mehraboOon
09-09-2011, 08:28 PM
گفتوگوي اختصاصي با پروفسور سميعي در هانوفر آلمان
7 طبقه مغز پروفسور سميعي
http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/r_t_kh.gif http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/l_t_kh.gif
هانوفر (هانوور) آلمان در ذهن افراد اهل دانش ايران يادآور انساني وارسته و مردي پرتلاش در عرصه تخصصي جراحي مغز و اعصاب است. پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند.
http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/r_b_kh.gif http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/l_b_kh.gif
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24933_190.jpg
در سفر علمي ـ آموزشي و تفريحي گروهي از متخصصان دندانپزشكي و جراحان فك و صورت كه با همكاري دانشگاه هانوور آلمان، گروه جراحي دهان، فك و صورت و انستيتو استرومن سوئيس در تابستان 2011 ترتيب داده شد من به عنوان خبرنگار و تصويربردار در كنار گروه بودم. حضور پروفسور گرليچ (Gerlich)، رئيس دپارتمان جراحي دهان، فك و صورت دانشگاه هانوور و همكارشان پروفسور بورمن بهعنوان استادان دوره آموزشي از مهمترين ويژگيهاي اين سمينار بود.در اين گردهمايي موضوعاتي چون، اثر طراحي 3 بعدي بر انتخاب درمان در دندانپزشكي ايمپلنت مدرن به همراه جراحي زنده، افزايش بهبود در منطقه زيبايي يا در اصطلاح ESTHETIC همچنين چگونگي پيشروي و قراردادن ايمپلنت در فك پايين به همراه تعدادي جراحي زنده و آموزشي روي چند بيمار آلماني برنامههاي اين دوره 3 روزه بود. در انتهاي روز دوم دوره بود كه شركتكنندگان از بخشهاي مختلف دانشكده دندانپزشكي بازديد كردند و چهره آموزشي، پژوهشي و درماني اين دانشكده يادآور دانشكدههاي دندانپزشكي ايران بود اما بهترين اتفاق اين سفر براي من فرصت مصاحبه با يك انسان فرهيخته و چهره شاخص علمي ايران بود.
مغز 7 طبقه براي دانشمند ايراني
هانوفر (هانوور) در ذهن افراد اهل دانش ايران يادآور انساني وارسته و مردي پرتلاش در عرصه تخصصي جراحي مغز و اعصاب است. پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند. اين ساختمان در 7 طبقه و به شكل مغز انسان طراحي شده است. پروفسور مجيد سميعي جراح مغز و اعصاب و رئيس مركز علوم اعصاب هانوفر آلمان در اين مركز با فرزندش امير سميعي به درمان بيماران از سراسر دنيا ميپردازند. آشناييام با پروفسور سميعي از زماني بود كه ايشان براي شركت در سمپوزيومهاي جراحي اعصاب به ايران ميآمدند و در بيمارستان ميلاد با انجام تعدادي جراحي دشوار قاعده جمجمه به نجات جان انسانها كمك ميكردند. من هم بهعنوان خبرنگار و مستندساز تلويزيوني برنامههاي زيادي را در كنار ايشان بودم و هميشه آرزو داشتم تا از مركز او در آلمان نيز بازديد كنم. در نهايت به خواسته خودم هم رسيدم. پروفسور سميعي وقتي دوربين فيلمبرداري را روي شانه من ديد در همان حالت و با تعجب فراوان ضمن احوالپرسي گفت: «بالاخره به هانوور آمدي؟»
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24934_822.jpg
پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند. اين ساختمان در 7 طبقه و به شكل مغز انسان طراحي شده است.
