PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کتاب آشپزی آذردانلود



shirin71
08-31-2011, 11:26 PM
:: ميگو ژاپني :: http://www.loscabosguide.com/solomons/pics/solomons-lobster_1686_r1.jpg

مواد لازم برای خمیر:
آرد گندم=250 گرم(2 پیمانه)
تخم مرغ درشت=1 عدد
ماست غلیظ=1 پیمانه
شکر=2/1 قاشق سوپخوری
جوش شیرین=2/1 قاشق مرباخوری
پکینگ پادر=1 قاشق مرباخوری
روغن آب کرده=2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:
ماست و شکر و کمی نمک و روغن آب کرده و تخم مرغ را مخلوط کرده،خوب هم می زنیم.جوش شیرین و پکینگ پادر و ماست را داخل این مایه ریخته،هم می زنیم تا تمام مواد مخلوط و یکنواخت شوند. آرد را کم کم داخل مایه می ریزیم و هم می زنیم تا مایه به صورت خمیر لطیفی که بدست نچسبد در بیاید؛در صورتیکه چسبندگی پیدا کرد کمی آرد اضافه می نماییم و خمیر را خوب مالش می دهیم. خمیر باید کاملا صاف و یکنواخت و لطیف بشود؛روی آن را می پوشانیم که 2 تا 3 ساعت بماند.فلس میگو (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88) درشت را می گیریم؛پشتش را با کارد تیزی چاک می دهیم و روده آن را خارج می کنیم. دقت می نماییم دم میگو (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88) قطع نشود. خمیر را به 2 تا 3 قسمت تقسیم می کنیم.کمی آرد روی میز می ریزیم و هر قسمت از خمیر را با نورد باز می کنیم تا به شکل ورقه نازک در بیاید. با دهانه استکان دایره های کوچکی از خمیر برمی داریم و سر میگو (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88) را وسط دایره خمیر می گذاریم و اطرافش را به طرف دم جمع می نماییم و فشار می دهیم تا میگو (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88) کاملا در خمیر پوشیده شود و دم آن بیرون بماند. دور دم را فشار می دهیم که خمیر باز نشود و کاملا صاف گردد.تمام میگو (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88) ها را بدین شکل آماده می کنیم. روغن مایع فراوان را در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود ولی دود نکند. یک ردیف از میگوهای آماده شده را در روغن می اندازیم؛گاهی زیر و رو می کنیم تا اطراف آن کاملا طلایی شده پف کند. سپس با کفگیر آنها را از روغن خارج نموده، در صافی می ریزیم تا روغن زیادی آن گرفته شود و داغ از آن استفاده می کنیم. در صورتیکه میگوها را قبلا سرخ کرده ایم،برای آنکه گرم شود 2 تا 3 دقیقه ظرف میگو (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88) را در فر ملایم روی پنجره قرار می دهیم .

shirin71
08-31-2011, 11:26 PM
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posc/8611/soup11-neg.jpg

آقايان معمولا رابطه‌شان با خامه و پنير و خوراكي‌هاي چرب و چيلي خوب است؛ مگر آنكه به فكر اضافه وزن بوده يا از بالا رفتن فاكتورهاي چربي خوني‌شان بترسند.
اگر شما هم از جمله آقايان دسته اول هستيد و هوس خوردن سوپي چرب و خوشمزه را كرده‌ايد ولي خانم خانه امروز فرصت پخت آن را ندارد، خودتان دست به‌كار شويد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 25 گرم يا 2 قاشق سوپ‌خوري كره
- 2 عدد پياز (خرد شود)
- 5 /3 پيمانه آب مرغ
- 20 گرم سبزي معطر تازه شامل جعفري، پيازچه و ريحان خردشده
- نصف قاشق چاي‌خوري پودر آويشن
- 200 گرم يا يك پيمانه پنير خامه‌اي
- يك قاشق سوپ‌خوري آرد ذرت
- يك قاشق سوپ‌خوري شير
- ساقه خرد شده پيازچه (مقداري براي تزئين)
طرز تهيه:
1 - كره را در قابلمه بزرگي آب كرده و به آن پياز خردشده را اضافه كنيد و به مدت 2 دقيقه حرارت دهيد. سپس شعله اجاق گاز را كم كرده و پس از گذاشتن در قابلمه، حرارت دادن را 5دقيقه ديگر ادامه دهيد. [خواص پياز]
2 - آب مرغ و سبزيجات تازه معطر و آويشن را به پياز داغ اضافه كرده و اجازه دهيد روي حرارت متوسط به جوش آيد، سپس شعله را كم كرده و با گذاشتن در قابلمه، 20دقيقه ديگر صبر كنيد؛ البته در اين مدت مرتب مواد را هم بزنيد. [خواص آويشن]
3 - قابلمه را از روي اجاق گاز برداريد تا كمي سرد شود. سپس مواد را به دستگاه غذاساز يا خردكن منتقل كرده و 15ثانيه روشن كنيد تا سوپ به مايه‌اي يكنواخت تبديل شود. بعد از آن، دوباره مواد را به قابلمه برگردانيد.
نكته: در صورت تمايل، مي‌توانيد مايه به دست آمده را با كمك فشار پشت قاشق از صافي عبور داده و سپس به قابلمه انتقال دهيد؛ به اين ترتيب، مايه نرم‌تر خواهد شد.
4 - كمي از پنير خامه‌اي را براي تزئين روي غذا كنار گذاشته و بقيه را به سوپ اضافه كنيد و روي اجاق گاز آن‌قدر هم بزنيد تا پنير خامه‌اي كاملا حل شود. [خواص پنير]
5 - آرد ذرت را در ظرف ديگري با شير مخلوط كرده و به سوپ بيفزاييد. مواد سوپ را روي حرارت، آن‌قدر هم بزنيد تا غليظ شود.
6 - در پايان، سوپ را در ظرف موردنظر ريخته و با باقيمانده پنير و پيازچه تزئين كنيد.

shirin71
08-31-2011, 11:27 PM
مواد لازم:
برنج=500 گرم
نخود فرنگی پخته=250 گرم
میگوی تمیز شده=200 گرم
پیاز متوسط=2 عدد
نمک،فلفل و ادویه=به دلخواه
گوجه فرنگی=2 تا 3 عدد
زعفران=به میزان لازم
روغن مایع=به میزان لازم
کره=25 گرم
طرز تهیه:
1. پیاز را خلال کنید و در ماهیتابه ای با کمی روغن مایع مخصوص سرخ کردنی سرخ کنید.
2. گوجه فرنگی های نگینی خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد نخودسبز پخته،نمک،فلفل و ادویه را بیفزایید و میگوهای تمیز شده را اضافه کنید.
3. مخلوط را بعد از 5 دقیقه از روی حرارت برداشته و کره و زعفران آبکرده را بیفزایید.
4. برنج را آبکش کرده و لابلای برنج آبکش شده از مخلوطی که آماده کرده اید بریزید و بگذارید دم بکشد.
5. بعد از دم کشیدن در ظرف مخصوص بکشید و روی آن را با پیاز سرخ کرده و گوجه فرنگی نگینی شده تزئین کنید.

shirin71
08-31-2011, 11:28 PM
مواد لازم:
ماهی(شیر)=4 قطعه
پیاز حلقه شده=2 عدد
سیر=4 حبه
روغن زیتون=5 قاشق غذاخوری
سس سویا=6 قاشق غذاخوری
آبلیمو=2 قاشق غذاخوری
فلفل و زردچوبه=به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا قطعات ماهی را خوب شسته و در صافی می ریزیم تا خشک شود. سپس به آن فلفل و زردچوبه می زنیم و با دست روی آن می کشیم تا تمام سطح ماهی مزه دار شود.
روغن زیتون را در ماهیتابه ریخته و سیر ریز شده را به آن اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم. سپس قطعات ماهی را در ماهیتابه گذاشته و در ماهیتابه را می گذاریم تا به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزد. سپس سس سویا را روی آن ریخته،آبلیمو را هم به آن اضافه می کنیم
پیازهای حلقه شده را روی قطعات ماهی می گذاریم و سپس در ماهیتابه را می گذاریم تا ماهی به مدت 45 دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد.

