PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آشپزی برای کودکان



R A H A
10-06-2011, 04:22 PM
از کودکی تا نوپایی غذاهایی که می توان به کودک داد



طی یک روز ، از میان چهار گروه اصلی غذاها ،به کودک خود حق انتخاب بدهید .

غلات و غذاهای سیر کننده

سه تا چهار مورد از مواد غذایی زیر را طی یک روز می توانید در وعده غذای کودک بگنجانید . این مواد غذایی عبارتند از : غلات مخصوص صبحانه ، نان ، ماکارونی ، سیب زمینی و برنج .

میوه و سبزیجات

سعی کنید تا سه تا چهار بار در یک روز میوه و سبزیجات به صورت تازه ، کنسرو شده و فریز شده به صورت خشک به کودک خود بدهید .

گوشت و جایگزین های آن

در هر روز ، از انواع گوشت به صورتیک یا دو پرس در وعده غذای کودک بگنجانید . انواع گوشت و جایگزین های آن عبارتند از :

همبرگر ، سوسیس ، (سعی کنید کمتر ازاین نوع فراورده های گوشتی آماده به کودک بدهید) گوشت مرغ ، ماهی (تازه کنسرو یا فریزشده) ،تخم مرغ (کاملاً پخته شده)، حبوبات (مانند لوبیا، عدس ، نخود پخته شده)، میوه های مغزدار (مانندگردو ، بادام و پسته) به صورت کاملا ً کوبیده شده و کره بادام زمینی .

فراورده های لبنی

هر روز 600 میلی لیتر فراورده های لبنی مانند پنیر وماست به کودک بدهید . برای کودکانی که طعم شیر را به تنهایی دوست ندارند و آن را نمی خوردند ، بهتر است شیر را مزه دار کنید ؛ مثلاً ، از کاسترد ، بستنی ، پودر کاکائو ، موز ، پودر برنج ، یا سس پنیری به صورت مخلوط با شیر استفاده نمایید .

یک ظرف ماست یا 40 گرم پنیر ، میزان کلسیم مساوی با 190 میلی لیتر شیر دارند .

R A H A
10-06-2011, 04:23 PM
غذاهای مناسب نه تا دوازده ماهگی


غذاهایی را که می توانید به کودک بدهید عبارتند از :

* تخم مرغ درسته ؛

* میوه های مغزدار (مانند : گردو ، بادام ، پسته و غیره) آسیاب شده ؛

* چاشنی های بیشتر ،مقداری آب گوشت ؛

* انتخاب تعداد بیشتری غذاهای انگشتی (که کودک با کمک انگشتان خود می تواند غذا را بخورد) ، تکه هایی از میو ه پوست گرفته شده (مانندسیب یا گلابی) ، برش های هویج و خیار ، تکه های کوچک از گوشت مرغ پخته شده ؛

* انتخاب غذاهایی از چهار گروه اصلی غذاها .

- کودک می تواند غذاهای انگشتی مانند سبزیجات و میوه های برش زده شده را به صورت تکه های بزرگ بخورد . او دوست دارد در خوردن غذا مستقل باشد .

R A H A
10-06-2011, 04:24 PM
غذاهای ممنوع نه تا دوازده ماهگی



از دادن این غذاها به کودک اجتناب کنید :

* مصرف نمک را در غذای کودک به حداقل برسانید و حتی اگر ممکن است آن را از وعده غذای کودک حذف کنید .
* شکر را به مقدار لازم به غذا اضافه کنید تا برای کودک اشتها آورد باشد . در غیر این صورت ، غذا بیش از حد شیرین خواهد شد و کودک آن را نخواهد خورد .

* عسل

* چربی ؛ چربی روی گوشت را احتمالاً از آن جدا کنید . بیشتر ، گوشت را کباب کنید تا ان که بخواهید آن را سرخ کنید .
* گوشت هایی مانند جگر و قلوه .

- هنوز هم غذاهایی وجود دارند که نبایدبه کدودک داد . بلکه حتی باید آن ها را از فهرست وعده غذای کودک حذف کرد .

R A H A
10-06-2011, 04:25 PM
اهمیت یک رژیم غذایی متنوع


هنگامی که کودک شما به خوردن میوه ها و پوره سبزیجات متنوع تری علاقه پیدا کرد باید غذایی مناسب تنظیم کنید زیرا کودک را از دوران کودکی به طرف زندگی در دوران بزرگ سالی سوق خواهد داد . این که در برنامه غذایی هر روز کودک از هر چهار گروه اصلی غذا بگنجانیم ، دارای اهمیت بسیار زیادی است اما مطمئن شوید نوع غذایی که انتخاب می کنید . متناسب با سن کودک شماست .

گروه 1 : غلات ، نان ، سیب زمینی ، برنج و ماکارونی

گروه 2 : میوه و سبزیجات ، ابتدا با طعم و مزه هایی همچون سیب زمینی ، شلغم زرد و زردک آغاز کنید و سپس از طعم و مزه های متنوع تراستفاده نمایید .

گروه 3 : گوشت قرمز و جایگزین های آن ،گوشت قرمز ، گوشت مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، حبوبات ،(نخود ، لوبیا و عدس) و میوه های مغزدار آسیا شده .

گروه 4 : شیر و فراورده های لبنی ، شیر ، پنیر و ماست .

دو گروه غذایی دیگر نیز وجود دارند که رژیم غذایی را خوش طعم می کنند و بر انرژی حاصل از ماده غذایی تأثیری می گذارند :

گروه 5 : شکر

گروه 6 : چربی و روغن

به ویژه در روزهای نخست از شیر گیری ، به شما توصیه نمی کنیم که به غذای کودک شکر اضافه کنید یا مقداری زیادی نوشیدنی های شیرین به او بدهید . بدن بسیاری از ما به طور ارثی به مواد شیرین بیشتری نیاز دارد .

بنابراین ، بهتر است بار برآورده کردن این نیاز ، از موادی که شیرینی طبیعی دارند بیشتر استفاده کنید . به جای این که سیب را بپزید و یا این که موز را با زردآلوی رسیده یا میوه های شیرین مخلوط کنید .

برای مثال ، از کمپوت سیب استفاده کنید . غذاهایی را که خیلی تند و تیز هستند بایک قاشق غذا خوری شکر برای هر وعده غذا ، مخلوط کنید . در نتیجه این غذاها بسیار خوش طعم خواهند شد ، بدون این که بیش از حد شیرین شوند .

متوجه خواهید شد که کودک شما غذاهای خوش طعم را بر غذاهای بسیار شیرین ترجیح می دهد . بدین صورت ، مطمئن می شوید که طعم مزه های مناسبی برای رژیم غذاها و نوشیدنی های بسیار شیرین یا آمیخته با شکر زیاد منجر به پوسیدگی و خراب شدن دندان های کودک خواهند شد .

