PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ۴ ستاره‌های گران پایتخت



mehraboOon
09-06-2011, 01:00 AM
از دلایل خالی بودن هتل‌های تهران؛

(http://www.asriran.com/fa/news/180117)۴ ستاره‌های گران پایتخت


متوسط اجاره اتاق در یک هتل ۴ستاره تهران به ازای هر شب برای اتاق یک تخته ۱۲۰هزار تومان، اتاق دو تخته ۱۸۵ هزار تومان و سه تخته ۲۳۰ هزار تومان است.
قانون - تا دلتان بخواهد در این مملکت تعطیلی داریم. ما ایرانی‌ها هم که عشق سفر هستیم و از دود و دم و بوق و نیترات و آزبست و ریزگردهای شهر‌ها هم گریزانیم. همین که فرصتی دست دهد از شهر بیرون می‌زنیم و به دامان طبیعت می‌رویم و یا روانه شهر‌هایی می‌شویم که دوست داریم ببینیم و جاذبه‌های آنها باعث شده تا مقصد یکی از سفرهای ما باشند.

در این میان هستند بسیاری که دوست دارند چند روزی به پایتخت بیایند، سیاحت کنند و دیدنی‌های شهر را ببینند. به عبارتی دریابند «تهرون تهرون که می‌گن» چه جور جایی‌ست. تهران هم آنقدر جای دیدنی و مکان‌های تاریخی دارد که می‌ارزد برای تماشای آنها کمی هم دود نوش جان کنید و یا ساعتی در ترافیک بمانید و بوق ماشین‌ها گوشتان را اذیت کند. اگرچه همه با این نظر موافق نیستند. خسروآبادی رئیس اتحادیه هتل‌داران تهران به قانون می‌گوید: «تهران شهری نیست که توریست‌های داخلی را بتواند جذب کند. دلیلش هم این است که چون پایتخت است هزینه‌های گردش در آن زیاد است. بیشتر کسانی که به تهران می‌آیند برای امور اداری و بازرگانی به این شهر سفر می‌کنند»

هر چند استدلال خسروآبادی منطقی است اما با هر قصد و نیتی، سالانه تعداد زیادی برای چند روز هم که شده مهمان این شهر هستند. برای اقامت در این شهر بزرگ و شلوغ هم گزینه‌های زیادی دارید. از مسافرخانه‌های ارزان قیمت میدان راه‌آهن و لاله‌زار تا هتل‌هایی در دامنه البرز با سوئیت‌هایی با اجاره شبی بالای یک میلیون تومان.

اگر هم اهل اهمیت دادن به ستاره‌ها باشید، انتخاب‌های زیادی پیشِ روی شما خواهد بود. در همه جای دنیا هتل‌های 4ستاره انتخاب اکثر افراد برای اقامت در طول سفر است. پس اگر به تهران می‌آیید بد نیست اگر بتوانید شب را در یکی از 4 ستاره‌ها صبح کنید. اما بهتر است اول نیم‌نگاهی به این گزارش کنید و بعد یک نگاه درست و حسابی به جیب خودتان.

وقتی پول اجاره یک شب اقامت در یک هتل 4ستاره در تهران را می‌پردازید توقع نداشته باشید که امکانات زیادی در اختیار شما قرار بگیرد. با پرس‌و‌جویی که خبرنگار قانون از تعدادی از هتل‌های 4 ستاره تهران انجام داده است به این نتیجه رسیده است که نه تنها امکنات چندانی در کار نیست بلکه می‌توان گفت اگر از صبحانه بگذریم عملاً هیچ چیزی ورای یک جای خواب به شما نمی‌دهند. حتی برای استفاده از اینترنت هم در بسیاری از هتل‌های تهران باید هزینه جدا بپردازید. استخر و باشگاه بدنسازی که دیگر جای خودش را دارد.