shirin71
08-31-2011, 11:28 PM
http://www.aftab.ir/lifestyle/images/8ffda5fde292dd886d3990bdc4793994.jpg

مواد لازم :
ماهي 450 گرم
تمبر هندي 100 گرم
گشنيز 750 گرم
شنبليله 250 گرم
پياز داغ عسلي 3 قاشق سوپخوري
سير 4 عدد
روغن 0.5 فنجان
آرد سفيد 1 قاشق سوپخوري
زردچوبه قدري
فلفل قدري
نمك قدري
طرز تهيه :
ماهي شير يا قباد باشد , پياز سرخ شده باشد .
تمبر هندي را در يك كاسه ريخته و دو ليوان آب روي آن مي ريزيم . بعد از يك كاسه ريخته و دو ليوان آب روي آن مي ريزيم , بعد از يك تا دو ساعت آنرا صاف مي كنيم تا هسته و پوست آن گرفته شود , ماهيها را سرخ مي كنيم و در يك ماهي تابه گود مي ريزيم آرد را كمي سرخ مي كنيم گشنيز و شنبليله را پس از شستن ريز خرد مي كنيم , سبزيها را كمي سرخ مي كنيم و با پياز و سير سرخ شده با هم مخلوط مي كنيم تمام مواد سرخ شده را روي ماهيها مي ريزيم و نمك و فلفل و ادويه را به آنها اضافه مي كنيم آب تمبر هندي را هم اضافه كرده و روي حرارت ملايم قليه را مي پزيم .
نكته : سير را كم سرخ مي كنيم زيرا زود مي سوزد و تلخ مي شود پيازها را هم جداگانه سرخ مي كنيم تا خشك و طلايي شوند .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست

shirin71
08-31-2011, 11:29 PM
مواد لازم :
برنج 350 گرم
ماهي 1000 گرم
پياز 2 عدد
فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوري
گرد ليمو 1 قاشق مرباخوري
زردچوبه قدري
فلفل قدري
نمك قدري طرز تهيه :
ماهي فيله ( تكه ريز ) شده باشد , پياز خلال شده باشد , پودر فلفل قرمز باشد .
برنج را پس از شستن و پختن صاف مي كنيم فيلمه ماهي را پاك كرده و در نمك و زرد چوبه به مدت 30 تا 40 دقيقه مي خوابانيم و در صافي , تميز مي شوئيم .
‌پيازها را سرخ مي كنيم تا طلائي شود , سپس ماهي را اضافه كرده و چند بار بهم مي زنيم تا كمي سرخ شود , نمك , فلفل , زردچوبه و گرد ليمو را ريخته و كمي هم مي زنيم , ماهيها نبايد خرد شوند ، اكنون ماهي را لابه لاي برنج صاف شده مي ريزيم و برنج را دم گذاريم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست

shirin71
08-31-2011, 11:29 PM
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/pose/8702/OrangeBlossom-0231-as.jpg

مواد لازم :
برنج 375 گرم
سبزي آش 1 کيلو
فلفل قدري
زردچوبه قدري
نمك قدري
آب نارنج 5 فنجان
لپه 75 گرم
پياز 275 گرم
نعناع 3 قاشق سوپخوري
گلپر قدري
طرز تهيه :
سبزي آش يعني تره ، جعفري ، شنبليله و اسفناج را پاک کرده آنرا خرد نمائيد سه کاسه آب در ديگ ريخته سبزيجات و برنج را در آن بپزيد ، همينکه برنج پخته شد و لعاب پس داد ، يک پياز درشت را حلقه حلقه بريده در ماهي تاوه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه ونمک آنرا پس از ريختن آب نارنج ، در آش بريزيد
سپس قدري گلپر نرم هم در آش ريخته نعناع داغ را آماده کنيد تا آنرا روي آش بريزيد
اگر بخواهيم آش آبليمو يا آش گوجه و يا آش آب نارنج و يا آش آبغوره و يا آش زرشک و يا آش آلو بخارا بپزيم ، بجاي آب نارنج هر يک از مواد فوق ذکر را در آش ميريزيم تا آش مطلوب بدست آيد

shirin71
08-31-2011, 11:34 PM
http://www.mobin-group.com/image/reg/images/8320ash_resize.jpg

مواد لازم :
برنج 375 گرم
سبزي آش 1 کيلو
فلفل قدري
زردچوبه قدري
نمك قدري
آب زرشك 5 فنجان
لپه 75 گرم
پياز 275 گرم
نعناع 3 قاشق سوپخوري
گلپر قدري
طرز تهيه :
سبزي آش يعني تره ، جعفري ، شنبليله و اسفناج را پاک کرده آنرا خرد نمائيد سه کاسه آب در ديگ ريخته سبزيجات و برنج را در آن بپزيد ، همينکه برنج پخته شد و لعاب پس داد ، يک پياز درشت را حلقه حلقه بريده در ماهي تاوه سرخ نموده و همراه با زرد چوبه ونمک آنرا پس از ريختن آب زرشک ، در آش بريزيد
سپس قدري گلپر نرم هم در آش ريخته نعناع داغ را آماده کنيد تا آنرا روي آش بريزيد
اگر بخواهيم آش آبليمو يا آش گوجه و يا آش آب نارنج و يا آش آبغوره و يا آش زرشک و يا آش آلو بخارا بپزيم ، بجاي آب زرشک هر يک از مواد فوق ذکر را در آش ميريزيم تا آش مطلوب بدست آيد

shirin71
08-31-2011, 11:35 PM
مواد لازم :
ميگو تاره 400 گرم
كاهو 120 گرم
خامه 150 گرم
روغن زيتون 0.25 فنجان
تخم مرغ پخته 4 عدد
آب ليموترش 3 قاشق سوپخوري
سركه 3 قاشق سوپخوري
فلفل قدري
نمك قدري طرز تهيه :
ميگو كنسرو يا يخ زده باشد , در صورتيكه ميگو خشك باشد مقدار آن 250 گرم مي شود , از مغز كاهو استفاده شود , از سركه يا اب ليمو استفاده شود , تخم مرغ پخته سفت شده باشد
ميگو را ميتوان بصورت خشك شده از آجيل فروشيها و يا بصورت كنسرو و يخ زده از خواربار فروشيها تهيه كرد
ميگو اگر خشك باشد در آبجوش مياندازيم تا نرم شود و پوست آنرا ميكنيم و در صورتيكه يخ زده است ميگذاريم يخ آن باز شود پوست آنرا ميكنيم و بعد در آبجوش كمي نمك ميريزيم و ميگو را در آبجوش يكي دو جوش ميدهيم ( ميگو كنسرو باشد پوست كنده و آماده است ) خامه و روغن زيتون و سركه و كمي نمك و فلفل را مخلوط مينمائيم و تخم مرغ سفت را در اين سس رنده ميكنيم و ميگوها را داخل سس ميريزيم و مغز كاهو را خرد ميكنيم و داخل سالاد مي نمائيم و بهم ميزنيم تا تمام مواد مخلوط شود , بعد سالاد را در ديس مي ريزيم و اطراف سالاد را با برگ مغز كاهو و حلقه ليموترش و تربچه تزيين ميكنيم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين سالاد براي 4 تا 6 نفر کافيست

shirin71
08-31-2011, 11:35 PM
مواد لازم :

ماست ساده كم چرب 1 کيلو گرم
پياز 2 دانه
نعناع چند برگ
فلفل سبز چند دانه
آب 1 فنجان
آرد نخود چي 500 گرم
پياز سبز چند دانه
گشنيز چند برگ
جوش شيرين 0.5 قاشق مرباخوري
نمك قدري

طرز تهيه :
يک کيلو ماست و نيم کيلو آرد نخود و دودانه پياز و چند دانه پياز سبز و چند برگ نعناع و گشنيز سبز را فراهم نموده و چند دانه فلفل سبز و يا قرمز را خورد کنيد و با آرد خميرش نمائيد و نيم قاشق چايخوري جوش شيرين رويش بريزيد تا بصورت خمير نان در آيد
دو قاشق سوپخوري آرد نخود را توي ماست مخلوط کرده و يک فنجان آب هم روي آن بريزيد و بگذاريد روي آتش بپزد ، در حين پختن آنرا پيوسته هم بزنيد تا بصورت فرني لعاب داري در آيد ، کمي نمک هم بريزيد ، بعد قاشق قاشق خمير اماده شده را توي ماست لعاب دار بياندازيد ، سير داغ و نعناع داغ هم رويش بريزيد و سر سفره بيا وريد

shirin71
08-31-2011, 11:36 PM
مواد لازم :