سعی کنید از دادن بیسکویت به عنوان میان وعده در صبح و عصر اجتناب کنید . در عوض ، سعی کنید کودک را به خوردن مواد غذایی ذیلتشویق کنید :

* یک تکه موز ؛

* یک تکه نان ؛

* تعدادی نان تست مثلثی شکل ؛

* نوشیدنی های شیردار.

مقدار چربی و روغنی را که در رژیم از آن بهره می گیریددر نظر داشته و به آن توجه کنید . هنگامی که نخستین غذاها را برای کودک خود آماده می کنید ،از سرخ کردن این غذاها پرهیز کنید ؛ زیرا کودک نمی تواند غذاهای سرخ کرده را هضم کند .

همان طور که کودک رشد می کند و بزرگ می شود ، نان را می توانید با کمی کره یا مارگارین به او بدهید . همچنین می توانید چیپس های تنوری پخته شده و مواد غذایی که کودک به راحتی با کمک انگشتان دست خود بتنواند آن را بخورد به او بدهید .

پس از یک سالگی می توان از شیر گاو پرچربی به عنوان یک نوشیدنی اصلی در طی روز نیز استفاده کرد . وسوسه نشوید کهبه کودک شیر کم پربی بدهید ؛زیرا این نوع شیرها کمبود ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین a و ویتامین d دارند و کودک شما انرژی لازم برای رشد خود را به دست نخواهد آورد .

R A H A
10-06-2011, 04:26 PM
خوراک مخصوص کودک

به اندازه ۲.۵ پیمانه ( ۶۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

عدس قرمز ( دال عدس ) ۵۰ گرم

پیاز یک چهار عدد

گشنیز کوبیده شده نصف قاشق چای خوری

زرد چوبه یک چهارم قاشق چای خوری

آب ۱.۵ پیمانه / ۳۵۰ میلی لیتر

سیب زمینی ۷۵ گرم

هویج ۷۵ گرم

گل کلم ۷۵ گرم

کلم برگ ۷۵ گرم

طرز تهیه

1- عدس را در آب سرد بشویید و دانه های سیاه را از آن جدا کنید .

2- پیاز را خرد کرده ، همراه با عدس ف ادویه و آب در یک قابلمه بریزید .

3- بگذارید به جوش آید . در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 20 دقیقه بجوشد

4- سیب زمینی ، هویج ، گل کلم و کلم برگ را خرد کنید .

5- این سبزیجات خرد شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید . بگذارید به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد .

6- سپس این مواد پخته شده را در مخلوط کن بریزید تا به صورت یکدست در آیند . اگر لازم است می توانید مقدار کمی آب جوشیده نیز به آن اضافه کنید تا خیلی سفت نباشد .

7- با قاشق ، مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

8- - باقی مانده غذا را بسته بندی کرده ، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

* می توان آن را در فریزر هم نگه داری کرد .

R A H A
10-06-2011, 04:30 PM
خوراک مرغ و آویشن(برای کودک)




http://pic.azardl.com/images/33213657515978802584.jpg



مواد لازم برای 6 نفر:

ران مرغ 6 عدد

روغن مایع 1 قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده 1عدد

آرد سفید گندم 2 قاشق غذاخوری

آب مرغ 5/1 پیمانه

پودر آویشن یک دوم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای سرو:

سیب ‌زمینی 350 گرم

هویج 1عدد

نخود سبز 1 لیوان

سس خردل یک دوم قاشق‌ چای‌خوری

آب پرتقال یک دوم پیمانه

پوست پرتقال رنده شده 5/1قاشق چای‌‌خوری

ماست چکیده 4 قاشق مرباخوری

نمک و فلفل به‌ میزان لازم

روش تهیه:

- از قبل فر را با حرارت 350 درجه ی فار نهایت (177درجه ی سانتی گراد) گرم کنید.

- ران های مرغ را بشویید. در تابه مقدار کمی روغن ریخته و آنها کمی تفت دهید.

- سپس پیاز را اضافه نموده و تفت دهید. آنگاه آرد را افزوده و بعد از آن آب مرغ و آویشن را اضافه نمایید و بگذارید یک ساعت در فر بپزد.

- سیب‌زمینی را پوست گرفته و دو قسمت کنید و در آب جوش و کمی نمک بپزید.

- هویج‌ها را از طول برش دهید و همراه نخود فرنگی بپزید.

نحوه ی سرو غذا برای کودکان:

1- یک عدد از ران‌ها را بردارید، استخوان آن را جدا کنید و همراه سیب ‌زمینی، هویج و نخود فرنگی در مخلوط کن به صورت پوره در آورید و سپس به کودک بدهید. (کودک 12- 9ماهه)

2- یک ران دیگر را بدون استخوان کرده و به دلخواه قطعه قطعه نموده و همراه کمی از آب مرغ و سبزیجات پخته داخل بشقاب کودک نو پا بچینید. (کودک 18- 12 ماهه)

3- دو قطعه ی دیگر مرغ را در ظرف سرو غذای کودک قرار دهید و سس خردل، آب و پوست رنده شده ی پرتقال، ماست چکیده و ادویه را با هم مخلوط کرده و مانند سس روی مرغ‌ها بریزید.

سپس همراه سبزیجات سرو نمایید و با کمی جعفری آن را تزیین کنید.

R A H A
10-06-2011, 04:32 PM
دسر شکلاتی

به اندازه ۲ پیمانه ( ۵۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

پودر کاکائو ۱ قاشق چای خوری

خاکه قند ۱ قاشق چای خوری

شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

تخم مرغ ۱ عدد

طرزتهیه

1- فر را از قبل ، با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد 350 درجه فارنهایت گرم کنید . پودر کاکائو را با خاک قند و مقدار کمی شیر مخلوط کنید . این مخلوط را به باقی مانده شیر اضافه کرده ، خوب هم بزنید . سپس مخلوط را در یک قابلمه بریزید .

2- بگذارید تا به جوش آید . تخم مرغ را در ظرف جداگانه ای بشکنید و این مخلوط داغ را کم کم به آن اضافه کنید و کاملاً هم بزنید .

3- این مخلوط را از صافی رد کنید تا کاملاً یکدست شود . مخلوط را در دو ظرف غذای یک نفره بریزید .

4- ظرف ها را دسینی مخصوص فر بگذارید . داخل سینی آب جوش بریزید تا نصف ارتفاع ظرف ها را بگیرد .

5- سینی را داخل فر قرار دهید تا به مدت 15 تا 20 دقیقه مواد داخل ظرف ها حرارت ببینندو دسر خود را بگیرد . سپس سینی را بیرون آورده ، بگذارید تا سرد شود .

6- این دسر را هر چه سریعتر در یخچال بگذارید . یک ظرف را مصرف کنید . طی مدت 24 ساعت نیز ظرف دیگر را به مصرف برسانید .

R A H A
10-06-2011, 04:33 PM
نان تخم مرغی انگشتی

به اندازه ۱۶ عدد تهیه می شود

مواد لازم :

نان تست نرم ۲ عدد

تخم مرغ ۱

شیر گاو ۱ قاشق غذا خوری / ۳۰ میلی لیتر

روغن به مقدار کم

طرز تهیه

1- خمیر داخل نان ها را در آورده ، هر یک را از وسط نصف کنید . سپس آن ها را به صورت تکه های کوچک تر ببرید .

2- تخم مرغ را در ظرف جداگانه ایی بشکنیدو شیر را به آن بیفزایید . تکه های نان را در این ظرف فروبرده ، دو طرف آن ها را به این مخلوط آغشته کنید .

3- مقدار کمی روغن در ماهی تابه بریزید و بگذارید تا کاملاً داغ شود . سپس نان ها را در ماهی تابه قرار دهید تا دو طرف آن سرخ شود .

4- بگذارید تا نان ها کمی سرد شوند . از این نان ها می توانید به عنوان یک غذای انگشتی یا بخشی از یک وعده غذای اصلی برای کودک استفاده کنید .

R A H A
10-06-2011, 04:34 PM
نان شکلاتی انگشتی

به اندازه ۳۶ عدد تهیه می شود .

مواد لازم :

روغن به مقدار کم

آرد مخصوص تهیه پیتزا ۱۵۰ گرم

پودر کاکائو ۱ قاشق چای خوری

زرده تخم مرغ ۱ عدد

طرز تهیه

1- سینی مخصوص فر را با کمی روغن چرب کنید . آرد مخصوص پیتزا را در ظرفی ریخته ، طبق دستورالعمل روی بسته ، به آن آب اضافه کنید . آب و آرد را خوب با هم مخلوط کنید تا خمیری یکدست حاصل شود .

2- روی سطحی که کمی آرد پاشیده اید ، به مدت 5 دقیقه ای خمیر را ورز دهید .

3- خمیر را به صورت یک مربع در ابعاد 23 سانتی متر باز کنید . از این مربع ،نوارهای باریک مستطیل شکل در ابعاد 1×5/7 سانتی متر ببرید . هر یک از این نوارهای باریک را به صورت مارپیچ درآورید و آن ها را با فاصله در سینی فر کنار هم بچینید .

4- پودر کاکائو و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید . با استفاده از یک قلم مو ، از این مخلوط روی این خمیر های مارپیچ بمالید . روی آن ها را با یک پوشش نازک چرب بپوشانید . و در جای گرم بگذارید به مدت 20 تا 30 دقیقه بماند تا خمیر ور آید .

5- فر را از قبل ، با حرارت 220 درجه سانتی گراد 425 فارنهایت گرم کنید . این خمیرهای مارپیچ را به مدت 8 تا 10دقیقه در فر بگذارید تا بپزند و کاملاً پف کنند . سینی فر را بیرون آورده ، بگذارید تا نان ها سرد شوند .

6- یک یا دو تکه از این نان ها را به کودک بدهید . نان های باقی مانده را در یک ظرف پلاستیکی بسته بندی کرده ، در روزهای دیگر از آن ها استفاده کنید .

* می توان این نان ها را در کیسه پلاستیکی بسته بندی کرده ، به مدت 3 ماه در فریزر هم نگه داری کنید .

R A H A
10-06-2011, 04:35 PM
دسر وانیلی

به اندازه ۲ پیمانه ( ۵۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

تخم مرغ ۱ عدد

خاک قند ۱ قاشق چای خوری

پودر وانیل نصف قاشق چای خوری

شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

طرز تهیه

1- فر را از قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت گرم کنید . تخم مرغ را درظرفی بشکنید ، با چنگال آن را هم بزنید و خاک قند و پودر وانیل را به آن اضافه کنید .

2- شیر را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید .

3- شیر را کم کم به تخم مرغ اضافه کنید و کاملاً هم بزنید .

4- این مخلوط را از صافی رد کنید تا کاملاً یکدست شود . این مواد را داخل دو ظرف غذای یک نفره بریزید و داخل سینی فر قرار دهید . داخلی سینی تا ارتفاع نصف ظرف ها آب جوش بریزید .

5- سینی را داخل فر قرار دهید تا به مدت 20 تا 15 دقیقه حرارت ببیند و دسر خود را بگیرد . سپس سینی را بیرون آورده ، بگذارید تا سرد شود و مانند دستور سرو دسر شکلاتی ، آن را به مصرف برسانید .

R A H A
10-06-2011, 04:37 PM
مخلوط ماهی

به اندازه ۱.۵ پیمانه ( ۴۵۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

کرفس ۵۰ گرم

فلفل دلمه ای قرمز ۵۰ گرم

آب ۱.۲۵ پیمانه / ۳۰۰ میلی لیتر

برنج ۵۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق چای خوری

ماهی بدون پوست و فریز شده ۹۰ گرم

طرز تهیه

1- کرفس را تمیز کنید . دانه های فلفل دلمه ای را نیز در آورید . این سبزیجات را شسته ، سپس خرد کنید.

2- در یک قابلمه ، آب رابه جوش آورید و سپس سبزیجات را همراه برنج ، رب ، گوجه فرنگی وماهی به آن بیفزایید

3- دوباره بگذارید تا به جوش آید . شعله را کم کنید . در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم ، به مدت 15 دقیقه بجوشد تا برنج نرم و ماهی پخته شود .

4- ماهی را از داخل قابلمه بیرون آورید . با کمک یک چاقو و چنگال ، آن را خرد کرده ، تیغ های آن را با دقت جدا کنید .

5- سپس ماهی خرد شده را داخل قابلمه برگردانید و همه مواد را در مخلوط کن بریزید یا بکوبید تا به صورت یکدست در آیند .

6- با قاشق ، مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

7- - باقی مانده این خوراک را بسته بندی کرده ، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

* می توان آن را در فریزر هم نگه داری کرد

R A H A
10-06-2011, 04:42 PM
پای ماهی پنیری

به اندازه ۱.۵ پیمانه ( ۴۵۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

سیب زمینی ۲۲۵ گرم

تره فرنگی ۵۰ گرم

قارچ ۵۰ گرم

ماهی بدون پوست فریز شده ۹۰ گرم

شیر خشک ۱ پیمانه / ۲۵۰ میلی لیتر

پنیر پیتزای رنده شده ۵۰ گرم

طرز تهیه

1- سیب زمینی را پوست گرفته ، همراه تره فرنگی و قارچ خرد کنید . این سبزیجات را در آبکش ریخته با آب سرد بشویید .

2- سبزیجات را همراه با ماهی و شیر در یک قابلمه بریزید . بگذارید به جوش آید . در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 15 دقیقه بجوشد ، و ماهی و سبزیجات بپزند . می توانید با یک چاقو پخته شدن ماهی را امتحان کنید .

3- ماهی را از داخل قابلمه بیرون آورده ، با کمک یک چاقو و چنگال آن را خردکنید و تیغ های آن را ا دقت جدا نمایید .

4- ماهی خرد شده را به داخل قابلمه برگردانید و پنیر رنده شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید . مواد را کاملاً هم بزنید تا پنیر ذوب شود . موادپخته شده را بکوبید یا در مخلوط کن بریزید تا به صورت یکدست در آیند .