حال بیایید نگاهی بیانداریم به قیمت‌هایی که پذیرش تعدادی از این هتل‌ها به خبرنگار قانون اعلام کرده‌اند:

هتل هویزه یکی از 4ستاره‌های اسم و رسم‌دار تهران است که در مرکز این شهر واقع شده است. برای یک شب خوابیدن در یک اتاق یک‌تخته باید 131 هزار تومان بپردازید. قیمت اتاق دو تخته هم 187 هزار تومان است. اگر یک جمع و یا خانواده سه نفره هم هستید و بخواهید 4 روز در تهران گشتی بزنید و در این هتل استراحت کنید باید چیزی حدود 1 میلیون تومان صورت‌حساب بپردازید؛ البته به شرطی که فقط در هتل بخوابید و صبحانه بخورید. اگر چایی و ناهار و شام را هم در هتل میل کنید و یا بخواهید از سایر امکانات هتل استفاده کنید باید هزینه‌ جدا بپردازید. خسروآبادی می‌گوید: «قبول دارم که برخی هتل‌های 4 ستاره به اندازه یک ستاره هم خدمات نمی‌دهند.»

بقیه 4ستاره‌ها هم کمابیش قیمت‌های مشابه‌ای دارند. برای مثال هزینه اقامت یک شب در یک اتاق 2 تخته در هتل انقلاب تهران 166 هزار تومان است. سه تخته هم 216 هزار تومان است. البته وقتی صحبت از سه تخته می‌شود باید بدانید که در بیشتر هتل‌های پایتخت تنها یک تشک به اتاق‌های 2 تخته اضافه می‌کنند و بابت همان هم مبلغی بالای 50 هزار تومان به اجاره اتاق اضافه می‌کنند. هتل‌های سیمرغ، فردوسی، کوثر، المپیک و هتل بزرگ تهران هم قیمت‌های مشابه‌ای دارند.

از 4ستاره‌های گران‌تر پایتخت می‌توان هتل اوین را نام برد. هتلی در شمال شهر و در دامنه‌ی خوش آب‌و‌هوای البرز که قیمت اتاق یک تخته آن 198 هزارتومان و دوتخته 234 هزار تومان است. با یک تشک اضافه در همان اتاق قیمت سه تخته هم می‌شود 274 هزار تومان.

خسروآبادی به قانون می‌گوید که این قیمت‌ها منطقی است و بالا نیست. او اعتقاد دارد از آنجا که گردشگر عادی برای دیدن تهران نمی‌آید مشتری‌های این هتل‌ها افرادی هستند که برای انجام ارهای اداری نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی و یا به منظور انجام کار‌های تجاری به تهران می‌آیند و بنابراین قدرت مالی برای پرداخت هزینه این هتل‌ها را دارند. او از طرفی اشاره می‌کند که تعداد اتاق‌های 4ستاره در تهران خیلی زیاد نیست.

بر اساس قیمت‌هایی که این هتل‌ها به قانون گفته‌اند می‌توان نتیجه گرفت که متوسط اقامت در یک هتل 4ستاره تهران به ازای هر شب در یک اتاق یک تخته 120هزار تومان، اتاق دو تخته 185 هزار تومان و سه تخته230 هزار تومان است.

خسروآبادی به خبرنگار قانون می‌گوید در همه جای دنیا دولت با کمک به هتل‌ها این امکان را برای آنها فراهم می‌کند که بتوانند قیمت‌های خود را پایین بیاورند و از طرف دیگر با جذب گردشگر این حمایت دولت را جبران می‌کنند. البته او ضعف‌های هتل‌داری در ایران را نیز در وضعیت رکود فعلی جذب مسافر بی‌تأثیر نمی‌داند: « در سنت ما ایرانی‌ها، مهمان‌نوازی و مهمان‌داری یک امر پسندیده است. اما نگاه فعلی جامعه به مهمان‌داری و گارسونی در هتل‌ها با تحقیر همراه است و این باعث می‌شود افرادی که جذب این شغل‌ها می‌شوند برخورد و رفتار چندان حرفه‌ای نداشته باشند. عدم آموزش حرفه‌ای هم از دیگر ضعف‌های صنعت هتلداری در ایران است. افراد ترجیح می‌دهند مدرک مهندسی بگیرند تا مدرک هتل‌داری»

با این قیمت‌ها و با وضع جیب اکثر ایرانیان می‌توان گفت این هتل‌ها باید چشم‌‌به‌راه همان مشتری‌های تاجر و بازرگان خود باشند. آنها هم که می‌آیند تا کاخ سعدآباد و گلستان و بسیاری موزه‌های این پایتخت را ببینند ترجیح می‌دهند که یا در مسافرخانه‌های ارزان قیمت اتاق بگیرند و یا همان چادر مسافرتی خود را که نصف اجاره اتاق یک تخته هتل‌های 4ستاره هم قیمت ندارد در گوشه پارکی برپا کنند.