گوشت بدون استخوان 250 گرم
تخم مرغ 2 عدد
لپه 300 گرم
برنج 2 قاشق سوپخوري
نمك 1 قاشق مرباخوري
فلفل 1 قاشق مرباخوري
تره فرنگي قدري
ادويه 0.5 قاشق مرباخوري
زعفران 2 قاشق مرباخوري
زرشك 50 گرم
گردو 100 گرم
روغن 2 قاشق سوپخوري
پياز 2 عدد
تخم مرغ پخته 4 عدد

طرز تهيه :
طرز تهيه مايه کوفته
لپه را پاک کنيد و بشوئيد و آب بقدري که کمي رويش را بپوشاند بريزيد اگر آب در آن باقيماند و لپه پخته شد آبکش کنيد
گوشت تازه را کاملا بکوبيد و لپه را نيز جدا کوبيده به آن اضافه نمائيد و خوب مخلوط نمائيد و دو دانه تخم مرغ در آن بشکنيد و هم بزنيد برنج را بشوئيد و در کمي آب بپزيد و آبکش کنيد و در گوشت بريزيد و با تره مخلوط نمائيد و زعفران را بسائيد و با نمک و فلفل و ادويه در مخلوط گوشت بريزيد و خوب مخلوط کنيد و انرا به چهار قسمت نمائيد
طرز تهيه ميان کوفته
زرشک را در يک قاشق سوپخوري روغن داغ کرده بريزيد و کمي سرخ کنيد ، مغز گردو را درشت خرد کنيد ، پياز را در يک قاشق سوپخوري روغن داغ کرده طلائي رنگ سرخ نمائيد زرشک و مغز گردو و پياز را مخلوط کنيد و به چهار قسمت نمائيد ، يک قسمت از گوشت را در کاسه متوسطي بگذاريد و گوشت را بشکل کاسه در آوريد
و يکدانه تخم مرغ پخته سفت ميان گوشت بگذاريد و يک قسمت مخلوط مغز گردو و زرشک و شياز سرخ کرده را دور آن بريزيد و با گوشت روي آنرا بپوشانيد تا بشکل کوفته در آيد ، همينطور سه کوفته ديگر درست کنيد
دو سيرو نيم روغن را داغ کنيد و نصف استکان آب در آن بريزيد کوفته ها را در آن سرخ کنيد بطوريکه خرد نشوند ، بعد کوفته ها را در ديگ بچينيد و آبجوش بطوريکه مستقيما روي کوفته ريخته نشود در ديگ بريزيد ، آب بايد به قدري باشد که روي کوفته ها را بپوشاند
در ديگ بايد باز باشد وقتي آب جوش آمد بگذاريد يک ربع ساعت بجوشد سپس در ديگ را ببنديد و بپزيد ، براي اينکه آب کوفته خوشمزه و مانند سوپ شود دو قاشق سوپخوري پياز سرخ کرده و يک قاشق سوپخوري برنج شسته در آن بريزيد ، سپس بچشيد اگر نمک لازم دارد يک قاشق مربا خوري نمک بريزيد
ضمنا اگر دوست داريد به آن چاشني بزنيد ، اگر بخواهيد تمام مايه گوشت را به شکل يک کوفته در آوريد مخلوط گوشت را در کاسه بزرگتري بگذاريد و مغز گردو و زرشک و پياز داغ و چهار دانه تخم مرغ سفت در آن بگذاريد
کوفته به اين بزرگي سرخ کردن لازم ندارد آنرا در يک پارچه تنظيف خيلي نازک بگذاريد و آنرا بدوزيد در ديگ آب بريزيد و بگذاريد بجوشد ، پياز داغ درسن کنيد و در آن بريزيد ، کوفته را با دقت در آن بگذاريد البته آب بايد بجوشد
پس از اينکه کوفته خودش را گرفت در ديگ را ببنديد و بپزيد ، کوفته را در ديس گردي بگذاريد و داغ سر سفره ببريد ، يا پس از اينکه سرد شد کوفته را در ديس بگذاريد و دور آنرا با سبزي خوردن زينت دهيد و يا اينکه برگهاي جوان کاهو را دورش بچينيد و بشکل گل در آوريد و لابلاي برگها را با حلقه هاي تخم مرغ پخته سفت زينت دهيد.

shirin71
08-31-2011, 11:36 PM
مواد لازم :

گوشت مغز ران گوساله 750 گرم
چغاله بادام 500 گرم
نعناع 500 گرم
پياز داغ عسلي 3 قاشق سوپخوري
روغن 150 گرم
آب ليموترش 0.5 فنجان
آب غوره 0.5 فنجان
نمك قدري

طرز تهيه :
گوشت مغزران بدون استخوان باشد , از آبليمو يا آبغوره استفاده شود .
گوشت را تكه تكه خرد ميكنيم ميشوئيم با پياز سرخ كرده و 3 تا 4 ليوان آب ميگذاريم نيم پز شود نعناع جعفري را تميز كرده ميشوئيم در آبكش ميريزيم آب آنكه گرفته شد ريز خرد ميكنيم و با روغن كمي سرخ ميكنيم ته چاقلا را ميگيريم نعناع جعفري و چاقلا را در گوشت ميريزيم ميگذاريم خورشت آهسته بجوشد و تمام مواد آن پخته شود در اواخر طبخ نمك و ترشي آنرا اضافه ميكنيم و وقتي خورش جا افتاد آنرا مي كشيم , ممكن است بدون نعناع و جعفري اين خورشت را تهيه كرد در اينصورت 750 گرم چاقلا لازم است .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين خورش براي 4 تا 6 نفر کافيست.

shirin71
09-01-2011, 12:07 AM
http://photo.blog4i.com/webloguploads/images/final/2010/08/ircook_1282392045.jpg

مواد لازم :

لوبيا سبز 100 گرم
باميه 100 گرم
بادمجان 100 گرم
كدو 100 گرم
پياز 1 قاشق سوپخوري
گوشت گوسفند 100 گرم
روغن 1 قاشق مرباخوري
آب گوجه فرنگي 2 فنجان
نمك قدري

طرز تهيه :
گوشت را خرد کرده سپس لوبياي سبز ، باميا ، با دمجان ، کدوي کوچک و پياز را خرد کرده با مقداري گوشت خرد شده سرخ کنيد

shirin71
09-01-2011, 12:12 AM
درواقع این پیش غذا به انگلیسی Aspic خونده میشه . مواد لازم :
پودر ژلاتین 2 قاشق غ پر
تخم مرغ (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%D8%B1%D8%BA) 4 عدد پخته و سفت
آب مرغ (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%D8%B1%D8%BA) یا آب گوشت دو پیمانه
یک پیمانه نخود سبزپخته
میگو (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88) آب پز یک پیمانه
گوجه گیلاسی برای تزیین
طرز تهیه :
آبگوشت داغ رو با پودر ژلاتین مخلوط کنین و بذارین کاملا سرد بشه . کمی از اون رو ته ظرف بریزین و بذارین خوب سفت بشه و ببنده . بعد مواد رو داخل ظرف ترین ( قالب مستطیل چهار گوش ) با تزیین بچینین .
البته میتونین بدون اینکه ابتدا از مایع زلاتینه کف قالب بریزین ...مستقیم مواد رو ته بچینین و بعد باقی مایع ژلاتینه (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%DA%98%D9%84%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%8 6%D9%87) رو روی مواد داخل قالب بریزین و بذارین توی جا یخی خودش رو بگیره و وقتی خودش رو گرفت - قبل از اینکه یخ بزنه در بیارین و توی یخچال بذارین بمونه . موقع سرو باید طوری سفت باشه که بتونین این " ترین " رو با کارد برش بزنین . غیر از قالب " ترین " ( مستطیل ) میتونین از انواع قالب های بزرگ و کوچیک هم استفاده کنین .
سس رمولاد (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D8%B1%D9%85%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%A F)
مواد لازم:
خیار شور ریز خرد شده در حدود 100 گرم
دو پیمانه سس مایونز
جعفری و کرفس خرد شده یک تا دو قاشق
طرز تهیه:
سس مایونز رو با جعفری و کرفس و خیار شور ی که زیر خرد کرده ایم و با آب لیموترش و نمک و فلفل مخلوط میکنیم . این سس برای سرو سالادها و غذاهای گوشتی و غذاهای سرد مناسب هستن .
این قالب هم برای روز " عشاق " !