5- با قاشق ، مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

6- باقی مانده پای ماهی را بسته بندی کرده ، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

* می توان آن را در فریزر هم نگه داری کرد .

R A H A
10-06-2011, 04:50 PM
خوراک گوشت بره با گرد پاپریکا

به اندازه ۲.۵ پیمانه ( ۶۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

گوشت بره بی چربی ۱۷۵ گرم

هویج ۷۵ گرم

سیب زمینی ۱۷۵ گرم

پیاز یک چهارم عدد

فلفل دلمه ای قرمز ۱ قاشق چای خوری

روغن ۱ قاشق چای خوری

گرد پاپریکا ( نوعی ادویه ) یک دوم قاشق چای خوری

لوبیای پخته شده ۱۵۰ گرم

آب دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

طرز تهیه

1- فر را از قبل ، با حرارت 180 درجه سانتی گراد 350 درجه فارنهایت گرم کنید . گوشت بره را با آب سرد بشویید ، چربی های آن را جدا کرده ،خرد کنید .

2- هویج ،سیب زمینی و پیاز را پوست بگیرید. دانه های فلفل دلمه ای را از داخل آن در اورید ، در یک آبکش بریزید و آن ها را با آب سرد بشویید و سپس به صورت تکه های کوچک خرد کنید .

3- روغن را در ظرف مخصوص فر داغ کنید . گوشت را به مدت چند دقیقه در آن تفت دهید . سبزیجات را به آن اضافه کنید وبگذارید به مدت 2 دقیقه بپزد . فلفل قرمز ، لوبیای پخته شده و آب را به آن بفزایید .

4- بگذارید به جوش آید ، سپس در ظرف را ببندید و به مدت یک ساعت و ربع در فر قرار دهید تا گوشت کاملاً ترد شود .

5- این مواد پخته شده را می توان کوبید یا در مخلوط کن ریخت تا به صورت یکدست در آیند .

سپس مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

6- - باقی مانده غذا را بسته بندی کرده ، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

می توان آن را در فریزر هم نگه داری کرد .

نکته

اگر برای له کردن غذای کودک از مخلوط کن استفاده می کنید ، ابتدا قسمت مایع غذا را جدا کنید و پس از مخلوط کردن ، مایع غذارا جدا کنید و پس از مخلوط کردن ، مایع غذا را در پایان به آن اضافه نمایید .

R A H A
10-06-2011, 04:55 PM
دسر هلو

به اندازه سه چهارم پیمانه ( ۱۷۵ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

هلو رسیده ۱ عدد

تمشک تازه یا بصورت فریز شده ۲۵ گرم

خاک قند ۱ قاشق غذا خوری

ماست ۱۱۵ گرم

طرز تهیه

1- هلو را از وسط نصف کرده ، هسته آن را در آورید . پوست آن را بگیرید و خرد کنید و همراه با تمشک و یک قاشق غذا خوری آب در یک قابلمه بریزید

2- بگذاریدبه مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا میوه ها کاملاً نرم شوند

3- این مواد پخته شده را از یک الک رد کنید تا دانه های تمشک جدا شوند و به صورت پوره روان در آید .

4- این پوره را کنار بگذارید تا سرد شود . سپس ماست و خاک قند را به آن اضافه کنید . مقدار کمی از آن را با قاشق در ظرف غذا خوری مخصوص کودک بریزید .

5- باقی مانده دسر را در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

طرز تهیه به روشی دیگر (استفاده ازموز)

برای تهیه دسر به عنوان یک وعده ،می توان از نصف یک موز کوچک و یک قاشق غذا خوری ماست استفاده کرد .

موز را له کرده ، به ماست اضافه کنید . ماست و موز را خوب به هم بزنید تا کاملا ًبا هم مخلوط شوند . این دسر را باید فوراً به مصرف برسانید و نباید از این نوع دسر به مقدار زیاد تهیه کنید . زیرا موز پس از مدتی تغییر رنگ خواهد داد .

نکته

باقی مانده دسر را می تواند در فریزر نگه دارد ،اما پوره میوه های شیرین را می توان بسته بندی و در فریزر نگه داری کرد . برای مصرف این پوره ها ی فریز شده ، پس از آب شدن یخ آن ، هر وعده از پوره را با یک قاشق غذا خوری ماست مخلوط کنید و سپس به مصرف برسانید

R A H A
10-06-2011, 04:57 PM
دسر میوه ای

به اندازه ۱.۵ پیمانه ( ۴۵۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

گلابی رسیده ۱ عدد

آلو رسیده ۲۲۵ گرم

شکر نرم ۱ قاشق غذا خوری

پودر کاسترد ( نوعی سس دسر ) ۱ قاشق غذا خوری

شیر خشک دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

طرز تهیه

1- گلابی را از وسط به چهار قسمت کرده ، پوست بگیرید . هسته های آن را در آورید و خرد کنید . آلوها را نیز از وسط نصف کنید . هسته آن ها را در آورید و آلوها ار خرد کنید .

2- میوه ها را همراه با یک قاشق غذا خوری آب و دو قاشق چای خوری شکر در یک قابلمه بریزید .. در ظرف را ببندیدو بگذارید به مدت 10 دقیقه به آرامی بپزد تا میوه ها نرم شوند .

3- پودر کاسترد را با باقی مانده شکر و مقدار کمی شیر مخلوط کنید تا مایه روانی حاصل شود .

4- باق مانده شیر را بجوشانید و کم کم به مخلوط کاسترد اضافه کنید . کاسترد را در قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد تا غلیظتر شود .

5- مواد پخته شده را در مخلوط کن بریزید تابه صورت یکدست درآیند مقدار کمی از آن را با قاشق در ظرفی بریزید . پیش از آن که دسر را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

6- باقی مانده دسر را بسته بندی کرده، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

* می توان آن را در فریزر نگه داری کرد .

R A H A
10-06-2011, 04:58 PM
خوراک سبزیجات

به اندازه ۲.۵ پیمانه ( ۶۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

گوجه فرنگی ۳ عدد

کدو سبز ۱۷۵ گرم

قارچ ۷۵ گرم

فلفل دلمه ای قرمز ۷۵ گرم

رب گوجه فرنگی ۴ قاشق چای خوری

آب ۱ پیمانه / ۲۵۰ میلی لیتر

ادویه به مقدار لازم

ماکارونی با اشکال مختلف ۴۰ گرم

طرز تهیه

1- روی گوجه فرنگی ها ، برشی به صورت ضربدر ایجاد کنید . آن ها را درظرف پر از آب جوش به مدت 1 دقیقه قرار دهید . از داخل آب جوش بیرون آورده سپس پوست آن ها را جدا کنید و از وسط به چهار قسمتنمایید و دانه های آن ها را در آورید

2- کدو و قارچ را تمیز کنید و دانه های وسط فلفل دلمه ای را نیز در آورید .