مدير تخصصيترين بيمارستان جراحي مغز دنيا
پروفسور مجيد سميعي متولد سال 1316 در شهر رشت و خانوادهاي اهل علم و دانش است. در سال 1351 به درجه پروفسوري جراحي مغز و اعصاب نائل آمد. مدتها رياست مجمع جهاني جراحان مغز و اعصاب جهان را برعهده داشت و به همت او، انجمني با عنوان «جراحان قاعده جمجمه» با عضويت بالغ بر يكهزار جراح زبردست دنيا ايجاد شده است. پروفسور كه در سال 1385 بهعنوان چهره ماندگار كشورمان معرفي شد اكنون 74 سال دارد و دستهايش بدون حتي يك لرزش و خطا، مغز بيماران كشورهاي مختلف دنيا را در تخصصيترين بيمارستان جراحي مغز دنيا در شهر هانوور يا به قول آلمانيها، هانوفر جراحي ميكند. وقتي پروفسور را در اتاق كارش در طبقه هفتم ساختمان انستيتو مغز و اعصاب ديديم، مشغول ويزيت يك خلبان مرد از كشور نيوزيلند بود اين فرد بهدليل تومور مغزي بايد تحت جراحي قرار ميگرفت اما اگر جراحي او به هر علت دچار نقصان ميشد او تا ابد از ادامه فعاليت حرفهاي و حتي زندگي باز ميماند. به همين دليل جراحان مغز و اعصاب، پروفسور سميعي را بهترين درمانگر او معرفي كرده بودند. در طبقات مختلف بيماران فراواني از كشورهاي عربي منطقه حوزه خليجفارس بهويژه امارات و حتي كشورمان ايران مشاهده ميكرديم؛ افرادي كه براي جراحي تومورهاي مغزي بهويژه اعماق غيرقابل دسترس و دشوار قاعده جمجمه يا نخاع و سكتههاي مغزي بهمنظور مداوا به اين مركز آمده بودند.
همراه دكتر در اتاق عمل
پروفسور سميعي بايد هرچه سريعتر خود را به اتاق عمل ميرساند بيماري با خونريزي وسيع مغزي در آنجا منتظر پنجههاي طلايي اين مرد بزرگ بود. شايد اين شانس من است كه همراه با پروفسور به اتاق عمل بروم. از او اجازه گرفتم تا دقايقي از عمل جراحياش را ضبط كنم، دوربين يكسره روشن بود و من در حين فيلمبرداري با او مصاحبه ميكردم. اتاق عمل در طبقه پنجم بود و با گذر از راهروهاي مختلف وارد اتاق رختكن شديم. پس از تعويض لباس وارد اتاق جراحي شديم، دوربينهاي ويژه ميكروسكوپي در ناحيه گيجگاهي بيمار ثابت شده بودند و جمجمه اين مرد كه دچار سكته مغزي شده بود توسط دستياران پروفسور بهمنظور جراحي باز شده بود. پروفسور كه دستهايش را شسته و ضدعفوني كرده بود پس از پوشيدن دستكش مشغول به كار شد.
در اين فاصله تا جاي ممكن از گوشه و كنار اتاق عمل تصوير ضبط كرديم تا به حال اتاق عملي به اين مجهزي نديده بودم. در نهايت اواخر عمل جراحي بود كه از فرصت كوتاه استراحت استفاده كردم و پرسشهايي كه در ذهن داشتم را يكي پس از ديگري مطرح كردم، اين شما و اين حرفهاي چهره ماندگار پزشكي كشورمان.
زندگي دوباره براي آنهايي كه تومور مغزي دارند
بيشتر بيماران من درگير تومورهاي مغزي و تومورهاي نخاع هستند. اين 2 گروه بيشترين تعداد مراجعهكنندگان اين مركز را بهخود اختصاص دادهاند. البته خونريزيهاي مغزي هم جزو موارد پرشمار مراجعه هستند. البته درصد قابل توجهي از بيماران بهدليل تومورهاي قاعده جمجمه و موارد دشواري كه در نواحي عميق و دوردست مغز قرار دارند از كشورهاي مختلف دنيا مثل اروپا، روسيه، اوكراين بهويژه ايران به اين مركز مراجعه ميكنند. افتخار من و همكارانم اين است كه ناجي جان اينگونه بيماران هستيم. تواناييهاي ما با تجهيزات توليدي روز دنيا درخصوص تشخيص و درمان، هر لحظه در حال پيشرفت است. در حال حاضر 2 روش عمده در جراحيهاي مغز و اعصاب بهعنوان تكنيكهاي اصلي و پيشگام مطرح است، در يكي از اين روشها با بهرهگيري از شبيهسازهاي مغزي با دوربين و ابزارهايي مانند آندوسكوپ و نويگيتور(Navigator) كه ساختمان مغز كاملا قابل مشاهده بوده حتي ريزترين بافتهاي مغز و عروق آن قابل بررسي و درمان است. در اين تكنيك دقيقا ميدانيم كه بايد به كدام بافت دستاندازي و از كدام نقاط حساس مغز دوري كرد. اين فناوري به جراح كمك كرده تا جراحيهاي مغز و اعصاب دقيقتر و با كمترين عوارض و آسيب صورت بگيرد.