http://1.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPEw/SnKfFULfnLI/AAAAAAAAFm0/pR6Fykiaf4M/s400/tomato_aspic_salad.jpg

نکته : با آب و پودر ژلاتین و اسانس هم میتونین این پیش غذای ژلاتینی رو تهیه کنین ولی با آب مرغ (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%D8%B1%D8%BA) خوشمزه تر و مغذی تر میشه و روشی برای ترغیب کودکان برای خوردن غذاهایی است که شاید ازش امتناع می کنن .
نکته : برای تهیه این پیش غذا از قالب های تزیین کوچک هم میشه استفاده کرد . و در این صورت میتونین برای تزیین کنار دیس و سینی غذاهای اصلی هم ازش بهره ببرین .
http://1.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPEw/SnKijDhQryI/AAAAAAAAFo0/dOPSbQZqS_A/s400/23.JPG

نکته : به جای مواد فوق میتونین از کالباس و گوشت و مرغ (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D9%85%D8%B1%D8%BA) خرد شده و یا مواد دلخواه مانند ذرت و براکلی و فلفل دلمه ای خرد شده وشوید و سبزیجات معطر دیگه و هویج رنده شده و یا خرد شده و مارچوبه و قارچ و کلم دکمه ای پخته و استفاده کنین .
http://4.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPEw/SnKjFsKdvgI/AAAAAAAAFpM/TYBShiRGuEg/s400/3d1b8_aspic_pollo_pi.jpg
نکته :هم میتونین مواد رو طبقه طبقه بچینین و هم مواد رو داخل هم مخلوط کنین و در هم بچینین و البته مراقب یاشن که ترکیب رنگی متفاوتی رو تشکیل بدن تا جالب تر بشه .
http://1.bp.blogspot.com/_-5ZH8eDYPEw/SnKh115tq4I/AAAAAAAAFoc/468H4DBlVTA/s400/recipe_tomatoaspic.jpg

نکته :برای سبزیجاتی که قراره ژلاتینه (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%DA%98%D9%84%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%8 6%D9%87) بشن بهتره بخار پز کنین و سپس شک برودتی بدین تا رنگ شون حفظ بشه . به این ترتیب که در مدت زمان کوتاه تری بپزین تا سبزیجات له نشن و شکل شون رو از دست ندن و بعد بلافاصله آب داغ رو تخلیه کرده و آب یخ روش باز کنین تا شوک ببینن .

shirin71
09-01-2011, 12:12 AM
این پیش غذاهای ژلاتینه بیشتر جنبه دکوراتیو و تزیین میز و سفره پذیرایی رو داره و به نوعی اردوور بشمار میره .

مواد لازم :
2 پیمانه آب گوجه فرنگی
2 پیمانه آب مرغ صاف شده
فیله گوجه فرنگی خرد شده یک پیمانه
نصف قاشق غ پودر پیاز خشک کرده
نصف قاشق غ پودر کرفس خشک کرده
نصف قاشق غ پودر اورگانو
نمک و فلفل سیاه
ژلاتین پودر 2 قاشق غ پر
پنیر خامه ای 4/3 پیمانه
شیرپر چرب و غلیظ 3/2 پیمانه طرز تهیه :
نیمی از آب گوجه فرنگی رو روی حرارت بذارین تا داغ بشه نمک و فلفل بزنین . بعد پودر ژلاتین رو با اون مخلوط کنین و هم بزنین و باقی آب گوجه رو داخلش بریزین . و بذارین خنک بشه . پنیر رو با هم زن بزنین تا نرم و یک دست بشه و و سپس با آب گوجه فرنگی مخلوط کنین وفیله خرد شده گ.جه فرنگی و مواد خشک دیگه رو بهش اضافه کنین . میتونین داخلش کمی فلفل دلمه ای سبز و زرد و نارنجی هم خرد کنین تا قشنگتر بشه . قالب نچسب رو توی جا یخی بذارین تا کاملا بدنه اش سرد و یخ بشه و حالا مواد رو داخلش بریزین و توی جایخی بذارین . کمی که خودش رو گرفتاز جا یخی در بیارین تا یخ نزنه و داخل یخچال بذارین .
نکته :
این اسپیک یا پیش غذای ژلاتینه در واقع بیشتر برای تزیین غذاها وخوراک های سرد بکار میره . با ماست کیسه ای هم میتونین روش شکوفه بزنین . یا با خیار و زیتون و سبزیجات دیگه و ماکارونی گوش فیل و حلزونی و ... اطرافش رو تزیین کنین .

shirin71
09-01-2011, 12:13 AM
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posc/8611/sfanaj-neg.jpg

اسفناج پلو با ادويه‌هاي معطر و بادام هندي، ازجمله پلوهاي مخلوط خوشمزه كشور هندوستان است؛ به‌خصوص اينكه با گوشت پخته با طعم كاري سرو شود.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 2 قاشق سوپ‌خوري روغن آفتابگردان
- يك قاشق سوپ‌خوري كره
- يك عدد پياز (ريز خرد شود)
- 2 حبه سير (له شود)
- 3 عدد گوجه فرنگي (پوست كنده و خرد شود)
- 275 گرم يا يك و نيم پيمانه برنج
- يك قاشق چاي‌خوري پودر تخم گشنيز
- يك قاشق چاي‌خوري پودر زيره
- 2 عدد هويج (درشت رنده شود)
- 3 پيمانه آب
- 175 گرم برگ ريز اسفناج (خوب شسته شود)
- 50 گرم يا نصف پيمانه بادام هندي خام
- نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
نكته: اگر اسفناج‌هاي خريداري‌شده، برگ‌هاي درشت دارند، آنها را درشت خرد كنيد.
طرز تهيه:
1 – قابلمه متوسطي آماده كرده و روغن و كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد، سپس پياز خردشده را به آن اضافه كنيد و 6 تا 7 دقيقه حرارت دهيد تا پياز نرم شود. حالا سير و گوجه‌فرنگي را افزوده و حدود 3 دقيقه ديگر حرارت دهيد.
2 – برنجي كه از 2 ساعت پيش خيس كرده بوديد را داخل سبدي آبكشي كنيد و به مواد فوق در قابلمه اضافه كنيد. پودر تخم گشنيز و پودر زيره را نيز به برنج بيفزاييد و اين مخلوط برنجي را به مدت يك دقيقه، روي شعله اجاق‌گاز حرارت دهيد.
پس از آن، هويج و آب را اضافه كرده و با كمي نمك و پودر فلفل سياه مزه‌دار كنيد. در قابمله را بگذاريد و برنج را به مدت يك ساعت حرارت دهيد. [هويج بخور فراموشي نگيري]
3 – پس از گذشت اين مدت، برگ‌هاي اسفناج را به همراه بادام هندي روي برنج بريزيد و دم‌كني را روي در قابلمه قرار دهيد و نيم ساعت ديگر حرارت دهيد تا اسفناج نيز به همراه برنج بپزد.
4 – در پايان، هنگام كشيدن غذا، ابتدا مواد را با هم مخلوط كرده، سپس در ديس موردنظر بكشيد.

shirin71
09-01-2011, 12:13 AM
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posc/8611/tareh-neg.jpg