3- قارچ و کدو را شسته ، حلقه حلقه کنید . فلفل دلمه ای را هم خرد نمایید .

4- سبزیجات را همراه رب گوجه فرنگی ، آب و ادویه داخل قابلمه بریید . در آن را ببندید تا با حرارت ملایم ، به مدت 10 دقیقه بجوشد ، و همه مواد کاملا ًتر شوند .

5- ماکارونی را هم در آب جوش به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزید تا ترد و نرم شود ، سپس آب کشی کنید .

6-سبزیجات و ماکارونی را با هم مخلوط کنید و در مخلوط کن بریزید تا به صورت یکدست درآیند وخوب با هم مخلوط شوند .

7- با قاشق مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

8- باقی مانده غذا را بسته بندی کرده، در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

* می توان آن را در فریزر نگه داری کرد .

نکته

در مرحله سوم ، می توان 12 حبه سیر رابه صورت له شده نیز اضافه کرد .

R A H A
10-06-2011, 04:59 PM
کرم سیب و پرتقال

به اندازه ۱ پیمانه ( ۲۵۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

سیب ۲ عدد

پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق چای خوری

آب پرتقال ۱ قاشق غذاخوری

پودرکاسترد ( نوعی سس دسر ) ۱ قاشق غذا خوری

شکر نرم ۱ قاشق چای خوری

شیر خشک دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

طرز تهیه

1- سیب ها را از وسط به چهار قسمت تقسیم کنید ، هسته ها ی آن ها را در آورد و سپس سیب ها را پوست بگیرید و خرد کنید . سیب ها را همراه پوست پرتقال رنده شده و آب پرتقال داخل قابلمه بریزید .

2- در ظرف را ببندید و بگذاریدمدت 10 دقیقه به آرامی بپزد . هر چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا سیب ها نرم شوند .

3- پودر کاسترد و شکر را با مقدار کمی شیر مخلوط کنید ، باقی مانده شیر را بجوشانید و سپس به مخلوط کاسترد اضافه کنید و کاملاً ان را هم بزنید .

4- کاسترد را به موادداخل قابلمه اضافه کنید و بگذارید به آهستگی بجوشد ؛ محتوای قابلمه را هم بزنید تا غلیظتر شود .

5- مواد پخته شده را در مخلوط کن بریزید تابه صورت یکدست درآیند

6- با قاشق مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

7- باقی مانده کرم میوه ای آماده شده را بسته بندی کرده، و هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

* می توان آن را در فریزر نگه داری کرد .

R A H A
10-06-2011, 05:01 PM
خوراک گوشت مرغ و کرفس

به اندازه ۲.۵ پیمانه ( ۶۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

گوشت ران مرغ بدون پوست و استخوان ۱۷۵ گرم

پیاز یک چهارم عدد

هویج ۲۲۵ گرم

کرفس ۷۵ گرم

روغن ۱ قاشق چای خوری

پوره سبزیجات گیاهی ۲ قاشق چای خوری

آب ۱ پیمانه / ۲۵۰ میلی لیتر

طرز تهیه

1- گوشت مرغ را با آب سرد بشویید وآن را ،خرد کنید .

2- سبزیجات را پوست گرفته ، بشویید و سپس خرد کنید .

3- روغن را در یک قابلمه داغ کنید . گوشت مرغ و پیاز را در آن تفت دهید . هویج ، کرفس ، پوره گیاهی و آب را به آن اضافه کنید . بگذارید تا به جوش آید . سپس در ظرف را ببندید و بگذارید به مدت 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا همه مواد تردشوند .

4- مواد پخته شده را در مخلوط کن بریزید تا به صورت یکدست درآیند . برای استفاده از مخلوط کن ، ابتدا مواد پخته شده را در آن بریزید و سپس قسمت مایع غذا را به آن اضافه کنید .

5- - با قاشق ، مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

6- - باقی مانده غذا را بسته بندی کرده ، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

می توان آن را در فریزر هم نگه داری کرد .

نکته

مطمئن شوید که آب گوشت زیاد سدیم نداشته باشد .

R A H A
10-06-2011, 05:05 PM
کجری کودکانه

طرز تهیه

1- برنج ، نخود فرنگی ، شیر و ماهی را در یک قابلمه بریزید ، بگذارید تا بجوش آید . در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 15 دقیقه بجوشد .و ماهی پخته و برنج نرم شود .

2- ماهی را از داخل قابلمه بیرون آورده ، با چاقو و چنگال آن را خرد کنید و تیغ های آن را نیز با دقت جدانمایید .

3- ماهی خرد شده و زد هتخم مرغ را به موادداخل قابلمه اضافه کنید و به هم بزنید .

4- با کمک چنگال می توانید این مواد را له کنیدو به صورت یکدست در آورید . از مخلوط کن یا الک هم می توانید برای این کار استفاده کنید .

5- با قاشق مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودکتان بدهید ، دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

6- باقی مانده کجری را بسته بندی کرده، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .
* می توان آن را در فریزر نگه داری کرد .

نکته

پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ،مطمئن شوید که نخود فرنگی هاکاملاً له شده و به صورت درسته باقی نمانده اند ؛ زیرا کودک نمی تواند آن را بجود .

R A H A
10-06-2011, 05:06 PM
خوراک هویج و گوشت آب پز

به اندازه ۲.۵ پیمانه ( ۶۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

سیب زمینی ۱۷۵ گرم

هویج ۲۲۵ گرم

پیاز یکچهارم عدد

گوشت گاو ۱۷۵ گرم

آب یکچهارم پیمانه / ۳۰۰ میلی لیتر

ادویه به مقدار لازم

طرز تهیه

1- فر را با درجه 180 سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت از قبل گرم کنید، سیب زمینی ، پیاز و هویج را خرد کرده ، در ظرف مخصوص فر بریزید .

2- گوشت را بشویید ، چربی آن را جدا کنید و با یک چاقوی تیز ، آن را به صورت تکه های کوچک خرد کنید .

3- گوشت ، آب و ادویه را به مواد داخل ظرف اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید . در ظرف را ببندید و بگذارید به مدت 5/1 ساعت داخل فر بپزد ، تا گوشت ترد شده ،و سبزیجات نرم شوند .

4- ان مواد را پس از پخت ، در مخلوط کن بریزید تا به صورت یکدست در آیند . سپس با قاشق ، مقدار کمی از آن را در ظرفی بریزید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید دمای آن را امتحان کنید . اگر لازم است بگذارید تا سرد شود .

5- باقی مانده غذا را بسته بندی کرده، هر چه سریعتر در یخچال قرار دهید . ظرف مدت 24 ساعت آن را مصرف کنید .

* می توان آن را در فریزر نگه داری کرد

R A H A
10-06-2011, 05:09 PM
خوراک گوشت بره

به اندازه ۳ وعده تهیه می شود .

