PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : درباره اتاق عمل



M.A.H.S.A
10-01-2011, 09:05 AM
دستیار اول غیر پزشک........
این افراد باید دوره های آموزشی و رسمی خاصی را گذارنده باشند وبر طبق اصول و ضوابط اتاق عمل کار کنند.

دستیار اول جراح........
دستیار اول جراح معمولآ یک جراح ویا رزیدنت جراحی می باشدکه بر طبق برنامه واحد آموزش جراحی عمل می کنند.
دستیار اول جراح باید بتواند از عهده مسئولیت های اتاق عمل برآید.
جراح ممکن است از یک دستیار پزشک به ویژه باید مراقب حال بیمار باشد واز انجام مسئولیت های مهمی که بر عهده دارد غافل نباشد.
در بیمارستان ها برنامه های آموزشی خاصی برای رزیدنت های جراحی تدارک دیده شده است و معمولآرزیدنت های جراحی بعنوان دستیار اول جراح در جراحی هاشرکت میکنند.
رزیدنت های جراحی دارای مسئولیت های فراوانی می باشندکه با توسعه مهارتها و توانایی ها خود می توانند این مسئولیت ها را به نحو احسن انجام دهند.

دستیار جراح.........
در طول جراحی در کنار جراح یک یا دو فرد دیگر نیز قرار دارند که به جراح جهت داشتن دید بهترجهت جراحی کنترل خونریزی بخیه زدن وپانسمان زخم ها کمک می کنند.
فرد دستیارمی تواند به بافت های بدن بیمار دست بزندو یا اینکه از وسایل جراحی استفاده نماید.
نقش دستیار و نیاز به حضورجراحان دیگر با توجه به وضعیت بیمار و نوع جراحی تعیین می شود.
در بسیاری از عمل های جراحی ساده لازم نیست که از جراح دیگری استفاده شود .گاهی وجودیک جراح دیگر بی فایده است.

افراداستریل تیم جراحی........
جراح
جراح بایداز دانش مهارت و کفایت لازم برای انجام یک عمل جراحی موفق برخودارباشد.فردجراح باید توانایی وقدرت لازم در برابرمشکلات پیش بینی نشده وغیر قابل انتظار را درطول جراحی داشته باشد.
وظایف جراح شامل تشخیص بیماری انجام اقدامات درمانی انتخاب روش مناسب جهت انجام جراحی و انجام درمان های مناسب بعد از جراحی میباشد.
علاوه بر این جراح مسئولیت حمایت و ارائه مراقبت های کیفی به بیمار را بعهده دارد.
فردجراح جهت انجام جراحی باید از مهارت های تکنیکی فراوانی برخودارباشد.
آنهاپس از کسب مدرک پزشکی معمولآ چهار سال تحصیل می کنندتا اینکه جراح شوند.دوره رزیدنتی موجب می شود تا آنها از مهارت وتجربیات لازم برخودارشوند.


افرادتیم جراحی برحسب نوع عملکردخود........
افراد تیم جراحی برحسب نوع عملکرد خود به شرح زیر تقسیم می شوند:
افراداستریل
a-جراح
b-دستیارجراح
c-فرداسکراب
افرادغیر استریل
a-بیهوشی دهنده
b-سرکولر
c-سایرافرادتیم جراحی که ممکن است شامل تکنسین های رادیولوژی,تکنسین های بیومدیکال,وسایرافرادیکه جهت نصب وکنترل وسایل جراحی فعالیت می کنند,باشند.
افراد استریل دست ها وبازوهای خود را شسته و ضد عفونی می کنندوپس از پوشیدن گان و دستکش استریل وارد محیط استریل جراحی می شوند.برای ایجادیک محیط استریل بایدتمامی وسایلی که جهت جراحی بکار می روند استریل باشند(فرآیندی که درآن تمامی میکروارگانیسم هاکشته می شوند).
افراداستریل تیم جراحی و افرادی که وسایل موردنیاز را به آنها می دهندباید نکات استریل را به طور کامل رعایت کنند.
افرادغیر استریل باید به خاطرداشته باشندکه نبایدبه هیچ وجه وارد محیط استریل جراحی شوند,بلکه بایددراطراف و یا دوراز محیط استریل بایستند.آنها مسئولیت حفظ این محیط استریل را در طول جراحی به عهده دارندوباید وسایل وتجهیزات جراحی را به دقت تحت نظر قرار دهند تا غیر استریل نشوند.همچنین این افراد مسئولیت مراقبت مستقیم از بیماران را به عهده دارندواگردرحین جراحی وسیله ای مورد نیاز باشد بایدآن رابرای افراداستریل تیم جراحی فراهم نمایند.

افرادتیم جراحی........
مقدمه:
هیچ بیماری از تجربیات جراحی برخوردار نمی شود مگر اینکه در اتاق عمل حضور یابد.
در حین جراحی اطراف بیمارتوسط جراح- یک یادودستیار-تکنسین اتاق عمل-متخصص بیهوشی وپرستار سر کولر احاطه می شود.
هریک از این افراد دارای وظایف مشخصی هستندکه در حین جراحی موظف به انجام آن می باشند ودر مجموع تیم جراحی را تشکیل می دهند.
در این وبلاگ افرادی که مسئولیت مراقبت مستقیم از بیمار را بعهده دارند افراد تیم جراحی نامیده می شوند.
بطور کلی می توان گفت:که زندگی بیماران به دست افراد تیم جراحی است وعملکردگروه جراحی نیز شبیه عملکرد گروه ارکست سنفونی است که هر فرد جهت ایجاد هماهنگی وهمنوایی با سایر افراد گروه جهت یک اجرای موفق همکاری می نماید.


هوشبری........
هدف تربیت افرادکارآمدی است که بتواننددر گروه های سه یا چهار نفره به عنوان دستیار یک متخصص بیهوشی دریک بخش هوشبری انجام وظیفه کنند.
دروس این رشته به صورت نظری عملی وکار آموزی در عرصه است.
فارغ التحصیلان هوشبری توانایی شناسایی دستگاه های اندازه گیری گازهای خون و سایر وسایل مربوط به رشته بیهوشی وتنظیم و کاربرد آنها شناسایی دستگاه های مختلف بیهوشی در اتاق عمل واستریلیزاسیون آنها بیهوش ساختن بیمار زیر نظر متخصص ومراقبت های قلبی و تنفسی وبیدار کردن او در پایان عمل درد شناسی احیای قلبی ریوی وانجام دادن بی حسی ناحیه ای وغیره در موارد کلینیکی پرستاری به روش علمی و مراقبت از بیماران بد حال را دارند.
منبع: آشنایی با رشته های دانشگاهی سازمان سنجش