تره‌فرنگي از جمله سبزيجات فصول سرد سال است كه در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
به روش پخت آن در بسياري از سوپ‌ها پرداخته‌ايم ولي اين بار نوبت به خورش آن است. در اين خورش تره‌فرنگي به همراه جعفري يا گشنيز طبخ شده و عطر و طعم خوشايند آن مضاعف مي‌شود.
مواد لازم براي 6 نفر:
ـ گوشت خورشي، نيم كيلوگرم
ـ تره‌فرنگي، 6 عدد متوسط
ـ جعفري، نيم كيلوگرم
ـ پياز، يك عدد بزرگ
ـ روغن مايع، يك پيمانه
ـ‌ آبغوره، يك پيمانه
ـ رب گوجه‌فرنگي، يك قاشق سوپ‌خوري
ـ نمك و فلفل به مقدار كافي
ـ زردچوبه، نصف قاشق چاي‌خوري
طرز تهيه:
1 ـ گوشت‌هاي تكه شده را شسته و داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. از طرف ديگر، پيازها را نيز به صورت خلالي خرد كنيد.
2 ـ قابلمه‌اي آماده كنيد و مقداري روغن در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا روغن داغ شود. پس از آن، پياز خلالي شده را در روغن بريزيد تا طلايي رنگ شود، سپس زردچوبه را اضافه كرده و همراه با پياز حرارت دهيد. [آشنايي با خواص پياز]
3 ـ حالا موقع اضافه كردن گوشت است. پس از آنكه تكه‌هاي گوشت را نيز در پياز داغ و زردچوبه تفت داديد، حدود 2 يا 3 ليوان آب به مخلوط گوشت و پياز سرخ شده اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت بپزد.
4 ـ در اين فاصله زماني، جعفري را پاك كرده و پس از شستن به صورت ريز خرد كنيد، سپس در يك تابه مقداري روغن ريخته و پس از داغ شدن روغن، جعفري خردشده را در آن تفت دهيد. پس از آن، تره‌فرنگي‌ها را شسته و ساقه را از برگ‌ها جدا كنيد.
سپس ساقه سفيدرنگ تره‌فرنگي‌ها را به قطعات 3 سانتي‌‌متري حلقه‌حلقه كنيد. حالا تره‌فرنگي خرد شده را به جعفري تفت داده شده اضافه كرده و چند دقيقه حرارت دهيد.
5 ـ پس از آن، مخلوط جعفري و تره‌فرنگي را به گوشت پخته اضافه كنيد. از طرف ديگر رب را در كاسه فلزي كوچكي با مقداري روغن، كمي تفت داده و سپس به اين مخلوط اضافه كنيد.
نكته: با تفت دادن رب در روغن، هم طعم خامي آن گرفته مي‌شود و هم رنگ رب در غذا بيشتر خواهد شد.
6 ـ پس از اينكه رب را به غذا اضافه كرديد، زير شعله اجاق گاز را كم كنيد و بگذاريد خورش آهسته جوشيده و جا بيفتد. البته در اواخر پخت خورش، آبغوره را نيز اضافه كنيد و پس از آنكه چند جوش خورد، خورش را در ظرف موردنظر كشيده و همراه برنج سرو كنيد.
نكته: اين خورش را با مرغ نيز مي‌توانيد درست كنيد كه البته روش پخت آن با روش قبلي تفاوتي نمي‌كند؛ فقط به جاي گوشت از مرغ استفاده مي‌شود. البته اگر فيله مرغ باشد، بهتر است.

shirin71
09-01-2011, 12:14 AM
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posc/8611/omlet1-neg.jpg

املت اسفناج، يكي ديگر از غذاهاي حاوي سبزيجات است كه به عنوان شامي سبك و سالم مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد.
مواد لازم:
- 90 گرم يا سه‌چهارم پيمانه آرد گندم
- يك عدد تخم‌مرغ
- دوسوم پيمانه ماست
- 3 قاشق سوپ‌خوري آب
- يك قاشق سوپ‌خوري روغن
- 500 گرم برگ اسفناج (آب‌پز و كوبيده شود)
- نوك قاشق جوز هندي رنده‌شده
- نمك و فلفل، به مقدار لازم
مواد لازم داخل املت:
- يك قاشق سوپ‌خوري روغن مايع
- 3 عدد پيازچه
- 225 گرم يا يك پيمانه خامه
- 4 قاشق سوپ‌خوري ماست شيرين
- 90 گرم يا سه‌چهارم پيمانه پنير پيتزايي رنده‌شده
- يك عدد تخم‌مرغ (آرام زده شود)
- 125 گرم يا يك پيمانه گردو
- 2 قاشق سوپ‌خوري جعفري خردشده
- نوك قاشق چاي‌خوري فلفل سياه
طرز تهيه:
1 - آرد را الك كرده و با مقداري نمك مخلوط كنيد. در ظرف ديگري تخم‌مرغ، ماست و آب و روغن را با هم مخلوط كنيد؛ سپس مخلوط آرد و نمك را كم‌كم به آن اضافه كرده و هم بزنيد.
پوره اسفناج (اسفناج كوبيده شده) را نيز به همراه فلفل و جوز هندي به اين مواد بيفزاييد. به اين ترتيب، مايه املت آماده مي‌شود.
2 - براي درست‌كردن مواد داخل اين املت، روغن را در تابه نچسبي ريخته و پيازچه را در آن كمي تفت دهيد؛ پس از آن در ظرف ديگري خامه، ماست شيرين و نيمي از پنير پيتزا را با هم مخلوط كرده و سپس تخم‌مرغ زده‌شده را همراه گردو و جعفري خردشده به آن اضافه كنيد. حالا اين مخلوط را با نمك و فلفل قرمز، مزه‌دار كنيد.
3 - كمي روغن در تابه گرد كوچك و نچسبي بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز داغ كنيد و باتوجه به اندازه تابه چند قاشق سوپ‌خوري از مايه املت را در روغن داغ بريزيد و تابه را كمي تكان دهيد تا لايه‌اي از مايه در كف ظرف پخش شود.
حرارت دادن را تا 3 دقيقه يا تا زماني كه حباب‌هايي در مركز املت ظاهر شود، ادامه دهيد. حالا آن را برگردانده و روي ديگر را نيز 20 دقيقه سرخ كنيد. پس از آن، املت را به بشقابي منتقل كرده و با لايه‌اي از فويل آلومينيوم روي آن را بپوشانيد تا گرم بماند. سپس بقيه املت‌ها را به همين ترتيب درست كنيد.
4 - حالا مواد داخل املت را داخل نيمه‌اي از هركدام از املت‌ها ريخته و نيمه خالي آن را روي مواد برگردانده و دوباره يك‌بار ديگر تا كنيد. اين كار را درمورد همه املت‌ها انجام دهيد؛ سپس يك عدد پيركس گود را چرب كرده و املت‌ها را كف آن بچينيد و بقيه پنير پيتزا را روي آنها بريزيد.
پس از آن، ظرف حاوي املت‌ها را به مدت يك ربع داخل فر (با دماي 180 درجه سانتي‌گراد) قرار دهيد.

shirin71
09-01-2011, 12:16 AM
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posc/8611/fish-neg.jpg