مواد لازم :

فیله گوشت بره ۱۱۵ گرم

پیاز کوچک یک چهارم عدد

هویج کوچک ۱ عدد

زردک کوچک یک دوم عدد

سیب زمینی کوچک ۱ عدد

روغن ۱ قاشق چای خوری

آب گوشت دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

ادویه رزماری به مقدار لازم

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

1- گوشت را با آب سرد بشویید . چربی های آن را جدا کرده ، سپس به صورت تکه های کوچک خرد نمایید . پیاز را ریز خرد کنید . هویج ، سیب زمینی و زردک را کمی درشت تر خرد نمایید .

2- روغن را در قابلمه داغ کرده ، گوشت بره و پیاز خرد شده را در آن تفتدهید . سپس سبزیجات خرد شده را به آن بیفزایید و به مدت 3 دقیقه تفت دهید و مرتب آن ها را به هم بزنید .

3- آب گوشت ، رزماری و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید . بگذارید تا به جوش آید . در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزد و گوشت نرم شود .

4- خوراک را در ظرف غذای مخصوص کودک بریزید . پیش از آن که غذا رابه کودک بدهید ، بگذاری تا کمی سرد شود .
* می توانید کمی نان هم همراه با این غذابه کودک بدهید .

R A H A
10-06-2011, 05:13 PM
بریانی گوشت و پوره سیب زمینی

به اندازه دو وعده تهیه می شود .

مواد لازم :

پیاز کوچک یک دوم عدد

گوشت گاو چرخ کرده بدون چربی ۱۷۵ گرم

آرد ( بدون مخمر ) ۲ قاشق چای خوری

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری

آب گوشت ۱۵۰ میلی گرم

ادویه به مقدار کم

شلغم زرد ۵۰ گرم

زردک کوچک یک دوم عدد

سیب زمینی متوسط ۱ عدد

شیر ۲ قاشق غذا خوری

کره ۱ قاشق غذا خوری

هویج یک دوم عدد

نخود فرنگی فریز شده ۴۰ گرم

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

1- فر را از قبل ، با درجه حرارت 190 درجه سانتی گراد یا 375 درجه فارنهایت گرم کنید . پیاز را کاملاً خرد کنید . پیاز و گوشت چرخ کرده را در قابلمه کوچکی با حرارت ملایم بدون روغن تفت دهید .

2- آرد ، رب گوجه فرنگی ، آب گوشت و ادویه را به آن بیفزایید . منتظر بمانید تا به جوش آید . سپس در ظرف را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه بجوشد . هر چند دقیقه یکبار ، آن را هم بزنید .

3- شلغم زرد ، زردک و سیب زمینی را خرد کرده ، بگذارید در قابلمه دیگری به مدت 20 دقیقه بپزند تا کاملاً نرم شوند .

4- این سبزیجات پخته شده را با شیر و نصف کره کاملاً مخلوط کنید و بکوبید .

5- گوشت چرخ کرده پخته شده را با قاشق ، به طور مساوی در دو ظرف مخصوص فر بریزید ، سپس سبزیجات کوبیده شده را روی آن ها اضافه کنید .باقی مانده کره را هم روی سبزیجات بریزید .

6- هر دو ظرف را در سینی فر قرار داده ، بگذارید به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزند تا سطح روی آن ها طلایی شوند .

7- هویج را پوست گرفته ، به صورت ورقه های نازک در آورید . با قالب های مخصوص ، اشکال گوناگونی از این ورقه های نازک هویج جدا کنید . در قابلمه حاوی آب جوش ، همراه با نخود فرنگی ، به مدت 5 آن هارا بپزید . آب آن را جدا در کنار بریانی آن را مصرف کنید . به خاطر داشته باشید که غذای پخته شده در فر بسیار داغ است . بنابراین ، بهتر است همیشه پس از بیرون آوردن ظرف غذا را از فر ، بگذارید تا غذا سرد شود و سپس آن رابه کودک بدهید .

R A H A
10-06-2011, 05:14 PM
ماکارونی سس دار با کالباس ساده

به اندازه دو وعده تهیه می شود.

مواد لازم :

ماکارونی با اشکال گوناگون ۵۰ گرم

سبزیجات فریز شده ۵۰ گرم

مارگارین ۲ قاشق غذا خوری

آرد ( بدون مخمر ) ۲ قاشق غذاخوری

شیر دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

پنیر پیتزای رنده شده ۵۰ گرم

کالباس ساده به صورت خرد شده

۲ تکه نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

1- ماکارونی را در یک قابلمه آب جوش به مدت 5 دقیقه بپزید. سبزیجات را به آن اضافه کنید و بگذارید تا 5 دقیقه دیگر نیز بپزد تا ماکارونی تقریباً نرم شود . سپس آن را آبکش کنید .

2- مارگارین را روی حرارت ملایم در قابلمه دیگری ذوب کنید . آرد را به آن اضافه کرده ، کمی تفت دهید . سپس شیر را کم کم اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید . شیر را مرتب هم بزنید تا سس غلیظی حاصل شود .

3- مقدار 3/2 از پنیر رنده شده را در این سس بریزید و سپس ماکارونی و سبزیجات ،کالباس ساده خرد شده و نمک و فلفل را اضافه کنید . این مواد را هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند .

4- این غذای آماده شده را در دو ظرف غذای مخصوص کودک بریزید . باق مانده پنیر رنده شده را روی آن بپاشید اگر لازم است ، بگذارید تا کمی سرد شود .

نکته در این غذا ، به جای کالباس ساده ، از کنسرو ماهی نیز می توان استفاده کرد . اگر مایل باشید ، حتی می توانید ماکارونی سس دار را همراه با برنج نیز سرو کنید .

R A H A
10-06-2011, 05:15 PM
بیسکویت ساه (نان شیرینی های قالبی)


به اندازه ۶۰ عدد تهیه می شود .

مواد لازم :

روغن به مقدار کم

آرد بدون مخمر ۱۵۰ گرم

آرد ذرت ۲۵ گرم

شکر نرم ۵۰ گرم

کره ۱۱۵ گرم

طرز تهیه

1- فر را از قبل ، با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد 350 درجه فارنهایت گرم کنید . سینی مخصوص فر را هم با کمی روغن چرب کنید .

2- آرد بدون مخر و آرد ذرت و شکر را با هم در ظرفی بریزید . کره را تکه تکه کرده ، به ای مخلوط اضافه کنید و کاملاً به هم بزنید و کره و آرد و شکر را با هم مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت در آیند .

3- این مخلوط را کمی ورز دهید . روی سطح مورد نظر آرد بپاشید و خمیر را روی این سطح به ضخامت 5 میلی متر باز کنید . با کمک قالب های مخصوص ،از این خمیر به اشکال گوناگون جدا کنید.

4- آن ها را در سینی فر بچینید . اگر دوست دارید ، می توانید کمی شکر روی آن ها بپاشید . به مدت 10 تا 12 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملاً طلایی شوند .سپس سینی را از داخل فر بیرون آورده ، بگذارید تا سرد شود .