روش ديگر، كار زير دستگاه مگنتيك رزونانس يا در اصطلاح MRI است. در اين روش عمل جراحي همزمان با تصويرهاي مكرر و قابل رويت مغز و اعصاب در اتاقي ويژه( Brainswet) و با قرار دادن بيمار در دستگاه MRI صورت ميگيرد. البته دستگاهي كه با انواع متداول امروزي كه براي تصويربرداريهاي معمولي استفاده ميشود متفاوت است. با اين روش، جراح پيوسته درحال مشاهده محل عمل و ميزان موفقيتش در خارج كردن تومور خواهد بود.
تربيت رزيدنتهاي ايراني
يكي از مهمترين اهداف من در مركز علوم اعصاب هانوفر تربيت نيروهاي متخصص و توانا در سراسر جهان است. البته جذب اين نيروها براي دورههاي كوتاهمدت يك هدف و بحث است ولي راهاندازي مراكزي مشابه در ايران هدف نهايي است. ما هماكنون مشغول ساخت مركزي به نام مركز علوم اعصاب در انتهاي اتوبان همت تهران هستيم كه بهنظر من تا يك سال و نيم ديگر مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد. با آغاز فعاليت اين مركز بسياري از مشكلات بيماران كشورمان در همان ايران پيگيري و درمان شده و با همكاري با مركز مادر درهانوفر، موارد دشوار و صعبالعلاج بهصورت مشترك تحت مداوا قرار ميگيرد. هدف ما اول اين است كه متخصصان ما نيروهاي جوان را در مركز علوم اعصاب در ايران آموزش داده و با تكنيكهاي روز دنيا آشنا كنند. درمان ناهنجاريهاي عروق مغزي، كاشت الكترودهاي مغزي براي درمان ناشنوايي و پاركينسون و درمانهاي دشوار جراحي مغز و اعصاب جزو اقدامات درماني در اين مركز است. درحال حاضر چندنفر رزيدنت (دستيار تخصصي) جراحي اعصاب از ايران براي آموزش و كسب تجربه در مركز علوم اعصاب هانوفر انتخاب شدند تا طي 2 سال آينده تحت تعليمات پيشرفته قرار گيرند.
رابطه پزشكي ميان ايران و تركيه
به تازگي از سوي نخستوزير تركيه آقاي اردوغان به آن كشور دعوت شدم. ايشان بسيار تاكيد داشتند كه علاقهمند برقراري همكاريهاي بيشتر بهمنظور گسترش دانش جراحي اعصاب ميان متخصصان كشورشان با مركز علوم اعصاب هانوفر هستند. (در ضمن چندي پيش ابراهيم تاتليس خواننده ترك زبان و معروف تركيه بهدليل سوءقصد از ناحيه سر دچار آسيب شد كه پروفسور سميعي براي معاينه و مداواي او به اين كشور سفر كرد و سپس با اعزام او به آلمان، او را تحت مداوا قرار داده است.)
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24935_391.jpg
جراحي مادر صدراعظم آلمان
پروفسور سميعي سالها پيش مادر صدراعظم آلمان (گرهارد شرودر) را تحت جراحي اعصاب قرار داده بود. اين اقداماش پروفسور را به چهرهاي متمايز در ميان همكاران آلماني خود مبدل كرده بود.
از كار كردن خسته نميشوم
در خصوص كار كردن و توان كاري بايد بگويم كه هيچوقت از كار خسته نشدهام زماني كه چندساعت جراحي ميكنم پس از اتمام آن براي ويزيت بيماران به بخشهاي مختلف سركشي ميكنم و بعد هم وقتهاي درمانگاهم را تنظيم كرده و به يك سري امور شخصي كاري كه در زندگي روزمره هر فردي وجود دارد ميرسم.
مركز جراحي مغز در تهران كه توريستها را جذب خواهد كرد
براي ساخت مركز ما در آلمان، برشهاي مغز از طريق سيتياسكن و MRI در اختيار مهندسان قرار گرفت و آنان توانستند مركز علوم اعصاب هانوفر را شبيه مغز انسان بسازند. جالب اينكه مشابه اين مركز در ايران نيز ساخته خواهد شد. دقيقا مشابه ولي با اين تفاوت كه ساختار مغز انسان روي يك پايه 3 طبقهاي ساخته و نصب ميشود بهگونهاي كه وقتي از اتوبان همت تهران عبور ميكنيد اين مجتمع عظيم را در كوهپايه مشاهده خواهيد كرد. من فكر ميكنم، توريستهايي كه به تهران ميآيند حتما جذب اين ساختمان خواهند شد. در هانوفر هم همين حالت وجود دارد و توريستهايي كه به آلمان سفر ميكنند حتما براي عكس گرفتن و بازديد به اينجا ميآيند. من خيلي خوشحالم در شهري كه بزرگ شدهام يعني در تهران مشابه اين مركز راهاندازي ميشود. اين آرزوي قلبي من بوده و از اين بابت خيلي خوشحالم.
رمز موفقيت من
يكي از رموز موفقيت من اين است كه پرخوري در زندگيام مفهومي ندارد و سعي ميكنم با غذاهاي كمحجم ولي پرانرژي روزم را به شب برسانم و اين مسئله موجب شده تا سنگين نشده و دچار رخوت و سستي نشوم. امروزه با ورزش، تحرك و تغذيه سالم ميتوان از بروز بسياري از بيماريها بهويژه سكته مغزي جلوگيري كرد. بايد دانست كه يكي از مهمترين علتهاي سكته مغزي در سنين پايين تغذيه نامناسب و فشارخون است. كيفيت جدار عروق نقش مهمي در طول عمر آنها و مقاومتشان دارد. اگر از موادغذايي نامناسب و غيرتازه مصرف كنيم اين جدار عروقي دچار انسداد و پارگي ميشود.
توصيه مهم پروفسور سميعي براي جوانها
به همه توصيه ميكنم، در دهه سوم و چهارم زندگي توجه ويژهاي به نوع غذاي مصرفي داشته باشند. مصرف ماهي و غذاهاي دريايي به همراه برخي از ويتامينها از طريق غذاهاي تازه مانند ميوهها و سبزيها نقش موثري در طول عمر دارد. مطالعه و تغذيه نقش مهمي در بهبود عملكرد مغز دارد و مانع آلزايمر هم ميشود. استرس، عصبانيت، فشار روحي و عصبي موجب ضعف در سيستم دفاعي بدن ميشود پس بايد سعي كنيم تا از اين عوامل، دوري كنيم.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24936_590.jpg
پاييز در ايران هستم
در اين سالها فرزندم امير سميعي كه اكنون 40 سال دارد و پروفسور جراحي مغز و اعصاب است، در برخي از عملهاي جراحي به من كمك ميكند. او در دانشگاههاي آلمان، لسآنجلس و شيكاگو تحصيل كرده و از سال 2005 بهعنوان معاون در مركز علوم اعصاب هانوور مشغول فعاليت است. بهزودي در فصل پاييز براي شركت در كنگره علوم اعصاب و بازديد از پروژههاي دردست اقدام به ايران سفر خواهيم كرد.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
7 طبقه مغز پروفسور سميعي
http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/r_t_kh.gif http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/l_t_kh.gif
هانوفر (هانوور) آلمان در ذهن افراد اهل دانش ايران يادآور انساني وارسته و مردي پرتلاش در عرصه تخصصي جراحي مغز و اعصاب است. پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند.
