PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بررسی وردپرس ۳.۲ و اینکه چرا باید نسخه وردپرس خود را ارتقا دهیم!



mehraboOon
09-24-2011, 01:32 AM
بررسی وردپرس ۳.۲ و اینکه چرا باید نسخه وردپرس خود را ارتقا دهیم!

اگر هنوز از طریق داشبورد وبلاگ خود مطلع نشده‌اید٬ باید به اطلاعتان برسانم که وردپرس اخیرا نسخه ۳.۲ خودhttp://www.gooyait.com/uploads/wordpress-logo-300x300.png را منتشر کرده است که یکی از نسخه‌های اصلی می‌باشد. تغییرات بسیار زیادی به چشم می‌خورد. بنابراین٬ اجازه دهید از نزدیک نگاهی به آن داشته باشیم و بررسی کنیم که چرا باید وردپرس خود را ارتقا دهید. سرعت نرم‌افزار بیشتر شده و رابط کاربری آن بهبود یافته است. همچنین تم پیش‌فرض برنامه‌ هم بهتر شده است.
حداقل سیستم موردنیاز جدید
اول از همه٬ وردپرس حداقل سیستم مورد نیاز سرورها را افزایش داده است و حتما باید از PHP 5.2.4و MySQL 5.0یا بالاتر برخوردار باشید. اگر مطمئن نیستید که از کدام نسخه این برنامه‌ها استفاده می‌کنید٬ یک راه ساده برای بررسی این موضوع این است که یک فایل php در پوشه ریشه وبسایت خود بسازید (هر نامی که انتخاب کنید به شرط آنکه به .php ختم شود تفاوتی ایجاد نمی‌کند اما من نام آن را phpinfo.phpگذاشتم). سپس این کدها را به فایل خود اضافه کنید:
<?php phpinfo();?> فایل را ذخیره کرده و از مرورگر خود آن را باز کنید. مستقیما در بالا٬‌ خطی وجود خواهد داشت که نسخه php را به شما می‌گوید و اگر کلیدواژه Client API version را جستجو کنید٬ نسخه MySQL خود را نیز مشاهده خواهید کرد.
http://www.gooyait.com/uploads/phpversion.jpg
آماده ارتقا هستید؟
وقتی حداقل سیستم مورد نیاز را بررسی کردید٬ از کل فایل‌ها و پایگاه داده خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
در ذهن داشته باشید که اگرچه اغلب پلاگین‌ها معمولا مشکلی ندارند٬ اما اگر از پلاگین خاصی برای ذخیره‌سازی یا سایر کارهای اصلی استفاده می‌کنید٬ در این صورت این تغییرات ممکن است برایتان دردسرهایی ایجاد کنید. در این صورت یا باید اطلاعات خود را از روی نسخه پشتیبان بازگردانید و یا به دنبال پلاگین‌های جایگزین باشید. قبل از اینکه در پنل مدیریت شروع به ارتقای هسته وردپرس کنید٬ مطمئن شوید که همه پلاگین‌هایتان به‌روز هستند.
http://www.gooyait.com/uploads/wordpress-updateme.jpg
در صورت بروز مشکل چه باید کرد