5- یک یا دو تا از این نان شیرینی ها را به کودک بدهید . باقی مانده آن ها را در یک ظرف پلاستیکی تا بیش از یک هفته نیز می توانید نگه دارید .

نکته

این نان شیرینی ها را به خوبی می توان تا سه ماه نیز در فریزر نگه داری کرد . اگر می خواهید آن ها را در فریزر بگذارید ، آن ها را کاملاً بسته بندی کنید و در ظرف در بسته ای قرار دهید تا طعم غذاهای موجود در فریزر را به خود نگیرند .

R A H A
10-06-2011, 05:19 PM
خوراک ماهی پنیری


به اندازه ۲ وعده تهیه می شود.

مواد لازم :

سیب زمینی متوسط ۱ عدد

کلم برگ ۲۵ گرم

فیله ماهی ۱۱۵ گرم

ذرت فریز شده ۲۵ گرم

شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

کره ۱ قاشق غذا خوری

آرد ( بدون مخمر ) ۱ قاشق غذا خوری

پنیر سفید رنده شده ۲۵ گرم

دانه کنجد ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه

1- سیب زمینی را پوست گرفته ، همراه کلم برگ خرد کنید . پوست ماهی را جدا کرده ، با آب سرد بشویید .

2- سیب زمینی را در یک قابلمه آب به مدت 10 دقیقه بپزید . سپس کلم برگ را به آن اضافه کرده ، بگذارید مدت 50 دقیقه دیگر نیز بپزد تا سیب زمینی و کلم برگ نرم شوند .

3- فیله ماهی و ذرت را در قابلمه دیگری ، که حاوی 10 میلی لیتر شیر است ، بپزید . بگذارید تابه جوش اید . سپس درب قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزد ماهی نرم و پخته شدن ماهی را امتحان کنید .

4- کره را در یک ماهی تابه ذوب کرده ، آرد را در آن تفت دهید و باقی مانده شیر را کم کم به آن اضافه کنید . منتظر بمانید تا به جوش آید و مرتب آن را به هم بزنید تا غلیظ شود .

5- ماهی و ذرت پخته شده در ماهی تابه حاوی شیر غلیظ بریزید . از این مخلوط ،در دو ظرف مقاوم در برابر حرارت بریزید .

6- سیب زمینی و کلم برگ را با باقی مانده 10 میلی لیتر شیر برای پخت ماهی و ذرت ، مخلوط کرده بکوبید . نصف دیگر پنیر رنده شده را به آن اضافه کنید . از این مخلوط روی ماهی وذرت پخته شده ، که در دو ظرف جداگانه ریخته اید ، بریزید . روی آن ها دانه کنجد بپاشید .

7- این ظرف ها را درون گریل یا ماکروفر گریل دار از قبل گرم شده قرار دهید تا روی آن ها کاملاً طلایی شود . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، بگذارید تا کمی سرد شود .

R A H A
10-06-2011, 05:21 PM
خوراک گل کلم پنیری

به اندازه ۲ وعده تهیه می شود.

مود لازم :

گل کلم ۱۵۰ گرم

مارگارین ۱ قاشق غذا خوری

آرد ( بدون مخمر ) ا قاشق غذا خوری

شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

پنیر پیتزا رنده شده ۴۰ گرم

گوجه فرنگی یک دوم عدد

نمک و فلفل به مقدار لازم

تخم مرغ ۱ عدد

طرز تهیه

1- تخم مرغ را آب پز کنید ، به طوری که کاملاً سفت شود .

2- گل کلم را خرد کنید و در قابلمه حاوی آب جوش به مدت 8 دقیقه بگذارید بپزد .

3- در قابلمه دیگری مارگارین را ذوب کنید . آرد را به آن اضافه کرده تفت دهید . سپس شیر را کم کم به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود

4- 3/2 پنیر رنده شده را به این مایع سس مانند اضافه کرده ، کمی ادویه به آن بزنید . گل کلم های پخته شده را هم به آن بیفزایید و کاملا ً این مخلوط رابه هم بزنید .

5- از این مخلوط ،به طور مساوی در دو ظرف مخصوص غذا خوری کودک ریخته ، و باقی مانده پنیر رنده شده را روی آن بپاشید .

6- این ظرف ها را در گریل قرار دهید تا حرارت ببینند و روی آن ها طلایی شود .

7- روی هر ظرف را به شکل صورت انسان تزیین کنید ؛ به این صرت که از گل کلم به عنوان بینی ، از نصف گوجه فرنگی به جای دهان و از تخم مرغ به عنوان چشم استفاده کنید . پیش از آن که غذا را به کودک بدهید ، بگذارید تا کمی سرد شود .

نکته

تزیین روی غذا به این شکل ، موجب تفریح و سرگرمی برای کودک خواهد شد ، در عین حالی که طعم و مزه جدید و خوشمزه ای را نیز امتحان می کند .

R A H A
10-06-2011, 05:23 PM
نان تخم مرغی به شکل پروانه

به اندازه ۲ وعده تهیه می شود .

مواد لازم :

گل کلم ۴ تکه کوچک

نخود فرنگی ۸ عدد

هویج کوچک ۱ عدد

پنیر پیتزا ۱ ورقه

کالباس ساده ۲ ورقه ضخیم

نان ساندویچی ۲ تکه

تخم مرغ ۱ عدد

شیر گاو ۲ قاشق چای خوری

روغن آفتابگردان ۱ قاشق چای خوری

رب گوجه فرنگی به مقدار کم

طرز تهیه

1- تکه های گل کلم و نخود فرنگی را در یک قابلمه آب جوش به مدت 5 دقیقه بپزید .

2- برای هر پروانه ، چهار برش نازک از هویج به شکل گل جدا کنید و از ورقه پنیر نیز چهار مربع کوچک جدا نمایید . برای جدا کردن این اشکال ، می توانید از قالب های مخصوص استفاده کنید

3- از هویج چهار نوار باریک کوچک به عنوان شاخک پروانه جدا کنید . هر ورقه کالباس ساده را لوله کرده و به شکل اتوانه در آورد و در وسط بشقاب غذا خوری کودک قرار دهید . در واقع ، این کالباس ساده لوله شده به عنوان بدن پروانه محسوب می شود

4- از نان ، قطع هایی برای بال پروانه ببرید .

5- تخم مرغ را شکسته ، با شیر مخلوط کنید . تکه های نان را در این مخلوط فرو ببرید تا هر دو طرف آن به مخلوط شیر و تخم مرغ آغشته شوند . روغن را در ظرف نسبتاً کوچکی داغ کرده ، این تکه های نان را در آن سرخ کنید ، به طوری که دو طرف آن ها طلایی شود .

6- اجزای بدن پروانه را در ظرفی مطابق شکل بچینیدو از کمی رب گوجه فرنگی برای سر آن استفاده کنید .

نکته

می توانید مواد تزین کنند هبدن پروانه را تغییر دهید ، بدین صورت که به جای کالباس ساده لوله شده ، از سوسیس سرخ شده برای بدن پروانه استفاده کنید .