http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/r_b_kh.gif http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/l_b_kh.gif
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24933_190.jpg
در سفر علمي ـ آموزشي و تفريحي گروهي از متخصصان دندانپزشكي و جراحان فك و صورت كه با همكاري دانشگاه هانوور آلمان، گروه جراحي دهان، فك و صورت و انستيتو استرومن سوئيس در تابستان 2011 ترتيب داده شد من به عنوان خبرنگار و تصويربردار در كنار گروه بودم. حضور پروفسور گرليچ (Gerlich)، رئيس دپارتمان جراحي دهان، فك و صورت دانشگاه هانوور و همكارشان پروفسور بورمن بهعنوان استادان دوره آموزشي از مهمترين ويژگيهاي اين سمينار بود.در اين گردهمايي موضوعاتي چون، اثر طراحي 3 بعدي بر انتخاب درمان در دندانپزشكي ايمپلنت مدرن به همراه جراحي زنده، افزايش بهبود در منطقه زيبايي يا در اصطلاح ESTHETIC همچنين چگونگي پيشروي و قراردادن ايمپلنت در فك پايين به همراه تعدادي جراحي زنده و آموزشي روي چند بيمار آلماني برنامههاي اين دوره 3 روزه بود. در انتهاي روز دوم دوره بود كه شركتكنندگان از بخشهاي مختلف دانشكده دندانپزشكي بازديد كردند و چهره آموزشي، پژوهشي و درماني اين دانشكده يادآور دانشكدههاي دندانپزشكي ايران بود اما بهترين اتفاق اين سفر براي من فرصت مصاحبه با يك انسان فرهيخته و چهره شاخص علمي ايران بود.
مغز 7 طبقه براي دانشمند ايراني
هانوفر (هانوور) در ذهن افراد اهل دانش ايران يادآور انساني وارسته و مردي پرتلاش در عرصه تخصصي جراحي مغز و اعصاب است. پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند. اين ساختمان در 7 طبقه و به شكل مغز انسان طراحي شده است. پروفسور مجيد سميعي جراح مغز و اعصاب و رئيس مركز علوم اعصاب هانوفر آلمان در اين مركز با فرزندش امير سميعي به درمان بيماران از سراسر دنيا ميپردازند. آشناييام با پروفسور سميعي از زماني بود كه ايشان براي شركت در سمپوزيومهاي جراحي اعصاب به ايران ميآمدند و در بيمارستان ميلاد با انجام تعدادي جراحي دشوار قاعده جمجمه به نجات جان انسانها كمك ميكردند. من هم بهعنوان خبرنگار و مستندساز تلويزيوني برنامههاي زيادي را در كنار ايشان بودم و هميشه آرزو داشتم تا از مركز او در آلمان نيز بازديد كنم. در نهايت به خواسته خودم هم رسيدم. پروفسور سميعي وقتي دوربين فيلمبرداري را روي شانه من ديد در همان حالت و با تعجب فراوان ضمن احوالپرسي گفت: «بالاخره به هانوور آمدي؟»
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24934_822.jpg
پروفسور مجيد سميعي در ساختماني بسيار زيبا كه به افتخار حضور علمي و درمانياش در آلمان و تلاش براي نجات جان بيماران ساخته شده فعاليت ميكند. اين ساختمان در 7 طبقه و به شكل مغز انسان طراحي شده است.
