PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اسفنج‌ مغناطيسي كه خود را مي‌چلاند! +عکس



mehraboOon
09-21-2011, 02:30 PM
اسفنج‌ مغناطيسي كه خود را مي‌چلاند! +عکس
گروهي از دانشمندان ژاپني و سنگاپوري نوعي اسفنج جديد توليد کرده‌اند که مي‌تواند در حضور يک ميدان مغناطيسي خود را بچلاند.
به گزارش آخرین نیوز به نقل از ايسنا، اين اسفنج که از شبکه‌اي از نانومغناطيس‌ها تشکيل شده است، مي‌تواند به‌ عنوان يک کپسول براي رساندن داروها به نقاط خاص بدن مورد استفاده قرار گيرد.
http://38.74.1.150/Multimedia%5Cpics%5C1390%5C6%5CScience%5C690.jpg
اسفنج‌هاي مغناطيسي که براي اولين بار در دهه 1990 توليد شدند، از نانوذراتي ساخته مي‌شوند که با استفاده از مولکول‌هاي فنرمانند به يکديگر متصل شده‌اند. زماني که اين اسفنج‌ها آب را جذب مي‌کنند، منبسط شده و ويژگي‌هاي مغناطيسي کلي آنها تغيير مي‌کند. در نتيجه مي‌توان از آنها به ‌عنوان حسگرهايي که حضور آب را تشخيص مي‌دهند، استفاده کرد.
حال «توشياکي اِنوکي» از موسسه فناري توکيو و همکارانش، يک اسفنج مغناطيسي فعال‌تر ساخته‌اند. اين اسفنج در حالت استراحت خود، کاملاً انبساط يافته است، اما با اعمال يک ميدان مغناطيسي خارجي، همسو با جهت ميدان منقبض مي‌شود.
بنابر گفته «يوشيکازو ايتو»، يکي ديگر از محققان اين کار، اين اسفنج مي‌تواند داروها را تا رسيدن به نقطه مورد نظر در بدن، درون خود نگهداشته و در آنجا با اعمال يک ميدان مغناطيسي، محموله خود را به آرامي تخليه کند.
وي مي‌افزايد: زمان و محل جذب و واجذب را مي‌توان با استفاده از ميدان مغناطيسي کنترل کرد.

اين اسفنج از سه گروه از آهن‌رباهاي نانومقياس از جنس آلياژ کبالت-پالاديوم ساخته مي‌شود که با زنجيره‌هاي آلکيلي فنرمانند به يکديگر وصل شده‌اند. نانوذرات اين اسفنج بر خلاف اسفنج‌هاي مغناطيسي قبلي داراي ممان مغناطيسي بسيار بالاتري هستند. اين نانوآهن‌رباها در غياب ميدان مغناطيسي به ‌صورت تصادفي مرتب شده‌اند و مي‌توانند با استفاده از نيروهاي واندروالس، نيتروژن را به‌ درون ساختار خود جذب کنند. با اعمال يک ميدان مغناطيسي با شدت 7 تسلا، اين نانو آهن‌رباها به ‌شکل يک ماده فرومغناطيس نظم يافته، به ‌سمت يكديگر کشيده شده و با غلبه بر نيروهاي واندروالسي، نيتروژن را از ساختار خود بيرون مي‌رانند. اين آزمايش در دماي حدود دو کلوين انجام شده است.
«ژومه وسيانا ميرو»، متخصص اسفنج‌هاي مغناطيسي در دانشگاه خودمختار بارسلونا، اين نتايج را بسيار جذاب خوانده و بر اين باور است که مي‌توان از اين پيشرفت در دارو رساني استفاده کرد.
وي مي‌گويد: اين نتايج، گام بزرگي به‌ سوي استفاده عملي از مغناطيسم مولکولي به ‌شمار مي‌رود؛ در اين زمينه تا کنون تنها حسگرهاي اسفنج‌مانند گزارش شده‌اند.
جزئيات اين کار در مجله «Journal of American Chemical Society» منتشر شده است.
:yes: