PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : جودو



sorna
08-27-2011, 01:01 AM
مختصري از تاريخچه جودو ايران


در اواخر دهه 1330 دو نفر افسر پليس به نام بهروز سرشار و انوشيروان شهيدي (مرحوم) جهت بازديد به آكادمي پليس سوئد اعزام شدند و درآنجا با تمرينات جودو كه توسط دانشجويان انجام مي شد آشنا شدند.

پس از مراجعت آقاي سرشار با مراجعه به بخش فرهنگي سفارت ژاپن در تهران با اين ورزش بيشتر آشنا گرديد و از اين محل متوجه شد كه دو نفر ژاپني جهت شناسانيدن جودو به كشورهاي مختلف به مصر و كشورهاي همسايه از طريق كودوكان جودو ژاپن اعزام خواهند شد با تمهيداتي موافقت آقاي فريدون صادقي مسئول تربيت بدني شهرباني را اخذ و با پشتيباني ايشان ترتيب دعوت دو هفته‌اي اين دو مربي ژاپني را داد و بالاخره در سال 1345 آقايان ايكيدا و ناكامورا به ايران آمده و درسالن ورزش دانشگاه پليس با انجام نمايشاتي جودو را براي افسران دانشگاه كه ورزشكار بودند و تني چند از پرسنل ساير نيروها معرفي كردند.

در اين كلاس علاوه برآقايان سرشار ، شهيدي ، سعادتمند ،مدني و تني چند از پرسنل تربيت بدني نيز حضور داشتند.

پس از مراجعت اين دو نفر باز هم با پيگيري آقاي سرشار مربي ديگري از ژاپن به نام اينوئه به مدت 6 ماه به ايران آمد و در تداوم كلاس قبلي كلاس ديگري را تشكيل كه در اين كلاس آقايان سرشار و شهيدي فنون تا حد كمربند مشكي را فرا گرفتند پس از مراجعت نامبرده باموافقت شهرباني آقايان سروان سرشار و ستوان سعادتمند جهت طي دوره ويژه به كودوكان ژاپن در سال 1347 اعزام و هر دو نفر در مراجعت موفق به اخذ كمربند مشكي دان يك شدند.

در سال 1348 گروه دوم از شهرباني شامل آقايان سرشار ، صنعتكاران و مهديزان جهت طي دوره جودو به كودوكان اعزام كه در مراجعت از طريق تربيت بدني نيروهاي مسلح موظف به تشكيل انجمن كشور( نيروها) گرديد و سپس نسبت به تشكيل اولين كلاس تربيت مربي جودو نيروهاي مسلح در سال 50-1349 نمود كه در اين كلاس تعداد 60 نفر از پرسنل ورزشكار و نيروهاي مسلح شركت و كلاس تحت مربيگري آقايان سرشار ، صنعتكاران و هنري بطور فشرده تشكيل و در خاتمه تعداد 30 نفر موفق به اخذ درجه مربيگري جودو گرديدند ، كه ‌آقايان فكرت. كيهان و علمي جز، اين عده بودند .

قبلا سه كلاس در بخش هاي خصوصي جهت آموزش افراد غير نظامي تشكيل شده بود كه عبارت بودند از كلاس‌آقاي سعادتمند، در بولينگ عبدو، كلاس‌مدني در باشگاه شهداد و كلاس اقليت‌هاي ارامنه در زيرزمين روزنامه آليكه توسط آقايان روبن عاشقي و روبرت بامبان سپس آقايان كيهان در باشگاه كارگران و آقاي علمي درباشگاه ايران ما وآقاي فكرت در باشگاه ناشنوايان مشغول آموزش جودو شدند كه بخش‌هاي خصوصي در اين باشگاههاي آموزش ديدند. در سال 1351 اولين مسابقات جودو رسمي بين دانشجويان دانشگاهها برگزار گرديد كه تيم دانشكده افسري شهرباني با مربيگري آقايان سعادتمند وفكرت به مقام قهرماني رسيد.

