PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : جوجيتسو



sorna
08-25-2011, 01:25 AM
رشته از ترکيب روش‌هاي جنگي بومي اين منطقه معروف به ته (معني تحت‌اللفظي: دست) و هنرهاي رزمي چيني که در ژاپن به کنپو معروف است، پديد آمده‌است.[?][?] کاراته يک هنر رزمي مبتني بر ضربه زدن است که از ضربات مشت، لگد، زانو، آرنج و تکنيک‌هاي دست باز مانند دست چاقويي تشکيل مي‌شود. در برخي سبک‌ها فنون گلاويزي، قفل مفصل، مهاري، پرتابي و ضربه به نقاط حساس نيز آموزش داده مي‌شود.[?] هنرجويان اين رشته کاراته‌کا ناميده مي‌شوند.




جوجيتسو-نيوز-تکامل کاراته تا سده? ‌نوزدهم در جزاير ريوکيو پيش از آن که به قلمرو ژاپن ملحق شود، اتفاق افتاد. در اوايل سده? بيستم در پي دوراني از تبادلات فرهنگي بين ريوکيو و ژاپن به سرزمين اصلي ژاپن معرفي شد. در ???? وزارت آموزش ژاپن گيچين فوناکوشي (بنيان‌گذار کاراته مدرن) را براي نمايش کاراته به توکيو دعوت کرد. در ???? دانشگاه کيو نخستين باشگاه دانشگاهي کاراته را تأسيس کرد و در ???? دانشگاه‌هاي اصلي ژاپن همگي از باشگاه‌هاي کاراته برخوردار بودند. در اين دوران که نظامي‌گرايي ژاپني اوج گرفته بود،[?] نام اين رشته از واژه‌اي با معني تحت‌اللفظي «دست چيني» به واژه‌اي هم‌نوا با معني «دست خالي» تغيير کرد. البته هر دو کلمه کاراته تلفظ مي‌شوند. اين تغيير نشان‌گر اشتياق ژاپني‌ها به تکميل اين رشته به عنوان يک هنر رزمي ژاپني بود.[?] پس از جنگ جهاني دوم اوکيناوا يک قرارگاه نظامي مهم ايالات متحده آمريکا شد و تمرين کاراته در ميان نظاميان ساکن اين جزيره محبوبيت يافت.[?]
فيلم‌هاي سينمايي رزمي دهه? ???? و ???? کمک زيادي به افزايش محبوبيت کاراته کردند و به گشايش باشگاه‌هاي کاراته در بسيياري از نقاط دنيا منجر شدند.[?] شيگارو اگامي مدرس ارشد شوتوکان دوجو معتقد است «اکثر هنرجويان کاراته در کشورهاي ديگر کاراته را فقط براي تکنيک‌هاي مبارزه‌اي آن دنبال مي‌کنند...فيلم‌هاي سينمايي و تلويزيوني...کاراته را به مثابه? روشي جادويي براي جنگيدن معرفي مي‌کنند که قادر به کشتن يا مجروح کردن حريف در يک چشم بر هم زدن است...رسانه‌هاي جمعي يک هنر ساختگي را معرفي مي‌کنند که بسيار دور از واقعيت است.»[?] شوشين ناگامينه نيز معتقد است «کاراته را مي‌توان يک نبرد دروني يا ماراتوني توصيف کرد که در تمام عمر طول مي‌کشد و موفقيت در آن تنها از مسير خويش‌داري، تمرين سخت و ابتکارات خلاقانه ميسر است.»[
براي بسياري از هنرجويان، کاراته يک تمرين عميق فلسفي است. کاراته-دو به آموزش اصول اخلاقي مي‌پردازد و مي‌تواند جنبه? معنوي براي پيروان آن داشته باشد. امروزه کاراته براي کمال شخصي، دفاع شخصي، و به عنوان يک ورزش آموخته مي‌شود. در سال ???? در جريان رأي‌گيري کميته بين‌المللي المپيک کاراته نتوانست اکثريت دوسوم آرا‌ء براي ورود به المپيک را کسب کند.[??] «وب ژاپن» وب‌گاه متعلق به وزارت خارجه ژاپن تعداد هنرجويان کاراته در سراسر جهان را حدود ?? ميليون نفر برآورد کرده‌است.کاراته داراي قدمتي پنج هزار ساله‌است و يکي از استادان اوليه و مبتکران اين فن بوديدهاراما است که حدود ??? سال قبل از ميلاد مسيح مي‌زيسته‌است. وي که از پيشوايان مذهبي بودايي بود، به تنهايي از هند به راه افتاد و پس از راهپيمايي چند هزار کيلومتري خود و با پشت سر گذاشتن موانع طبيعي بسيار مشکل موجود در آن زمان به چين رسيد و در ايالت هون نان و معبد شائولين اقامت گزيد. تعاليم بوديدهاراما شامل تمرينات شديد انضباطي و رعايت پرهيزکاري بود. وي ? سال رنج و رياضت همراه با تفکر و براي اين که شاگردانش نيز بتوانند در مقابل ساعت‌هاي طولاني تفکر و انديشه تاب مقاومت بياورند و نيز با زورگوياني که تعاليم مذهبي و مردان دين را سد راه خود مي‌ديدند به مبارزه و مقابله برخيزند ?? حرکت تمريني را ابداع نمود که در حقيقت زير بناي حرکات کاراته امروزي است.
