابز بر او تأثیرگذار بوده باشد و این تأثیرات را نسل‌های متعددی حس خواهند کرد.
http://www.gooyait.com/uploads/veda3.jpg
پل الن، یکی از ینیان‌گذران مایکروسافت نوشته است که :

جابز یکی پیشگامان بی‌همتا دنیای فناوری بود و شخصی بود که می‌دانست چگونه محصولات بزرگ بسازد.
http://www.gooyait.com/uploads/veda4-600x389.jpg
مایکل دل، رئیس شرکت دل نوشته است که :

امروز دنیا یک رهبر رؤیایی دنیای فناوری و یک افسانه نمادین، و خود او یک دوست را از دست داده است. میراث استیو را نسل‌های زیادی به یاد خواهند آورد.
http://www.gooyait.com/uploads/veda5-600x400.jpg
استیو بالمر، رئیس مایکروسافت هم :

با خانواده و اعضای اپل و همچنین همه اشخاصی که تأثیرات مثبت جابز را در زندگی‌شان حس کرده‌اند، ابراز همدردی کرده است.
http://www.gooyait.com/uploads/veda6-600x410.jpg
اریک اشمیت، عضو هیئت مدیره گوگل نوشته است که :

جابز موفق‌ترین رئیس در آمریکا در طی ۲۵ سال گذشته بوده است. او به صورت بی‌نظیری، دریافت‌های یک هنرمند را با بصیرت یک مهندش در هم‌آمیخت تا یک شرکت استثنایی را بنا کند. او یکی از بزرگ‌ترین رهبران آمریکا در طول تاریخ بود.
http://www.gooyait.com/uploads/veda7.jpg
مارک زاکربرگ نوشته است که:

استیو! از تو به عنوان یک معلم و یک دوست متشکرم. از تو به خاطر نشان دادن شیوه‌ تغییر دنیا به وسیله محصولاتت، سپاسگزارم.
http://www.gooyait.com/uploads/veda8.jpg
مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک، نوشته است:

امشب، دنیا نابغه‌ای را از دست داده است که از او به مانند ادیسون و اینشیتن یاد خواهد شد. در طی چهار دهه پیش، استیو جابز توانایی دیدن آینده را داشت. او نوشته است که تأثیر جابز ورای گوشی‌های هوشمند یا آی‌پد است، او دانش و توانمندی شکل دادن مجدد به چهره تمدن را داشت.
http://www.gooyait.com/uploads/veda9.jpg
همچنین در نشریات مختلف امریکایی تیتر اول خبر ها شد که نشان از اهمیت جایگاه و سرشناس بودن استیو جابز است
http://www.gooyait.com/uploads/news3.jpg
http://www.gooyait.com/uploads/news2.jpg
http://www.gooyait.com/uploads/news4.jpg
اپل یک بازیکن کلیدی در شروع انقلاب رایانه ای بود و و این دستاورد بدون وجود استیو جابز میسر نمی شد چرا که با مدیریت و شیوایی و گیرا بودن سخنرانی های استیو به این موفقیت دست پیدا کرده است .هرچند بدون استیو نیز احتمالا شاهد موفقیت بیشتر اپل خواهیم بود چرا که در حال حاضر گوشی های آی فون و سیستم های مک این شرکت برترین هستند و با ارتقا آن شاهد موفقیت های بیشتر این شرکت خواهیم بود.شرکت اپل در سرتاسر جهان دارای بیش از ۳۰۰ شعبه فروشگاهی و بیش از ۲۸۰۰ کارمند است که دارای فروش سالیانه بیش از ۶۵ میلیارد دلار است که نشان از بزرگترین و موفق ترین شرکت های تجهیزات کامپیوتری است و این عظمت را مدیون بنیاگذار اصلی خود یعنی استیو جابز است.


گویا آی تی