درسال 1352 مربي بسيار خوبي از پليس ژاپن بنام آقاي هاتاناگا به ايران آمد كه زحمت زيادي براي جودو ايران و پليس متقبل شد و اكثر جودوكاران آن زمان از كلاس وي تلمذ نمودند در همين سال يكي ازاساتيد ژاپن به نام ماتسوشي‌تا به ايران آمد و اولين كلاس داوري را براي مربيان تشكيل و متعاقب او آقاي آندرسن لين از چين‌تايپه در اين زمينه به داوران ايراني آموزش‌هاي داوري ارائه نمود در اواخر سال 1353 تيم جودو نيروهاي مسلح به شوروي اعزام و دريك ديداري دوستانه در آن كشور شركت نمودند. پس از مراجعت آقاي هاتانا كا با پيگيري تربيت بدني شهرباني و آقاي سرشار آقاي نودا به ايران و كلاس آموزش خود را در سالن جودو دانشگاه پليس برگزار نمود و از كلاس هاتاناكا و نودا مربيان خوبي همچون مرتضوي در خوزستان ، عيسائي. گيلان ، كيائي فر. مازندران ، اسدي. خراسان شجاعي. چهارمحال، گهرخاني آذربايجان ، رحيميان. اصفهان ، شهبازي. فارس، كيهان ، رشيدي، كشوريان. تهران و… .... تحويل جامعه جودو ايران شدند.

در سال 1354 تيم جودو نيروهاي مسلح در مسابقات جودوسيزم در ايتاليا شركت نمود و بالاخره با همت و پشتكار آقاي بهروز سرشار و ياران وي چون فكرت ، فرتاش‌مهر ، كيهان، علمي ، صنعتكاران ، هنري، و ….. در 11 ديماه 1354 فدراسيون جودو ايران رسميت يافت و آقاي بهروز سرشار رئيس و‌آقاي فكرت بعنوان دبير فدراسيون اعلام شدند سپس با دعوت از استاد ديگري به نام هي مي‌تسو آموزش جودوكاران تداوم يافت و در سال 1355 اولين مسابقه باشگاههاي كشور برگزارو تيم ژاندرمري برنده كاپ اهدايي سفارت ژاپن گرديد در سال 1357 تيم جودو نيروهاي مسلح عازم استراسبورگ فرانسه به سرپرستي آقاي سرشار و مربيگري آقاي فكرت گرديد همراه تيم‌ محمد لواساني بوددر اين مسابقات سيف‌اله جواهري 95+ كيلوگرم موفق به اخذ مدال طلاي اين مسابقات گرديد .

در پاييز همان سال تيم ملي جودو به مسابقات جودو مصراعزام وپس از چند ديدار دوستانه با موفقيت به كشور بازگشت پس از انقلاب ، آقاي فكرت سرپرست فدراسيون ورزشهاي‌ رزمي كه از سال 1356 سه رشته جودو ، كاراته و تكواندو در آن ادغام شده بودند گرديد و در اولين اقدام خود اين سه رشته را از هم منفك و فدراسيون جودو بطور مستقل مشغول گرديد توضيح اينكه بلافاصله پس از انقلاب تيم ملي جودو به سرپرستي آقاي سرشار به مسابقات جهاني فرانسه اعزام كه هرچند مقامي كسب ننمود ولي شركت در اولين مسابقات جودو قهرماني جهان تجربيات ارزند‌ه‌اي براي جودوكاران و همراهان آقايان فكرت، مدني ، كيهان به همراه داشت .پس از آقاي فكرت آقاي حاج محمد مهرآئين به سمت رياست فدراسيون جودو و سرپرستي فدراسيون‌‌هاي كاراته ، تكواندو منصوب و با شروع جنگ تحميلي تقريبا برنامه‌هاي فدراسيون عليرغم تلاش ايشان تحت تاثيرمشكلات ناشي از جنگ بود با اين همه با تلاش آقاي دهناد‌ که به کودوکان ژاپن جهت دوره رفته بود فدراسيون‌جودوموفق به تشكيل كلاس مربيگري آقاي اي‌اورا استاد ژاپني در سالن‌بادي فدراسيون گرديد.آقاي مهر‌آيين طي دو دوره رياست فدراسيون را عهده داربود سپس دوره سرپرستي آقايان توحيدي و كريمي به اين فدراسيون بود كه حدودا 6ماه طول كشيد وبعد از آن آقاي كاظم يزداني به سمت رياست فدراسيون جودو منصوب (1364) ضمنا سال قبل از آن تيم ملي جودو در مسابقات جودوي قهرماني آسيا در كويت شركت كه تيم ايران در86 –كيلومهران ويسه و در وزن آزاد رمضانعالي خانبابائي موفق به كسب مدال برنز شد در سال 1365 مسابقات جودو قهرماني كشور در سالن 7 تير برگزار و تيم‌هاي تهران، لرستان و كرمانشاه به ترتيب اول تا سوم شدند.

در سال 1986 تيم ملي جودو عازم مسابقات آسيايي سئول شد كه اردوي تداركاتي خود را در ژاپن با حضور. جهانگیری.خدادادي.گورخانه چي. داداش زاده .گنجي.دهناد.سيل پور. برگزاركرده بود و حاصل آن يك برنز در منهاي 60 كيلوگرم توسط مرتضي خدادادي بود سپس مسابقات داخلي نوجوانان ، ليگ و كشوري برگزار شد.

در سال 1367 مسابقات آسيايي در كشور سوريه برگزار و تيم ايران مركب از 60- حسن احدپور 65- ، عليرضا اميني 71- ، علير ضا طلوعي 78- ، مصطفي فلاحيان 86- ، سعيد حاج‌يوسف‌زاده 95- سعداله برزگر و 95+ رمضانعلي خانبابائي در اين مسابقات حضور داشتند در سال 1369 مسابقات آسيايي پكن برگزار و تيم ملي جودو ايران پس از اردوي 45 روزه در اين مسابقات شركت كه اعضا تيم عبارت بودند به ترتيب اوزان احدپورـ حاج اوغلي ـ محمدرضا طلوعي ـ حاج يوسف زاده ـ عزيز‌الهي ـ يعقوب پورعلي و فلاحي بودند.

در اين سال مسابقات پليس‌هاي جهان نيز برگزار گرديد و تيم پليس ايران به مقام سومي با سه برنز دست يافت.

در سال 1992 تيم ملي نيروهاي مسلح در سئول كره. مسابقات جهاني ارتشها شركت نمود كه كيوان دهناد موفق به كسب اولين درجه داوري بين المللي از فدراسيون جهاني جودو شد.

در سال 1370 اولين دوره مسابقات بين المللي فجر برگزار و در همان سال مسابقات جودوي قهرماني آسيا در اوزاكاي ژاپن برگزار و مجيد زارعيان و دهقان موفق به اخذ نقره آسيايي شدند و در مسابقات بعدي كه در 1371 در ماكائو برگزار شد تيم ايران توسط خسرودلير و محمود ميران مدال برنز آسيا را دريافت نمودند و سپس مسابقات آسيايي هيروشيما و ادوار ديگر فجر و آسيايي هندوستان برگزار گرديد كه نتايج آن در آرشيو فدراسيون ضبط است و بالاخره دوران معاصر جودوي ايران از سال 1375 با رياست آقاي محمددرخشان شروع گرديد و از اهم مسائل اين دوره موفقيت ايشان در كسب عنوان رياست آموزش كنفدراسيون آسيا و كسب دو مورد قهرماني جهان ودو مدال برنز جهانی توسط آرش ميراسماعيلي ویک برنز جهانی سید محمود میران كه افتخار ملي ما ميباشد.