R A H A
10-06-2011, 05:25 PM
پیتزا به شکل ساعت

به اندازه ۳ تا ۴ وعده تهیه می شود .

مواد لازم :

خمیر آماده مخصوص پیتزا به قطر ۲۰ سانتی متر

رب گوجه فرنگی یا سس

پیتزا ۳ قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی ۲ عدد

پنیر پیتزا رنده شده ۷۵ گرم

سبزی معطر ( خشک ) به مقدار اندک

فلفل دلمه ای سبز ۱ عدد

هویج ۱ عدد

کالباس ساده ۱ ورق ضخیم

طرز تهیه

1- فر را از قبل ، با درجه حرارت 220 درجه سانتی گراد یا 425 درجه فارنهایت گرم کنید . خمیر آماده پیتزا در سینی فر قرار دهید و روی آن رب گوجه فرنگی بریزید . گوجه فرنگی ها را خرد کرده ، روی این خمیر بچینید . سپس پنیر رنده شده و سبزی معطر خشک را روی آن بپاشید .

2- این خمیر را با محتویاتش مستقیماً داخل فر بگذارید تا به مدت 12 دقیقه پخته شود

3- فلفل دلمه ای را از وسط نصف کرده ، تخمه های ان را بیرون آورید و سپس از این فلفل دلمه ای به شکل اعداد 3 ، 6 ، 9 ، و 12 جدا کنید (می توان از قالب های کوچک مخصوص اعداد استفاده کرد) هویج را نیز پوست گرفته ، به صورت ورقه های نازک ببرید . سپس اعداد 1 ، 2 ، 4 ، 5 ، 7 ، 8 ، 10 ،و 11 را از آن جدا کنید .

4- برای عقربه های ساعت از کالباس ساده ، دو نوار به طول 5/7 سانتی متر ببرید .

5- این پیتزای تزیین شده به شکل ساعت را در ظرف غذای مخصوص کودک قرار دهید . بگذارید تا کمی سرد شود ، سپس برش های مثلثی شکل روی آن ایجاد کنید ، یعنی روی سطح این پیتزا یک برش ضربدری بزنید تا پیتزا به چهار قسمت مساوی تقسیم شود . سپس یک قسمت از آن را به کودک بدهید تا بخورد .

نکته

اگر بخواهید این پیتزا را به اندازه کوچک تر درست کنید ، می توانید از نصف این خمیر پیتزا استفاده کنید . بقیه مراحل طرز تهیه طبق دستور فوق می باشد . فقط برای پخت ، آن را در فر بگذارید تا پنیر ذوب شود . اعداد ار کوچک تر ببرید و عقربه ها را نیز از کالباس ساده ورقه نازک انتخاب کنید .

R A H A
10-06-2011, 05:28 PM
پن کیک

به اندازه ۲ تا ۳ وعده تهیه می شود .

مواد لازم :

آرد ( بدون مخمر ) ۵۰ گرم

تخم مرغ ۱ عدد

شیر دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر

روغن آفتابگردان ۱ قاشق غذا خوری

موز ۱ عدد

پرتقال ۱ عدد

بستنی ۲ تا ۳ قاشق

شربت ( به دلخواه ) به مقدار لازم

طرز تهیه

1- آرد را در یک کاسه ریخته ، تخم مرغ را در آن بشکنید ، سپس کم کم شیر را به ان اضافه کنید . یک قاشق چای خوری روغن نیز به آن بیفزاید .

2- موز را پوست گرفته ، حلقه حلقه کنید . پرتقال را نیز پوست گرفته ، پره پره کنید .

3- باقی مانده روغن را در یک ماهی تابه نچسب داغ کنید . دو قاشق غذا خوری از مایه مخلوط شیر و آرد در ماهی تابه بریزید . بگذارید تا چند دقیقه بپزد ، تا این مایع در روغن خودش را بگیرد و طلایی شود .

4- آن را بگردانید تا طرف دیگر نیز برشته و طلایی شود . سپس آن را از ماهی تابه بیرون آورده تا کنید و در یک بشقاب بگذارید تا گرم بماند .

5- باق مانده مایه را به همین صورت در ماهی تابه ریخته ، بپزید تا این که 6 عدد پن کیک آماده شود . در هر بشقاب ، دو تا زا آن ها را قرار دهید .

6- با قاشق ، مقداری میوه در هر یک از آن ها بریزید . یک قاشق بستنی روی آن قرار دهید و سپس کمی شربت یا آب مربا روی ان بریزید و فوراً آن را مصرف کنید .

R A H A
10-06-2011, 05:29 PM
بستنی یخی با طعم تمشک

به اندازه ۳.۵ پیمانه ( ۹۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

پودر ژلاتین ۲ قاشق چای خوری

آب ۲.۵ پیمانه / ۶۰۰ میلی لیتر

شکر نرم ۲۲۵ گرم

تمشک ۶۷۵ گرم

آب لیمو ۲ قاشق چای خوری

طرز تهیه

1- پورد ژلاتین را با دو قاشق غذا خوری آب مخلوط کرده ، آن را ناری بگذارید تا حل شود .

2- شکر و آب را در یک قابلمه ریخته ، روی حرارت بگذارید تا گرم شود . هر چند دقیقه یکبار ، آن را به هم بزنید تا شکر کاملا ًدر آب حل شود .

3- بگذارید محلول آب و شکر به مدت 3 دقیقه بجوشد ، سپس آن را از روی حرارت برداشته ، ژلاتین را به آن بیفزایید و کاملاً به هم بزنید . این ظرف را کنار بگذارید تا سرد شود .

4- تمشک ها را در مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره در آیند . از یک الک رد کرده ، به آن شربت (محلول آب و شکر) و آب لیمو را اضافه کنید وبه هم بزنید .

5- این مخلوط را در ظرف پلاستیکی ریخته ، مدت 6 تا 7 ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند (البته نه به طور کامل) .

6- سپس ظرف رااز فریزر خارج کرده ، با چنگال به هم بزنید و دوباره آن را به فریزر بازگردانید تا به طور کامل یخ ببندد و به صورت جامددرآید .

7- ده دقیقه قبل از اینکه بخواهید آن را مصرف کنید ، از فریزر بیرون آورید تا کمی نرم شود . با قاشق مخصوص بستنی ، از این بستنی آماده بردارید و در ظرف مخصوص کودک بریزید .

طرز تهیه به روش دیگر (بستنی یخی میوه های تابستانی)

طرز تهیه را تا مرحله 3 طبق دستور مزبور انجام دهید . مقدار 500 گرم از انواع میوه های تابستانی (به دلخواه) در قابلمه ای بریزید و مقدار 4 قاشق غذا خوری آب به آن ها اضافه کرده ، در ظرف را ببندید تا مدت 5 دقیقه بپزد و میوه ها نرم شوند . سپس آن ها را به صورت پوره در آورید . از الک رد کرده ، به آن شربت اضافه کنید و ادامه کار را طبق دستور انجام دهید .