خوردن انواع و اقسام ماهي با سس معروف لهستاني، يكي از عادات غذايي زمستاني مردم كشور لهستان است.
البته آنها بيشتر ماهي مخصوصي به نام ماهي پيچ را به همراه اين سس مصرف مي‌كنند ولي شما مي‌توانيد به جاي آن، ماهي قزل‌آلا يا هر نوع ماهي موردعلاقه خود را جايگزين كنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 4 عدد فيله ماهي كامل قزل‌آلا (هركدام حدود 225 گرم)
- 75 گرم يا 6 قاشق سوپ‌خوري كره
- 2 عدد تخم‌مرغ [خواص تخم‌مرغ]
- 2 قاشق سوپ‌خوري شويد تازه خردشده
- يك قاشق سوپ‌خوري آب ليموترش
- نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
- چند برش ليمو ترش
- چند عدد هويج پخته
طرز تهيه:
1 – ابتدا ماهي‌ها را پاك كرده و تيغ آن را به صورت يك تكه خارج كنيد.
نكته: براي اين منظور شكم ماهي را به صورت طولي با چاقو ببريد، سپس با فشار انگشت شست روي ستون فقرات پشت، هم ستون فقرات و هم تيغ‌ها را به صورت كامل از گوشت جدا كنيد.
پس از اينكه ماهي‌ها را پاك كرديد، آنها را خوب بشوييد و با دستمال حوله‌اي خشك كنيد. سپس روي سيني فر يا تابه دسته‌فلزي‌اي – كه با روغن چرب شده– از پشت پهن كنيد؛ به‌صورتي كه قسمت پوست ماهي روي تابه قرار گيرد.
2 – در كاسه كوچكي كره ريخته و روي شعله اجاق‌گاز آب كنيد. كره آ‌ب‌شده را با قلم‌موي آشپزخانه روي گوشت ماهي‌ها بماليد و سپس آن را با نمك و فلفل سياه طعم‌دار كنيد. بعد گريل فر اجاق‌گاز را روشن كرده و روي شعله متوسط تنظيم كنيد.
3 – تابه حاوي ماهي‌ها را روي سيني شبكه‌اي قرار داده و به مدت 8 تا 10 دقيقه يا تا زماني كه گوشت ماهي بپزد، حرارت دهيد. در اين فاصله، تخم‌مرغ‌ها را به اندازه‌اي بپزيد كه كاملا سفت شود، سپس آنها را پوست كنده و ريز خرد كنيد.
در پايان ماهي‌ها را به ظرف ديگري منتقل كنيد و مخلوط تخم‌مرغ خردشده و شويد ليموترش را پس از كمي تفت‌دادن در كره روي ماهي‌ها بريزيد. حالا ماهي‌ها را با اين مخلوط به همراه ليموترش و هويج پخته سرو كنيد.

shirin71
09-01-2011, 12:16 AM
http://www.hamshahrionline.ir/images/upload/news/posc/8611/mahi-neg.jpg

چند سالي است كه مرغ سوخاري به‌صورت‌هاي مختلف در فهرست غذاهاي فوري خانواده‌ها – به‌خصوص رستوران‌هاي غذاهاي سريع (فست فود) – قرار گرفته و در بين بچه‌ها نيز طرفداران زيادي دارد ولي ماهي سوخاري با خواص بسيار و تنوع موجود در ميان ماهي‌ها در اين فهرست جايي ندارد.
درحالي كه شما مي‌توانيد آن را به عنوان غذاي فوري در خانه طبخ كرده و از خوردن‌اش لذت ببريد.
اين روش پخت ماهي براي تشويق بچه‌هايي كه ميانه خوبي با طعم و مزه ماهي ندارند، بسيار كاربردي است.
مواد لازم براي 4 نفر:
- يك پيمانه سس مايونز
- يك حبه سير (رنده شود)
- نصف قاشق چاي‌خوري پودر فلفل قرمز
- پوست نصف ليموترش (رنده شود)
- 2 قاشق چاي‌خوري آب ليموترش
- يك قاشق سوپ‌خوري گشنيز تازه (خرد شود)
- 675 گرم فيله ماهي (هر نوع ماهي دلخواه)
- 2 عدد تخم‌مرغ (زده شود)
- 115 گرم يا 2 پيمانه آرد سوخاري
- مقداري روغن مخصوص سرخ‌كردني
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
- تعدادي ليموترش براي سرو
طرز تهيه:
1 – براي درست‌كردن سس اين ماهي سوخاري، سس مايونز، سير رنده شده، پودر فلفل قرمز، پوست رنده‌شده ليموترش، آب ليموترش و گشنيز خردشده را خوب با هم مخلوط كرده، سپس با نمك و فلفل سياه طعم‌دار كنيد. پس از آنكه مواد خوب با هم مخلوط شدند، كاسه محتواي سس را به يخچال منتقل كنيد.
2 - فيله ماهي‌ها را شسته و پس از خشك‌شدن، به‌صورت تكه‌هاي نواري 4 تا 5 سانتي‌متري خرد كنيد.
سپس هريك از فيله‌هاي نواري را در تخم‌مرغ زده شده فرو ببريد و پس از آن، در آرد سوخاري بغلتانيد. وقتي كه مقداري از فيله‌ها را به همين صورت آماده كرديد، آنها را سرخ كنيد.
3 – براي سرخ‌كردن فيله ماهي‌ها، قابلمه گودي آماده كرده و مقداري روغن در آن بريزيد. قابلمه را روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا روغن خوب داغ شود.
سپس آن تعداد از فيله ماهي‌ها را كه آماده كرده بوديد، داخل روغن بريزيد و بگذاريد سرخ شود. هنگامي كه فيله ماهي‌ها به رنگ طلايي متمايل به قهوه‌اي درآمد، آنها را از روغن خارج كرده و داخل صافي بريزيد تا روغن اضافي‌شان خارج شود.
4 – در فاصله سرخ‌شدن فيله ماهي‌ها، بقيه را آماده كرده و پس از خارج‌كردن هريك از فيله‌ها از داخل روغن، يكي ديگر را جايگزين كنيد. در پايان، فيله‌ها را در ظرفي چيده و سس مايونز با طعم ليموترش را به صورت جداگانه همراه چند برش ليموترش سرو كنيد.
نكته: ‌به جاي آرد سوخاري مي‌توانيد از پودر خمير داخل نان‌هاي فانتزي هم استفاده كنيد.

shirin71
09-01-2011, 12:17 AM
http://img.tebyan.net/big/1382/12/1021920874230155016155817419398722982.jpg

مواد لازم:
125 گرم تره فرنگی
1 عدد متوسط پیاز
یک قاشق سوپ خوری کره
175 گرم سیب زمینی
یک لیوان آب مرغ
نصف لیوان خامه پاستوریزه
به اندازه دل خواه پیازچه
نصف لیوان شیرپاستوریزه
کمی نمک و فلفل
طرز تهیه:
تره فرنگی ها را تمیز کرده ، خرد می کنیم. سپس در آب سرد ریخته و در صافی می ریزیم. پیاز را پوست کنده، شسته و بصورت باریک برش می دهیم.
سیب زمینی ها را پوست کنده ، نازک برش می دهیم و در آب سرد می اندازیم تا تغییر رنگ ندهد.
کره را ذوب کرده، پیاز و تره فرنگی را داخل آن می ریزیم. سپس نمک و فلفل را افزوده، به مدت 8-7 دقیقه حرارت می دهیم تا بپزد، ولی رنگ سبزیجات تغییر نکند.
سیب زمینی ها را در صافی ریخته، سپس همراه با آب مرغ روی حرارت ملایم می پزیم.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و می گذاریم مقداری خنک شود. سپس در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم تا بصورت پوره درآید. مواد را از صافی عبور می دهیم تا یکدست شود. در نهایت شیر و خامه را اضافه می کنیم.
توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن خامه، سوپ نجوشد.
نکات تغذیه ای:
این سوپ را می توان یک روز قبل تهیه کرد و در یخچال نگهداری کرد، ولی باید در ظرف سوپ را ببندید.
ارزش تغذیه ای یک لیوان تره فرنگی خام ( 130 گرم ) مطابق جدول زیر است :
54 کالری
33/1 گرم پروتئین
6/12 گرم کربوهیدرات
27/0 گرم چربی کل
9/1 میلی گرم آهن
7/10 میلی گرم ویتامینC
57 میکروگرم فولات
6/1 گرم فیبر
تره فرنگی منبع خوبی از آهن ، ویتامینC و فولات است.
این سوپ به علت داشتن لبنیات ، تره فرنگی و سایر سبزیجات، برای کودکان و خانم های باردار و حتی افراد مسن غذایی مناسب است.

shirin71
09-01-2011, 12:19 AM
http://img.tebyan.net/big/1382/11/135369575291318207261701191884014455212.jpg