مدير تخصصيترين بيمارستان جراحي مغز دنيا
پروفسور مجيد سميعي متولد سال 1316 در شهر رشت و خانوادهاي اهل علم و دانش است. در سال 1351 به درجه پروفسوري جراحي مغز و اعصاب نائل آمد. مدتها رياست مجمع جهاني جراحان مغز و اعصاب جهان را برعهده داشت و به همت او، انجمني با عنوان «جراحان قاعده جمجمه» با عضويت بالغ بر يكهزار جراح زبردست دنيا ايجاد شده است. پروفسور كه در سال 1385 بهعنوان چهره ماندگار كشورمان معرفي شد اكنون 74 سال دارد و دستهايش بدون حتي يك لرزش و خطا، مغز بيماران كشورهاي مختلف دنيا را در تخصصيترين بيمارستان جراحي مغز دنيا در شهر هانوور يا به قول آلمانيها، هانوفر جراحي ميكند. وقتي پروفسور را در اتاق كارش در طبقه هفتم ساختمان انستيتو مغز و اعصاب ديديم، مشغول ويزيت يك خلبان مرد از كشور نيوزيلند بود اين فرد بهدليل تومور مغزي بايد تحت جراحي قرار ميگرفت اما اگر جراحي او به هر علت دچار نقصان ميشد او تا ابد از ادامه فعاليت حرفهاي و حتي زندگي باز ميماند. به همين دليل جراحان مغز و اعصاب، پروفسور سميعي را بهترين درمانگر او معرفي كرده بودند. در طبقات مختلف بيماران فراواني از كشورهاي عربي منطقه حوزه خليجفارس بهويژه امارات و حتي كشورمان ايران مشاهده ميكرديم؛ افرادي كه براي جراحي تومورهاي مغزي بهويژه اعماق غيرقابل دسترس و دشوار قاعده جمجمه يا نخاع و سكتههاي مغزي بهمنظور مداوا به اين مركز آمده بودند.
همراه دكتر در اتاق عمل
پروفسور سميعي بايد هرچه سريعتر خود را به اتاق عمل ميرساند بيماري با خونريزي وسيع مغزي در آنجا منتظر پنجههاي طلايي اين مرد بزرگ بود. شايد اين شانس من است كه همراه با پروفسور به اتاق عمل بروم. از او اجازه گرفتم تا دقايقي از عمل جراحياش را ضبط كنم، دوربين يكسره روشن بود و من در حين فيلمبرداري با او مصاحبه ميكردم. اتاق عمل در طبقه پنجم بود و با گذر از راهروهاي مختلف وارد اتاق رختكن شديم. پس از تعويض لباس وارد اتاق جراحي شديم، دوربينهاي ويژه ميكروسكوپي در ناحيه گيجگاهي بيمار ثابت شده بودند و جمجمه اين مرد كه دچار سكته مغزي شده بود توسط دستياران پروفسور بهمنظور جراحي باز شده بود. پروفسور كه دستهايش را شسته و ضدعفوني كرده بود پس از پوشيدن دستكش مشغول به كار شد.
در اين فاصله تا جاي ممكن از گوشه و كنار اتاق عمل تصوير ضبط كرديم تا به حال اتاق عملي به اين مجهزي نديده بودم. در نهايت اواخر عمل جراحي بود كه از فرصت كوتاه استراحت استفاده كردم و پرسشهايي كه در ذهن داشتم را يكي پس از ديگري مطرح كردم، اين شما و اين حرفهاي چهره ماندگار پزشكي كشورمان.
زندگي دوباره براي آنهايي كه تومور مغزي دارند
بيشتر بيماران من درگير تومورهاي مغزي و تومورهاي نخاع هستند. اين 2 گروه بيشترين تعداد مراجعهكنندگان اين مركز را بهخود اختصاص دادهاند. البته خونريزيهاي مغزي هم جزو موارد پرشمار مراجعه هستند. البته درصد قابل توجهي از بيماران بهدليل تومورهاي قاعده جمجمه و موارد دشواري كه در نواحي عميق و دوردست مغز قرار دارند از كشورهاي مختلف دنيا مثل اروپا، روسيه، اوكراين بهويژه ايران به اين مركز مراجعه ميكنند. افتخار من و همكارانم اين است كه ناجي جان اينگونه بيماران هستيم. تواناييهاي ما با تجهيزات توليدي روز دنيا درخصوص تشخيص و درمان، هر لحظه در حال پيشرفت است. در حال حاضر 2 روش عمده در جراحيهاي مغز و اعصاب بهعنوان تكنيكهاي اصلي و پيشگام مطرح است، در يكي از اين روشها با بهرهگيري از شبيهسازهاي مغزي با دوربين و ابزارهايي مانند آندوسكوپ و نويگيتور(Navigator) كه ساختمان مغز كاملا قابل مشاهده بوده حتي ريزترين بافتهاي مغز و عروق آن قابل بررسي و درمان است. در اين تكنيك دقيقا ميدانيم كه بايد به كدام بافت دستاندازي و از كدام نقاط حساس مغز دوري كرد. اين فناوري به جراح كمك كرده تا جراحيهاي مغز و اعصاب دقيقتر و با كمترين عوارض و آسيب صورت بگيرد.