کاراته امروزي شکل تکامل يافته‌اي از کمپوي چيني (بوکس چيني) مي‌باشد که در ابتدا اوکيناواته ناميده ميشد. از هنگامي که حکومت‌هاي استبدادي در چين سلسله کينک ???? سلسله ساتسوما در اوکيناوا به منظور جلو گيري از ورزيده شدن مخالفان و نيز تحت کنترل در آوردن مردم قانون منع استفاده از شمشير را به مورد اجرا گذاشتند و به جمع آوري سلاح‌هاي رزمي اقدام نمودند مردم به سوي آموزش هنر مبارزه با دست خالي روي آوردند که همين امر باعث شکوفايي هرچه بيشتر کاراته شد.
در سال ???? يکي از بزرگ‌ترين استادان کاراته جزيره اوکيناوا گيچين فونا کوشي ????-???? توانست با قدرت و ظرافت تمام کاراته را به ژاپن معرفي نمايد و برخي ديگر از هنر جويان که تحت تعليم بزرگ‌ترين استادان اوکيناوا قرار گرفته بودند، تکنيک‌هاي سنتي را با يکديگر ترکيب نموده و سبک‌هاي متعددي از کاراته را به وجود آوردند.
سال ???? سال ورود کاراته به ايران توسط هرمز ميربابايي و محمدعلي صنعتکاران و فرهاد وارسته مي‌باشد.
در حال حاضر، سبکهاي مختلف کاراته، بالغ بر صدها سبک مي‌شود که در واقع، بازگشت همه آنها به چهار سبک اصلي و مادر از سبک‌هاي اصلي و کنترلي و يک سبک نيمه کنترلي مي‌باشد.
سبک‌هاي کنترلي عبارت‌اند از:
شوتوکان بنيان گذار: گيچين فونا کوشي. در اين متد توجه خاصي به نيرو و سرعت ورود آن و مرکز ثقل نيرو مي‌شود.
شيتوريو بنيان گذار: کنوا مابوني. شيتوريو متشکل از دو سيستم ناهاته و شوري ته در کاراته مي‌باشد.
گوجوريو بنيان گذار: مياگي چوجون. گوجوريو روش سفت و نرم، که در اوکيناوا شکل گرفت و و متعلق به سيستم ناهاته در کاراته مي‌باشد.
وادوريو بنيان گذار: اوتسوکا هيرونوري. وادوريو يعني: راه صلح، روش صلح، روش صلح جويانه.
سبک‌هاي غير کنترلي عبارت است از:
کيوکوشين بنيان گذار: ماسوتاتسو اوياما کيوکوشين کاي، از عناصر مختلفي که نشات گرفته از تجريبات اوياما وسبک‌هاي ديگر است، به وجود آمد.
توضيح کامل تر:
بطور کلي سبک‌هاي کارته به سه دسته تقسيم مي‌شود
سبک‌هاي کنترلي
سبک‌هاي غير کنترلي
سبک‌هاي رينگي
برخي از سبک‌هاي مهم در کاراته:
جو کاي بو کاراته (ترکيبي از جودو، کاراته، بوکس)
شوتوکان (با استفاده از اين سبک حرکت‌هاي غيرممکن فيزيکي امکان پذير مي‌شود)
شيتوريو (سيستم ناهاته، سيستم شوري ته) اين سبک توسط کنوامابوني ايجاد شد.
کان زن ريو
بودو
گوجوريو
کيوکوشين
کيوکوشين کاي (بر قدرت فيزيکي تاکيد دارد)
وادوريو
آشيهارا
انشين