مواد لازم:
2عدد فلفل دلمه ای قرمز
2 قاشق غذاخوری روغن
یك عدد پیاز ریز خرد شده
2 ساقه كرفس
یك عدد متوسط سیب زمینی
2 لیوان ذرت پخته
یك لیتر آب مرغ
100 تا 200 گرم خامه پاستوریزه
به میزان لازم نمك و فلفل
به دلخوه آب لیموی ترش تازه
طرز تهیه:
1- فلفل دلمه ای ها را كبابی كرده و داخل كیسه نایلون قرار دهید تا بخار كند و پوستش به راحتی كنده شود. سپس آن را پوست كنده و تخم هایش را جدا كنید و گوشت فلفل را به صورت یك سانت در یك سانت خرد كنید.
2- روغن را در قابلمه ریخته و گرم كنید؛ سپس پیاز و كرفس خرد شده را بیفزایید و تفت دهید تا كمی نرم شوند. پس از آن سیب زمینی های خرد شده، فلفل ها، آب مرغ و نصف ذرت پخته را اضافه كرده، بگذارید بپزد تا سبزیجات به طور كامل نرم شوند.
3- بعد از پخت، سوپ را در مخلوط كن ریخته و به صورت پوره درآورید و به قابلمه برگردانید. اگر سوپ سفت بود، مقداری شیر یا آب مرغ اضافه كنید و دوباره روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. هم چنین نصف دیگر ذرت را اضافه كرده و نمك و فلفل را اندازه كنید. اگر دوست داشتید آب لیمو ترش تازه را نیز بیفزایید.
4- در آخر، خامه را اضافه كرده و سوپ را سرو كنید.
می توانید این سوپ را بدون فلفل دلمه ای نیز تهیه كنید.
نكات تغذیه ای :
ذرت دارای ویتامین های گروهB وC ، اسیدهای چرب ضروری است. همچنین حاوی آنزیم ها و فیبر غی

shirin71
09-01-2011, 12:20 AM
مواد لازم
http://www.dastpokht.ir/images/imagesCARH2QK7-100x100.jpg
▪ جو :: یک پیمانه
▪ پیاز :: یک پیمانه خرد شده
▪ کلم :: ۲ پیمانه ریز خرد شده
▪ قلم گوساله :: یک عدد
▪ گشنیز :: یک پیمانه خرد شده (پیمانه کاملاً فشرده)
▪ فلفل و نمک :: به اندازه کافی
▪ رب گوجه فرنگی :: ۴ قاشق سوپخوری
طرز تهیه
قلم را در ظرف گذاشته آب را به آن اضافه کرده و در روی حرارت می گذاریم ، پس از جوش آمدن آب قلم را خارج کرده و دوباره روی آن آب می ریزیم که دلیل این کار کف حاصل ازپخت قلم است. دو عدد پیاز داخل ظرف می ریزیم که بوی بد آن گرفته شود. جو، پیازوکلم را داخل ظرف ریخته می گذاریم تا به مدت ۲ ساعت خوب پخته شود. سپس قلم را بر می داریم ، اگر سوپ رادر دیگ زودپز می پزیم ، کمی نمک می ریزیم که دیگ زودپزسیاه نشود.
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می نماییم تا سوپ کاملاً رنگ بگیرد.
گشنیز ، فلفل و نمک را در آخرین مرحله پخت اضافه می نماییم و پس از چند بارجوش زدن و پختن سبزی ، سوپ حاضر است ( البته سبزی را نباید زیاد پخت تا رنگ سبز آن از بین نرود . ) در صورت تمایل برای تزئین کردن سوپ می توان از لیموی تازه استفاده کرد.
▪ نکته: بهتر است جو را از شب قبل خیس کنید و افزودن پیازنیز باعث می شود بوی کلم گرفته شودو به هیچ عنوان سوپ را هم نمی زنیم .
● نکات تغذیه ای سوپ اسپانیایی :
این سوپ خوشمزه ویتامین های زیادی دارد و به دلیل دارابودن قلم ، کلسیم و پروتئین قابل توجهی دارد این سوپ خوشمزه یک غذای مناسب در شبهای سرد زمستان است که برای جلوگیری یا بهبود سرماخوردگی مفید می باشد ضمنا با این غذا آب لیموی تازه را که Vitc زیادی دارد فراموش نکنید.

shirin71
09-01-2011, 12:20 AM
http://img.tebyan.net/big/1382/05/160410621219318625278240786523185242131104.jpg

مواد لازم برای6-5 نفر:
نیم كیلو گوشت بی استخوان
12-10 عدد بادنجان قلمی
250 گرم عدس
3 قاشق غذا خوری پیاز سرخ شده
2یا 3 فنجان كشك ساییده غلیظ
2/1 فنجان گردوی چرخ شده
2/1 فنجان زعفران ساییده
3 قاشق غذاخوری سیر داغ
3 قاشق غذا خوری نعناع داغ
به مقدار كافی نمك وفلفل

طرز تهیه :
گوشت را چند تكه كرده ، می شوییم وبا كمی روغن تفت می دهیم . سپس همراه سه لیوان آب و پیاز سرخ شده، روی شعله ملایم می گذاریم تا بپزد. بعد از نیم پز شدن گوشت ، عدس خیس خورده را به آن اضافه می كنیم . بعد بادنجان های سرخ شده را به گوشت وعدس پخته اضافه می كنیم تا بادنجان ها هم بپزد و آب آن كشیده شود. سپس با گوشت كوب ، آن را می كوبیم تا كاملا" له شود. حلیم را روی حرارت فر قرار می دهیم وكمی آن را هم می زنیم تا مایع حلیم كشدار شود.
به تدریج كشك را به آن اضافه كرده ومرتبا" آن را هم می زنیم تاحلیم بجوشد وته نگیرد . روی حلیم را با كمی كشك، نعناع داغ وسیرداغ تزئین می كنیم .
نكات تغذیه ای :
حلیم بادنجان ، غذایی محلی ولذیذ است.
بادنجان ملین است ؛ یعنی معده و روده ها را نرم می كند . پخته آن برای طحال و اخلاطی كه درآن جمع می شود سودمند است.

shirin71
09-01-2011, 12:21 AM
http://img.tebyan.net/big/1382/03/20716288175153151561771362111092199211018280.jpg

مواد لازم ( برای 4 نفر) :
1لیوان شیر
1لیوان آب مرغ
یك دوم لیوان جعفری خرد شده
یك دوم لیوان جوی ریز
به مقدار كافی روغن مایع
1عدد پیاز متوسط خرد شده
2 عدد یا یك دوم قاشق غذا خوری گوجه فرنگی رنده شده یا رب گوجه فرنگی
2 عدد هویج رنده شده
به میزان كافی نمك
طرز تهیه:
پیاز را مقداری در روغن تفت دهید، جو را با مقداری آب بپزید، سپس پیاز داغ، آب مرغ، شیر، هویج، نمك و جعفری را به
آن اضافه كنید. 5 دقیقه قبل از طبخ كامل، گوجه فرنگی را به آن اضافه كنید و در ظرف را بگذارید تا بپزد.
نكات تغذیه ای:
سوپ شیرمملو ازمواد پروتئینی، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است و برای بیمارانی كه دوره نقاهت را می گذرانند و زنان باردار وشیرده، كودكان، نوجوانان و سالمندان غذای مناسبی است.
كل انرژی غذا 325 كالری است و اگر توسط 4 نفر میل شود ، سهم هر فرد 81 كالری است.

shirin71
09-01-2011, 12:21 AM
http://www.steffensdinners.com/files/images/apple-cake.preview.jpg

مواد لازم :
کره 1/3 پیمانه
شکر 1/4 پیمانه
دارچین 2 قاشق سوپخوری
طرز تهيه :
خمیر دانمارکی را باز کرده و از خمیر دایره هایی به قطر 20 سانتیمتر درآورده هر دایره را هشت قسمت نموده بدین ترتیب از هر دایره هشت مثلث دارید . در قاعده به طرف نوک لوله نمائید بعد از آن را بصورت نیم ماه درآورده و در سینی چیده و به مدت 15 الی 20 دقیقه بماند تا عمل کند . سپس رویش را مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران مالیده و شکر درشت رویش بپاشید . فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم نموده شیرینیها را به مدت 25 الی 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد .
طرز تهيه رویه (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D8%B1%D9%88%DB%8C%D9%87) کره (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%DA%A9%D8%B1%D9%87) دارچین (http://www.pooyaonline.net/index.php?tand=%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%8 6) :
خمیر دانمارکی را باز کرده و از خمیر دایره هایی به قطر 20 سانتیمتر درآورده هر دایره را هشت قسمت نموده بدین ترتیب از هر دایره هشت مثلث دارید . در قاعده به طرف نوک لوله نمائید بعد از آن را بصورت نیم ماه درآورده و در سینی چیده و به مدت 15 الی 20 دقیقه بماند تا عمل کند . سپس رویش را مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران مالیده و شکر درشت رویش بپاشید . فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت گرم نموده شیرینیها را به مدت 25 الی 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد .

shirin71
09-01-2011, 12:22 AM
http://www.ashpazonline.com/recipes_photos/140_1314688184_original_qtbexkshnmydvlwjigpf.jpg



مواد لازم:
کلم برگ سفید و قرمز =دو عدد
آب گوشت =دو لیوان
گوشت چرخ کرده= ۴۰۰ گرم
کره =۵۰ گرم
خرده های نان ساندویچ= ۸۰ گرم
پیاز سرخ شده= دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل= به میزان لازم
طرز تهیه:
کلم برگ ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش و نمک قرار دهید تا نرم شود. سپس برگ ها را به آرامی و با دقت جدا کرده و در آبکش بگذارید تا آب آن کشیده شود.
گوشت چرخ کرده را با پیازداغ تفت دهید و به آن نمک و فلفل بیفزایید، در نهایت خرده های وسط نان ساندویچی را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و هم بزنید و به آن نمک و فلفل بزنید.
درون هر برگی یک تا دو قاشق گوشت چرخ کرده ریخته و به آرامی بپیچید و در یک سبد فلزی قرار دهید. سبد را درون قابلمه ای بگذارید و مقدار آب گوشت و کره در قابلمه بریزید و بگذارید به جوش آید.
سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را محکم روی دلمه ها قرار دهید تا باز نشوند دلمه ها بعد از نیم ساعت کاملا پخته می شوند.

shirin71
09-01-2011, 12:23 AM
http://www.ashpazonline.com/recipes_photos/140_1314688417_original_nvywkesujpgbcilfoazt.jpg


مواد لازم:
تخم مرغ= 3 عدد
ماكاروني= 400 گرم
شير= 3 قاشق غذاخوري
پارمسان رنده شده=60 گرم
كره=50 گرم
روغن زيتون=يك قاشق غذاخوري
جعفري=به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ماكاروني را پخته و نمك بزنيد.
2. روي ماكاروني پارمسان، شير، روغن زيتون و كره بريزيد.
3. تخم مرغ ها را مخلوط كرده و جعفري به آن اضافه كنيد.
4. مخلوط تخم مرغ را به مايه ماكاروني اضافه كنيد.
5. مايه و مخلوط تخم مرغ را با چنگال هم بزنيد و آن را در ماهيتابه اي كه كمي چرب شده پخش كنيد.
6. در ماهيتابه را ببنديد و به مدت 30 دقيقه بگذاريد بپزد تا مثل ته چين ته آن ته ديگي شود.
7. بعد از اين مدت آن را روي سيني برگردانيد و سرو كنيد.

shirin71
09-01-2011, 12:23 AM
http://www.ashpazonline.com/recipes_photos/140_1314362623_original_vfdkapcnjxmrwouythib.jpg



مواد لازم ؛
زرده تخم مرغ= 2 عدد
شير =1 فنجان
پكينگ پودر =1 قاشق چايخوري
آرد= به مقداري كه خمير بدست آيد
بادام سفيد پودر شده=200 گرم
هل سائيده شده=1 قاشق چايخوري
پودر قند =1 قاشق مربا خوري
روغن جامد= 10 گرم
طرز تهیه ؛
اول زرده تخم مرغ و روغن رو مخلوط كرده و بعد شير رو بهش اضافه مي كنيم و بعد آرد رو آروم آروم به اون اضافه مي كنيم و مرتب هم می زنیم تا خمير ما بدست بیاد . بعد بیكينگ پودر و هل و پودر قند رو به اون اضافه مي كنيم و خمير رو برای دو ساعت می ذاریم استراحت کنه و بعد از اون با وردنه خمیر رو روی یه تخته صاف می کنیم (به قطر نیم سانت) و با یه قالب گرد، قالب مي زنيم (قطر قالب حدوداً اندازه 10 یانت باشه خوبه) و بعد از یه سر خمیر گرد مونو چین می دیم تا به شکل گوش آقا فیله بشه. حالا تو یه ظرف گود روغن رو داغ می کنیم و گوش فیل های آماده شده رو تو روغن سرخ می کنیم تا طلایی پر رنگ شه. (البته نه خیلی زیاد، اما اگه یه کم برشته شه بهتره) بعد از اینکه دو طرف گوش فیل طلایی شد از داخل روغن بر می داریم و تو یه طوری می ذاریم روغنش گرفته شه و تو شهدمون که از قبل آماده کردیم و در پایین دستورش رو براتون می گم، می ندازیم و بعد هم سریع از تو شهد در میاریم تا گوش فیل ها ترد بمونه ، اضافه شهدش رو می گیریم و تو یه ظرف قشنگ می چینیم و روی اون رو با پودر بادوم سفید و یا پودر پسته تزئین می کنیم و سر سفره افطار با چایی نوش جان می‌کنیم.

shirin71
09-01-2011, 12:24 AM
طرز تهیه دسر هلو

http://www.dastpokht.ir/images/0015498-100x100.jpg
مواد لازم:
هلو : 1 کیلو کمپوت شده
زرده تخم مرغ : 6عدد
ژلاتین : 6 ورق یا 6 قاشق سوپخوری
شکر : 1 لیوان سرخالی
شیر: دوونیم لیوان
وانیل : یک سوم قاشق چایخوری
خامه زده شده : 250 گرم
طرز تهیه :
زرده را با شکر ووانیل زده تا سفیدشود شیر را روی حرارت قرار داده تا بجوش آید بعد مواد قبلی را به شیر می افزائیم و شعله را خاموش می کنیم ورقه ژلاتین را وقتی کمی خنک شد اضافه کرده بعد نیمی از کمپوت هلو را رنده کرده با خامه به مواد اضافه می کنیم بعد مواد را در ظرف دسر ریخته و به مدت 5 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا ببندد با نیم دیگر کمپوت روی دسر را تزئین می کنیم

samii2
09-22-2011, 12:59 AM
سالاد الجزايري

http://hamzan.ir/pic/saladealjazayer.jpg


مواد لازم:
سيب‌زميني آب‌پز: 250 گرم،
سينه مرغ: 200 گرم،
شويد تازه: 100 گرم،
ماست چكيده بدون چربي: 150 گرم،
زعفران: يك گرم،
پودر كاري مدرس: 50 گرم،
ميخك، زنجبيل، نمك و فلفل: به ميزان لازم





طرز تهيه:
سيب‌زميني‌هاي آب‌پز و سينه مرغ پخته شده را نگيني خرد مي‌كنيم. شويد را نيز خرد كرده و به مواد اضافه مي‌كنيم.
زعفران، پودر كاري، ميخك، زنجبيل، نمك و فلفل را به ماست چكيده افزوده و هم مي‌زنيم. مخلوط ماست چكيده را به مواد نگيني خرد شده افزوده و هم مي‌زنيم؛ سپس سالاد را سرو مي‌كنيم.

samii2
09-22-2011, 01:01 AM
کباب لقمه ترکیه

http://hamzan.ir/pic/kababloghmetorkiye.jpg


مواد لازم :

گوشت قلوه گاه گوسفندي
گوشت قلوه گاه گوساله

نمك و فلفل سياه

پياز



طرز تهيه:

1) نصف گوشت قلوه گاه گوسفندي را با نصف گوشت قلوه گاه گوساله چرخ كنيد و مخلوط نمائيد و كمي نمك اضافه كرده و در يخچال قرار دهيد .

2) پياز را چرخ كنيد و سپس در يخچال به مدت 2 ساعت نگه داريد تا آب آن جدا شود .

3) آب پياز را دور ريخته و باقي آن را به گوشت اضافه كنيد نمك وفلفل را اضافه و خوب ورز دهيد .

4) گوشت را به اندازه اي كه نياز داريد به سيخ كشيده و با انگشتان دست روي گوشت فشار آورده تا اين كه حالت گوشت به سيخ كشيده شده گرد شود ( توجه بايد داشت كه گوشت نبايد در موقع كشيدن به سيخ به قطعات ريز خرد شود )

5) كباب را با حرارت ملايم بپزيد .