روش ديگر، كار زير دستگاه مگنتيك رزونانس يا در اصطلاح MRI است. در اين روش عمل جراحي همزمان با تصويرهاي مكرر و قابل رويت مغز و اعصاب در اتاقي ويژه( Brainswet) و با قرار دادن بيمار در دستگاه MRI صورت ميگيرد. البته دستگاهي كه با انواع متداول امروزي كه براي تصويربرداريهاي معمولي استفاده ميشود متفاوت است. با اين روش، جراح پيوسته درحال مشاهده محل عمل و ميزان موفقيتش در خارج كردن تومور خواهد بود.
تربيت رزيدنتهاي ايراني
يكي از مهمترين اهداف من در مركز علوم اعصاب هانوفر تربيت نيروهاي متخصص و توانا در سراسر جهان است. البته جذب اين نيروها براي دورههاي كوتاهمدت يك هدف و بحث است ولي راهاندازي مراكزي مشابه در ايران هدف نهايي است. ما هماكنون مشغول ساخت مركزي به نام مركز علوم اعصاب در انتهاي اتوبان همت تهران هستيم كه بهنظر من تا يك سال و نيم ديگر مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد. با آغاز فعاليت اين مركز بسياري از مشكلات بيماران كشورمان در همان ايران پيگيري و درمان شده و با همكاري با مركز مادر درهانوفر، موارد دشوار و صعبالعلاج بهصورت مشترك تحت مداوا قرار ميگيرد. هدف ما اول اين است كه متخصصان ما نيروهاي جوان را در مركز علوم اعصاب در ايران آموزش داده و با تكنيكهاي روز دنيا آشنا كنند. درمان ناهنجاريهاي عروق مغزي، كاشت الكترودهاي مغزي براي درمان ناشنوايي و پاركينسون و درمانهاي دشوار جراحي مغز و اعصاب جزو اقدامات درماني در اين مركز است. درحال حاضر چندنفر رزيدنت (دستيار تخصصي) جراحي اعصاب از ايران براي آموزش و كسب تجربه در مركز علوم اعصاب هانوفر انتخاب شدند تا طي 2 سال آينده تحت تعليمات پيشرفته قرار گيرند.
رابطه پزشكي ميان ايران و تركيه
به تازگي از سوي نخستوزير تركيه آقاي اردوغان به آن كشور دعوت شدم. ايشان بسيار تاكيد داشتند كه علاقهمند برقراري همكاريهاي بيشتر بهمنظور گسترش دانش جراحي اعصاب ميان متخصصان كشورشان با مركز علوم اعصاب هانوفر هستند. (در ضمن چندي پيش ابراهيم تاتليس خواننده ترك زبان و معروف تركيه بهدليل سوءقصد از ناحيه سر دچار آسيب شد كه پروفسور سميعي براي معاينه و مداواي او به اين كشور سفر كرد و سپس با اعزام او به آلمان، او را تحت مداوا قرار داده است.)
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24935_391.jpg
جراحي مادر صدراعظم آلمان
پروفسور سميعي سالها پيش مادر صدراعظم آلمان (گرهارد شرودر) را تحت جراحي اعصاب قرار داده بود. اين اقداماش پروفسور را به چهرهاي متمايز در ميان همكاران آلماني خود مبدل كرده بود.
