PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بهترین شهر دنیا برای زندگی کدام است؟



mehraboOon
09-03-2011, 04:28 PM
بهترین شهر دنیا برای زندگی کدام است؟
http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/r_t_kh.gif http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/l_t_kh.gif
بر اساس برآورد سالانه يک موسسه تحقيقاتي آمريكايي، ملبورن در استراليا بهترين شهر جهان براي زندگي است. در اين گزارش تهران رتبه 132 را دارد.
http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/r_b_kh.gif http://www.bartarinha.ir/client/themes/fa/main/img/l_b_kh.gif
در اين رتبه‌بندي تهران در ميان 140 شهر دنيا، رتبه 132 را دارد و پس از تهران شهرهاي دوآلاي كامرون، كراچي پاكستان، طرابلس ليبي، الجزيره پايتخت الجزاير، لاگوس نيجريه، پورت مورسبي پايتخت گينه نو پاپوا، داكا پايتخت بنگلادش و حراره زيمباوه قرار دارد.

بر اساس برآورد سالانه يک موسسه تحقيقاتي آمريكايي، ملبورن در استراليا بهترين شهر جهان براي زندگي است. در اين گزارش تهران رتبه 132 را دارد.

شهر ونکوور که در ده سال گذشته همواره در صدر اين فهرست قرار داشته، امسال با دو رتبه نزول بعد از وين، پايتخت اتريش در جايگاه سوم قرار گرفته است.

موسسه تحقيقاتي موسوم به «واحد اطلاعاتي اقتصادي» بر اساس 5معيار ثبات، خدمات بهداشت و درمان، فرهنگ و محيط زيست، آموزش و پرورش و ساختارهاي زيربنايي، هر سال با انتشار فهرستي بهترين شهرهاي جهان براي زندگي را اعلام مي‌کند.

در مجموع شهرهاي استراليايي و کانادايي در رتبه بندي امسال امتياز بالايي دريافت کردند و 7شهر از ميان 10 شهر نخست اين فهرست، در يکي از اين دو کشور قرار دارند.

ونکوور که از سال 2002 پيوسته در صدر اين فهرست قرار داشته، امسال به دليل افت امتيازاتش در مورد وضعيت ساختارهاي زيربنايي شهر به جايگاه سوم تنزل کرد.

دليل افت امتيازات ونکوور در براورد امسال، بسته شدن مکرر يکي از بزرگراه‌هاي کليدي اين شهر بوده است.

در ميان 140 شهري که در اين تحقيق کيفيت زندگي در آنها برآورد شده، لندن در جايگاه 53 و هونولولو به عنوان بهترين شهر آمريکايي براي زندگي در رتبه 26 قرار گرفته است.


ملبورن-استرالیا


http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/6/12/28297_698.jpg


تهران امسال يك پله صعود كرد
در اين رتبه‌بندي تهران در ميان 140 شهر دنيا، رتبه 132 را دارد و پس از تهران شهرهاي دوآلاي كامرون، كراچي پاكستان، طرابلس ليبي، الجزيره پايتخت الجزاير، لاگوس نيجريه، پورت مورسبي پايتخت گينه نو پاپوا، داكا پايتخت بنگلادش و حراره زيمباوه قرار دارد.

البته در اين تحقيق شهرهايي مانند كابل در افغانستان و بغداد پايتخت عراق مورد بررسي قرار نگرفته است.

در معيار ثبات اين رتبه‌بندي شيوع جنايت‌هاي خرد و خشونت‌آميز، امكان تهديد ترور، تهديد نظامي و درگيري‌هاي مدني مدنظر قرار گرفته است.

هم‌چنين در خدمات بهداشت و درمان، دسترسي و كيفيت بهداشت شخصي، دسترسي و كيفيت خدمات بهداشت عمومي و شاخص‌هاي بهداشت و درمان عمومي در نظر گرفته شده است كه تهران در معيار اول، نمره 50 و در معيار دوم 62.5 را كسب كرده است.

هم‌چنين در معيار فرهنگ و محيط زيست كه شامل شرايط آب وهوايي شهرها، امكانات ورزشي و فرهنگي، كالاهاي مصرفي و خدماتي و خورد و خوراك مي‌شود، 35.9 امتياز كسب كرده است.

در معيار آموزش نيز تهران 50 امتياز كسب كرده كه شامل دسترسي و كيفيت خدمات آموزشي و شاخص‌هاي آموزش عمومي بر اساس معيارهاي بانك جهاني است.

در ساختارهاي زيربنايي نيز تهران در مجموع 33.9 امتياز برخوردار است. در اين شاخص كيفيت راه‌هاي ارتباطي و حمل‌ونقل عمومي و بين‌المللي، دسترسي به مسکن با کيفيت، كيفيت تامين انرژي و تامين آب و هم‌چنين ارتباطات راه‌دور لحاظ شده است.

نبود مديريت واحد شهري، عامل كاهش سطح زندگي در تهران
بر اين اساس، تهران مجموعا 45.8 امتياز از صد كسب كرده است در حالي‌كه نمره شهر ملبورن 97.5 است.

به‌نظر مي‌رسد نبود مديريت واحد شهري در كلان شهري چون تهران يكي از عوامل تاثير گذار در كاهش رتبه آن است، چنانچه در اكثر شهرهايي كه در صدر اين رتبه‌بندي قرار دارند، اداره شهر به صورت واحد صورت مي‌گيرد. بر اساس گزارش سال گذشته اين موسسه، تهران در جايگاه 133 قرار داشته است.

از ديگر نكات قابل توجه اين رتبه‌بندي اين است كه شاخص بهداشت و درمان در 9 شهر نخست اين رتبه‌بندي، 100 است در حالي‌كه شهروندان تهراني در حوزه سلامت و بهداشت با مشكلات بسياري روبرو هستند.

تاثير بحران اقتصادي اروپا و بهار عربي بر كيفيت زندگي
موسسه «واحد اطلاعاتي اقتصادي» که اين تحقيق را انجام داده مي گويد در رتبه بندي امسال جايگاه شهرهاي اروپايي به دليل بحران اقتصادي، کمي افت پيدا کرده و قيام‌هاي مردمي در کشورهاي عربي كه از آن به‌عنوان «بهار عربي» ياد مي‌شود، هم بر رتبه بندي شهرهاي خاورميانه و شمال آفريقا تاثير گذاشته است.

جان کوپستيک سرپرست تيمي که اين تحقيق را انجام داده، در بيانيه اي گفت: «استراليا با توجه به تراکم کم جمعيت و آمار نسبتا پايين جرم و جنايت در آن کشور، همچون گذشته شهرهايش جزو بهترين مکانها براي زندگي در جهان هستند.»

او افزود: «باوجود اينکه به دليل بالا بودن ارزش دلار استراليا در برابر ارزهاي ديگر هزينه زندگي در اين کشور رو به افزايش است، اما اين شهرها همچنان خصوصياتي دارند که آنها را (براي زندگي ) بسيار جذاب مي کند.»

در برآورد سال 2002 شهر ملبورن و ونکوور مشترکا عنوان بهترين شهر جهان براي زندگي را به خود اختصاص دادند.

منبع: شفاف