گام نخست این است که به صورت دستی برنامه را نصب کنید. یک کپی جدید از فایل را از WordPress.org دانلود کرده و همه چیز را به جز wp-contentدر سرور FTP خود مجددا آپلود کنید. متوجه شدم که اگر پوشه wp-content را مجددا منتقل کنید٬ همه آپلود‌ها٬ تصاویر و … خود را از دست خواهید داد. مراقب باشید! وقتی همه چیز به طور کامل آپلود شد٬ آدرس yourdomain.com/wp-admin/upgrade.phpرا باز کرده تا فرآیند ارتقا را به صورت دستی روی پایگاه داده انجام دهید.
اگر ارتقا پیدا کردید اما با پیام خطا یا صفحه خالی مواجه شدید٬ ممکن است به دلیل پلاگین‌های خاص باشد. نام پوشه پلاگین‌های خود را تغییر دهید تا موقتا همگی غیرفعال شوند. سپس٬ یکی یکی آن‌ها را برگردانید تا علت مشکل پیدا شود.
خوب٬ چه چیزهای جدیدی وجود دارد؟
سرعت!
برای آن دسته از افرادی که سایت‌های بزرگ دارند٬ سرعت یک مسئله عمده است. وردپرس ۳.۲ از نظر سرعت بهبود زیادی داشته؛ مخصوصاً در بخش مدیریت که اکنون در آن حضور دارید. کدهای هسته هم به‌روز شده‌ و بخش‌های غیرضروری آن‌ها حذف شده است. همچنین جستجو در پایگاه داده بهینه‌سازی شده است.
تغییر شکل بخش نگارش
این یکی واقعا عالی است. وقتی از ویرایشگر بصری برای نوشتن پست خود استفاده می‌کنید٬ دکمه جدیدی در نوار ابزار (تولبار) مشاهده خواهید کرد. با کلیک روی آن می‌توانید همه عناصر رابط کاربری را مخفی کرده و مستقیما وارد یک فضای تمام صفحه نگارش شوید که WriteRoom نامیده می‌شود.
http://www.gooyait.com/uploads/fullscreen-button.jpg
حرکت ماوس موجب پدیدار شدن تعدادی از دکمه‌ها و همچنین دکمه خروج از حالت تمام صفحه می‌شود٬ اما این دکمه‌ها به سرعت به این شکل محو می‌شوند:
http://www.gooyait.com/uploads/distraction-free-writing.jpg
زیبا است … و فکر می‌کنم وقتی با افزایش سرعت ترکیب شود باعث می‌شود که بسیار از افراد دیگر تمایلی به نگارش آفلاین در ابزارهایی نظیر Windows Live Writer نداشته باشند. حالت تمام صفحه در دید HTML هم کار می‌کند اما دکمه روی تولبار با عنوان fullscreen مشخص شده تا به راحتی پیدا شود.
تم پیش‌فرض جدید
تم جدیدی با عنوان بیست – یازده (Twenty-Eleven) اضافه شده است که ساده و زیبا است. می‌توانید این تم جدید را٬ که از پایه بر اساس HTML5 طراحی شده٬ بیشتر از تم‌های قبلی شخصی‌سازی کنید و در آن امکاناتی از قبیل لی‌آوت (layout) پیش‌بینی شده است. این تم موجب تثبیت استانداردهای جدیدی در طراحی تم می‌شود و باعث می‌شود که حتی بسیاری از قالب‌های پولی از خود خجالت بکشند! بیایید از نزدیک نگاهی به آن داشته باشیم.
قالب پست‌‌ها
در این تم٬ پست‌ها به همراه لینک‌ها٬ نقل قول‌ها و گالری‌ها شبیه سایت تامبلر (Tumblr) شده‌اند. وقت نداشتم که این قالب‌‌ها را به صورت عمقی بررسی کنم اما فکر می‌کنم برای بسیاری از افراد٬ این‌ قالب‌ها نقاط برجسته تم جدید باشند.
http://www.gooyait.com/uploads/twenty-eleven-dark.jpg
گزینه‌های لی‌آوت و استایل
می‌توانید بین حالت تاریک یا روشن تغییر وضعیت دهید. همچنین می‌توانید تنظیم کنید که نوار جانبی (سایدبار) در سمت چپ قرار بگیرد یا راست یا اصلا وجود نداشته باشد و علاوه بر این٬‌ می‌توانید رنگ پیش‌فرض لینک‌ها را نیز عوض کنید. ظرف چند ثانیه قادر خواهید بود که تم را به شکل زیبایی شخصی‌سازی کنید. جلوه و حس زیربنایی تم کاملا ساده و مرتب است.
http://www.gooyait.com/uploads/theme-options.jpg
سرآیند (هدر) تصادفی
می‌توانید بیش از یک فایل را به عنوان سرآیند (هدر) آپلود کنید و به این ترتیب هر بار به صورت تصادفی یکی از آن‌ها باز می‌شود. قابلیت خوبی است.
http://www.gooyait.com/uploads/random-images-header.jpg
به دلایل نامشخصی٬ تصمیم گرفته‌اند که نوار جانبی را از صفحاتی که دارای یک پست هستند حذف کنند که به نظر می‌رسد یک اشتباه سهوی است ولی به راحتی با دانلود کردن این تم اصلاحی قابل برطرف شدن است.
نوار ابزار بهتر برای مدیر
این یکی از امکانات جالبی است که به نسخه ۳ اضافه شد اما اگر صادق باشیم٬ هیچ وقت به نوار مدیریت اعتنایی نمی‌کردم. خوشبختانه حالا این نوار ابزار به روز شده و در منوی Add New لینک‌های مفید زیادی در نظر گرفته شده است. پس باید دوباره فعالش کنم.
http://www.gooyait.com/uploads/better-admin-bar1.jpg
باید وردپرس خود را ارتقا دهید؟
کد پایه در وردپرس ۳.۲ بهینه‌سازی شده و به همین دلیل نه تنها سرعت بالاتری دارد بلکه عملکرد هسته آن هم بهبود یافته است. بنابراین ارزش آن را دارد که وردپرس خود را ارتقا دهید. تم پیش‌فرض جدید چنان پیشرفت‌هایی داشته که خوشبختانه دیگر نیاز به نصب تم‌های جدید را از بین می‌برد و کاربران برای شخصی‌سازی وبلاگ‌هایشان به دردسر نمی‌افتند.