از كار كردن خسته نميشوم
در خصوص كار كردن و توان كاري بايد بگويم كه هيچوقت از كار خسته نشدهام زماني كه چندساعت جراحي ميكنم پس از اتمام آن براي ويزيت بيماران به بخشهاي مختلف سركشي ميكنم و بعد هم وقتهاي درمانگاهم را تنظيم كرده و به يك سري امور شخصي كاري كه در زندگي روزمره هر فردي وجود دارد ميرسم.
مركز جراحي مغز در تهران كه توريستها را جذب خواهد كرد
براي ساخت مركز ما در آلمان، برشهاي مغز از طريق سيتياسكن و MRI در اختيار مهندسان قرار گرفت و آنان توانستند مركز علوم اعصاب هانوفر را شبيه مغز انسان بسازند. جالب اينكه مشابه اين مركز در ايران نيز ساخته خواهد شد. دقيقا مشابه ولي با اين تفاوت كه ساختار مغز انسان روي يك پايه 3 طبقهاي ساخته و نصب ميشود بهگونهاي كه وقتي از اتوبان همت تهران عبور ميكنيد اين مجتمع عظيم را در كوهپايه مشاهده خواهيد كرد. من فكر ميكنم، توريستهايي كه به تهران ميآيند حتما جذب اين ساختمان خواهند شد. در هانوفر هم همين حالت وجود دارد و توريستهايي كه به آلمان سفر ميكنند حتما براي عكس گرفتن و بازديد به اينجا ميآيند. من خيلي خوشحالم در شهري كه بزرگ شدهام يعني در تهران مشابه اين مركز راهاندازي ميشود. اين آرزوي قلبي من بوده و از اين بابت خيلي خوشحالم.
رمز موفقيت من
يكي از رموز موفقيت من اين است كه پرخوري در زندگيام مفهومي ندارد و سعي ميكنم با غذاهاي كمحجم ولي پرانرژي روزم را به شب برسانم و اين مسئله موجب شده تا سنگين نشده و دچار رخوت و سستي نشوم. امروزه با ورزش، تحرك و تغذيه سالم ميتوان از بروز بسياري از بيماريها بهويژه سكته مغزي جلوگيري كرد. بايد دانست كه يكي از مهمترين علتهاي سكته مغزي در سنين پايين تغذيه نامناسب و فشارخون است. كيفيت جدار عروق نقش مهمي در طول عمر آنها و مقاومتشان دارد. اگر از موادغذايي نامناسب و غيرتازه مصرف كنيم اين جدار عروقي دچار انسداد و پارگي ميشود.
توصيه مهم پروفسور سميعي براي جوانها
به همه توصيه ميكنم، در دهه سوم و چهارم زندگي توجه ويژهاي به نوع غذاي مصرفي داشته باشند. مصرف ماهي و غذاهاي دريايي به همراه برخي از ويتامينها از طريق غذاهاي تازه مانند ميوهها و سبزيها نقش موثري در طول عمر دارد. مطالعه و تغذيه نقش مهمي در بهبود عملكرد مغز دارد و مانع آلزايمر هم ميشود. استرس، عصبانيت، فشار روحي و عصبي موجب ضعف در سيستم دفاعي بدن ميشود پس بايد سعي كنيم تا از اين عوامل، دوري كنيم.
http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/5/24/24936_590.jpg
پاييز در ايران هستم
در اين سالها فرزندم امير سميعي كه اكنون 40 سال دارد و پروفسور جراحي مغز و اعصاب است، در برخي از عملهاي جراحي به من كمك ميكند. او در دانشگاههاي آلمان، لسآنجلس و شيكاگو تحصيل كرده و از سال 2005 بهعنوان معاون در مركز علوم اعصاب هانوور مشغول فعاليت است. بهزودي در فصل پاييز براي شركت در كنگره علوم اعصاب و بازديد از پروژههاي دردست اقدام به ايران سفر خواهيم كرد.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir